Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ikresanyuu

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ikresanyu mindent megold Éjszaka 2023.05.18 14:51:47
  Mi az oka, hogy egy kisbaba, aki három hónapos korától valami csoda folytán átaludta az éjszakákat, kétéves korában arra jut, hogy mostantól ő (is) fog műsorozni? ‒ töprengek este az ágyban, helyesebben a matracomon a gyerekszobában. Cicu éjszakai ébredéseire gondolok, miközben Manó altatókat…..
‒ Ma délután bevásárolunk ‒ jelentem be.  ‒ Hujjá, hujjá! – A gyerekek ugrálva éljeneznek.  Számítok erre az üdvrivalgásra, hiszen családi életünkben az, hogy havi egyszer eljutunk boltba is, nagyjából annyit jelent számukra, mint másoknál mondjunk egy állatsimogató. Lám, megtérül az Egyszerűbb…..
‒ Jó napot! Ajánlana valamit hát- és derékfájásra? ‒ Attól függ, mi okoz derékfájást. ‒ Jó kérdés. Talán a pár gyerekem, akiket emelgetni szoktam. ‒ Mennyi idősek? ‒ A nagy most lett öt, a kicsik két és felek. ‒ Akkor már a két-és-feleket is ösztönözni kell arra, hogy maguk másszanak,…..
Egész szép az idő! Nincs ennél jobb hír, ha már napok óta három nyűgös, beteg gyerekkel vagy összezárva. Mert betegség észleltekor azzal kezdi az ember, hogy lemondja az aznapi találkozót a kispajtás anyukájával. Aztán az ovit, a mamaklubot, na meg a heti összes közös bandázást. Sztornózza a…..
Mit egyen a gyerek, ha aftás és lázas, és nincs a hűtőben semmi. Betegnek beteg, de nem, korántsem étvágytalan. Roppantul éhes, de akármit kívánna, hamar sírásban tör ki:  - Száj nyelvem! Vagyis fáj. Ropi kilőve, alma kilőve, a szokásos mirelit sült krumpli (igen, minden perc számít, úgyhogy erre…..
- Anya, megírjuk végre azt a levelet Lali Papáéknak? - kérdezi Virág.  - Milyen levelet? - pislogok rá értetlenül. - Hát tudod, amit elkezdtem reggel. Mutattam neked, nem emlékszel?  - De igen... ööö... - Nem hazudok, valami tényleg kezd derengeni. Tekintetemet végigjáratom a délelőtti…..
(A párbeszédek utólagos lejegyzése hangfelvétel alapján történt.) Cicu: - Kéjek vajas kenyejet! - Ah - sóhajtom, mert éppen visszahuppantam az ágyba Apa mellé. - Mindjárt, csak megiszom ezt a kávét.   - Éhes vagyok! Kéjek vajas kenyejet! - Drágám, most ittad meg a hatalmas kakaódat... Nahát,…..
Ma van Cicu névnapja. Hát ez az! Ez az Ő napja! Egy nap, amelyen nem kell osztoznia az ikertestvérével - se tortán, se ajándékon, se közös meghívottakon, se közös programon, se semmin! Persze, rendezhető volna két külön szülinap is, de a névnap olyan természetesen kínálja magát. Szinte kiabál a…..
- Kint esik az eső. Tudjátok mit? Csináljuk játszóházat - itthon! Már többedik napja zuhog, minden olyan szürke, és igazából én vagyok az, aki szeretné megspórolni a kintlétet. Magyarán a sárban dagonyászást, az előszoba összetaknyolását, a fogyhatatlan mosást, na de főleg az ugrálást a pocsolyákban…..
  Belém kapaszkodva, egy lábon ugrál be a férjem a kanapéra. Sziszeg a fájdalomtól, jegelni kellene a lábát, de faképnél hagyom, mert begyűjtöm a még építés alatt álló teraszról a két 2.5 évest (Manót és Cicut) meg a négyéves nagylányt (Virágot). Míg Apa egyedül sziszeg kínjában valahol a…..