Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oliva receptjei

515 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oliva Rusztikus kenyér 2024.04.19 16:00:00
Ennek a kenyérnek az elkészítése kicsit hosszadalmasabb a többszöri kelesztés miatt, de ha van időnk, akkor igazán megéri nekiállni, mert nincs vele sok tennivaló, és nagyon szép, ropogós héjú, hagyományos kenyér lesz a végeredmény.  Magok nélkül is lehet készíteni.  Hozzávalók: 20 dkg teljes…..
Oliva Ázsiai tésztabatyu - Gyoza 2024.03.20 15:46:23
Régóta szerettem volna ezt az ételt elkészíteni, de a batyu speciális formázása mindig visszatartott. Aztán végül is rászántam magam, és nem is volt olyan nehéz, mint azt a videók alapján gondoltam, szerintem elsőre is egész szépre sikerültek. Gyakorlat híján persze kissé ugyan időigényes volt, de…..
Oliva Túrós stollen marcipánnal 2023.12.10 14:31:35
Ezt a stollent akkor sütöm, amikor nem akarok kelt tésztával bíbelődni: nagyon egyszerű az elkészítése, ezért kisebb konyhai gyakorlattal rendelkezők is nekiállhatnak. Túrót pedig azért szeretek belegyúrni, mert lazítja a tésztát és nem szárad ki olyan könnyen. Eritrittel készítem, de természetesen…..
Oliva Gőzgombóc 2023.06.01 14:19:00
Pihe-puha tésztagombóc házi szilvalekvárral töltve, mákkal gazdagon megszórva és vaníliasodóval körítve: kell ennél jobb desszert? Hozzávalók négy gombóchoz:1,5 dl tej1,2 dkg friss élesztő1,5 dkg cukor25 dkg finomlisztcsipet só fél tojás diónyi puha vajfél citrom reszelt héja4 evőkanál szilvalekvárA…..
Oliva Bodzás amerikai palacsinta 2023.05.26 11:13:09
Egy hagyományos amerikai palacsinta receptet dobtam fel némi bodzával: a tésztába is került egy kevés friss virág és juharszirup helyett bodzasziruppal locsoltam meg a palacsintát. Ezt a szirupot mindenképpen készítsétek el a palacsintához, mert csak így lesz igazán finom!A recept kicsit macerásnak…..
Oliva Rebarbarafagylalt 2023.05.25 09:45:46
Nagyon kevesen használják a rebarbarát, és ennek szerintem egyik oka, hogy nem igazán tudják, mit is készítsünk belőle. Akinek terem a kertjében, annak érdemes dzsemet is befőzni, mert nagyon finom.Kevés munkával viszont egy hűsítő finomságot is összedobhatunk, nem kell hozzá fagylaltgép, a…..
Oliva Spárgás újkrumpli saláta 2023.05.17 13:41:57
Egy tavaszi variáció a krumplisalátára: spárgával és borsóval készül; és hogy a könnyedségét fokozzam, a szokásos majonézes öntet helyett joghurtot adok hozzá. Akár önállóan is megállja a helyét, de remek kiegészítő bármilyen sülthöz. Hozzávalók:50 dkg újkrumpli50 dkg fehér spárga15 dkg zöldborsó3…..
Aki szereti a hollandi mártást, ezt a narancsos verziót mindenképpen próbálja ki, mert isteni finom és jól harmonizál a fogás többi elemével. Hozzávalók 2 főre:6 kelt sós gofri, a receptje ITT található: fél kg spárga15-20 dkg füstölt lazac1 adag narancsos hollandi mártás A hollandi mártáshoz…..
Oliva Kelt gofri 2023.05.09 15:36:18
Korábban már mutattam egy krumplis gofrit, amit maradék püré felhasználásával lehet gyorsan elkészíteni. Ennek a tésztájába is kell krumpli, de nyersen, és a tésztát még keleszteni is kell. A tészta sós, tehát a feltétnek is ehhez kell igazodnia. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Ebből a…..
Oliva Kéksajtos-gombás gnocchi 2023.04.13 15:31:40
Gyakran van a hűtőnkben egy csomag friss gnocchi, nagyon jól jön, amikor gyorsan kell ebédet vagy vacsorát készíteni. Természetesen a házi finomabb lenne, de a szükség törvényt bont :) . Az ételhez bármilyen gombát lehet használni, értelemszerűen a nagyobbakat fel kell szeletelni, ez a pici shimejii…..
Ez az étel szerintem jobb, mint amit a kínai büfékben valaha is ettem, és elkészíteni sem nehéz! Hozzávalók:2 csirkemellfiléA tésztabundához:7 evőkanál finomliszt3 evőkanál étkezési keményítő1 egész tojás1 evőkanál szezámmagolaj (vagy sima napraforgóolaj)1 púpozott teáskanál sütőporvíz A…..
Igyekszem népszerűsíteni a halfogyasztást, ezen a blogon is több halétel receptjét megtalálhatjátok már. Most ismét egy egyszerűen elkészíthető receptet mutatok, ezúttal ázsiai ízekre hangolva.Bármilyen halból elkészíthető, nem szükséges hozzá tengeri halfilé, én most harcsafilét használtam.…..
Oliva Fürjleves 2023.01.03 15:02:02
A fürj ritkán használt alapanyag, nem mindig lehet hozzájutni, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Korábban egy töltött fürj receptet már bemutattam, most leírom, hogy a levest hogyan készítem. Ebből a mennyiségből 4 nagy tányérnyi lesz. Levesbetétként egy fél adag töltikét…..
Oliva Narancsos - mandulás kocka 2022.12.10 14:37:16
Ezt a süteményt szinte minden karácsonykor megsütöm, éppen itt az ideje, hogy lejegyezzem ide a receptjét, és ne kelljen mindig keresgélnem.Az elkészítése nem nehéz, kis gyakorlattal már neki lehet állni.Hozzávalók:Tészta:250 gramm liszt125 gramm hideg vaj70 gramm porcukor80 gramm mandulaliszt vagy…..
James Martin karácsonyi tortakoszorúja tényleg maga a karácsony, gazdag ízű finomság. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.Kicsit átalakítottam az eredeti receptet, mert nem kerek savarin-formában sütöttem, hanem tégla alakú kenyérsütő formában, ezért kisebb mennyiséget vettem mindenből,…..
Oliva Zsemlefelfújt 2022.12.02 13:16:14
Mutatós köret szaftos ételekhez, nálunk most éppen sertéspörkölthöz. Muffinformában is elkészíthető. Hozzávalók 6 darabhoz:5 db szikkadt zsemlekb. 2 dl tej1 nagyobb salotta hagyma, finomra aprítva1 kis csokor petrezselyemzöld1 tojássó, fehérbors, őrölt szerecsendió kb. 5 dkg vaj6 szufléforma A…..
Oliva Ramen leves 2022.12.02 13:15:18
Ennél a levesnél nagyon fontos a jó minőségű alaplé, ezért maradék húslevesből, vagy direkt ilyen célra főzött csontlevesből készítem (amibe teszek egy kis darab húst is, hogy meglegyen a ramen levesem egyik betéte).A levesbetétek viszonylag szabadon variálhatóak: a hús lehet marha, csirke vagy…..
Oliva Szilveszteri malacsült 2022.12.02 13:13:27
Nagyobb húsok sózásához profi séfek a sóoldatos fürdőt ajánlják: az ozmózis elvén alapuló módszer lényege, hogy a sós víz átjárja a húst, ezáltal úgy ízesíti azt, hogy nem szárítja ki. A fürdő ideje a hús méretétől függ: én most a kb. 1,5 kilós húsomat 6 óráig hagytam benne, de egész kismalac vagy…..
Oliva Bajor káposzta 2022.12.02 13:08:16
Hozzávalók négy főre:50 dkg savanyú káposzta1 kis fej hagyma5 dkg zsírszalonna1 teáskanál cukor1 dl száraz fehérbor (vagy pezsgő)2,5 dl húsleves2 babérlevél5 szem borssó, kevés vajA kockára vágott szalonna zsírját egy lábosban kiolvasztom, a megsült pörcöt kiveszem, félreteszem. A zsíron a cukrot…..
Oliva Tiroli gombóc 2022.12.02 13:07:25
Hozzávalók 12 db gombóchoz:16 dkg kenyér, kb. egy cm-es kockákra vágva2 tojás1,5 dl tej10 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva6 dkg szalámi (nem paprikás fajta, pl. téliszalámi), kis kockákra vágva1 evőkanál vágott friss petrezselyemzöld1 teáskanál vagott friss metélőhagymakb. 6-8 dkg lisztsó,…..
Oliva Körtés habos pite 2022.12.02 13:04:58
A receptben megadott mennyiségek egy 24 cm átmérőjű tortaformához elegendőek. Tészta:175 gramm puha vaj150 gramm cukorcsipet só150 gramm liszt2 csapott teáskanál sütőpor3 evőkanál tej3 tojás sárgájaKörtés réteg:4 nagy körte (érett, de nem túl puha)fél dl víz4 evőkanál cukor1 fahéjrúd1…..
Már egy ideje nagyon kedvelem a túrógombóc főzés nélküli változatát, amit most zabpehellyel próbáltam ki. Hozzávalók:25 dkg túró1,2 dl tej4 evőkanál apróbb szemű zabpehely2 evőkanál eritritcsipet só1 csomag vaníliás cukorfél citrom reszelt héjaA beforgatáshoz vaj és kekszmorzsa.Először a tejet a…..
Már nagyon régen kaptam ezt az almás pite receptet, ezzel a névvel. Tényleg mesésen finom a tésztája, azóta csak így sütöm. Hozzávalók (egy nagy gáztepsihez):50 dkg finomliszt1 csomag sütőpor20 dkg kristálycukorcsipet só20 dkg vaj1 tojás1 tejföl (175 grammos)Töltelék:2 kg alma20 dkg kristálycukor1…..
Oliva Nutellás piskótarudak 2022.12.02 12:59:44
Egy villámgyors desszert, már ami az elkészítést illeti, mert sütni nem kell. Azonban jót tesz neki, ha egy kicsit hagyjuk állni, puhulni a piskótát fogyasztás előtt. Babapiskóta, nutella, mascarpone és darált mandula kell hozzá. Mennyiségeket nem írok, amennyi alapanyag van otthon, annyiból…..
Oliva Medvehagymás kenyér 2022.12.02 12:58:31
Készíthető sima lisztből (BL 55) vagy kenyérlisztből is. Én most fele-fele arányban használtam kenyérlisztet és fehér tönkölylisztet. A medvehagyma is ízlés szerint adagolható, azért túl sokat nem érdemes beletenni, mert nagyon erős fokhagymás íze lesz a kenyérnek. Nekem az összevágott medvehagymám…..