Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigo'

165 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen kemény mérkőzés látszik kibontakozni a szentimrevárosi konzervatív elit értelmiség, és egy nagy beruházó cég között. A kerületi képviselő-testület hozza meg a döntést majd, hogy milyen feltételek mellett engedi lakóövezetté nyilvánítani az érintett telket a Flamenco hotel mellett. Ezt az adut…..
Az idei közmeghallgatáson látványossá vált, hogyan csökken az érdeklődés a kerületben a közügyek iránt. Az első képviselői ciklusom kezdetén (2010, 2011) alig fértünk a terembe, most igen szellősen ültünk. Ez az eredménye, ha egy polgármestert nem tudnak elérni a…..
Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit…..
Biztosan nem hungaro-pannon-népi-nemzeti-magyar-rappet, ahogy a költő mondja. Sokkal inkább megélhetést, jövőképet, szabadságot és kevésbé szemét kormányt. Én a hétfői 37 db tüntetésből csak a budapestin voltam kint, de ott ez nem jött át. Sőt. Konkrétan az jött át, hogy…..
Stílszerűen november 7-én rendkívüli ülés döntött az új képviselő-testületen belül működő bizottsági struktúra felállításáról. Ennek eredményeképp, egy olyan kerületben, ahol 3 autópálya 60 ezer autó szmogját és zaját szállítja a városlakók tüdejébe…..
Dél-Buda másképp Mondjak le? 2014.10.31 12:54:29
Először is szeretném leszögezni, hogy hibáztam. Egy Fideszes provokátor (képviselő) alig pár hónap trollkodással elérte, hogy már fel lehetett használni ellenem, amikor kiosztottam a privát oldalamon. Ezúton is elnézést kérek valamennyi embertől, akit sértett a megjegyzésem.…..
A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni…..
Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs…..
Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán. Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a…..
Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként…..
A néppártok. Az első lakossági fórumot, ahol a gazdagréti körzetek képviselőjelöltjei vitázhattak a közönség előtt, a Fidesz és az MSZP is bojkottálta. Jelen volt az LMP, a Jobbik és a MOMA. Azaz a „nagyok” szerint a választóiknak nem kell tájékozódni a legfontosabb…..
Mi egy olyan kerületet szeretnénk mindenek előtt, ahol jó élni. Függetlenül attól, hogy mivel közlekedsz, mennyi pénzed van, vagy éppen hol laksz. Olyat, ahol a szomszédok jól ismerik egymást, mert az önkormányzat ezt elősegíti. Közösségszervező programokkal, vonzó…..
A tények mást mutatnak. Pár napos sztori, hogy 3-12 éve felvetett problémákra most, néhány héttel a választások előtt próbál "átadható" intézkedést eszkábálni a kabinet. Olyan komolyan veszik a saját szlogenjüket, hogy nem csak a környéken lakók, de még a terület…..
Újbuda évtizedek óta a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. Több mint 20 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik, melyből 7 milliárdot tesznek ki csak az iparűzési adóból befolyó bevételek. Érthető, hogy sokan szeretnék ezt a gazdasági sikersztorit…..
Mi lenne, ha Demszky Gábor és barátai győztek volna 2010-ben a budapesti önkormányzati választáson? a kép forrása: velemenyvezer.blog.hu Végeláthatatlan töketlenkedés, a civil javaslatok lehető leghamarabbi elkaszálása, vagy ha nem sikerül, tanulmányozásuk elszabotálása.…..
Rigo' 2014.09.16 22:47:53
@cenzuratroll bosszanto: Miért kell bunkózni a válaszod végén?
A ti párbeszédetek volt az első, amire azt mondtam, hogy no jó, megérte írni egy posztot, van aki gondolkodik. Erre elcseszed a végét... Tényleg ennyire frusztrált itt mindenki? Attól mert Tarlós + Demszky nincs a helyzet magaslatán csak látszólag, nektek már muszáj hörögni? Attól jobb lesz?
Rigo' 2014.09.18 13:41:10
@vidi-master:

Szia!

Ma kezdjük el felrakosgatni, várhatóan 3 részben a blogra néhány napos eltéréssel, hogy legyen időtök visszajelzést adni. Egyben kb. egy hét múlva lesz elérhető a delbuda.lehetmas.hu oldalon. A cél, hogy a polgármester-jelölti vita előtt (ami várhatóan szeptember végén vagy október elején lesz a TIT-ben) legalább egy héttel olvasni tudjátok az anyagot.
Kerületünket nagymértékű átmenőforgalom sújtja, aminek a negatív környezeti hatásai az itt élők egészségét és életminőségét rombolják. Budapest nyugati és déli agglomerációjából naponta autók tízezrei lépnek be a fővárosba Újbudán keresztül, jelentős…..
Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.   A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa…..
Rigo' 2014.08.27 23:50:23
@űrszelvény: Egy csomó terv készült, ezek közül a Védegylet és az LMCS közös javaslata meg is járta a sajtót. A lényeg, hogy a nyugati szakaszon mehetne az útpályán a villamos, a keleti szakaszon pedig a lakók döntsék el, hogy közelebb menjenek e az ablakhoz a villamosok, vagy inkább menjenek középen és vágják ki (az itt amúgy nem túl egészséges) fákat...
Rigo' 2014.08.28 02:21:54
@Poszt 0lok001: Elég sokat aggódok ha kell. Ha meg nincs min, akkor cselekszem. Nekem köszönhető, hogy a Móricz forgalomcsillapított lett, továbbá a Bikás-park megújításának a szükségességéről is én interpelláltam többször a polgármestert, mire lépett. Az én ötleteim voltak a közösségi kertek, amikből már kettő is működik a kerületben és most a Sas-hegy pufferzónáját is az én javaslatom alapján bővítik. Nem beszéltem még a házhoz menő szelektív hulladékos rendszer kiterjesztésének a felgyorsításáról meg a bringás fejlesztésekről, mert ezeket sokkal látványosabban is meg lehetett volna csinálni, sokkal rövidebb idő alatt. Itt pont az a sacc/kb. alig 20% konzervatív tolt ki egy csomó fejlesztést évtizedekig. :-O
Rigo' 2014.08.28 02:25:59
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Kb. 10 nap múlva hozzuk nyilvánosságra a programunkat, de az már a budapesti programunkban is benne van, hogy budaörsi hipermarketeknél kellene megfogni a napi 60.000 agglós zömét egy felszínen odáig vezetett metróval minél hamarabb. Nem tudsz elég parkolóhelyet zsúfolni máshova. MÉg az őrmezei P+R aminél 4 évig egy kapavágást sem csinált a Fidesz, cask 2017-re készül el és mindössze 2500 autót fog tudni felszívni, ami a halottnak a csók kategória... lehetmas.hu/valasztas-2014/budapesti-valasztasi-program-2014/
Újbudán több százan is ezzel a dilemmával birkóznak az utóbbi hónapokban, s ezt a megbízó ravaszul kijátssza ellenük, holott gyakorlatilag nincs esély rá, hogy ezt tényleg meglépjék. Választási évben tuti bukás egy ilyen ügy, ezért a metrónak dübörögnie kell, legalább…..
Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvételét közügyekben…..
Idén nyáron több száz rendkívül forgalmas területen álló fának a kivágását tervezte meg a Főváros és Újbuda vezetése kart karba öltve, boldog egyetértésben. Szerencsésebb esetben legalább engedélyt kértek a pusztításhoz, de Őrmezőn a hivatal számára elég volt a…..
Rigo' 2014.08.06 15:58:16
@♔bаtyu♔: Hiszti az, amikor az ember csak úgy l'art pour l'art balhézik, mert ez legalább egyvalakit felzaklat.

Ha legalább annyira figyeltél volna, mint ahogy nem, akkor le van írva, hogy több száz fát érint ez a nyári ámokfutás. Azt külön köszönöm, hogy idekeverted a Római partot, amiről láthatóan fogalmad sincs, viszont ezzel ezres nagyságrendűre emelted a tervezett fakivágások számát.

Allergiás nem a pollenre vagy, hanem a rá tapadó korom és benzingőz ill. más agresszív anyag szemcsékkel nem jöttök már ki. Nem a fákat kell kiirtani, hanem az autókat és a buszokat, aztán mindjárt béke lesz szabadság no meg egyetértés...
Rigo' 2014.08.07 00:25:49
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Figyi, ez szerencsére nem vagylagos kérdés. Elvileg megmaradhat a kecske meg a káposzta is. Ha a villamos a fák helyén megy, az zöldfelület veszteség, nem is kicsi. A gyepszőnyeg szép meg jó a sín alatt, de a produktivitása két nagyságrenddel kisebb mint a fáké.
A fő probléma, hogy megint zöldfelületet vesznek el egy olyan városban, ahol alapvetőn szar a levegő és az emberek 3 évvel kevesebb ideig élnek a légszennyezés miatt. Szuper, hogy a villamos elvileg csökkenti az autóforgalmat, az LMP is támogatja, hogy jöjjön az a villamos, de nem mindenen keresztül...
Igen, az egy demokráciában, sőt az önkormányzati törvény szerint is érték és támogatható, hogyha az állampolgárok közösségekbe szerveződnek valamilyen célra. Márpedig itt van egy lassan több ezres közösség, amelyik még a villamost sem akarja, nem hogy a fákat kivágni. Pont azért mert a szívükhöz nőttek. (!) Szóval ezt jól megoldani szép kihívás, igazi zöld próbatétel lenne. Sajnos a jelenlegi polgármester erre teljesen alkalmatlan, mert kézivezérlik fentről és erőből...
Eddig annyit sikerült a Vitézyből kicsikarnom az említett fórumon, hogy lesz a lakókkal helyi szinten is egyeztetés, de közösségi tervezést nem vállalt.
Három és fél évet kellett rá várni, de megérte. Csütörtökön tárgyalta a képviselő-testület a nyolcadik előterjesztésemet, s ezt végre el is fogadta, méghozzá egyhangúlag. Ehhez persze nem csak a rutin, meg az évek, és a polgármesteri kabinet előzetes többkörös…..
Logikus igény, hogy egy diktátorral ne puncsoljanak egy demokratikus nemzet képviselői. Ez ugye azért fontos, mert az ilyen körökkel hitelesíthetjük az ő működését, kvázi elismerjük a jogát a sajtószabadság korlátozására és a személyi kultuszra, illetve az esetleges…..
Dél-Buda másképp Fel! támadunk! 2014.06.07 22:12:00
Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Lehet Más a Politika dél-budai szervezete az újbudai egyéni választókerületek politikailag motivált és az eljárási szabályokat sértő átalakítása miatt. Az átalakítás módjából és menetéből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy…..
A májusi képviselő-gyűlés kevés igazi vitával telt. Fontos hír, hogy végre tulajdonos lett Újbuda, a Körőssy József utcai már üresen álló iskolaépületben, így a Gyógyír (ma már Szt. Kristóf) szakrendelő tovább bővülhet egy régóta vágyott és Dél-Budán…..