Adatok
nemarika
340 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
600 g liszt
25 g élesztő
2 lapos tk só
1 evőkanál lenmag vagy szezámmag, vagy napraforgómag stb
200 ml langyos víz
200 ml langyos tej
30 g olvasztott vaj a lekenéshez
Kimérjük a hozzávalókat és összegyúrjuk. (A vaj kivételével!) Meleg helyen kelni hagyjuk 30 percig. Majd 9 egyforma részre…..
A tészta elkészítéséhez
80 deka liszt,
5 deka élesztő,
1 csipet cukor,
4-5 deci tej,
1 deci olaj,
1 kávéskanál só,
A töltelékhez
20 deka margarin,
2 nagy tojássárgája,
1 teáskanál só,
10 deka reszelt sajt,
A tésztát az hozzávaló anyagokkal összedolgozzuk, kelesztjük…..
A hagymás oldat elkészítéséhez vágjon fel egy közepes méretű hagymát apró darabokra, és tegye egy edénybe. Töltse fel egy liter vízzel, majd hagyja állni 24 órán keresztül.
Ez idő alatt a hagyma értékes tápanyagai átkerülnek a vízbe, amelyek jótékony hatással lesznek orchideájára.
Ezzel…..
Ősszel és télen a fájdalomreceptoraink sokkal érzékenyebbé válnak, mint a melegebb, kellemes időben, ráadásul a hideg csökkenti a vérkeringést a kezeinkben és a lábainkban egyaránt, mely az ízületi fájdalmakat még inkább felerősíti. A természetes napsütés hiányában szervezetünk D-vitamin mennyisége…..
A káposztafélékhez tartozik a fejeskáposzta, lilakáposzta, kelkáposzta, kelbimbó, de a brokkoli és a karfiol is.
A káposztát az emberiség sokáig nem tudta megfelelően értékelni, az eltelt évezredek során hol fontosnak, hol pedig használhatatlannak vélte. A fejeskáposztát már körülbelül 4000 éve…..
Először elkészítjük a szejtánt (Vega húst) az előző recept alapján. Mikor kihűlt felszeleteljük, és bepanírozzuk. Liszt-tojás-morzsa.
Aki nem fogyaszt tojást
· csicseriborsóliszt
· liszt (vagy kukoricaliszt, gyakorlatilag bármilyen jó)
· …..
15 dkg búzasikér
15 dkg rétesliszt
15 dkg zabliszt
2 evőkanál sörélesztő
só ízlés szerint (1 teáskanál)
1 tk. foghagyma granulátum
1 kk. bors
2 ek szójaszósz
1ek olaj
4 dl langyos víz (leveskockáslé)
oregánó
kakukkfű
A száraz anyagokat összekeverjük, ráöntjük az olajat és a…..
Az árpát már ősidők óta használják különféle egészségi panaszok kezelésére. Az árpával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyan képes csökkenteni a magas vércukorszintet, a magas koleszterinszintet és a vérnyomást, de akkor is számíthatunk erre a gabonanövényre, ha szeretnénk…..
Hozzávalók:
Kb 1-1,5 kg batáta,
90-100 dkg zöldborsó,
1 csésze kókuszreszelék vízzel jól összeturmixolva,
közepes hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,
1 tk bazsalikom,
1tk curry por,
1 tk kurkuma,
1 kevés bors,
1 tk koriander por,
0,5 tk gyömbér,
Kevés só,
Víz a kókusztejhez, hogy ellepje.
A…..
Vízben oldódó rostok fogyasztása: A gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, árpa és zab fogyasztásával növelheted a vízben oldódó rostok bevitelét. Ezek a rostok segítenek a teltségérzet kialakításában és a bélrendszer egészséges működésében. A teltségérzetnek köszönhetően pedig sokkal kevesebbet fogsz…..
A beleinkben elképzelt élősködők nem éppen étvágygerjesztők. Ennek ellenére minden második ember akarata ellenére menedéket nyújt ezeknek a bajkeverőknek. Az élő organizmusok – köztük egysejtűek és bélférgek – előszeretettel fészkelik be magukat az emberi emésztőrendszerbe, és terhelik…..
Ha a vérerek falára belülről plakkok rakódnak le, a vér áramlása akadályokba ütközhet, lelassulhat. Ez pedig akár súlyos betegségekhez, életveszélyes állapotokhoz is vezethet. Mit ehetünk ellene?
A plakk különböző anyagokból áll, ezek mindegyike szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően…..
1. Citromos víz: Az alapvető hidratáltság elengedhetetlen az agy optimális működéséhez, ennek biztosítására pedig kiváló szolgálatot nyújthat a citromos víz. Ezzel ugyanis tisztíthatjuk a májat, mellyel megszabadulhatunk a felesleges méreganyagoktól, és mivel összetevői reakcióba lépnek más…..
A tésztához:
30 dkg búzaliszt,
15 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
1 db nagyobb tojás,
1 csipet só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
6 evőkanál tej,
A töltelékhez:
1.2 kg alma,
15 dkg kristálycukor,
1 teáskanál fahéj (őrölt),
1-2 evőkanál búzadara vagy kekszmorzsa,
A tészta megkenéséhez :…..
40 dkg liszt
1 tojás
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
só
tej
Elkészítés:
A lisztben elekverjük a szárazanyagokat, majd beleütjük a tojást és annyi tejet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.
Fél órát pihetetjük, majd meleg, de nem túl forró olajban kanalanként…..
· 1 maréknyi porcsin,
· fél fej vöröshagyma,
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 nagyobb krumpli,
· só ízlés szerint
· késhegynyi bors
· 1 evőkanál őrölt napraforgómag
· 1 evőkanál zabliszt
· fél kávéskanál szerecsendió,
· …..
1 kg kelkáposzta
1 dl olaj
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál bors
2-3 gerezd fokhagyma
só
bármilyen száraz tészta
Besamelmártás:
10 dkg margarin felolvasztva és abba,
2 evőkanál zablisztet teszünk és kicsit piritjük, mint a rántást. Majd,
2 dl szója tejel felöntjük és…..
Hozzávalók : - rétestészta vagy vajastészta - olaj - 300 g túró - Tojás 4 db + 1 tojás a kenésez - Spenót 70 g - Só 0.5 teáskanál - őrölt paprika 0,5 evőkanál. - Kemény sajt 50 g - 1 tojással bekenjük.
Rétestésztával kibélelünk egy kisebb tepsit úgy, hogy a széle lelógjon a tepsi szélén, megkenjük…..
· 7 dl fűszerezett paradicsomlé
· 1 közepes vöröshagyma
· 2-3 gerezd fokhagyma (fokhagyma granulátum)
· 3 darab sárgarépa
· 1db. petrezselyem gyökér
· kicsi zeller
· kicsi karalábé
· 1 dl olaj
· 1 teáskanál…..
1 banán
1 ama
1 marok sóskalevél
1 dl víz
Összeturmixolva nagyon finom! Naponta inni, élet, erő egészség. A banán és az alma édesítti, a sóska enyhe savanykás ízt ad. Nagyon finom!!!..
· Sóska
· 1 közepes hagyma
· 1 dl olaj
· 2 – 3 gerezd fokhagyma (granulátum)
· 1 kávéskanál római kömény
· só ízlés szerint
· késhegynyi bors
· 180 g füstöl tofu
Sóskát megmossuk, apróra vagdaljuk. Olajon megdinszteljük a…..
500 g vörslencse
1 l kókusztej
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 db nagy paradicsom apróra vágva
1 tk darált római kömény
1 tk currypor (pl Kotányi)
1 tk édes darált paprika
ízlés szerint darált erős paprika
ízlés szerint só
3-4 ek…..
70 dkg finomliszt • 1 db tojás • 4 dl tej • 4 dkg élesztő • 40 dkg sajt (reszelt) • 3 ek napraforgó olaj • 1 ek cukor • 1 ek só • 2 ek vaj (olvasztott) • 1 db tojás (a kenéshez)
1. Az élesztőt 2 dl tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet, a tojást, a futtatott élesztőt, az étolajat,…..
1 bögre bulgur,
1 db paradicsom, aprítva,
1 db hagyma, aprítva,
2 ek sűrített paradicsom,
1 ek szárított menta,
1 tk őrölt római kömény,
1,5 bögre víz,
Só, bors ízlés szerint,
Elkészítés
Egy lábosban olajat melegítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk
Ha…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz