Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parhuzamosmagyarok

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miként segít a „Félteke elmélet” megérteni a bennünket körülvevő totális válságot? Az alábbi rövid ismertetőt Dr. Ian McGilchrist  pszichiáter, nyelvész, filozófus Forradalom a gondolkodásban? című Cambridge-i Darwin College-ban tartott youtubeon elérhető előadása ihlette. A KÉT AGYFÉLTEKE…..
A 2020 óta eltelt néhány évben több lelkiismeretes és jeles gondolkodó igyekezett elemzésein, írásain, nyilvános megnyilatkozásain keresztül magyarázatot adni, hogy miért állt körülöttünk a feje tetejére a világ és milyen komplex kihívással állunk valójában szemben. Gondolataik döntően az alternatív…..
1. A Covid-19 pandémia idején a hivatalos kommunikáció ellentmondásos volt. A közmédiába nem kerülhettek be a szakmailag megalapozott, de a hivatalos közlésekkel vitába szálló vélemények. ÖN MIT GONDOL? A. A hiteles tájékoztatás alapja, hogy minden megalapozott és fontos vélemény teret kapjon. B.…..
Az a magyar közmondás, hogy A hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát sokkal mélyebb összefüggésekre mutat rá, mint azt elsőre gondolnánk. Ugyanis a sok tényezővel és kapcsolati függőséggel rendelkező komplex rendszerek - jelen esetben társadalmi alrendszereink egyike az egészségügy -…..
Mivel állunk szemben immáron három éve? Ezt sokan szeretnénk tudni! Van, aki az első pillanattól fáradhatatlanul kutatja az igazságot, mert komolyan veszi egykor tett esküjét.  Ilyen ember DR. KÁROVITS JÁNOS gyógyszerész, molekuláris biológus, aki nem csak saját tudományterületeinek eredményeit, de…..
A tudományos módszer határai 1. A napokban megjelent egy mérföldkőnek számító publikáció az elmúlt két év pandémiás ámokfutást és a Covid 19-es jelzésű kórt okozó SARS CoV2 vírus eredetéről. Jobban mondva annak megerősítéséről, amit eddig már számos kutatócsoport támasztott alá közvetlen…..
2022 őszére a világban mindenki számára érzékelhetően és gyorsuló ütemben szaporodnak a kaotikus, irracionális jelenségek. Magyarország egy megrendezett globális válság által egy világháború peremére sodródott. Ezt a folyamatot meg kell állítanunk és vissza kell fordítanunk. Ehhez mindenekelőtt az…..