Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter Dobos

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy srác, akinek hiányzott a kóruséneklés, egy zeneszerető lány, aki csatlakozott az egyetemi focicsapathoz, amelynek történetesen egy karnagy is a tagja volt. Ez a három ember találkozott egymással: így indult a Crescendo Corvinus története. ..
A gimnáziumban matematika tagozatra és fizika fakultációra járt, állatorvos szeretett volna lenni. Mára a politikatudomány területének neves kutatója, több tudományos kötet írója és a Félév leghumorosabb oktatójaként a diákok egyik kedvence. Dr. Dúró Józseffel beszélgettünk...
„Az egyetem lesz életed legszebb időszaka” – ismerős? Van, akivel ez valóban így van, míg mások ellenkezőképp éreznek. Éld meg bárhogy, az itt eltöltött idő alatt előfordulhat olyan szituáció, amikor segítségre van szükség – legyen szó a tanulás, vizsgák vagy szakdolgozat okozta stresszről,…..
Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Esettanulmány Verseny (OEV) több, mint egy egyszerű megmérettetés – a magyar üzleti képzés fejlődésének eredményeként  egy rendkívül minőségi, elegáns szakmai esemény alakult ki, aminek keretében a gazdasági szakok elkötelezett hallgatói valós…..
Kirándulás és pályaorientáció, társasjáték és önismeret, tanulás és szórakozás – ez mind a Tanítsunk Magyarországért program, ahol az egyetemisták hátrányos helyzetű kistelepülések általános iskolásait mentorálhatják. A hallgatók a krediteken és ösztöndíjon kívül sokkal értékesebb élményeket is…..
„Mit ér a tudás, ha nem adhatjuk tovább az arra érdemeseknek?” – tette fel a kérdést John Cure magyar író, a Szabó Kálmán Tehetségprogram és a Luca Pacioli Egyesület elhivatott tagjai viszont ennek megválaszolása helyett úgy döntöttek, a gyakorlatban tesznek azért, hogy az arra érdemesek megkapják a…..
Lestár Lászlóval, a Corvinus női röplabdacsapatának edzőjével és Polgár Teklával, a csapatkapitánnyal készített interjúm előtt azt gondoltam, a figyelemre méltó eredmények, az egyetemet és a versenysportot párhuzamosan folytató hallgatók kitartása vagy a sport technikai részletei fognak a leginkább…..
Mi van a KÖNYVtárban? Könyvek biztosan – és még? Erről a még-ről szól cikkünk, amely gólyáknak és felsőbb éveseknek egyaránt hasznos információkkal szolgálhat, hogy megkönnyítse a félévkezdést...
A szabválok sokaságában van egy kurzus, ami kiemelkedik a többi közül: ez a Tanítsunk Magyarországért, ahol az órát Te tartod, a vizsga egy játék, és az ötösnél sokkal nagyobb a cél – egy élet megváltoztatása. Nem egyszerűen korrepetálásról vagy közös mókáról van szó; összetett tevékenységi körükbe…..
“Az egész élet egy nagy utazás” - biztos te is hallottad már ezt a frázist, de mi lenne, ha valósággá válna? Kezdheted akár most is; a nemzetközi csereprogram annyira meghatározó időszaka lehet az egyetemi éveknek, hogy sokaknak a jelentkezési sorrendjét is befolyásolja. 5 érvet gyűjtöttünk össze,…..
Olvasóként szeretjük magunkat belevetni az elénk kerülő történetekbe – ehhez azonban szükségesek azok az emberek is, akik előtte a számok, jogi iratok (és még számos más háttérmunka) rengetegébe vetik bele magukat. A Corvinus Művészeti Akadémia kerekasztal-beszélgetésén a könyvkiadás folyamatába…..
Valószínűleg neked is ismerős a híres népmesei mondás: Terülj, terülj, asztalkám! A mesében így varázslatos módon ott terem minden, amire az éhes ember éppen vágyik. A valóságban, sajnos, ez nem így működik – de vajon mi van a tányérunk és a termőföld között? A Kutatási Héten az élelmiszer ellátási…..
C.S. Lewis óta tudjuk, hogy néhány szekrény egészen különleges helyekre vezethet el minket. Bár Narniát legjobb tudásunk szerint még nem találta meg senki, a Gardróbsztori harmadéves kommunikáció szakos hallgatókból álló csapata vállalta, hogy bemutat nekünk egy másik világot, amelyhez szintén a…..