Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sweet Melancholy

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A New York-i Danny Rocco, alias Des Rocs a rock & roll ifjú titánja az idei évben már másodszor indítja be a Dream Machine turnégépezetét. A második felvonás szeptember közepén startolt Hamburgban és az európai koncertsorozat utolsó előtti állomása Budapest volt, egészen pontosan az Analog Music…..
A modern post-hardcore zászlóshajója, a Touché Amoré hatodik nagylemeze október 11-én jelenik meg a Rise Records jóvoltából. A Los Angeles-i banda az agresszívabb és egyszerűbb hardcore hangzástól fokozatosan egy dallamosabb és kifinomultabb post-hardcore irányba mozdult, ami remekül megállja a…..
Az Escuela Grind New England-i grindcore alakulat idén januárban megjelenő DDEEAATHHMMEETTAALL EP-vel már egyszer leolvasztotta az arcokat, de hát nincs megállás a darálóban, így őszre is jutott némi finomság a fanoknak. Az MNRK Heavy égisze alatt, október 18-án megjelenő Dreams On Algorithms a…..
Nem kell ahhoz különösebb apropó, hogy az ember egy kicsit számot vessen azzal, mivel csapta el drága idejét, milyen sikereket és kudarcokat élt meg élete bizonyos időszakában. Ilyenkor jön néhány izgalmas felismerés, hogy “azta kurva már 150 koncertről írtam beszámolót az oldalnak”. Gábor kollégánk…..
Hope & Hell címen megjelent albumával az utolsó fejezetéhez érkezett az Our Hollow, Our Home (továbbiakban OHOH) southamptoni székhelyű metalcore banda. A döntés hátteréről még a nyár folyamán számolt be az alapító-gitáros Tobias Young egy igencsak hosszú Instagram bejegyzésben. A DIY elven…..
Az amerikai trió legújabb stúdióalbumát pörgette ki augusztus 30-án Death Or Glory címen. Megelőzve a lemezmegjelenést a nemrég hazánkban is fellépő banda egy újabb európai és észak-amerikai turnét is bejelentett. Az őszi karikából ezúttal Budapest kimarad majd, de aki szeretné, november 18-án…..
Hét kerek esztendő telt el a Falling In Reverse legutóbbi albuma, a Coming Home óta, de persze ez idő alatt sem maradtak a rajongók Ronnie Radke nélkül. Ha eltekintünk a bulvárlapok címlapjaitól, hiszen főhősünk rendszeresen keresi a bajt - vagy a baj keresi őt, ezt döntse el mindenki maga - …..
1990-ben rendezték meg az első Wacken Fesztivált ami a szervezők szisztematikus építkezésének köszönhetően közel egy évtized alatt a világ meghatározó metal eseményévé vált. A rendezvény hírneve és presztízse azóta is töretlen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy szinte minden évben a jegyek…..
Több, mint 4 évvel a Sculpture Of Violence után a kölni banda a GIVER bejelentette harmadik nagylemezét  The Future Holds Nothing But Confrontation címmel, ami  2024. szeptember 20-án az End Hits Records gondozásában jelenik meg. ..
Az amerikai rocklegenda Aerosmith lemondta a közelgő Farewell - Peace Out koncertsorozat dátumait és bejelentette, hogy a jövőben teljesen visszavonul a turnézástól. A hírt a zenekar a közösségi médiában megosztott közleményében jelentette be, amiből kiderül, hogy annak ellenére, hogy kiváló orvosi…..
Koncertlemez kiadásával örvendezteti meg rajongóit a LORD OF THE LOST. Két európai turné az Iron Maidennel és egy szinte teljesen teltházas headliner koncertsorozat után, a zenekar 2023-ban játszott először a Wacken Open Air nagyszínpadán, amikor az Iron Maiden után “deadlinerként” zárták a…..
Mint arról már korábban beszámoltunk a Double J Music jóvoltából I Want Blood címen három év után új szólóalbummal örvendeztet meg minket Jerry Cantrell. ..
A szupercsapatként aposztrofált Better Lovers az Every Time I Die és a The Dillinger Escape Plan korábbi tagjaból verődött össze, de erősítésként a Fit For An Autopsy-ból ismert Will Putney gitáros is oszlopos tagja a zúzós formációnak. ..
Egy nemrégiben elfogadott rendeletnek köszönhetően  Chicago-ban utcát neveznek el a május 8-án 61 éves korában elhunyt zenei producer és hangmérnök után. A West Belmont Avenue 2600-2700-es tömbje, valamint a North Rockwell Avenue és North California Venue közötti szakasz Steven Albini Way nevet…..
Az amerikai banda legújabb, hetedik albuma október 25-én érkezik a Nuclear Blast Records jóvoltából. A The Nothing That Is névre keresztelt nagylemezről már meg is örvendeztették a rajongókat egy kis előzetessel. A Hostage videoklip megjelenésével egy időben a zenekar további részleteket is…..
A New York állambeli UNDEATH 2024. október 4-én adja ki legújabb nagylemezét a  Prosthetic Records gondozásában. Az eddig két nagylemezzel büszkélkedő amerikai banda elmondása szerint a More Insane eddig a legbetegebb anyag, amit valaha készítettek, és minden percében színtiszta death metal…..
Ha már nyár közepe és fesztiválszezon, íme egy kis csemege a tengeren túlról. Perry Farrell (Jane’s Addiction) 1991-ben álmodta meg és indította útjára a Lollapalooza fesztivált, ami az elmúlt több, mint harminc évben az Egyesült Államok egyik legnagyobb zenei és kulturális eseményévé nőtte ki…..
Lengyelországban is zajlik az élet.  Még 2017-ben vádolta meg a lengyel kormány a Behemoth frontemberét, Adam "Nergal" Darskit, valamint a banda merch-felelősét  Rafal Wechterowicz-t és a web mesterét, Maciej G.-t azzal, hogy egy 2016-os, őszi turnét népszerűsítő plakáton és pólón használt dizájnnal…..
Két éve még az AfterLife megjelenése előtt járt nálunk utoljára a Five Finger Death Punch. Akkor Ivan Moody-t sikerült mikrofonvégre kapni egy interjúra, ezúttal viszont Báthory Zoli állt rendelkezésre egy kis csevegésre. A beszélgetés apropóját nemcsak a július 9-én megrendezésre kerülő koncert…..
Nem igazán lehetnek babonásak a kanadai hölgyek, hiszen kereken 13 évnyi csendes pihenő után térnek vissza  Fire című legújabb, sorban a hetedik stúdióalbumukkal. ..
A Bring Me The Horizon a mai napig is egy igazán megosztó jelenség hiszen vagy tartózkodsz a sokszor felcímkézhetetlen, minden “szabályt” felrúgó formációtól vagy teljesen beszippant zenei sokszínűsége. Az első két album nyers és őszinte  deathcore pusztítása után elindultak egy olyan úton, ami…..
A Bad Omens legújabb projektje a CONCRETE JUNGLE [THE OST] május 31-én látott napvilágot a Sumerian Records jóvoltából.  A nem hétköznapi,  közel másfél órás gigászi produktumba rámolt 26 tétel még akkor is szolgál meglepetéssel, ha nem mindegyik teljesen új szerzemény. Az albumon ugyanis több…..
Bruce Dickinson nevét még az is ismeri, aki csak távolról barátkozik az általa képviselt zenei stílussal. Az Iron Maiden nyughatatlan frontembere szólóban is termékeny karriert tudhat maga mögött. Főhősünk idén márciusban leszállította az év egyik legfontosabb metal lemezét a The Mandrake Projectet,…..
A zenekar megalakulása óta hangzásban rengeteget változott és szinte sportot űz abból, hogy alaposan felforgassa az állóvizet és megkérdőjelezzen minden elvárást egy-egy új megjelenés kapcsán. A 2020-as Post Human: Survival Horror a maga metalcore és nu-metal esszenciájával azt az érzetet keltette,…..
Amióta a The Gatheringgel együtt felfedeztem Anneke van Giersbergen-t számomra ez a két név még mindig valamiért egyet jelent. Talán azért is, mert az 1999-es How to Measure a Planet? című albumuk életem egy igazán izgalmas időszakában talált meg és olyan addiktív volt, hogy hosszú hetekig más sem…..