Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh Szilveszter

211 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos ezzel a possztal véget ér a blogírói tevékenységem. Eredetileg a koncepció az lett volna, hogy az utolsó hónapot Pécs városáról fogom írni, és bemutatom a legjobb helyeket Pécsen belül, de mivel itt Maradtam Münchenben így ezzel ért véget.Ha visszatérek Pécsre még előfordulhat egy rövid…..
Hoztam egy érdekes blogposztot ami igazából ha nem tudod mit csinálj a neten. Nézd meg milyen dolgokat nézek én :D Hátha valami megtetszik belőlük. Kicsit off topic de jó szorakozást hozzá.  Videók és témák az interneten amelyek lehet hogy érdekelnek. Csak kattints rájuk nyisd meg őket a…..
Havi mixposztom következik. Amiben bemutatok pár random dolgot melyekkel dolgom volt itt Münchenben Júniusban. Kezdem a Frauenkirche-vel. Magyarul miasszonyunk templom. Oké. Mindenesetre ez a templom az ördög segítségével készült. A történet a következő. Saját szavaimmal írom le. Megbíztak valakit…..
Sok furcsa ember? Mi az hogy furcsa? Erről egy idézet jut eszembe. Nem tudom olyan szépen leírni, mert nem tökéletesen emlékszem már, de valahogy így hangzott: Ami természetes egy farkasnak az rémálom egy őznek. Mindenesetre hogy mi normális és mi nem az nézőpont kérdése. Illetve filozófiai és…..
Én egy kíváncsi típusú ember vagyok, néha szeretném úgy gondolni, hogy azért élek a világon hogy minél több mindent érzékeljek az engem körülvevő világból és minél több aspektusát megértsem. Azt gondolom, hogy több, teszem fel 2000 év alatt az ember nem sokat fejlődött filozófiai értelemben és a…..
Üdv mindenkinek. Ebben a kivételesen rövid posztban bemutatok pár német szót, olyat, amely nem létezik más nyelvekben ( főleg az angol nyelvben). A német nyelvben ha jól tudom elég sok szó van, és nagyon is kifejezőek. Vannak szavak, amik konkrétan körülírnak egyes jelenségeket. Ezekből hoztam egy…..
A cím magáért beszél. Ebben a blogban elhozom nektek az összes youtube csatornát melyeket használok nyelvtanuláshoz. Hogy miért? Azért mert az egyik legjobb formája a nyelvtanulásnak az az, hogyha minden érzékszerved "kapja a nyelvet." Szóval ezért a legjobb módja a nyelvtanulásnak mondjuk filmek…..
Nagy a foci őrület itt Németországban. Elég csak kitenni a lábunkat a házból és lépten nyomon a focival találjuk szembe magunkat most itt Münchenben. Nehéz lesz ezt a posztot szubjektívan politikailag korrekten létrehozni, tekintve, hogy a futballról alkotott véleményem nem teljesen pozitív. Nem azt…..
Na igen. Sajnos étteremre nem igazán van pénzem. A német intenzív nyelvkurzus és a küzdelem a mindennapi megélhetéssel nem sok lehetőséget biztosít arra, hogy a kulináris élvezeteknek hódoljak. Egyébként úgy elmondható, hogy az éttermi árak itt Németországban drágábbak mint otthon. A szupermarket…..
München Tokió után a világ második legnagyobb pontosságú repülőtere A világ leghíresebb találmányai közül néhányat Németországban hozták létre – a villanykörtét, az automata számológépeket, az autókat, az inzulint, a benzinmotorokat, a sugárhajtóműveket és a Walkmant (hogy csak néhányat…..
Tények a német ételekről és italokról__________________________________________________________________________________________Németországban 1500 féle sör, 300 féle kenyér és 1000 féle kolbász van Bajorország államban a sör tulajdonképpen élelmiszernek számít! Németország ad otthont a világ…..
A németség rengeteget adott a világnak. Volt egy időszak az életemben amikor így elkezdtem nézegetni motivációs idézeteket és videókat. Néha azzal indítottam a napom és mondogattam magamnak nem azért születtem, hogy az ágyban pihenjek ésatöbbi. Mindenesetre ez azért talán releváns mert felismerem…..
Felmerül a kérdés, hogyan van értelme a nyelvtanulást csinálni. Nézzük a gondolataimat. Elgondolkodtam létezik-e vajon bajor nyelvvizsga lol. Amúgy Ausztriában is így beszélnek. De ha jól tudom van például egy tipikus "Bécsi" (Wien) akcentus is amit úgy szoktak szeretni. De ha meg akarnám válaszolni…..
Szóval aki a Német nyelvet tanulja, vagy kezdi el tanulni, bizony kemény fejszébe vágja a fejszéjét. Gondoljunk csak például: Markt Twain: Az undorító német nyelv című könyvére. De egy csomó más fűszeres idézet köthető még hozzá a német nyelvvel kapcsolatban. Nézzétek csak! Nagyon SAVAGE! Nem tudom…..
Na jó beírtam a googléba angol keresőszavakkal hogy German cultural differences or German subtle cultural differences. De annyira klisé mind egytől egyig. Érdekesebbeket lehet találni fórumokat olvasva, mintsem mindenféle PC blogokat vagy weboldalakat nézegetni. Még akkor is ha azt írja az illető…..
A poszt megihletését egy jelenség adta. Mégpedig az, hogy általában a szobrok szoktak lenni bizonyos találkozópontok! Regensburgban az egyetem területén az úgynevezett "kugel" volt. A szobrok "címét" leírom, de a történetét nem mesélem el ebben a posztban, de akit érdekel az utána tud nézni. Amit…..
Ebben a posztban kifejtem, miért jobb a Pécsi tudományegyetem mint a Regensburgi egyetem. In medias Res bele is vágom mostani szokásomhoz híven. Fel lehetne tenni kezdetben a kérdést, hogy egy átlag hallgató számára mi határozza meg azt hogy egy egyetem jó. Bizony sok faktor és mint sok más ez a…..
Igazából magával ezzel a blogírásos feladattal időkapszulába zárom az élményeimet. Kíváncsi leszek milyen lesz évekkel később visszaolvasni az egészet. Még a Törökországról írt blogom is megvan, várom hogy milyen lesz majd azt is visszanézni. Célom, hogy ti is készítsetek egy időkapszulát. Anno…..
Mielőtt bárki elkezd egy tanfolyamot legyen az nyelvkurzus vagy akármi, érdemes fontolóra venni, hogy online vagy fizikai formában szeretnénk részt venni rajta. Ebben a blogposztban kifejtem az általam tapasztalt előnyöket és hátrányokat. Felnyitom a szemeteket olyan dolgokra, melyekre van esély…..
Speakeasy München. Nos eltelt pár nap a nyelvkurzus óta, úgyhogy írok egy beszámolót róla. A "veszély" ezekkel a nyelvkurzusokkal általában az, hogy előre kell fizetni, és qvázi elsőre nem tudod hogy mit fogsz kapni. Értem ezalatt főleg azt, hogy milyen tanárt, illetve azt is hogy eltalálod-e a…..
Nem oly rég kaptam egy kommentet az Erasmus+ programmal kapcsolatban ami megihlette ennek a posztnak a megírását. Tehát lényegében röviden tárgyalom miért jó az Erasmus program munkáltatói szemmel. Főleg magyar munkáltatói szemmel. Sokan érvelnek az mellett, hogy az Erasmus program nem csak egy…..
Jelenleg egy tabletra vagy ebook readerre gyűjtök. Sajnos az utóbbi időben elkezdett meghibásodást mutatni a telefonom amit anno még Törökországban vettem. Egyébként a készüléket meg lehet Magyarországon is venni. Az úgy nevezett Techno Spark telefonok. Akkumlátor kapacitás, tárhely és gyorsaság…..
Április elsején legális lett a Cannabis fogyasztás Németországban. Gondoltam kipróbálom. Csinálnék belőle vajat vagy sütit lol. A dohányzás meg a füst az nem az én világom távolról sem. De nem lehet csak úgy "beszerezni". A boltok ugyanúgy nem árusíthatnak THC tartalmú cuccokat. Cannabis clubbokba…..
Ebben a posztban ötvözök pár dolgot amit megtanultam illetve a releváns instagramon követett oldalaimat mutatom be így mixelve a két témát.1. Mindig próbálok egypár jogi dolgot megtanulni. Olyasmiket melyek egyébként szolgálhatnak a mindennap élet során. Instagramon követek ügyvédeket és utánanézek…..
Még mindig itt vagyok Münchenben és fejleszteni kívánom a nyelvtudásom a nyáron, a munka keresés mellett. Pár nappal korábban elkezdtem nézelődni nyelvkurzusok után itt Münchenben. Találtam is egyet. És mivel a Német nyelvtanulás nagyon fontos az életemben, ezért be is fizettem egy újabb…..