Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pálinkabarát

76 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
csox A pitvarba! 2012.01.25 00:42:00
Közhely, hogy a csokoládé jó a szívinfarktus ellen, s régóta a roboráló étrend része. Persze nem mindegy, hogy mennyi csoki és milyen. A 97%-os kakaótartalmú Rózsavölgyi étcsokoládéról például nehéz elképzelni, hogy valaki egyből befalna belőle egy teljes táblával.…..
pálinkabarát 2012.01.26 09:05:28
Segítség! Elfogyott a pénzem! „De csóró lettem nincs kenyerem Elvesztettem a munkahelyem Jaj Istenem most mi lesz velem Hej de betörjek vagy guberáljak Jaj Istenem mit csináljak Mondjátok meg, hogy most mit tegyek Felmegyek a hivatalba Rávágok majd az asztalra Elmondom hogy éhen fogok…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
pálinkabarát 2012.01.20 17:51:31
Én nagyon boldog lennék!
Így ha a szekszárdi helyi termék piacra (
www.helyitermekmagazin.hu) egy borsodi kecsketej-nepper borsodi rendszámú kocsival jönne, egyből kiszúrnánk! :-D
A Google trendsben kutakodva, amely a keresési kulcsszavak előfordulási gyakoriságáról tud többé-kevésbé pontos képet adni, kiderül, hogy az internetes keresésekben 2010-ig nem volt kimutatható a pálinkafőzőkre keresők száma. Miután az Országgyűlés július végén megszavazta…..
A Zala megyei Tormafölde határában héthektáros területen telepítette Közép-Európa első fügeültetvényét a becsehelyi székhelyű Fügeliget Kft. - tájékoztatta a társaság ügyvezetője hétfőn az MTI-t. Harcz Endre elmondta: az elmúlt napokban 500 csemetét ültettek el a…..
Budapest, Vajdahunyadvár2010. december 03-06.Harmadszor rendezik meg a Szent Miklós Pálinka Ünnepet december 6-hoz kötődően. 2007 óta Szent Miklós Napja egyben a Magyar Pálinka Napja, hiszen Szent Miklós a pálinkások védőszentje is. A Szent Miklós Pálinka Ünnep fő…..
Hazánkban a mézes pálinkának van a legnagyobb sikere, mert a magyar alapvetően édesszájú. A nők körében különösen kedvelt ital: 10 nőből 9 a mézes páleszre esküszik. Kellemes bódulatban poharaztunk, és közben megtanultunk rendesen kóstolni. A kecskeméti túrán Zwack…..
Egész biztosan jó napot zár a kecskeméti klub pénteken: a kosarasok sajtótájékoztatója után is maradt bejelenteni való a Messzi István Sportcsarnokban, igaz, a 10 órakor kezdődő második sajtótájékoztatónak már a kézilabdások örülhettek: névadó szponzor érkezett a…..
magadnak írodmagamnak írom én isnem muszáj - de kell(erős ildikó - ezért-haiku)Mindig örömet okoz, ha megtalálom valaminek a hasznosítható módját. Így történt ezúttal a nomádportán termett szilvából készült pálinkánkkal. Illetve a maradék egy részével. A főzetés után…..
Egyelőre nehezen megjósolható, pontosan milyen hatásai lesznek az alkohol- éscigarettapiacra a január elsején életbe lépett jövedékiadó-emelésnek. Aszakemberek szerint a vásárlóerő az olcsó és a csempészáruk felé fordul majd.Nem vár sok jót a változásoktól Békési…..
Csak díjeső hullott: zavartalanul sültek, főttek a disznótoros finomságai Napkoron.Már korán reggel nótaszótól volt hangos szombaton a 9. Napkori Böllérverseny helyszíne, ahol 29 csapat veselkedett neki egy-egy mangallicának. Tették ezt a hagyományőrzés jegyében, bizonyítva,…..
Legutóbb a makói (vörös)hagyma elnevezést vette fel az Európai Bizottság tavaly novemberben az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába. Így a makói vöröshagyma az országhatárainkon túl immár közösségi szinten is oltalmat élvez.A…..
A nagyvállalatok által kínált barackpálinkák jobban szerepeltek, mint a kisebb pálinkafőzdék termékei, derült ki a Teszt plussz magazin pálinkatesztjéből, amelyben érzékszervi bírálat és laboratóriumi vizsgálat alapján állították rangsorba az üzletekben kapható…..
Nem rengette meg a szeszpiacot a nyári jövedéki adó és áfa emelés, derül ki a Népszabadság összeállításából. A Nielsen piackutató adatai szerint a keserűk fogyasztói ára 6%-kal emelkedett, ennek ellenére azoban az Auchan és Tesco szóvivői szerint egyáltalán nem tört meg a…..
A Zalaegerszegi Vám- és Pénzügyiőri Hivatal jövedéki alosztálya Zalában 5 adóraktár, 10 bérszeszfőzde, 33 jövedéki engedélyes kereskedő, 67 üzemanyagtöltő állomás, 505 egyszerűsített adóraktári engedélyes és közel 4600 nem jövedéki engedélyes kereskedő…..
Nagyon egyszerű elkészíteni!Hozzávalók:sajt (lehetőleg kemény) vaj hagyma, fokhagyma, só, fehérbors, ízlés szerint egyéb fűszer(ek) pálinka     Megmondom őszintén, hogy a pontos arányokat nem ismerem, én csak érzésből csináltam, gyakori…..
Decemberben több pálinka fogyott. A hagyományos házi disznóvágás ugyanis nem képzelhető el kisüsti nélkül.Somogyban az országos átlagot reprezentálja a szeszes italok és a pálinkák fogyasztása, amely 1 főre vetítve – tiszta szeszre átszámítva – megközelíti a 3,5…..
Kettészakadt Magyarországról beszélünk már jó ideje, s alig emlékszünk valamire, amiben jobb és bal, kormány és ellenzék egyetértett volna az elmúlt években. Pedig tavaly például volt ilyen. A pálinkatörvényt, amely a magyar prémiumpálinkákat és kereskedelmi…..
A sorrendhez nem árt ragaszkodni, és spiccesen inkább elkerülni a jeget. Amikor beköszönt az igazán kemény tél, és a Tisza-tavon elég vastag már a jég, elindulnak a jégtúrák. Akiket érdekel a különleges kirándulási lehetőség, azoknak a www.tiszatoinfo.hu honlapot érdemes…..
Ezerkétszáz kisüsti pálinkafőző készüléket kobozott el a rendőrség a lakosságtól Dnyepropetrovszk megyében decemberben, amelyet - a közelgő ünnepekre való tekintettel - az iszákosság és a zugpálinkafőzés elleni harc hónapjává nyilvánított a helyi állami hatóság.A…..
Külföldre viszik a magyar pálinka alapanyagát, az osztrák és a német kifőzdék ugyanis sokkal jobb feltételeket biztosítanak az égetettszesz-forgalmazóknak, mint a hazai versenytársaik. A földművelésügyi miniszter szerint a kormány elég pénzt fordít a hazai főzdék…..
Különlegesen fűszerezett pálinkákA Zsindelyes Pálinkafőzde innovatív ötletei úgy tűnik, hogy kifogyhatatlanok, hisz december elején mutatták be azon pálinka különlegességeket, amelyek a legújabb fejlesztésük eredményei.A neves pálinkafőzde szakemberei olyan pálinka alapú…..
pálinkabarát 2009.12.21 22:33:40
@Bordó Bora:
Jogos.
Sajnos sok meglepetésben lesz még részünk a pálinkával való kisérletezgetést illetően...

Csak nehogy a végén a pálinka is oda jusson, mint az alfatoxinos őrölt paprikánk...

"A másik vádpont a fogyasztók megtévesztése, amelynek az adott alapot, hogy a cég Dél-Afrikából, Peruból és Brazíliából félterméket, valamint Spanyolországból paprikaőrleményt vásárolt, amelyeket továbbértékesített "szegedi paprika"-ként, illetve a csomagoláson feltüntették a "Magyar Termék Nagydíj" és a "Kiváló magyar élelmiszer" feliratokat és ezzel tévesztették meg a vásárlókat."
Magyarországon a bortúráknak, borutaknak több éves -egyes borvidékeken 10-15 éves- hagyománya van már. Rendkívül népszerűek, hiszen gyönyörű hazai tájakon kiváló borokkal és gasztronómiai különlegességekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Szerencsére már néhány évvel…..
Íme néhány:     * három emberes pálinka – (két ember lefogja a harmadik a szájába tölti);     * ákovita – az élet vize – az aqua vitae latin kifejezésből;     * baracilin – barackpálinka (mint gyógyszer);…..
Ha Erdélyben meghallja valaki az Oroszhegy településnevet, rögtön a pálinka jut eszébe róla. Időszerű, hogy a lassan nem létező határ innenső oldalán is megismerjék az oroszhegyi nemes italt. Komoly hagyománya van e gyümölcspárlatnak arrafelé: ezt vitték régen az orvosnak, az…..