Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napi.maki

84 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Halihó!  Indulunk haza. Vége van Nepálnak is sajnos.  Mivel mindenképp át kell szállnunk, még egy milánói három napot beterveztünk.  Ehhez viszont 34 óra utazást kellett elszenvedni a momo-s kajáldánktól az európai szállásig. Kathmandu - Új-Delhi - Isztambul - Milánó. Rövid…..
  Halihó! Az Annapurna Körtúra után, még majdnem egy hetet töltöttünk Nepálban. És ebből is igazából öt napot Pokharában, az ország második legnépesebb városában.  Az az igazság, hogy sokkal jobban bejött, mint Kathmandu, ezért maradtunk inkább. És azért nem kirándultunk többet, mert ez az…..
  Halihó! Korai a kelés, 4-kor csörög az óra, hiszen napfelkelte vadászatra indulunk.  Elég jól haladunk már reggel 6-ra fenn is vagyunk a Poon Hillen. Hideg van és sajnos nem egyedül jöttünk vadászni, elég sok a turista, plusz még 2-3 iskolás csoport is van. Kicsit félünk is, hogy elijesztik a…..
  Halihó!Nehéz volt újra időben felkelni. Reggeli, majd még találka az öreggel és indulás. Jó kedvűen indultunk, de azért éreztük az összes porcikánkban, hogy fáradt a testünk. Ahogy haladtunk előre előtört néhány búbánatos gondolat és ráültek a vállunkra, így nehezebb lett ez mai nap. Főleg,…..
  Halihó!Nincs kapkodás, pihenő nap van. Kései reggeli, sehol senki. Tetőn hajmosás. Majd egy kis túra a közeli vízeséshez. A kis túrából, elég nagy túra lett. Cserébe látjuk a helyiek mindennapjait, mert kicsit kitértünk a turista útról.  Visszaérve a faluba találkozunk a High Camp óta ismerős…..
  Halihó!Egy hatalmas alvás után, eléggé időben keltünk mert úgy döntöttünk, hogy elég volt mostanra, lebuszozunk Pokharába. Megbeszéltük a Laurával, hogy most neki kell 1-2 nap teljes pihi és habár kicsit fél a buszúttól, mégis ez az ötlet tetszik a legjobban. Gyenge minőségű reggeli után,…..
  Halihó! Elértünk ide is.  Brutális hideg van, fáradt az egész test és már nem vagyunk olyan élesek. Megéri ez a szenvedés? Tényleg jó, hogy itt vagyunk? Egyáltalán milyen nyaralás, pihenés ez? Tényleg ide hoztam a menyasszonyom? Van még pár ilyen hülye vágyam?  Ezekkel a "remek" gondolatokkal…..
  Halihó! A reggeli kelés, már rendesen fájt ma. Olyan jó meleg van a hálózsákban, összebújva, plusz egy takaró alatt. Erre kint -8 fok fogad. Aúúúúúúú!  Gyors reggeli, mert nem fűtöttek be, majd 8 körül indulás, -4 fokban. És tényleg fájt a hideg, az ujjainkban fizikai fájdalmat éreztünk,…..
  Halihó! Reggel nehézkes a kikelés az ágyból. -5 fok körül van kint, a takaró alatt meg olyan jó meleg minden. De azért csak kimászunk. Gyors reggeli, még egy pékséges bevásárlás és már indulhatunk is.  Méghozzá öten. Ugyanis felvetettük a spanyoloknak, hogy nem akarnak-e állandóra csatlakozni…..
Halihó!  Jól megérdemeltem sokáig alszunk, csak 9-kor megyünk le reggelizni. Utána ketté válunk egy kicsit. Kemény napokon vagyunk túl és még keményebbek elé nézünk. Itt még nincs olyan hideg, mínuszok is csak éjszaka vannak, de lassan feljebb megyünk ahol állandó mínuszokra kell…..
  Halihó! Szerencsére a Laura sokkal jobban ébredt, így a reggeli után elhatároztuk, hogy megcsináljuk az akklimatizációs túrát az Kicho Tal-hoz/ Ice Lake-hez (Jég-tó), ami 4600 méter magasan van. Mi meg ugye most 3300-on aludtunk és az a terv, hogy estére eljutunk Manangig, ami a következő…..
  Halihó! Múúúúúúú, bööööööö... ezeket hallgattuk felváltva az éjjel. Ugyanis bőgött a tehén. Talán, mert nem volt kalap a fején. Szóval nem aludtunk jól. De nem csak mi, hanem a többiek se. Ez egy kollektív nem alvás volt, hála ezeknek a szent állatoknak.  Sajnos a Laura betaknyosodott, ami…..
Halihó!  Könnyed reggeli ébredés, a kilátás ma is csodálatos. Namaste Lamjung és Annapurna II, a távolban meg Manaslu! Szép az aranysárga hósipkátok. A Rupesh-sel megbeszéltek szerint 7-kor reggeli, majd már 8 előtt indulás. Ügyesek voltunk, így hogy volt más is, összekaptuk magunkat,…..
Halihó! Hajnali kutyaugatás + varjak a pala tetőn + tehén kolomp az ablak alatt = ébresztő!  Hűha a reggeli Manaslu talán még szebb is. Jó egy ilyen helyen kelni.  A reggeli megint a konyhában, és sajnos megint nem a legfinomabb. De legalább van. Itt próbálom ki először a bivaly…..
Makisszösszenetek Napi.maki 2023.12.11 17:40:31
Halihó! "Nem túl bonyolult történet a miénk. Csak elindultunk az álmaink után. Kalandozunk, kirándulunk, ismerkedünk, megkóstolunk, felfedezünk, látunk. Élünk!" A kis maki kalandjait, Instagramon és Facebookon is tudjátok…..
  Halihó.    Jó korán sikerült elaludni, így már az ébresztő előtt fel is keltünk. 7:15-kor tibetikenyeres omlett, 8:20-kor meg indulás.  A falu után rozoga híd fogad, majd egy enyhe sziklamászás következik és ezzel vissza is tértünk a poros útra. A forgalmat dzsipek, motorok, kutyák,…..
    Halihó! Nem keltünk túl korán, adtunk időt a testünknek és lelkünknek. 7:30-ra kértük a reggelit, ami egy tibeti kenyér volt omlettel. Ez a tibeti kenyér egy kör alakú édeskés, olajban sült kenyérféle. Finom amúgy. Jól elidőztünk, elpakolásztunk, 8:45-kor indultunk csak. Eldöntöttük,…..
Halihó!   Hát csak elkezdtük, sőt azóta már végig is csináltuk. Most jöjjenek a kis szösszenetet, emlékfoszlányok.   Reggel korai, 4-es a kelés, hogy biztosra elérjük a 6:30-as buszt. Taxi az állomásra, közben figyelhetjük a csendes várost. Merőben más mint nappal a nagy forgalomban.   A…..
Halihó!     Jó sokat vártam erre, de csak eljutottunk ide. Az egyetemi éveim alatt/után kezdtem utazósblogokat olvasni és akkor találkoztam az Annapurna Körrel is (Annapurna Circuit Trek). Egyből megfogott, éreztem, hogy ezt én is akarom. Talán egyszer, ha nagy leszek, én is megcsinálom. Hát…..
  Halihó!  Egyszerű. Csak kövessétek az álmaitokat.   Spontán tervezés   Nepálba való megérkezésünkor, elmondtuk a házigazdánknak, hogy sajnáljuk, hogy a Mount Everestet most sajnos nem tudjuk összekötni az Annapurna Circut-tal, pedig az volt a nagy álom, hogy azt is lássuk. Erre Nischal…..
Halihó!   Érkezés Nepálba Brisbane után egy egész napot repültünk. Hajnalban kelés, majd reptérre vonatozás. Még egy kis ügyintézés a reptéren, majd kis késéssel indultunk is. Brisbane - Denpasar -Kuala Lumpur - Kathmandu az adag. Sajnos sehol semmit nem láttunk csak a reptereket. Háztól…..
Halihó! Ez a történet egy kis lány álmával kezdődött.   Hát ez is el jött, elhagytuk Új-Zélandot. Mintha csak tegnap érkeztünk volna, most meg már el is jöttünk. Pedig több, mint 9 hónap volt, január 23.-tól november 5-ig.   Viszont jönnek az új kalandok, úgyhogy nincs miért búsulni.   Első…..
Halihó!   Sajnos úgy alakult, hogy nem volt energiám a blogra, így egy jó félévnyi, új-zélandi kaland elmaradt. Majd egyszer remélem bepótlom, de most szeretnék a jelenbe maradni.  Úgyhogy viszlát Új-Zéland, köszi mindent,…..
Halihó!Most, hogy már tudjátok, hol is dolgoztunk, illetve hol is laktunk, itt az ideje a lényegre is rátérni. Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy mi Új-Zélandra felfedezni, kirándulni, szórakozni jöttünk. És itt jön az a rész, hogy mit is csináltunk a szabadidőnkben és a mindennapjainkban amíg…..
Halihó! És végre ideért a blog. Az első hivatalos munkahelyünk és lakóhelyünkről fog szólni most ez a bejegyzés. Közben, már bőven szigetet váltottunk és a harmadik munkahely keresése és elkezdése zajlik. De akkor ugorjunk csak vissza az időben és meséljük el, mutassuk meg, miért zártuk örökre…..