Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamási Tímea

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas élmény volt a Camino-n eltöltött közel 3 hét. Minden esemény, legyen az pozitív vagy negatív (utólag visszagondolva ilyenből azért nagyon kevésben volt részem) hozzáadott valamit az Úthoz. Sok kedves, lélekkel teli emberrel ismerkedtem meg, és biztos vagyok benne, hogy a beszélgetéseket…..
Majd 11 órát sikerült aludni, 9 körül ébredtem, nagyon jól kipihentem magam. Megreggeliztem a hostel melletti étteremben, ezúttal egész jó ár-érték arányban. Ezután ki is csekkoltam, majd a cuccaim és a biciklim hátrahagyva ezúttal gyalog indultam útnak. Legfőbb célom az volt, hogy egy régi spanyol…..
Elképesztően fáradtan érkeztem meg Madridba reggel fél 7-kor. Jobb híján két órát szundikáltam az állomáson (habár a biztonsági őr kétszer is felzavart), majd úgy döntöttem, leteszem a csomagom a szálláson, és nyakamba veszem a várost. A hostelig vezető út elég stresszes volt, furcsán van megoldva a…..
Fél 7-kor az ébresztő keltett. Gyorsan összepakoltam, és fél 8 után pár perccel már a buszállomáson voltam. A biztonság kedvéért biciklis ruhában mentem, a legrosszabbra készülve. Szerencsére a jegyirodában a csekély spanyoltudásommal és mutogatásokkal mégis tudtam venni Santiago-ba jegyet, igaz…..
Reggel 7 körül ébredtem, aminek nem örültem, hamarabb szerettem volna indulni Finisterre-be. Összeszedelőzködtem, a még nedves ruháim felpakoltam a biciklire, majd megvártam Raúl-t, hogy még elköszönjünk egymástól. Attól függetlenül, hogy ritmusban nem mindig passzoltunk, őt nagyon megkedveltem az…..
9 körül kezdtünk ébredezni, de persze nem siettük sehova. A wc-ben nem volt kefe, amin kicsit bosszankodtam, főleg a hely árát tekintve. Felipe hamarabb elkészült, és elindult, hogy még aznap megpróbáljon eljutni az óceánhoz. Eléggé leharcolt volt szegény, elkezdett az egyik foga is bedagadni, nem…..
Nagyon jól aludtam, és energiával teli ébredtem. Raúl-lal kb fél 9 körül indultunk. Ez volt az első nap, hogy nem száradtak meg a cuccaink az éjszaka, ezért szépen felpakoltuk a csomagokra, hogy süsse a nap útközben. Már az út elején is láttuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk: rengeteg zarándok volt…..
Elég rosszul aludtam, sikerült 4-kor felébredni, és utána csak forgolódni egy jó darabig. Végül betettem valami podcastot háttérzajnak, és 7 után keltem fel rendesen. Nem siettük el a készülődést, csak fél 9 körül indultunk. A nap kalandosan kezdődött, ugyanis egyből defektet kaptam. A előző napi…..
Fél 7 körül ébredtem, de nagyon lassan, komótosan készülödtem, igazából csak féltem az esőtől. Úgy döntöttem, nem veszem fel a még picit nedves túracipőm, hanem zokni-szandál kombóval nyomulok majd, megfejelve az esővédő cipővel, ha szükséges lenne. A helyen, ahol aludtam, még nem nyitott ki az…..
Ma aludtam a legtovább, 6:12-kor ébredtem. A szobatársam már épp indulóban volt, elköszöntem tőle, majd még pihengettem egészen 7-ig. Végül fél 8 körül indultam. A faluban még szinte teljes sötétség volt, láttam, hogy vastag felhők takarják a fény útját. Ahogy kiértem a településről, a semmiből…..
A mai nap pihenőnapot terveztem tartani, csak 36 km-t kellett mennem, egy közepes emelkedővel, ezért sokáig szerettem volna aludni. Ez nem jött össze, 6-kor már ki is pattant a szemem (igazából mindig azért ébredtem fel, mert pisilnem kellett). Az olaszok már épp indulásra készen voltak, úgyhogy…..
Jól, de keveset sikerült aludni, 6 körül már megint fent voltam, de nem siettem, csak fél 8 körül indultam el. Előtte mondtam Felipe-nek, hogy mégis elindulok tovább korábban, ő még maradt várost nézni, megbeszéltük, hogy majd később úgyis fogunk találkozni. Leon-ban még vettem egy bagettet az…..
Nagyon jól aludtam, fél 6 körül ébredtem. Sokan már indulófélben voltak, én még megreggeliztem, kicsit elbeszélgettem Daniel-lel és a két olasszal, elbúcsúztam tőlük, aztán háromnegyed 7 körül, teljes sötétségben indultam. A telihold és a csillagok vártak az ég alatt, nagyon hangulatos volt.…..
Fél hat körül már ébredeztem, de csak 6-kor keltem ki az ágyból, amikor felkapcsolták a villanyt. Felipe-vel hét után kicsivel indultunk, Raul mondta, hogy ki kell hagynia egy napot, mert eléggé fáj a lába, és pihentetni akarja. Én már korábban indultam volna, de azért megvártam Felipe-t, igaz, hogy…..
Megint rosszul aludtam, ezúttal az orrom kínozott, a taknyomban-nyálamban fulldokoltam néha éjjel. 6 körül kikászálódtam az ágyból és vártam a többieket, hogy felkeljenek. A reggel a szokásos tempóban indult, kicsivel 7 után indultunk el.  A nap első feléből szinte csak arra emlékszem vissza,…..
Megint elég rosszul aludtam, álmomban is folyton csak bicikliztem, de ami még rosszabb, az orrom bedugult, úgyhogy arra folyton felébredtem. Kezdetben azt hittem, sikerült megfáznom, de aztán rájöttem, hogy a szárazság miatt felcsapódó por irritálja a nyálkahártyám, ezért produkálok ilyen megfázásos…..
Borzasztóan aludtam, rengeteg furcsa álmom volt, az egyikben folyton kicsivel hajnali 4 után ébredtem, újra és újra. Végül 6-kor az ébresztőóra ébresztett, és már szinte üres volt körülöttem a hálóterem. Jól elszarakodtam a reggelt, úgyhogy csak 7 után indultam, de még beültem egy kávéra és egy…..
Amikor felébredtem, már az egész szoba üres volt, így nyugodtan pakolászhattam, és viszonylag későn, fél 8-kor indultam. Úgy döntöttem, hogy ezúttal a rendes zarándokúton fogok menni, nem az autóúton, egészen más élmény lett így a reggel. Jó néhány gyalogos zarándokot (köztük az előző napi…..
6 körül már ébren voltam, félig az izgatottságtól, félig attól, hogy a mexikói lány is bőszen pakolt már. Végül 7-re én is összeszedtem magam, és még teljes sötétségben elindultam. A templom előtt megkértem valakit, hogy csináljon rólam egy képet, így konkrét nyoma is lett a zarándoklatom…..
Nagyon keveset, talán 2-3 órát tudtam aludni az izgalom miatt, így nagyon álmosan ébredtem fél 6-kor. Összeszedtem a cuccom, és már mentem is az állomásra. A vonatot könnyen elértem, és végigszundikáltam a Pamplonáig tartó utat. Időközben kiderült, hogy a buszra is csomagban kellene vinnem a…..
Valamennyire véletlenszerű, de pont a szülinapomon indultam neki az Útnak (habár a tényleges biciklis zarándoklat csak szeptember 4-én kezdődött). Az indulást megelőző napokban már éreztem egy kis feszültséget, és izgultam, hogy minden rendben menjen - csak a szokásos Timis módon. Eleve kicsit…..