Adatok
Oliva receptjei
521 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Először azt akartam írni, hogy ha marad egy kis sült sütőtök, akkor használjátok fel ehhez a sütihez. De ez annyira finom, hogy inkább azt ajánlom: amint megsült az illatos sütőtök, gyorsan tegyetek félre belőle 18 dekányit!
A sütemény elkészítése nem bonyolult, és nem is időigényes.
Hozzávalók…..
A gyors bejgli receptjét már korábban megosztottam, most egy picit módosítottam rajta, hogy a kinézete is jobban hasonlítson a hagyományoshoz: fényes és repedezett a süti teteje. Tudom, hogy a marcipán nem szokványos bejglitöltelék, de nekünk nagyon ízlett, ezért is gondoltam, hogy megérdemel egy…..
Ez egy finom, fűszeres-paradicsomos csicseriborsós ragu, valószínűleg az indiai konyhából ered, és egészen biztos, hogy rengeteg változata megtalálható a világhálón. Az én variációm a következő:
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma, finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 kisujjnyi…..
Lazac helyett más tengeri halból is elkészíthető.
Hozzávalók:
45 dkg hámozott burgonya (lisztesebb fajta legyen, ehhez az újkrumpli nem jó)
35 dkg lazacfilé
1 teáskanál mustár
2 teáskanál ketchup
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
1 evőkanál aprított friss…..
Nem mindennapi alapanyag a magyar konyhákban a polip, és még azok sem gyakran készítik, akik egyébként – nyaraláskor, étteremben – szívesen megeszik. Nálunk sincs ez másként, főként a beszerzés akadályai miatt. Most azonban az egyik szupermarketben jó minőségű, gyorsfagyasztott polipkarokat lehetett…..
Ha marad egy kis sült tök, készítsetek belőle fánkot! Gyorsan elkészül, sütőben süthető; puha, szaftos a tésztája, még másnap is finom, feltéve, hogy marad belőle.
Ez az adag 12 db fánkhoz elég.
Hozzávalók:
1 csésze (kb. 2 dl) pürésített sült sütőtök (nem kell turmixolni, elég villával…..
Ennek a kenyérnek az elkészítése kicsit hosszadalmasabb a többszöri kelesztés miatt, de ha van időnk, akkor igazán megéri nekiállni, mert nincs vele sok tennivaló, és nagyon szép, ropogós héjú, hagyományos kenyér lesz a végeredmény. Magok nélkül is lehet készíteni.
Hozzávalók:
20 dkg teljes…..
Régóta szerettem volna ezt az ételt elkészíteni, de a batyu speciális formázása mindig visszatartott. Aztán végül is rászántam magam, és nem is volt olyan nehéz, mint azt a videók alapján gondoltam, szerintem elsőre is egész szépre sikerültek. Gyakorlat híján persze kissé ugyan időigényes volt, de…..
Ezt a stollent akkor sütöm, amikor nem akarok kelt tésztával bíbelődni: nagyon egyszerű az elkészítése, ezért kisebb konyhai gyakorlattal rendelkezők is nekiállhatnak. Túrót pedig azért szeretek belegyúrni, mert lazítja a tésztát és nem szárad ki olyan könnyen. Eritrittel készítem, de természetesen…..
Pihe-puha tésztagombóc házi szilvalekvárral töltve, mákkal gazdagon megszórva és vaníliasodóval körítve: kell ennél jobb desszert? Hozzávalók négy gombóchoz:1,5 dl tej1,2 dkg friss élesztő1,5 dkg cukor25 dkg finomlisztcsipet só fél tojás diónyi puha vajfél citrom reszelt héja4 evőkanál szilvalekvárA…..
Egy hagyományos amerikai palacsinta receptet dobtam fel némi bodzával: a tésztába is került egy kevés friss virág és juharszirup helyett bodzasziruppal locsoltam meg a palacsintát. Ezt a szirupot mindenképpen készítsétek el a palacsintához, mert csak így lesz igazán finom!A recept kicsit macerásnak…..
Nagyon kevesen használják a rebarbarát, és ennek szerintem egyik oka, hogy nem igazán tudják, mit is készítsünk belőle. Akinek terem a kertjében, annak érdemes dzsemet is befőzni, mert nagyon finom.Kevés munkával viszont egy hűsítő finomságot is összedobhatunk, nem kell hozzá fagylaltgép, a…..
Egy tavaszi variáció a krumplisalátára: spárgával és borsóval készül; és hogy a könnyedségét fokozzam, a szokásos majonézes öntet helyett joghurtot adok hozzá. Akár önállóan is megállja a helyét, de remek kiegészítő bármilyen sülthöz.
Hozzávalók:50 dkg újkrumpli50 dkg fehér spárga15 dkg zöldborsó3…..
Aki szereti a hollandi mártást, ezt a narancsos verziót mindenképpen próbálja ki, mert isteni finom és jól harmonizál a fogás többi elemével.
Hozzávalók 2 főre:6 kelt sós gofri, a receptje ITT található: fél kg spárga15-20 dkg füstölt lazac1 adag narancsos hollandi mártás
A hollandi mártáshoz…..
Korábban már mutattam egy krumplis gofrit, amit maradék püré felhasználásával lehet gyorsan elkészíteni. Ennek a tésztájába is kell krumpli, de nyersen, és a tésztát még keleszteni is kell. A tészta sós, tehát a feltétnek is ehhez kell igazodnia. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Ebből a…..
Gyakran van a hűtőnkben egy csomag friss gnocchi, nagyon jól jön, amikor gyorsan kell ebédet vagy vacsorát készíteni. Természetesen a házi finomabb lenne, de a szükség törvényt bont :) . Az ételhez bármilyen gombát lehet használni, értelemszerűen a nagyobbakat fel kell szeletelni, ez a pici shimejii…..
Ez az étel szerintem jobb, mint amit a kínai büfékben valaha is ettem, és elkészíteni sem nehéz!
Hozzávalók:2 csirkemellfiléA tésztabundához:7 evőkanál finomliszt3 evőkanál étkezési keményítő1 egész tojás1 evőkanál szezámmagolaj (vagy sima napraforgóolaj)1 púpozott teáskanál sütőporvíz
A…..
Igyekszem népszerűsíteni a halfogyasztást, ezen a blogon is több halétel receptjét megtalálhatjátok már. Most ismét egy egyszerűen elkészíthető receptet mutatok, ezúttal ázsiai ízekre hangolva.Bármilyen halból elkészíthető, nem szükséges hozzá tengeri halfilé, én most harcsafilét használtam.…..
A fürj ritkán használt alapanyag, nem mindig lehet hozzájutni, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Korábban egy töltött fürj receptet már bemutattam, most leírom, hogy a levest hogyan készítem. Ebből a mennyiségből 4 nagy tányérnyi lesz. Levesbetétként egy fél adag töltikét…..
Ezt a süteményt szinte minden karácsonykor megsütöm, éppen itt az ideje, hogy lejegyezzem ide a receptjét, és ne kelljen mindig keresgélnem.Az elkészítése nem nehéz, kis gyakorlattal már neki lehet állni.Hozzávalók:Tészta:250 gramm liszt125 gramm hideg vaj70 gramm porcukor80 gramm mandulaliszt vagy…..
James Martin karácsonyi tortakoszorúja tényleg maga a karácsony, gazdag ízű finomság. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.Kicsit átalakítottam az eredeti receptet, mert nem kerek savarin-formában sütöttem, hanem tégla alakú kenyérsütő formában, ezért kisebb mennyiséget vettem mindenből,…..
Mutatós köret szaftos ételekhez, nálunk most éppen sertéspörkölthöz. Muffinformában is elkészíthető. Hozzávalók 6 darabhoz:5 db szikkadt zsemlekb. 2 dl tej1 nagyobb salotta hagyma, finomra aprítva1 kis csokor petrezselyemzöld1 tojássó, fehérbors, őrölt szerecsendió kb. 5 dkg vaj6 szufléforma A…..
Ennél a levesnél nagyon fontos a jó minőségű alaplé, ezért maradék húslevesből, vagy direkt ilyen célra főzött csontlevesből készítem (amibe teszek egy kis darab húst is, hogy meglegyen a ramen levesem egyik betéte).A levesbetétek viszonylag szabadon variálhatóak: a hús lehet marha, csirke vagy…..
Nagyobb húsok sózásához profi séfek a sóoldatos fürdőt ajánlják: az ozmózis elvén alapuló módszer lényege, hogy a sós víz átjárja a húst, ezáltal úgy ízesíti azt, hogy nem szárítja ki. A fürdő ideje a hús méretétől függ: én most a kb. 1,5 kilós húsomat 6 óráig hagytam benne, de egész kismalac vagy…..
Hozzávalók négy főre:50 dkg savanyú káposzta1 kis fej hagyma5 dkg zsírszalonna1 teáskanál cukor1 dl száraz fehérbor (vagy pezsgő)2,5 dl húsleves2 babérlevél5 szem borssó, kevés vajA kockára vágott szalonna zsírját egy lábosban kiolvasztom, a megsült pörcöt kiveszem, félreteszem. A zsíron a cukrot…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
