Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Household Duties

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Délelőtt Ifi szolgálóvá avatása a Fiúnak - (nagy büszkeségérzés töltötte el az Anyát és az Apát), majd kínai kaja az Apa, az Anya és a Fiú részvételével. Délután a Fiú az előző éjszakát heverte ki - hősiesen felkelt kora reggel, így délután pótolta a kimaradt órákat. A leány jelen sorok írásakor…..
A szombat mozgalmas volt. A Fiú délután, azaz inkább kore estétől elment a pénteki szalagavató after party-jára, ahonnan vasárnap hajnal fél ötkor ért haza. A Leány Székesfehérváron volt; mikor-hol-mit csinált, erről nincs infó :-) Az Apa és az Anya pedig ezen a rendezvényen vett részt, s csak…..
Pénteken iskolai nap volt, este az Apa és az Anya a Fiú Patróna-beli szalagavatós szereplésén vettek részt a kora esti óráktól egészen a késő esti órákig. Az Apa a parkolásban kissé eltévelyedett, ugyanis nem az új belvárosi parkolási szabályok szerint parkolt a Kinizsi utcában - ennek eredménye az…..
Eme jeles napon a Fiú elment az előrehozott érettségi írásbelit írni, a leány pedig itthon maradt, hiszen az ő iskolájában is érettségi zajlott, de azon neki nem kellett részt vennie. A délelőtt folyamán a tegnap meghirdetett lehetőség nyitva állt, azonban sajnálatos módon nem élt a…..
Household Duties Október 19 2022.10.23 19:43:19
Nos, ezen a szerdai napon az Anya meghirdetta a takarítás lehetőségét a Fiú és a Leány részére. A lehetőség ekként szólt, de a fotó alapján akár ki is található:  Igen, bizony - a mosdó és a fürdőkád takarításáról van szó. Meghirdettetett...  ..
Na itt aztán kimaradtak a dolgok, nem jutott idő, nem jutottt motíváció a blogolásra. Hát ez van, azaz volt. Egy sajnálatos eset történt: a tengerimalac elhalálozott. Temetésére méltó keretek között került sor a nyúl mellett hajtotta örök álomra fejét a tulipánfa árnyékában. Hmm, egy sírkert…..
Mai napon a Leány itthon volt, de a háziorvos által egészségesnek nyilváníttatott. Hurrá, az ifjú szervezet legyőzte a kórt, csüti napon mehet iskolába. A tegnapi napon megbeszélteknek megfelelően egy teljes mosás kiteregetésre került, volt vagy 75-80 darab item, másfél ruhaszárító megtelt vele. A…..
Household Duties Október 11 - kedd 2022.10.11 20:30:21
A mai nap a Leány itthon maradt, még mindig a torka és a köhögése okán.Az időt nem töltötte tétlenül, a szobáját kitakarította, továbbá behúzta a kukát az utcáról, amit a szemetesek végre elvittek. Egy teljes hétig nem volt szemétszállítás, de szerencsére helyreállt a rend a mai nappal. Apropó,…..
No ez a nap már mozgalmasabb volt.  A Leány betegsége okán otthon tartózkodott, így az Apa javaslatára egypár feladatot el tudott végezni, amivel be tudta pótolni az elmúlt heti lemaradásait. Mosogatógép kipakolás, kukászsákok összegyűjtése és kivitele, TM etetés és vízcsere, kutya vízcsere…..
A hétvége meglehetősen eseménytelenül telt el tennivalók szempontjából. A Fiú is és a Leány is távol voltak otthonuktól. Említést annyiban igényel egy apróság, hogy mind a Fiú, mind pedig a Leány felé pontosítva lett az, hogy hetente össze kell gyűjteni minimum 12 pontot. Többet is lehet, de…..
A vértanúkra is emlékezhetünk, no de az egy másik műsor... Az Apa reggel beszerzett finom gyümölcsöket, a Leány ezeket hazatértekor elpakolta a helyükre, s örömét fejezte ki a finomságok láttán. Végre eltűnt a ruháskosár a folyosóról. Az Apa ennek örült, a Leány felé jelezte, hogy tegnap este le…..
Ez már egy eseménydús nap volt. Fél tízkor az Apa üzenetet küldött a Leánynak, elégedetlenségét kifejezve a közel egy hete földön heverő, túlcsordult  kipakolatlan ruháskosárral kapcsolatban: "Kérlek ezt ma este 8ig pakold el."  Nos, a ruháskosár nem lett elpakolva. Emlékszünk…..
Household Duties Október 4 - kedd 2022.10.06 17:17:24
A keddi nap a bevásárlás jegyében telt el. Az Apa három szatyornyi élelmiszerrel gyarapította a háztartást a közeli élelmiszerboltból. Az Apa egy szatyrot (hűtős cuccok) kipakolt, majd ezt követően meghirdette a lehetőséget: negyed négykor: "Meghirdetem az újabb lehetőséget este 8.-ig, utána saját…..
Hétfői napon tehát kiragasztásra került a kinyomtatott lista. A listára egyből fel is vezették a Szülők a vasárnapi és hétfői tevékenységeket. A Leány és a Fiú mindketten hozzájárultak vasárnapi napon a tevékenységekhez, így az elvégzett tevékenységeknek ott a helyük. Hétfői napon az Apa felhívást…..
A teljesség igénye nélkül egypár dolgot kiemeltek a szülők, ezeket a megfelelő üzenetküldő alkalmazáson keresztül el is küldték gyermekeik számára, lévén hogy ők mobiltelefonjaikat elég gyakran használják. Nos, ezekről van szó:   aztán és még ez is: Lássuk be, ezek nem tartoznak a…..
A lista rögzítése és kinyomtatása után a szülők meghirdették a listát gyermekeik számára, mondván, hogy a listán szereplő tevékenységekhez köthető aktivitás/passzivitás és a zsebpénz arányosak lesznek egymással. No de lássuk a fontosabbakat. A lista kiragasztva:     ..
Household Duties A tevékenységek 2022.10.06 14:50:29
Nos, ezeket a tevékenységeket sorolták fel, némiképpen súlyozták is azokat, hiszen a kuka kigurítása az utcára (6 méter, 2 perc) nem egyenértékű 6 kg ruha=80 darab ruhadarab kiteregetésével. Sem időben, sem pedig effortban. Íme a lista: Pont Feladat 1 Kutyakaja feltöltés 2 Kutya…..
A szülők (Anya és Apa) összedugták a fejüket, és sorra vették azokat a tevékenységeket, amelyeket 17 éves gyermekeik el tudnak látni.... de nem, vagy csak részben látják el azokat. Összeírták egy papírlapra, aztán megfáradtan elmentek nyugovóra...
Ez az egész október 2.-án kezdődött. Ekkorra szaladt tele a puttonya a szülőknek azzal, hogy a háztartással kapcsolatos feladatokban minimális segítséget kapnak gyermekeiktől.  No de lássuk, mi történt ezután......
Household Duties Miért...? 2022.10.06 14:41:52
Miért jött létre ez a Blog? Egészen prózai oka van. Szülőként itt fogom naplóban vezetni azt, hogy melyik gyermekem miben segít a háztartási tevékenységekben. Ennél jobban nem kell, hogy körülírjam. Aki ezt nem érti, ne is olvassa tovább... ..