Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DomanZsofi

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FAz UNESCO 2002-ben vette fel a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában Magyarország egyik legismertebb borvidékét. A kulturális örökségek között számon tartott kultúrtájak az ember és a természet kölcsönhatása révén alakultak ki, együttműködve a természettel, de emberkéz alkotta őket. A Tisza…..
Hercegkút, hangulatkép (Fotó: Kovács Dániel) A Zemplén lábainál elterülő sváb falu, a világörökség részét képező Hercegkút mesébe illő pincesorai kirándulásra csábítanak, a településről pedig több gyalogtúra is indul, melyeket bejárva megismerkedhetsz a Tokaj-Hegyalja és a Zemplén csodás…..
Beköszöntött az ősz, hűvösebbre fordul az idő - ilyenkor különösen érdemes felkerekedni és ellátogatni Tokaj-Hegyaljára!  Tokaj-Hegyalja hazánk egyetlen olyan borvidéke, mely felkerült az UNESCO Világörökségi listára, kultúrtáj kategóriában. Az itt készülő aszú bor, a szőlőművelési hagyományok a…..
Őszi barangolások, túrák, szüret, kádármesterség bemutatók - megmutatjuk, szerintünk miért érdemes egy hétvégét idén ősszel Erdőbényén tölteni.  Szepsi Laczkó Máté emlékezete A hagyomány szerint az első aszúbor elkészítése az Erdőbényén élő Szepsi Laczkó Máté nevéhez fűződik, aki a 17.század…..