Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orosz Petra

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „Vigyázz a metaforádra: Bevezetés a politikai marketingbe és a figuratív nyelvhasználatba” című workshopon Dr. Szabó Lilla Petronella és Utku Bozdag elemezték, hogy hogyan alakítja a metaforikus nyelvhasználat a politikai diskurzust, és hogyan hat a metaforahasználat a köztudatra...
A ChatGPT egy nagy nyelvi modell, amelyet az OpenAI fejlesztett ki. Használata lehetővé teszi, hogy szöveges kommunikáció során interakcióba lépjen az emberekkel, és különböző feladatokat végezzen el, például kérdésekre válaszoljon, vagy szöveget fordítson. Azonban a ChatGPT-vel kapcsolatosan…..
Egyre több pályázati lehetőség nyílik mind a hallgatók, mind az oktatók számára, hogy nemzetközi kutatásokba is be tudjanak kapcsolódni. Az elsőre nehéznek és bonyolultnak tűnő folyamathoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat a Kutatásmenedzsment Iroda gyűjtötte össze és osztotta meg a 2023-as…..
Egyetemünk küldetése, hogy felelős vezetőket és döntéshozókat képezzen a társadalom és a gazdaság számára, amit akkor tud megvalósítani, ha a szemléletmódot, a tevékenységeket és a működés egészét áthatja korunk alapkövetelménye, a felelősségvállalás és a fenntarthatóságra törekvés. A teljes…..
Sokszor gondolkozunk túlságosan fekete-fehéren a szexualitás kérdéseiről. A pornó, és egyéb torzító médiatartalmak hatására káros ideálok alakulhatnak ki bennünk, és csalódás érhet minket, ha ezek nem kerülnek át a hálószobánkba. Illés Eszter szexuálpszichológiai szakpszichológus előadásán az…..
A matematikai szorongás ma már nem egy idegen fogalom, sokaknak összeszorul a gyomra már csak attól, hogy számokat lát. De miért alakult ez ki, és vajon van a matematikának fenntartható oktatási módszere? A témáról Farkas-Kis Máté matematikus tartott előadást a Kutatók Éjszakáján. Írta: Orosz…..
Az egyetem hivatalos applikációja két éve működik, és egyre több funkcióval járul hozzá a tanulmányaink és az egyetemi közösségi életünk sikeréhez. Összegyűjtöttük a szoftver legfontosabb feladatait, felhasználási lehetőségeit, hogy a leghatékonyabban és a legfelkészültebben tudjunk a félévnek…..
Az egyetem vízilabdacsapata bronzérmes lett a nyári Európai Egyetemi Játékokon a lengyelországi Łódźban. A kiemelkedő helyezés és a “jó tanuló – jó sportoló” életmód kapcsán beszélgettünk Szőcs Gábor edzővel és Vladár Csabával, a Testnevelési és Sportközpont vezetőjével. Írta: Orosz Petra;…..
Három csapat képviselte a Budapesti Corvinus Egyetemet az  OEV országos döntőjén, amelyet huszonharmadik alkalommal rendeztek meg, és valamennyi csapat az első négy helyezett között végzett. A sikeres eredmények fényében kérdeztük a győztes csapat, a Dr. Bank Cr. + tagjait a versenyről és a…..