Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikmaq

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944-ben Robert Capa az amerikai hadsereggel vonult Párizs felé, fotózva az útba eső városok felszabadulását. Augusztus 18-án a franciaországi Chartres városában készítette el világhírű fotóját, amelyet maga élete legjobb felvételének tartott. (Kolta Magdolna–Kincses Károly: Robert Capa képei a…..
mikmaq 2016.08.19 20:49:46
Újabb Capa-ajnározó cikk, csak itt, a legutóbbi hasonló cikk megjelenése óta eltelt 1 (egy!) hétben. Már nagy hiány volt Capaból az elmúlt napokban, most végre újra hallhatunk róla. Köszönjük!
Errefelé nem ismernek más fotósokat?

A fotó, amiről szó van, meg egy teljesen átlagos kép. Naponta több millió hasonlót készítenek ma is: odamegy a fotós és lefotózza az eseményt. Ennyi. Erről szól a fotóriporter dolga. Ebben képben, de a többi Capa-képben sincs semmi több, hiába magyaráznak bele egyes körök folyton valami értéket. Ráadásul Capanak is ez volt a dolga: fotózott, pénzért. Ott volt, lefényképezte, majd odébbállt. Több ezer eseményen több tízezer tekercs filmet fotózott, ezek között csak akad pár kép, ami jobban sikerül! Ez a folyamatos istenítés olyan, mint ha egy esztergályost csak azért dicsérnénk, mert sikerült egy újabb jó alkatrészt elkészítenie.

Ja, és idemásolom az egy hete elküldött hsz-omat, ugyanis újra aktuális:

"A lenti hivatkozásgyűjtemény alapján:

- Dulovits Jenő, egyetemi tanár, világhíres fotográfus, a "magyaros stílus" egyik nemzetközileg elismert, nagy képviselője, több fotográfiai szakkönyv megírója, és legfőképp a Duflex fényképezőgép (a világ első igazi tükörreflexes fényképezőgépe) megalkotójának neve, mindössze 3, azaz három cikkben szerepel,
- Robert Capa, (mint a fenti cikkből is egyértelműen kiderül:) fotográfus, életművész, a haverok által nagynak kikáltott és folyamatosan reklámozott, beállított fotóval befut(tat)ott, a 2. világháborúban Magyarország ellenségeinek dolgozó (na, ezt hogy is hívják?), kommunista meg 57 (ötvenhét!) cikket kapott,
itt, a
Magyar Fotográfusok Háza
blogján.

Várjuk Dulovits Jenőről a hiánypótló további 54 cikket!
Hasonló stílusban, mint ez, itt, fent."
De, 54 helyett most már 55 cikket várunk!
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
mikmaq 2016.02.14 02:09:48
A posztoló téved: én még 1990-ben is fotóztam olyan épületmaradványokat, amik a fenti terrortámadás óta álltak érintetlenül és kormosan(!) Drezdában. A Frauenkirche mellett olvastam is a márványtáblát, ami valóban a háborús pusztítások ellen szólt, s azt is elhiszem, hogy emiatt nem építették újra a templomot.

+ a legfontosabb kimaradt TÉNY: akkoriban Drezda kifejezetten és mindenki, értsd az ellenség, azaz az amerikaiak és angolok, által is ismert "kórházvárosként" üzemelt: tele volt sebesültekkel és NEM volt számottevő katonai védelme. A házak tetején fehér/vörös keresztek voltak, hogy még a hülyék is lássák, mi van ott. Magyarán egy óriási, VÉDTELEN kórházat bombáztak le, ÉGETTEK EL pár nap alatt a az indokoltnál is sokkal jelentősebb erővel támadó ameriakaiak. Tehát ugyanaz, mint a japán atombombázások, csak itt éppen még sokkal több hagyományos lőszert használtak.

A gyújtóbombák révén napokig égtek a kövek is, a bombázás alatt sokáig 4-6 méter MAGAS tűz égett a városban több négyzetkilométeren belül, ha valaki kilépett az óvóhelyről (mert ott is óriási forróság volt), azonnal, fél perc alatt HAMUVÁ égett. Nem volt levegő, sokan megfulladtak a füstben, a pincében. Ahogy a filmben is elmondják (a töredékét a valóságnak), MINDEN ÉGETT! Az embereknek, azaz a civileknek (kb. pár tízezer katona volt ott, azok is csak őrségben) legnagyobb része ÉLVE és ÁRTATLANUL égett el.

Na, ez a terrorizmus.
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
mikmaq 2016.01.18 19:19:40
Érdemes elolvasni, mennyi pénzt lopnak el az uberesek Magyarországtól:
szabadataxi.blog.hu/2016/01/18/mekkora_kart_okoz_az_uber

Érdekes az utolsó mondat is:
"A taxik számának csökkenésével egyenes arányban emelkedik az Uber ára. Ez is a cél. A taxisok tönkretétele, a piac megszerzése, aztán a jutalékok kiszivattyúzása a „gyarmatokról”. Láttuk, szilveszterkor akár az alap tarifájuk 6-7 szeresét is képesek voltak elkérni, így négyszer voltak drágábbak a taxinál."
mikmaq 2016.01.18 20:48:29
@Gyorgy Nagy: @kártékony: Elolvastátok a linkelt posztot is? Nem csak arról szól ám, amit idézetnek kitettem!
mikmaq 2016.01.19 00:02:00
@kártékony: @khell: @Gyűrött Papír: @Punxsutawney Mormota: Akkor nektek is részletezem: nem az a gond, hogy mi az olcsóbb és jobb szolgáltatás, hanem az, hogy az Uber engedélyek nélkül ad olyan szolgáltatást, amihez normális magyar állampolgárnak engedély kell meg sok más még), és ráadásul nem adózik a tevékenysége után. Nekem "csak" ez a gondom velük.
Kéréds: ha holnap indítok egy "ingyen orvos lehet akárki, végzettség és adószám nélkül" szolgáltatást, akkor majd hozzám jöttök, mert ez olcsóbb?
Ja, a "bérkommentelő" jelzőért meg külön köszönet, hirtelen jött ez az elismerés! ;)
Te is az adócsalókat támogatod? Isten hozott Magyarországon!   Tudjátok, hogy miért versenyképes az Uber? Mert nem fizet semmilyen adót és nem felel meg semmilyen szabályozásnak. Egy csaló cég. Az Ubert minden felelősen gondolkodó embernek utálnia kellene... (fotó: csmonitor.com)..
mikmaq 2016.01.18 19:23:48
Érdemes elolvasni, mennyi pénzt lopnak el az uberesek Magyarországtól:
szabadataxi.blog.hu/2016/01/18/mekkora_kart_okoz_az_uber

Érdekes az utolsó mondat is:
"A taxik számának csökkenésével egyenes arányban emelkedik az Uber ára. Ez is a cél. A taxisok tönkretétele, a piac megszerzése, aztán a jutalékok kiszivattyúzása a „gyarmatokról”. Láttuk, szilveszterkor akár az alap tarifájuk 6-7 szeresét is képesek voltak elkérni, így négyszer voltak drágábbak a taxinál."
mikmaq 2016.01.18 20:45:22
@xclusiv: El kéne olvasni ez egész linkelt posztot, nem csak ész nélkül fröcsögni!

@Nagyon jólértesült: Előrendeléssel múködik a taxi szílveszterkor. ;)
Nemes Jeles László első filmjének az is sikerült, ami korábban még soha: megvan az első magyar Aranyglóbusz, a Saul fia nyerte a legjobb külföldi film kategóriáját. A díjat Helen Mirren és Gerard Butler adták át, és Helen Mirren is kiemelte, hogy ez az ország először nyeri ezt a díjat. Aki átaludta…..
Föld S. Péter az egyik legjobb magyar publicista. A közösségi oldalon kesernyés kísérőszöveggel adta közre az elbocsátó szép üzenetet, amelyben a Népszabadságot kiadó Mediaworks értesítette, hogy 2015. január 31-én megszünteti az online kiadásban olvasható blogokat. A…..
mikmaq 2016.01.04 22:32:50
"...a radikális hangvételű blogokra rácuppantak a kormánypárti trollok, akiknek az otromba, trágár hozzászólásai elriasztották...": hát sok vicces dolgot leírtál (pl. patinás újság), de ez túllő mindenen. Aki kicsit is figyelemmel kísérte a blogok közönségét, nagyon jól tudja, hogy először (és ma is) sokkal nagyobb számban épp a "jobbos" hozzászólókat kezdték támadni nagyon durván mindenféle alakok (akiket aztán hamar ki is tiltottak mindenhonnan), akik érvek helyett (csak) pejoratív, gúnyos, primitív stílusban, személyeskedtek és fenyegetőztek, és teszik ezt ma is – mindenféle észérvet és kulturált viselkedést mellőzve. Nagyon jól lehet látni a különbséget mind a stílusban, mind a gondolkodásban ő köztük és akiket támadtak, támadnak. És nem az ő előnyükre.

A blogok megszüntetésének oka meg egyértelmű: az új tulajdonos nem akarja vállalni és kihordani a mára egyre kisebb társaságot és szerepet betöltő "baloldal" súlyát és eltartását. Persze, mindig lesznek ilyen gondolkodásúak (legyenek is!), így csak előre menekül a tulaj (meg egyébként is: egy gonddal kevesebb).

A blogok, ill. azok lényege, a blogketrec, pl. az Indexen egyértelműen a szerkesztőség (és a mögöttük álló hatalom) egyik fontos szócsöve: első ránézésre mintha a civil polgárok véleményét közölnék csak véletlenszerűen, de valójában meg előre megszervezett rendben, azonos mondanivalóval, s éppen ezek miatt nyilvánvalóan pénzért írt cikkekkel boldogítják az olvasókat, a nekik nem tetsző cikkeket pedig egyértelműen háttérbe szorítják.

A blog mint műfaj mára lényegében leegyszerűsödött arra, amire eredetileg is létrehozták (csak éppen akkor ezt nem mondták): magánvéleménynek álcázott politikai, gazdasági fejmosás. Persze, van még pár valódi netes napló, azaz blog, de már korántsem akkorra számban, mint régen. És ezek helye sincs egy médium mellett, hanem mindentől függetlennek kell lennie (nem véletlenül "költöznek el" blogok a blog.hu-ról például).
Nem a korrekt tájékoztatás a cél, hanem az aktuális nyugati propaganda-doktrína érvényre juttatása. Rápirított a Reuters hírügynökség ötven (!) moszkvai tudósítójára az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériumának szóvivője Maria Zaharova. Egy közelmúltbeli…..
mikmaq 2015.12.28 19:42:42
A megszálló-ügy annyira kiemelte a nép és a vezető médiumok közötti véleménykülönbséget, hogy sokan felébredtek már és egyre többen látják, hogy az eddig nagyon korrektnek és igaznak gondolt médiumok mind hazudnak, méghozzá nyilvánvalóan szervezetten és ugyanazt. Egy német ismerősöm például Orbán-gyűlölőből Orbán-rajongóvá vált (ezt ő maga mondta így) 2 hét alatt, miután lezárták a magyar határokat. Azóta folyamatosan hozzászól a Spiegel, meg hasonló médiumok cikkeihez, leleplezve azok hazugságait. S egyrészt látja, hogy a többi olvasók kb. 90%-a vele ért egyet, másrészt az is egyértelmű, hogy a lakosság véleményét egyáltalán nem tükrözik a politikai vezetők és az őket támogató médiumok viselkedése, véleménye. Nincs egy német ismerőse sem (meg azoknak sincs), akik Merkellel értenének egyet a megszállókkal kapcsolatban (de mindenki imádja Orbánt).

A német médiában (is) folyamatosan megy az agymosás és a hazudozás, már röhejes módon: pár hete még hetente több(!) cikket közöltek becsületes megszállókról, akik mind visszaadtak utcán megtalált pénztárcákat. (Hirtelen nagyon sok pénztárca veszett el Németországban.). Aztán, amikor már minden hozzászóló röhögött az újabb megtalált pénztárcán, hirtelen abbamaradtak ezek a cikkek.
Mindennek eredményeképpen az utóbbi időben a Spiegel példányszáma nagyot esett, mert nagyon sokan elfordultak tőle, így több száz munkatárstól is meg kellett válniuk.

Ha valaki már évekkel ezelőtt is kicsit hátrébb lépve megnézte a vezető médiumok hírszolgáltatását, akkor észrevehette ezt a folyamatot. Megy a véleményformálás, sajnos, minden áron. Olyan médiumok, amik 2 hét után megszűntek volna a támogatás nélkül (pl. Magyar Narancs), évtizedek óta egy bizonyos kör véleményét nyomják, érdekét képviselik folyamatosan. Ez senkit sem zavar ilyenkor a “demokraták” közül, még akkor sem, ha ezek az érdekek éppen egy másik országé.

Mások, míg korábban a pártatlan tájékoztatás mintaképei voltak (ha egyáltalán), mára egyértelműen pártos tájékoztatást képviselik – mint ahogy mindig is képviselték (BBC).

Mindenesetre reménykedni lehet, hogy egyre több ember kezd a sorok között olvasni, s így meglátni a valóságot. Errefelé ez az elmúlt 60 évben eléggé megszokott volt, s ezért van benne némi gyakorlatunk.
Többszörösen problémás ügy, amiből az alappanasz nem is feltétlenül lenne Homárra való, mert az előfordul, hogy elakad egy infó valahol, a járulékos események kapcsán viszont egyáltalán nem egy a FedEx hírnevét bármi áron öregbítő, elkötelezett Számkivetett jut…..
Mit is lehet mondani egy olyan penthouse lakásra, amely a Vörösmarty tér felett található. A kétszintes, ötszobás luxuslakás négyzetméterára 1,6 millió forint. Eleve az elhelyezkedés abszolút exkluzív, és a legfelső emeletre tán már a tér zaja sem igazán hatol fel, így…..
mikmaq 2015.11.13 21:25:29
@Késapati Tamás: Van ilyen, igaz kicsit messzebb,úgy hívják: Duna-part. ;)
De a 6., 7. ker.-ben is inkább csak a belvárosban 1-2 helyen: pl. a Madách tér környéki házak felsőbb emeletei (onnan simán látni egész Budát), vagy az Erzsébet térre néző házak, esetleg Andrássy út, vagy 1-2 szerencsésebb, magasabb ház (a volt Balett Intézet mellett adtak el nemrég egy ilyet soxáz millióért, igaz, annak csak a legfelső tetőteraszáról volt jó a kilátás).

Amúgy em csodálom, hogy ez a lakás (vagy van még egy másik mellette is?) még mindig eladó, vagy 5-6 éve már, és a házban is sok a nem működő rész (pl. egy bár is tengődött még ott 1-2 évig, a tetőn, míg be nem zárt – senki sem ment oda fel a "panorámáért".)
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
mikmaq 2015.11.06 21:42:49
@ob.szerver: Azért ég és föld a két helyzet: 1945 után mindenki _újjá akarta építeni_ Európát, ehhez a németek a Marshall-segélyből is elég jócskán részesültek (nekünk nem kellett ugye, mert csúnya kapitalista pénz volt). Aztán 1990 után mindenki _le akarta rabolni_ Kelet-Európát (és akarja ma is), ráadásul akkor már nálunk eléggé szétzilált társadalom és gazdaság volt már csak.
Mára világossá vált, hogy a menekültválságra nem megoldás az, ha nem csinálunk mást, csak plakátkampányt és drótkerítést. De a probléma hatásos megoldásához az sem elég, hogy csupán karitatív erőtartalékainkra (vagy a Fidesz interpretációjában Soros-bérenc civilekre)…..
mikmaq 2015.10.06 01:55:42
@StanLee: A linkelt cikket már törölte is a nagyon multikulti, cenzúramentes és szabadelvű német média. Már csak ennyi olvasható:
"Die von Ihnen angeforderte Seite kann leider nicht ausgeliefert werden. Das tut uns leid."
Ja, mi is sajnáljuk. Azért köszi, hogy legalább leírtad, miről szól(t) a cikk.
mikmaq 2015.10.06 02:16:31
@StanLee: @_Epikurosz_: @mikmaq: Helyesbítek: a cikk él továbbra is, nem törölték, csak a linket rosszul adtad meg (kattintásra nem működik).
Tehát van még remény! ;
   Palvin Barbi, az utóbbi idők egyik legígéretesebb magyar tehetsége beérett. (Vogue, Chanel, Cartier is van már mögötte munkailag.) A modell sikerének legfőbb jele az, hogy ma már Perez Hilton a Coco Perez oldalán is beszámolt arról, hogy Barbi a Dansk magazinban…..
Az első bejegyzést talán egy általános bemutatóval kellene kezdeni, de ettől most eltekintek.Azért 2 tömör mondatot azt hiszem bevezetőként elvisel az olvasó:A PayPay egy pénztárcafunkciókkal ellátott fizetési rendszer az interneten és a mobiltelefonodon.A szolgáltatások által…..
Ilyen se volt még: az olvasó, ezúttal Magdika, nem egy vevőellenes boltot vagy szolgáltatót nyom fel nálunk, hanem egy teszkós nagyfőnököt, aki nyilvánosan, a vevők előtt alázott meg egy teszkós középvezetőt. De még hogy! Ezúton is gratulálunk Magyarország legnagyobb privát…..
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
Folytatódik "titkos ügynökünk" izgalmas sorozata az ingatlanokról. Mizután megírta, miért van szüksége szerinte ingatlanosra, és hogy hányféle vevő van, most az ingatlanárakról küldött egy rövid levelet: megtudhatjuk, milyen az irány-, a reális, a vétel- és a piaci…..
mikmaq 2010.02.17 11:17:07
Igaz nem eladó, hanem kiadó lakást keresek, de az ingatlanosokkal nekem is rosszak a tapasztalataim:
- hiába adom meg nekik szájbarágva a pontos igényeimet: egy nagy alapterületű (80-120nm) és nagy belmagasságú lakás kell a belvárosban (BP), aminek van egy NAGY szobája (min. 5x8 m-es) és 1-2 kisebb (műteremnek kell). Erre felhívnak hetente, hogy még aktuális-e a keresés, majd küldenek 70 nm-es 3 szobás lakásokról ajánlatokat - sokszor a budai hegyvidéken pl.
Ráadásul ezeket már mind láttam, a neten is.
- a hirdetésekben össze-vissza szépítenek, nincs alaprajz (most hány perc rajzolni akár egy skiccet is?),
- simán azt mondják egy fotó alapján ESETLEG jónak ígérkező lakásra, hogy szép állapotú és nagyon nagy szobái vannak (úgy mondják, hogy "BIZTOSAN megvan akkora"), miközben egy 10-15 éve biztosan nem felújított, lelakott (30 éves csempékkel a fürdőben), 2 db 15 nm-es szobájú lakást találok "élőben". Köszi! Felesleges kört futottam már megint!
- a hirdetésekben a fotók egyáltalán nem mutatnak semmi érdemlegeset. Kedvencem az, amikor az ingatlanos lefotózott a fürdőszobában 4-5 csempét, az egyik szobában a függöny felét, az előtérben meg a lambéria egy darabját a lakást reklámozandó. Alaprajz persze ott sem volt.
Arról nem is beszélve, hogy amelyik hirdetéshez nincs fotó, az a lakás biztosan egy pöcegödör.
- az egyik lakást már éppen kivettem volna, amikor az ingatlanos (egyébként az a tipikus beképzelt 50-es picsa, Gucci kendővel a nyakában, és az első szava az volt, hogy csak szívességből foglalkozik ennek a lakásnak a bérbeadásával, mert neki ez a 100E Ft jutalék túl kis pénzt jelent!) rábeszélte a tulajdonost (a recesszió közepén), hogy inkább adja el a lakást (amivel nyilván CSAK az ingatlanos jár jól).
Nem akarok nyavalyogni, pláne nem így az év elején, de elképesztő milyen távolságban vagyunk gondolkodásban a nálunk néhány száz kilométerrel nyugatabbra fekvő országoktól. Amíg nálunk az önszabályozó reklámtestület tésztaszűrővel, a MAKSZ önfényező és zavaros…..
 (illusztráció, a felső valójában 4/3, de a DSLR-t (full frame) jelzi, az alsó a feltételezés) Sokat gondolkoztam, merre fordulhat a fejlesztés? Először, hol tartunk most? A Canon, Nikon kihozta a Full frame DSLR gépeit (+Sony), itt már finomítani lehet, nagy áttörést nem…..
mikmaq 2010.01.05 14:48:59
@bela2255:
Tényleg! Rá van írva! :)
mikmaq 2010.01.05 14:50:31
@mikmaq:
54/3=18, tudom!
4/3 akart lenni, persze.
mikmaq 2010.01.05 15:33:17
@ElPadre:
Az APS-t pont a digitális kompaktok ölték meg (vagy inkább elnyomták).

A micro4/3 pedig az igényes amatőröknek, fél/profiknak készül leginkább, és ez a társaság értékelni fogja, akár másodgépként is. Másrészt sokan vannak, akik az egyszerű kompakt után keresnek vmi jobb minőséget, de nem akarnak cipekedni. Nekik ideális megoldás. Az objektívek cseréjét is innen kell nézni.

A jövő? Nem lesz sosem _egységes_, mindent tudó, mindenre jó, mindenhol használható fényképezőgép, mint ahogy korábban sem volt. Integrált cuccok: több dolgot tudnak, de egyiket sem jól – játéknak jók csak. Középformátum: nagyon szép képek, de az esetek nagy részében feleslegesen nagy képméret, sok macera, drága lesz mindig, stb.
HD fényképezőgépeken? Parasztvakítás+játék! Videóra videokamera, ez elég egyszerű! Ha jó obi kell, az nem volt sosem gond, pl. a Canon 0,5-1,5 millás (középszintű) kameráira már évtizedek óta rá lehet pakolni _bármelyik_ fotóobit! Egy fotós meg nem fog videót forgatni fotózáskor...