Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fragranceEnthusiast

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tom Ford – Noir extreme Parfümőr: Sonia Constant Kiadás éve: 2015 Típus: Ámbrás-fás Koncentráció: Eau de Parfum *** Kellenek az életünkben olyan parfümök, melyek meghatározóak számunkra. Ezek lehetnek olyanok, melyek ideig-óráig maradnak velünk ezen az utazáson és olyanok is, melyek az első…..
Maison Francis Kurkdjian – Gentle Fluidity Silver Parfümőr: Francis Kurkdjian Kiadás éve: 2019 Típus: Aromás-fűszeres Koncentráció: Eau de Parfum ***   Nyáron, melegebb időben mindig bajban voltam a parfümök terén. Tudom, tudom, firstworldproblem. Ennek eredője, hogy alapvetően a nehezebb,…..
Prada – L’homme intense Parfümőr: Daniela Andrier Kiadás éve: 2017 Típus: Ámbrás-fás Koncentráció: Eau de Parfum ***     A meteorológiai ősz beköszöntével veszi kezdetét a kedvenc időszakom. Jöhetnek a gyapjú pulcsik, sálak és takarók, esős bekuckózós esték, a hideg fuvallattal és rozsdás…..
Parfümőr: Sonia Constant Kiadás éve: 2018 Típus: Bőrös Koncentráció: Eau de Parfum  *** ***   Ha emlékezetem nem csal, akkor ez volt az a parfüm, melyet talán a legrégebb óta meg akartam szerezni. Rengeteg review állandó szereplője, mint az egyik legjobb designer parfüm férfiaknak.…..
Parfümőr: Alberto Morillas Kiadás éve: 2020 Típus: Bőrös-fűszeres-fás Koncentráció: Eau de Parfum *** ***   Bevallom ez nem volt rajta az őszi várólistámon. Korábban ígéretes értékeléseket olvastam, néztem róla, ami miatt nem volt teljesen ismeretlen számomra, de más parfümökre voltam…..
Parfümőr: Antoine Maisondieu Kiadás éve: 2021 Típus: Ámbrás-aromás Koncentráció: Eau de Parfum  ***   *** Ez a parfüm alapvetően a téli, hideg idős rotációm darabja. Most szeptember legvégén, amikor egy hétig volt szürkés, felhős, esős, időnként ködös idő, úgy gondoltam, hogy előveszem a…..
Parfümőr: Daniela (Roche) Andrier Kiadás éve: 2018 Típus: Ámbrás-fás Koncentráció: Eau de Parfum ***   *** Az átlagnál hűvösebb szeptemberi időjárásnak aránylag kevesen örültek. Én viszont annál inkább! Az ősz ugyanis a tökéletes évszak a parfümökhöz. Ahogy a gasztronómiában előtérbe kerülnek…..
Parfümőr: Natalie Gracia-Cetto Kiadás éve: 2018 Típus: Ámbrás-fás Koncentráció: Eau de Parfum ***   *** Régóta a kívánságlistámon volt ez a parfüm. Bevallom, hogy ezzel kapcsolatban eléggé elkapott a fragrance reviewerek által keltett hype. Persze, feltehető a kérdés, hogy akkor miért vártam…..
Parfümőr: Quentin Bisc Kiadás éve: 2020 Típus: Fás-aromás Koncentrátum: Eau de Parfum *** Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy belekóstoljak a niche parfümök világába. Ezekről azt érdemes tudni, hogy a niche parfümházak kizárólag parfümökkel foglalkoznak, általában jobb minőségű…..
Első bejegyzésnek arra gondoltam, hogy a parfümök száraz történelme helyett – bloghoz méltóan – a saját motivációimról, szenvedélyem tárgyáról írok egy személyes hangvételű írást. Ha a történelem is érdekel, akkor azt itt el lehet olvasni. *** Az első kérdés, amit szeretnék kifejteni, hogy mit is…..