Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalaposlány

211 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan tehetjük otthonunkat stílusossá ?   Az otthonunk rendezése nemcsak a funkcionalitásról szól, hanem arról is, hogy személyes stílusunkat és ízlésünket tükrözzük vissza a környezetünkre. Ezért fontos olyan megoldásokat találnunk, amelyek mind esztétikailag vonzóak, mind pedig…..
Mit, mivel érdemes hordani ?     A kalapok, mint stíluskiegészítők, már évszázadok óta fontos szerepet töltenek be a divat világában. Nemcsak praktikusak a napsütés ellen vagy hideg időben, hanem kifejezik a viselőjük személyes stílusát és egyediségét is. A bejegyzésben felfedezzük, hogyan…..
A kiegészítő amivel nem lehet mellélőni...   Ma egy olyan témát hoztam nektek, amely mindig izgalmas és inspiráló: a hírességek stílusa és a kalap kapcsolata. Ahogy mindig felnézünk egyes sztárokra, és próbáljuk meglovagolni az általuk megtestesített stílust, a kalapok gyakran kiemelkedő…..
 Az Ideális kalap a személyiségünk alapján   A kalapok nem csupán divatos kiegészítők, hanem olyan jellemzők is, amelyek tükrözik személyiségünket és életstílusunkat. Az ideális kalap kiválasztása személyes preferenciáinkon túl gyakran összhangban van a személyiségünkkel is. Tekintsük át, hogy…..
Kalapok az UV sugárzás ellenszerei   Ahogy közeledik a tavasz, és a napsütés egyre gyakoribbá válik, fontos megvédeni magunkat a káros UV-sugárzás hatásaitól. Egy stílusos kalap nemcsak divatos kiegészítő lehet, hanem hatékony védelmet is nyújthat a fejünknek és az arcunknak. De melyik kalap a…..
Ünnepek, hagyományok és stílusok   A tavasz több kultúrában és régióban is ünnepelt időszak, és számos hagyományos ünnepet és eseményt tartanak ebben az időszakban, amelyek gyakran összefonódnak különleges viseletekkel és kiegészítőkkel, mint például a kalapok. Nézzük meg, hogy néhány különféle…..
Tavaszi kalapdivat Ahogy beköszönt a tavasz, elérkezik a kalapviselés időszaka is! A kalapok nemcsak praktikusak a napsütéses időben, hanem stílusos kiegészítők is lehetnek, amelyek feldobják az összhatást. De melyik kalapot válasszuk, és hogyan viseljük őket stílusosan? Íme néhány tipp a…..
Egy Utazás a Divat és Kultúra Világában Kalap divat történelem röviden A kalapok története mélyen gyökerezik az emberi kultúrában, és szorosan kapcsolódik a divathoz, a valláshoz és a társadalmi struktúrákhoz. Az ókori civilizációktól kezdve a modern korig a kalapok nem csupán praktikus fejfedők…..
2024 Fall Ready to Wear kalap divat   Issey Miyake 2024 Fall ready to wear Az őszi divatbemutatókon a legnagyobb divatházak olyan kalapokat mutattak be, amelyek garantáltan feldobják majd a mindennapi öltözködésedet. Gyere, és tekintsük át együtt ezeket a lenyűgöző kreációkat! Balenciaga…..
Felfedezzük a kalapok világát az ókortól egészen napjainkig!   Kezdd el képzelni, milyen lenne az életed, ha a kalapod lenne az a tárgy, amit mindenhová magaddal vinnél, és amely nemcsak a stílusodat, hanem a személyiségedet is tükrözné.Valami ilyesmi jelentése volt azoknak a kalaoknak amiket…..
ÚJ DIMENZIÓK A KALAPMŰVÉSZETBEN   Az alkotói zsenialitás sok formában megnyilvánulhat, és Franck Gérard művészetében ezt a kalapok és nőiesség egyedi összhangjában találjuk meg. Gérard művei olyanok, mintha egy másik világba utaztatna minket, ahol a kalapok nem csak fejfedők, hanem műalkotások,…..
Masamódok és Mamzelek   Ki gondolná, hogy a harmincas-negyvenes években Magyarországon a kalapdivat éppoly virágzó volt, mint Párizsban? A tehetősebbek ugyan importálták divatos fejfedőiket, ám a hazai kalapszalonok is pezsegtek az élettel. Ebben az időszakban, főszezonban – februártól június…..
Fejfedőlexikon   Ebben a gyűjteményben felfedezheted a fejfedők különféle típusait és kifejezéseit, miközben szórakoztatóan belemerülsz a fejfedők világába. Görgess lejjebb, nézd meg a képeket,ismerd meg, mit takarnak a kifejezések. Barett: kerek vagy szögletes formájú, puha fejfedő,…..
Valentin napi kalapmánia   Valentin nap itt van, és a kalapok is beállnak a romantika soraiba! Szemezgess a legszebb szívecskés kalapok között, amelyek garantáltan felpezsdítik a szíved. De ne feledkezzünk meg a humoros oldalról sem! Fedezd fel a vicces és játékos szerelmes kalapokat, amik…..
 Három különböző út a kifinomult kalapokhoz   A 19. századig visszatekintve a kalapkészítés művészete sokféle technikát és eljárást foglal magában. Különféle alapanyagokból, mint például szőrök, szalmák és szövetek, a kalapok mesterei a következő módszereket alkalmazták: 1. Nemezkalapok: A…..
 Híres Kalapmesterek   A kalapművészet olyan művészeti ág, mely a praktikum és az esztétika egyedülálló ötvözete. A mesterek, akik alkotásaikkal felemelik ezt a különleges fejfedőt egy kifejezetten művészi szintre, hozzájárulva a divat világához és az egyéni stílus kibontakozásához. Tekintsünk…..
Fejfedő művészet és a stílus kifejeződése   A kalap, amellett, hogy praktikus fejfedő, egyfajta művészeti alkotás is, mely a stílus és az egyediség kifejezője. A kialakítása jellemzően egy hengeres, csonka kúp, vagy félgömbszerű korona részből és egy karimából áll, ami megkülönbözteti más…..
A BORSALINO ÚJ BOGART KALAPOT DOB PIACRA   A Borsalino visszatér a Humphrey Bogart által inspirált gyűjtői kalap ötödik kiadásával. A márka a Humphrey Bogart Estate-tel együttműködve dobja piacra a Bogart by Borsalino Cut 5 kalapot. A Borsalino legújabb kalapstílusa esetében Bogart…..
AZ ELEGANCIA CSÚCSPONTJA HAUTE COUTURE KALAPOK 2024 A haute couture kalapok olyan mesterművek, amelyek nemcsak a divat világában, hanem a művészetben is kiemelkedő helyet foglalnak el. Ezek a rendkívül exkluzív kalapok a luxus, a kézimunka és a kreativitás csúcsát jelentik, és gyakran szorosan…..
KALAPOK A FILMEK VILÁGÁBAN   A filmek történetében a kalapoknak mindig fontos szerep jutott a karakterek kialakításában és a történetek atmoszférájának megteremtésében. Az ikonikus filmkalapok nemcsak divatot teremtenek, hanem jelképes értékeik révén mélyebb rétegeket is hordoznak. Néhány példa a…..
ÚJRA DIVAT A KALAP     Mindig is szeretett volna kalapot viselni, de nem tudta, mi éppen a divat és melyik állna jól önnek? Olvassa el összeállításunkat, és irány a vásárlás!  A sapkák és kalapok újra egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a divatban. Azonban olyan sokféle változat létezik belőlük,…..
KALAPOK FÉRFIAKNAK   A Pinterest-ben az a jó, hogy néha olyan méltatlanul elfeledett dolgoknak is képes új leheletet adni, mint a kalap. Egy férfi pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt legalább egy valamire való fejfedő nélkül, amit nem csak eső ellen hordott, hanem fényes nappal is, ha…..
TAYLOR SWIFT KALAPJA   Taylor Swift rajongói sokféle korosztályt átölelnek, beleértve a gyerekeket és azokat a felnőtteket is, akik még gyerekként hallgatták meg a country-pop sztárt több mint egy évtizeddel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy Swift 10 albumával és hat önálló turnéjával rendelkezik,…..
Ünnepi hagyomány   A szilveszteri kalapok viselése számos kultúrában gyökerezik, és az évek során váltak az év utolsó estéjének ikonikus elemévé. De vajon miért terjedt el ez a szokás, és kik voltak azok, akik szívesen viselték ezt az ünnepi fejfedőt? Az első pillantásra talán csak egy…..
A Kalap és az öltözék együttese   Régen az öltözködés egy olyan művészet volt, ahol a kalapnak kiemelt szerepe volt a komplett megjelenés kialakításában. A kalap nem csupán kiegészítő volt, hanem az öltözék fontos része, amely kiemelte az egyén stílusát és eleganciáját. Párizs, az öltözködés és…..