Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szpal

0 bejegyzést írt és 1125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Ma van Furkózás világnapja. - 26 ezen a napon szerepelt először sportoló Antarktisz zászlója alatt. A Freddy névre hallgató pingvin 12. lett gerelyhajításban. - 1734-ben éppen ezen a napon született Dolores von Cobra, az első OKJ-s go-go táncos. A nap bölcsessége: "Elefántbélbe…..
szpal 2015.02.09 11:58:25
@Black Hole: Gondolom, Furkó Kálmán karatemester miatt gondoltad, hogy a furkózás ilyen verekedés-féle. Pedig nem. Paprikaipari eljárás:

Ré­gen a fű­zé­re­ket ke­men­cé­ben szá­rí­tot­ták. A “­ki­szik­kadt” pap­ri­ka­hü­ve­lye­ket “­kü­lü”-­be rak­ták, eb­ben tör­ték össze. Az el­ső tö­rést “­pap­ri­ka­res­tán” át­szi­tál­ták. A ki­hul­ló fi­nom pap­ri­ka­port “­láng­pap­ri­kát” összegyűj­töt­ték. A lenn­ma­radt csörmőt to­vább tör­ték. Ez a pap­ri­ka i­gen erős volt, mert a csu­mát, ma­go­kat, e­re­ket mind egy­be­tör­ték.

Va­la­mi­vel fej­let­tebb el­já­rás volt a “­csi­pö­dés” és a “­fur­kó­zás”. A csu­má­ját le­csíp­ték és u­tá­na lá­dá­ban, ko­sár­ban “­meg­fur­kász­ták” a pap­ri­kát. E­z­u­tán szin­tén a kü­lü­be ke­rült, meg­tör­ték, majd egy nagy ke­rek ros­tán a port, pisz­kot ki­ros­tál­ták.
szpal 2015.02.09 12:04:13
@kittrabi: Az ember volt előbb, ha rabbi vagy, a Berésítben (1:26) megtalálod:
וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים נַֽעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ וְיִרְדּוּ
A hírt kiszivárogtató kormányzati elmebetegeket már többen is próbálták sikertelenül cáfolni. A 0,09 futballpályányi területű üzemben olyan németül beszélő GDP-meghajtású járműveket szerelnek majd össze, amelyekről később Andy Vajna tud majd romantikus vígjátékot…..
szpal 2015.02.06 02:44:24
@Black Hole: Veszprém, az igazság pillanata.
Vágjunk a közepébe: Orbán apuka tehet a dologról.Mégpedig azért, mert a slendrián diktatúrát választotta. Ha valaki élet és halál ura, hatalmával nemcsak bármit megtehet, hanem meg is tesz, s nem akarja közben a tisztesség szobraként láttatni, az emberekért dolgozó áldozatos…..
Lett olyan mostanában, hogy bakancslista (bravúros fordítás) - tehát, mielőtt megrúgnád a vödröt, illetve feldobnád a bakancsot, azért mindenképpen tegyél meg pár őrültséget, hiszen ezek nélkül jottányit sem ér az élet. Az ihletet cadix barátunk adta, aki zseniálisan…..
Nálunk mindig a mézeskalács illata lengi be az adventi időszakot. Engem minden évben elfog az ihlet, hogy valami mást is alkossak a klasszikus mézeskalács figurák mellett. Ezt a verziót évekkel ezelőtt már egyszer csináltuk, de azóta pihent az ötlet. Most ismét terítékre került…..
Macesz.com Az év leghidegebb napja 2013.01.12 14:28:51
A január 14, az garantáltan mindig a leghidegebb nap. Pont emiatt kellett megszületnem 2 hónappal hamarabb, mert akkor is hideg volt nagyon és az Anyukám fázott és meg szeretett volna melegedni, de nem volt sok melegvíz, ezért a testvérem gyerekkádjában, a gyerek után fürdött meg.…..
Aki nem ismeri töviről hegyire a magyar vasút történetét (mint például én), az nehezen tudja elképzelni milyen is volt egykor a Déli pályaudvar. Az viszonylag közismert, hogy 62-ben a mai épületnek csak egy kis része épült meg (az előtt forgatták a Csudapest című revüműsort),…..
szpal 2014.11.19 17:05:05
@Mercyful Fate: Nem szocreál! Modern. A szocreál az 1950-es évek stílusa. Oszlopok, timpanon, hősiesség, lásd pl. BME R-épület bejárat. old.bme.hu/Fotok/Egyetemi%20%C3%A9p%C3%BCletek,%20helyek/R%20%C3%A9p%C3%BClet.jpg
Pangea Kárpáti lápok rejtélye 2014.03.30 19:37:21
Néha előfordul, hogy a geográfusok az előre várt eredmények helyett valami egészen másra bukkannak egy terepgyakorlaton. Kiásnak valamit, aminek semmi keresnivalója nem lenne azon a helyen. Egy olyan tárgyat, amely több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol. Pontosan ez esett…..
szpal 2014.11.11 14:03:45
@Tranquillius: Azonban ne feledd, hogy ezek az átnevezések elrománosodott/szlávosodott korábbi magyar nevek visszamagyarosítása az esetek egy részében. 1000 év után nehéz megmondani, hogy a honfoglalás után volt-e itt magyar gyepűvédelem, akik esetleg az első névadók lehettek. A Farcău név nem romános, nem szlávos hangzású.
szpal 2014.11.11 14:17:59
@Rogerius: 1000 éve még nem voltak ukrán-ruszinok, és abban sem vagyok biztos, hogy a helybeli mai ruszin lakosság egy az egyben az 1000 évvel korábbi szlávság folytatása-e. Ezek a peremvidékek tényleg meglehetősen lakatlanok voltak, és pár tucat magyar gyepűőr is kerülhetett olyan helyzetbe, hogy ők lettek az első névadók. A wikipédia szerint Máramaros igazából csak a 14. században kezdett el benépesedni.
A helyhatósági választások előtti országjárás során a miniszterelnök átadott egy felújított körösladányi lengőteke pályát, ezzel hivatalosan is elfogytak az átadható dolgok. Kormányközeli forrásunk szerint, hamarosan külföldről kell majd importálni ünnepélyesen…..
szpal 2014.09.19 22:04:21
@legeslegujabbkor: + a szegedi űrkikötő felépítése is várat még magára, meg az autópályákat is van, ahol még tovább kellene építeni.
mkkp.hu/program.html
A párt véletlenül a miniszterelnök-helyettes seggét küldte el nyilatkozni a Hírt TV-be, nagyon sajnálják a félreértést. „Szörnyen szégyelljük magunkat, amikor a Hír TV szólt, hogy szükségük van valakire, aki a KDNP-től beszél, egyből Zsoltira (Semjén, a szerk.)…..
szpal 2014.08.23 00:02:27
@Perde Dóra: Minő csodás kevercse rossz s nemesnek
a nő, méregből s mézből összeszűrve.
Mégis miért vonz? mert a jó sajátja,
Míg bűne a koré, mely szülte őt.
A Zugügyvéd kezdetektől fogyva nagy rajingója a jogi adatbázisoknak, az egyik felhasználói kézikönyvét is ő írta egykor. Mivel ezeknek a termékeknek jelentősen megnőtt az áruk, felmerült az igény az ügyvédek részéről ingyenes jogi adatbázis használatára. De mit tudnak ezek…..
1 éve volt a rekord vízállásokat hozó budapesti árvíz. Képpárokkal, videóval emlékezünk: milyen volt az árvíz tetőzése előtti órákban a Duna, és hogy néz ki egy átlagos nyári napon? A Fővárosi Blog az alábbi helyeken is elérhető: ..
"A több mint négy méter magas, süttői mészkőből készülő harangláb Petrika Kristóf szobrász és Rétháti László látványtervező munkája. Az alkotás az Erzsébet híd közelébe, a Döbrentei utca melletti parkos területre került.  A haranglábon magyar, szerb, angol és német…..
Fotó: KovacsDaniel - forrás: Wikimedia Commons Kár irigykedni azokra a városokra, amelyeknek ezeréves templomai vannak. Van ugyanis Pestnek is, csak nem nagyon vesszük észre. Elölről ugyanis helyre kis klasszicista homlokzata van. Pedig ha nekiállunk megkerülni (már amennyire a…..
szpal 2014.07.07 23:55:13
@halor: "Népies: csinos, tetszetős külsejű, alakú (nő, fiatalember)." Mivel a homlokzat eleve emberről átvitt szó, nem érzem hibásnak a helyre szó használatát. Remélem, helyre kis válaszommal segéteni tudtam.
Elkészült oldalunk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) első közös híradója. Egyelőre még csak kísérleti jelleggel, de jövőhéten újra jelentkezünk. Ne menjenek messzire!   ..
szpal 2014.07.06 01:46:25
@kittrabi: Az állandó tegeződés proli bunkóság, fontos, hogy ha komolyan vesszük a hagyományos polgári értékrendet, akkor megadjuk a másiknak a tiszteletet, és nem tegezzük le. Tim Howard amerikai kapus félig magyar. valasz.hu/sport/magyar-szarmazasu-az-amerikaiak-uj-nemzeti-hos-futballistaja-101512
szpal 2014.07.06 12:04:54
@kittrabi: Igen, a tisztelet fontos, örülök, hogy a Miniszterelnök Úr szavait a Tisztelt Kitt(berger?) Rabbi Úr is megerősíti. Viszont a matematika nem erőssége, mivel Tim = csak negyedázsiai. Számoljon Ön utána!
Itt a nyár, itt egy újabb hétvége, gyakoroljátok ezt a mutatványt! Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!..
Csütörtök este a Híradóval és Obersovszky Péterrel tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen. „Úgy véljük, az RTL Klub és a többi médium aránytalan megsarcolása országos közügy, ezért csatlakoztunk a felhíváshoz. Fontos nekünk, hogy a nézőink minél sötétebbek…..
szpal 2014.06.05 20:44:15
@Nemzeti Orbántroll: Mondjuk azt el kell ismerni, hogy a Kádár-rendszerben készültek szép, magyar, klasszikus regényfeldolgozások, értékes filmek, most mi van, kérdem én? Semmi, csak ilyen Torinói ló, meg hasonlók. Ennyit a Fidesz kultúpolitikájáról.
Lázár János levelet írt a Civil Összefogás Fórum ügyében - vége a közpénzből szervezett Békemeneteknek. „Arra kérem a Nemzeti Együttműködési Alapot, hogy függessze fel a támogatási programját az ügy mindkét fél számára megnyugtató rendezéséig” - írta Lázár.…..
szpal 2014.05.09 23:51:10
@tobias2: 2 éve már felmerült az ötlet: "megszűnik az egykulcsos SZJA is, helyette nulla kulcs lesz, és az ÁFÁ-t sem lehet visszaigényelni, mert nem lesz. Viszont mindenki folyószámláját a NAV vezeti."
hircsarda.blog.hu/2012/04/20/minden_adot_megszuntet_a_kormany
A Kamionos KurtágA nagyközönség felé nyit a Zeneakadémia, mikor szombat esténként megrendezi a Kamionosok és Kurtág bulisorozatát. Vezényel: Pótkocsis Zoltán. Kurtág György zeneszerzőnek állít tiszteletet a Zeneakadémia azzal a buli-sorozattal, amelynek célja a komolyzene…..
Az automata irányító rendszer beszól az utasoknak, lökdösődik, és az ajtók záródására már csak a bezárás után figyelmeztet. A 4-es metró szoftverébe olyan világújdonságnak számító mesterséges bunkósági rendszert sikerült beépíteni, amivel egészen élethű…..
szpal 2014.03.27 22:58:32
Már senki nem emlékezett, hogy mikor is kezdték a 4-es metró építését, de most megtalálták az alapkövet egy római kori sírban. Szenzációs régészeti leletre bukkantak a Gellért téren egy szelektív konténer mellett. Régészeknek ezen a helyen sikerült lokalizálniuk a 4-es…..
szpal 2014.03.26 20:57:34
@Nemzeti Orbántroll: A rómaiak, mint imperialisták? Micsoda anakronizmus. Tudod, mi mindent köszönhetünk a rómaiaknak egyáltalán?
Bangkoki tudósok az UNESCO által támogatott "Szegény ember vízzel főz" projekt keretében fejlesztették ki a járművet. A spermiummal működő, ebben a formában megújuló energiaforrást hasznosító technológia alapja az az ötlet volt, hogy reggelente sokan könnyítenek magukon,…..
A Kossuth téri emlékművekről sokan sok mindent leírtak már, de épp a legmenőbbről nem esett eddig szó. Az 56-os sortűzről ugyan már van egy nagyszerű alkotás a téren (a Vidékfejlesztési Minisztérium falába helyezett szimbolikus golyók), de most jelzésként egy másik is…..
szpal 2014.03.17 21:44:27
@S=klogW: 1956.okt.25-én éppen a Földművelésügyi Minisztérium tetejéről lőtték a tömeget, vagyis a Földművelésügyi Minisztérium falán levő golyóbisok nagyon értelmetlenül próbáltak emlékeztetni.