Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Valter

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023 őszén igazán különleges élményben volt részem, mivel a szakmai gyakorlatomat a Kanári-szigeteken volt alkalmam teljesíteni. Három itt töltött hónap után sikerült sok hasznos információt és praktikus tudást szereznem, amelyekből a legfontosabbakat szeretném ebben a cikkben megosztani...
Egy egyetemista életében előfordulhat olyan, hogy nem szívesen fog hozzá a már napi rutinná váló hallgatói teendőihez. Hiszen, akármilyen hihetetlenül is hangzik, egy idő után a tanulás könnyen unalmassá, fárasztóvá válhat. Szerencsére találhatunk megoldást a problémára. Az egyik ilyen például a…..
A beadandók és zh-k hajrájában, az egyetemi élet monotonitásában könnyű elfelejteni, hogy más fontos dolgok is vannak az életben. Ilyen például a sport. Az egyetemen nem nehéz megtalálni a hozzád passzoló mozgásformát, hiszen megannyi lehetőség közül választhatsz. Most a corvinusos röplabda férfi…..
Lanzarotén, ahol az Erasmusomat töltöttem, volt egy zöld pad. Közel volt a hotelhez, ahol dolgoztam, és látni lehetett róla az óceánt. Szerettem néha kiülni, mert rendkívül hangulatos volt, így aztán ezek a sorok is ott születtek...
Veres Mirella, Rudolf Alexa és Jónás Rebeka, három másodéves mesterszakos hallgató, akik a Corvinuson tanulnak marketinget. Előző év októberében kapták meg a hírt, hogy lehetőségük van egy évet Portóban, Portugáliában tanulni a Double Degree, más néven a kettősdiploma-program keretein belül. Erről a…..
Gólyaként könnyű eltévedni a sok új információ labirintusában, így nem csoda, ha kissé tanácstalanul áll az ember a számos egyetemi felület előtt. Összegyűjtöttünk pár információt az egyetem informatikai rendszereiről, hogy segítsünk a tájékozódásban...
E-sport. Előfordulhat, hogy sokan még a szó pontos jelentésével sincsenek tisztában, így hát nem csoda, ha arról sem feltétlenül tudnak, hogy milyen gyors ütemben növekszik a sportág népszerűsége. Amennyiben nevezhetjük sportágnak, hiszen már ez is kardinális kérdés a témával kapcsolatban. De az…..
Evés, tanulás, alvás - az „ideális” egyetemista élet, legalábbis a bennünk élő klisék alapján. Persze legtöbbször rajtunk múlik, mivel töltjük az időnket, de szeretnénk hangsúlyozni, hogy általában nem ilyen az egyetemisták élete, vagyis nem kell, hogy ilyen legyen. Rengeteg lehetőség áll…..
Mi a különbség a családi és a nem családi vállalatok között? Milyen erőforrásokra, képességekre fókuszálnak a különböző típusba tartozó cégek? Jobb-e az átlagosnál egy családi kézben lévő vállalat? Ezek a kérdések maguktól talán nem fogalmazódnak meg bennünk, viszont ha meghalljuk őket, könnyen…..
Ha van egy téma, ami az elmúlt három évben mondhatni állandóan aktuális volt a felvételi és az egyetemi évek kapcsán, az a Corvinus Ösztöndíj. Jogosan merülnek fel kérdések a leendő és  az aktív hallgatók részéről is, hiszen egy újfajta ösztöndíj-finanszírozási mód. Valójában viszont nem olyan…..
Alaposan keresni kell azokat a filmeket, amelyek nyomot hagynak bennünk. A Jeanne-t mindenki szereti című alkotás ilyen: inspirál az írásra. Igazi francia film a nemzetre jellemző sajátos humorral fűszerezve. Írta: Tóth Valter; borítókép: lemonde.fr A franciák jól ismertek arról a sajátos, egyéni…..
Előfordult már veled, hogy egyik kedvenc balatoni éttermeddel egy másik helyen, netalán Budapesten is találkoztál? Esetleg fordítva, a híres pesti helynek láttad meg egy másik üzletét a Balatonnál is? Vajon melyik irány a népszerűbb? Merre mennek a vendéglátósok? Kérdésünkre a választ Csapody…..
Amióta a Budapesti Corvinus Egyetem állami helyett alapítvány által támogatott formába került, minden leendő hallgatóban de olykor még egyetemistákban is felmerülhet a kérdés: mi a Corvinus Ösztöndíj és hogyan működik pontosan? Segítünk nektek eligazodni ezekben a kérdésekben! Írta: Tóth Valter;…..