Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czinki Zsuzsanna (EX ANTE)

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: Renewable Energy Communities to enhance small villages _By C2R Energy Consulting | Clik (polito.it) Ahogy 2022. október 2-i cikkünkben (Tudja, mi az az Energiaközösség? - URBAN21 (blog.hu) ) is beszámoltunk róla az energiaközösségek az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a…..
Idén Magyarország május 30-án „ünnepli” a Túlfogyasztás, egyenes fordításban a Túllövés napját – Overshoot day. Ez azt jelenti, hogyha a világon az összes ember olyan életet élne, mint a hazai átlag, akkor a Föld ezévi erőforrásait már május 30-án kimerítenénk (www.overshootday.org). 1. ábra…..
forrás: https://energytransition.org/2018/06/new-day-community-energy/ Ahogy azt már korábbi cikkünkben (Tudja, mi az az Energiaközösség? - URBAN21 (blog.hu)) is részleteztük az energiaközösség, mint jogi személy fogalma 2019-ben került be az EU jogszabályai közé, így viszonylag új a meghatározás.…..
Forrás: https://renewablesworldwide.org/ 2022-ben elért minket az energiaválság. Mivel 2022. augusztusától a rezsicsökkentés részletszabályainak átalakításával[1]a kormány a Magyar Közlöny 130. számában a 281/2022. rendelettel egészítette ki a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra…..
Forrás: https://unsplash.com A megújuló energiaforrások azok, melyeknél alapvetően nem fenyeget a készletek kimerülésének esélye. Ilyen a szélenergia, a napenergia, a vízenergia, az óceánból nyert ár-apály energia, a geotermikus energia, a biomassza és a bioüzemanyagok. A fosszilis tüzelőanyagok…..