Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranyhorda

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A borászok kedvelt mondata a tőzsdei kereskedésben is visszaköszön. A Yahoo háza táján másfél éve elindult reorganizációs folyamat során a menedzsment ezt a látásmódot alkalmazta – mindeddig (fél)sikerrel. Marissa Mayer kezébe adták a varázspálcát, aki vonzó külsejével…..
aranyhorda 2014.02.05 17:24:32
Néhány pontosítás az íráshoz:

1.,
Alibaba IPO-ra módosították a Yahoo által kötelezően felajánlandó részvénymennyiséget tavaly szeptemberben.Az új megállapodás szerint a 24% 1/3-át azaz 8%-ot kell csak IPO-ra felajánlania a Yahoo-nak.

2.,
Az Alibaba közelsem hivatalosnak nevezhető gyorsjelentése - ami egyébként a Yahoo legutóbbi gyorsjelentéséből mazsolázható ki - nem a 2013-as Q4-et tartalmazza (tehát még nem azt a negyedévet amiben benne van a nov 11 (singles day), valamint a karácsony), hanem a szeptemberig futó Q3-at. 1 negyeddel mindig csúszik a Yahoo gyorsjelentéséhez képest. A 2013 Q4 (karácsony, singles day) valamint a 2014 Q1 (kinai holdújév) nagyobb növekedést vetít előre, lévén a singles day napi forgalom 80%-al haladta meg az előző évit.

Tehát az Alibaba ezeknek az adatoknak a nyilvánoságra hozatalával akarja az IPO-t is lebonyolítani nagy valőszínűség szerint.

3., New York v. HongKong

Az Alibaba inkább menne a HongKong-i tőzsdére, csak egyelőre ott nincs lehetősége kettős részvénystruktúra bevezetésére. Amerikában erre megvan a lehetősége, viszont Jack Ma azt nyilatkozta, hogy amerikában sokkal jobban ki vannak téve az árfolyammanipulációnak a részvények és példaként pont a Facebook esetét is felvázolta az egyik cikkében.A kettős részvénystruktúra a cég irányítása miatt lenne fontos neki. Jelenleg kb 7-10%-nyi papírral rendelkezik ami önmagában kevés az irányítás megtartásához, viszont ha kétfajta részvényt (törzs és szavazatelsőbbségi) tudnának tőzsdére vinni, úgy a teljes szavazatelsőbbségi részvények birtoklásával a szavazatok 51%-át is el tudná érni. Például a Google szintén igy van jelen a tőzsdén.

4., Értékeltségek:

Tavaly decemberi OTC piaci tranzakciók alapján az Alibaba piaci értéke már 125 Mrd-ra volt tehető.Ha megvárják a 2013 Q4-es eredményt és valóban úgy fog sikerülni ahogy arra előzetesen számítani lehet abban az esetben 150 MRD-os kibocsátási értékkel is lehet nagyjából számolni. Ez a 24%-os csomagot alapul véve 36 MRD USD aminek alapesetben 40% adóvonzata lenne, ha eladnák az egészet. Vagyis nettóban 21,6 USD részvényenkénti kp-t jelentene a Yahoonak.

Ezenkívűl a Yahoonak van egy másik ázsia cégben is érdekeltség, ez pedig a Yahoo Japan. Tőzsdén van, 36 MRD USD a piaci értéke, melyből a Yahoo részesedése 12 MRD lenne ha eladná az 1/3-os pakkját. Ez nettó 7,2 MRD USD-t jelentene a Yahoonak.

A két csomag tehát csaknem 29 MRD USD, vagyis részvényenként 29 dollár kp. Ezen felül a Yahoo jelenlegi kp állománya 5 MRD USD, amit ha összeadunk akkor részvényenként 34 USD kp jön ki.A Yahoo jelenlegi árfolyama 35 USD, magyarul a Yahoo Core Business értéke 1 MRD USD.

Tisztán látható hogy lényegében ha a Yahoo kiszállna az ázsia üzletrészeiből önmagát tudná egyből felvásárolni lényegében ingyen...vagy esetleg valaki más is a jelenlegi árfolyamon ingyen juthatna hozzá a céghez. Anno az MSFT 2008-ban 44 mrd-ot kinált a cégért és akkor még hol volt az alibaba és hol volt a yahoo japan értékeltség.

5.,

És amivel még számolni lehet, hogy esetleg nem is kp-ban történik meg az ázsia üzletrészekből való kiszállás, hanem úgynevezett Cash Reach Split megoldással, amit nagyjából úgy lehetne lefordítani hogy valamit valamiért adómentesen. Tehát például az Alibaba felvásárolja az AOL-t és saját részvényeiért cserébe elcseréli a Yahoo-val(ezek a legújabb pletykák jelen pillanatban).

6., Tumblr

Twitter a mai napon nagyobb tőkeértéken forog (36 mrd) mint a Yahoo (35 mrd), ami önmagában nonszensz. Ráadásul a Tumblr RPV-je (revenue per visit - azaz látógatónkénti árbevétel) az elmúlt egy évben 340%-al emelkedett miközben a Twitteré csak 131%-al a facebooké meg 71%-al.

Úgyhogy ha nem lesz nagyobb gáz a piacokon és az alibaba IPO-t jókor időzítik, a Yahoo árfolyama idén akár a 60 usd-t is elérheti kényelmesen.
sorok között Beszólt a guru 2012.08.08 19:02:00
A világ legnagyobb kötvényalapjának társigazgatója Bill Gross a Financial Times oldalain üzent a befektetőknek, hogy óvakodjanak az európai államkötvényektől. Eltanácsolja az európai állampapírok vásárlásától a magánbefektetőket a hírek szerint jelentős magyar…..
aranyhorda 2012.08.08 21:08:22
Bill Gross ez az elcseszett "GURU" miután halomra bukta magát az elmúlt 3 évben az amcsi kötvényeken (www.vg.hu/penzugy/befektetes/nagyot-hibazott-a-legnagyobb-kotvenykezelo-356755), most megpróbál 19-re lapot húzni és az európai kötvények shortolásával próbál meg kimászni a kakiból, mielőtt még úgy jár mint MadOff. Nem több mint spekuláns aki azt gondolja hogy a mögötte álló tökével bármit megtehet. Hát az a világ elmúlt! Lásd svájci jegybank...tömi svájci frankkal a világot, lassan a svájci erősödésre spekulálók feladják a harcot, egy-két milliárdos speki meg megint vonat elé fekszik (a'la vw).

Egyébként több mint fél éve az EKB abszolút nem avatkozott be vételekkel az eus kötvények piacán közvetlenül....közvetetten lehetséges de az már egy másik történet.
A MALÉV csődjét követően új névvel folytatja munkáját a magyar légitársaság. A pénzügyminiszterként, miniszterelnökként, térként és fejlesztési tervként is jelesre vizsgázott Széll Kálmánról nevezik el a MALÉV utódját."Nomen est gólem" - mondta a hírre…..
Mi különbözteti meg a művészt a nem művésztől? Én, a nem művész úgy fogalmaznék, hogy "Noranora kiszúrta, az ATV egyik telefonos-pénznyerős vetélkedőjében rossz megoldást adtak egy feladatra". Ugye milyen unalmas? Bezzeg ha Noranora, a művész fogalmaz, az olyan…..