Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aye

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta jótét lelkek elkezdték az interneten megosztani a Szomszédok legendás darabjait, naponta bukkan fel egy újabb gyöngyszem. Ezúttal a szocialista speciális effektusokra szeretnénk felhívni a figyelmet, egészen pontosan a videó 14. másodpercére...
aye 2007.01.07 23:33:45
Én is felzavartam hangos nevetésemmel az éjszaka csendjét, az az "ááááá" egyszerűen felejthetetlen.
DE.
tiboru kommentje viszont elszomorító. Annak örültem, hogy neki végre sikerült világosságot teremtenie a fejekben a szabadesés valódi természetének tekintetében. Annak azonban már kevésbé, hogy jól láthatóan ő is fogalomzavarral küzd, mégpedig pontosan a súly fogalmával kapcsolatosan. Ha jól tudom, ezt a remek definíciót még középiskolában hallottam: "Súly: az az erő, amellyel egy test nyomja az alátámasztást vagy húzza a felfüggesztést." Tehát nem az az erő, amellyel a gracitációs mező hat a testre, hanem az, amellyel a test hat a vele érintkező más testekre a gravitációs erő ellenében. Szabadeséskor egy testnek valóban nincsen súlya. Tetszettek már hallani azt a szót, hogy súlytalanság? Nos, ez nem csak valami amerikai filmek számára kitalált lázálom, hanem olyankor áll elő, amikor egy test nem nyom semmiféle alátámasztást és nem húz semmiféle felfüggesztést.
A tömeg pedig az anyagmennyiséget egyértelműen jellemző mennyiség, tehát, ha senki nem akarja, hogy a holdbéli piacon átverjék a kofák, akkor kérje továbbra is kilóban a burgonyát.
Azt, hogy Jonathan.Blue-nak (akit idegesít, hogy egyesek keverik a tömeget a súllyal) ez nem tűnt fel, nos, ezt nem kommentálom...
Egyébként meg szerintem nem főbenjáró bűn a kettőt keverni, ugyanis a hétköznapi nyelvben a kettő ugyanazt jelenti, csak a fizika tolvajnyelvén jelent mást a kettő. Ha fizikáról van szó, akkor persze bosszantó a dolog, de lényegtelen esetekben ez csak felesleges szarrágás. Kár volt szóbahozni.