Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szántó Renáta

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó-labor Pillanatokban bújik... 2024.02.25 22:40:52
Boldog / Elégedett / Gazdag leszek, ha elértem, megvettem, Z éves vagyok, birtoklok egy bármicsodát... Ugye ismerős az alábbi gondolatmenet? Gyakran esünk abba a hibába, hogy feltételekhez kötjük az életünket. Közben pedig telnek az órák, a hetek, az évek... Egy másik nézőpontból...  A tárgyakat…..
December a csodák ideje. Ilyenkor a szívünk ellágyul, segíteni vágyunk, jobbá szeretnénk válni. A Kultik mozihálózatnál immár hagyomány, hogy az ünnepek előtt rászoruló családokat lepnek meg az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központtal közösen. Jótékonysági vetítésen nyújtanak élményt, így olyanok…..
Szó-labor Idő... 2023.10.02 11:53:36
Elkésett. Ismét. Már nem először fordult elő, hogy 5 percet, félórát, vagy akár többet is vártam rá, csak mert megígérte, hogy jön. Elhittem az ígéreteket. Minden alkalommal jött ugyan, de bennem egyre gyűltek a tüskék, hiszen megbeszéltünk valamit, ezt pedig túl sokszor szegte meg. Egyszer-kétszer…..
Van az úgy, hogy elromlik minden. A jól felépített. A tökéletesnek tűnő, a biztosnak látszó. Ilyenkor az embert húzza lefelé a mélység és az önsajnálat, hogy miért érdemelte ezt. Egyre beljebb kerül a negatív gondolati spirálban és okol, vádol, hibáztat, tagad, sír, gyászol és az önbecsülését a…..
Mikor szántál időt önmagadra? Mondjuk 3 kerek órát? Hogy tényleg a saját igényeidre, érzéseidre, belső hangodra hallgass, s nem csak kipipálandó feladatként ugorj át a magadnak engedélyezett "énidőn"? Ugye nem mostanában... Rohanunk. Sikert, pénzt, visszacsatolásokat, kapcsolatokat, tárgyakat…..
Szó-labor Élvezd! 2023.02.27 07:05:00
Gödörből a hegytetőre, magasságból a mélységbe, majd ismét a fellegekbe. Hullámvasút az élet, kérdés, hogy mersz-e jegyet váltani erre a különleges utazásra és változni, vagy maradsz a szürke peronon, ahol legalább nem kell gondolkodni. Mert ott megteszik helyetted mások. Mert az egy biztos pont.…..
Elképesztő! Hihetetlen! Vajon hogy csinálta? Ez nem csak látványos volt, hanem baromi vicces is. – Nagyjából ezek a gondolatok jártak a fejemben és a fotós kollégáéban is nagyokat vigyorogva, miközben a hátsó felünket mintha a székhez ragasztották volna, a szemünket pedig le sem tudtuk venni a…..
Tudtátok, hogy Utassy István nyugalmazott címzetes iskolaigazgató, egykori önkormányzati képviselő ma ünnepli 75. születésnapját? Ez alkalomból az ünnepségeken tartott beszédeinek hosszúságával egyenesen arányos „néhány gondolatban” összegezzük, hogy miként ismerik őt a barátok, jó ismerősök, na és…..
Önfeledt duruzsolás és gyerekzsivaj töltötte be a városi Sportcsarnokot február 5-én egész nap, ahol vidámságtól és mozgástól kipirult arcokból sem volt hiány a Sportváros Nonprofit Kft. és Légvárvarázs közös kooprodukciójának hála. Az első alkalommal megszervezett, farsangi Játékaréna névre…..
Szabó János (fehér pólóban) már az égi asztaloknál játszik, évzáró rapid versennyel emlékeztek rá a biliárdos közösség tagjai / Fotó: Györkös Lezárult az Ajka Városi Biliárdbajnokság (AVB) 2022/2023-as versenyszezonjának őszi etapja, de a biliárdos közösség versenyzői nem pihentek túl sokat,…..
A szemem előtt kavarognak a hópelyhek, fejemben a gondolatok. Fekete ruhás tömeg a domboldalon, alattuk fehér koszorúk sora ragyog. Jeges szél fújja arcomat, a könnyeimmel harcolok. Alig hallom a búcsúztatást, lelkileg mélyen vagyok. Elment egy színes egyéniség. Kihunyt egy mosoly. Ellibbent egy…..
Behavazott. Ilyenkor jól esik a meleg házban kuckózni, s a fűtőtestek közelében olvasni, pihenni egy kicsit. Persze a kép „idilli”, hiszen az elszálló energia- és gázárak miatt sokan otthon is a réteges öltözködést választják inkább a pénztárcájuk túlterhelése (extrém magas számla) és a…..
Egy szeletnyi álmodozás / Marcipán Cukrászda / Fotó: Györkös Elég egy íz, egy illat, vagy egy zeneszám, s máris bevillan valami. Elrepít egy másik dimenzióba, s általa megelevenedik egy emlék, egy pillanat, egy meghatározó élmény, vagy akár az egész gyerekkora az embernek. A minap velem is…..
Szó-labor Bagolylesen a városban 2023.01.12 10:00:36
Ajka kedvelt téli látványossága az a bagolycsapat (család?), amelyet évről évre felfedezhetünk az óváros fáin pihenni. Ez idén sincs másként, hiszen a nyolcemeletes mellett, a Móricz Zsigmond utcában (az egykori vendéglátóhellyel szemben) a szemfülesek ezúttal is megtalálhatják tollas…..
Dombok felett, felhők alatt / Élvezd hát, amíg tart. (Draft) / Fotó: SzR. Volt szerencsém több szezont is Ausztriában dolgozni. Ez idő alatt számos dolgot átértékeltem az életemben. Kint nap, mint nap tapasztaltam ugyanis olyasmiket, amikre itthon csak legyintenénk, mondván nem fontos, de az…..
A Magyar Posta FB-oldalán láttunk egy posztot Martinról, aki évek óta logózott, arculati elemekkel ellátott nyakpántokat gyűjt, amelyek különböző rendezvényekre készülnek, vagy amelyeket a cégek a dolgozóiknak adnak. A fiú kollekciója már több mint 3000 darabot számlál, ám azt vallja, hogy a…..
A december mindig a számadás, az éves teljesítmények értékelésének időszaka, ilyenkor mérleget vonunk, mit sikerült elérnünk és miben kell fejlődnünk a későbbiekben. Az év utolsó hónapja az ünnepélyes vacsorák, díjátadók, gálák ideje is, amikor a nagyobb szervezetek, sportszövetségek, cégek…..
Egyszer volt, hol nem volt egy mozi, ahol december derekán csoda történt. Ismét. Akárcsak a pandémiát megelőző években már többször is. E filmszínház a Kultik Ajka nevet viselte, ahol a Classic-Film Kft. jóvoltából hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik részesülhettek izgalmas moziélményben,…..
Ez vár ránk? / illusztráció „Tudod a rendszer addig áll, amíg mindenki hisz benne. Leginkább attól félnek, hogy az emberek elkezdenek gondolkodni.” – Na igen, erős kijelentés, egy lebilincselő könyvből, amely egyre többször düböröghetne a fülünkben a különböző társadalmi problémák kapcsán is. De…..
Szó-labor Hétköznapok... 2022.11.30 11:35:37
Menedéket nyújt, vagy bezár? / Illusztráció Rohanunk. Mindig. Valahová. Közben bezáródunk, akár egy hermetikus buborék. Nem nézünk körbe, nem látunk semmit. Nem figyelünk. Nem éljük meg a pillanatot. És másokat is kizárunk. Lepattan minden rólunk. Magunkban vagyunk. Csak rohanunk, ezért rátoljuk a…..
Kalács is a nagy Ő-re vár, igazi sétapartner és lélekterapeuta! / Fotó: Vahur FB Odavagy a kutyákért? Szereted megdöncölni, megsimogatni őket? Boldoggá tesznek és feltöltenek? Igen? Eddig remek. Ennek ellenére nincs lehetőséged arra, hogy legyen egy saját négylábú barátod? ... mert sokat dolgozol,…..
Szó-labor B, mint biliárd 2022.11.22 17:08:00
A koncentráció, az fontos / Fotó: Györkös Ajka sportéletét sok városban irigyelhetik, ugyanis ami nekünk természetes, máshol csak álom. Nem kell messzire mennünk, ha sportágak színes tárháza közül szeretnénk választani, hiszen nagyjából A-Z-ig minden minden megtalálható településünkön. Aerobik,…..
A legerősebb kapcsolat is oly törékeny / illusztráció Életet adni egy gyermeknek a világ legszebb és egyben legnehezebb "feladata". A kötődés a kilenc hónap előrehaladtával egyre erősebb, a babavárás alatt pedig a két szív együtt dobban. Ideális esetben a nő várja a babáját. Beszélget vele, dúdol…..
Szó-labor Utazós szösszenet 2022.11.15 12:10:00
Épp hazafele tartottam kocsival, amikor az egyik körforgalom mellett egy csapat diákra figyeltem fel. Messziről is látszott, hogy jó kedvűek, lazák és megy a duma ezerrel. Feltehetőleg a közeli buszmegálló lehetett az úti céljuk, de ez nem is olyan fontos. Fiatalság, bolondság. Na és…..
Gyereksírás. Oly sokadjára az elmúlt napokban. Elkap egy érzés. Futni kéne. Menekülni. El. Messzire a világ gondjaitól, a nehézségektől, a betegségtől, a több hete tartó kialvatlanságtól. A bűntudattól. A be-bekapott szelet csokiktól, édességtől, sós rágcsáktól, ingerült félmondatoktól, amiket…..