Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodolai Balázs

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A norvégiai Bergenben közlekedő Fløibanen siklóról olyan kilátás nyílik a városra, melyet sok turistalátványosság megirigyelhetne. Ennek is köszönhetően nem csak Bergen, de egész Norvégia egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója évi egymilliónál is több látogatóval a Fløibanen, ami a…..
Az izraeli Haifában található Carmelit sikló több szempontból is különleges. Egyrészt az egész közel-keleti régió legrégebbi, és Izrael mindmáig egyetlen siklója, másrészt egy sajátos átmenetet képez a metró és a siklóvasút között, hiszen teljes szakaszán a föld alatt közlekedik. Működési elve…..
Los Angeles nem csak Hollywoodról és a szüntelen napsütésről híres, hanem itt közlekedik az igazi filmsztárnak számító sikló, az Angels Flight. A város egyik ikonikus látványosságaként szerepel a U.S. National Register of Historic Places listáján, amely az ország kulturális örökségi helyszíneit…..
Wiesbaden méltán híres termálvizű forrásairól és gyógyfürdőiről, a város klasszicista és szecessziós épületei pedig a századforduló nosztalgikus légkörét idézik. A németországi Hesse tartomány adminisztratív székhelyéül szolgáló település az 1800-as évek második felétől kezdve fejlődött a térség…..
Az Egyesült Államokban 2013-as adatok szerint majdnem kétmillió fős magyar kisebbség él, mely az ország lakosságának majdnem egy százalékát kiteszi. Az egyik legnagyobb magyar „fészek” Ohio mellett Pennsylvania állam mintegy 157 ezer magát magyarnak (is) valló lakossal. 1866-ban a Budapesten…..
A Karc FM Regiszter című műsorában beszélgettünk Kovács Anitával a Gellért-hegyi sikló-beruházás aktuális állásáról. Többek között megpróbáltuk megfejteni, mi lehetett az oka, hogy a Főváros elállt a beruházástól, és szóba került a környezetszennyező turista buszok egyre nyilvánvalóbb problémája is.…..