Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ironmemeberneck (törölt)

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
ironmemeberneck (törölt) 2009.03.24 22:56:51
@malacka69 megélhetési dolgozó:

"...2006. óta tudjuk, h a választási program nem számít, NEM SZÁMÍT!..."

Nem szeretem, amikor amúgy értelmes ember előadja a szelektív amnéziát.
'98-ban a választások idején ki is volt a Fidesz pénzügyminiszter jelöltje? Aztán mintha mondott volna valamit a választási program és a költségvetés dialektikus viszonyáról.
És én csak azt szeretném kérdezni, hogy hová lett Kohn elvtárs.
Roppantul felelősségteljes életet élő apukával hozta össze a sors Tamást és a történet többi szereplőjét, akik együttes odafigyelése és gyors reakcióideje előzte csak meg a tömegbalesetet. Ma egy suzuki akart engem összetörni, a köztünk lévő motorost pedig megölni. A…..
ironmemeberneck (törölt) 2009.03.24 16:10:49
Kedves Olvtársak!
Lám, lám, ha nem a "ki kit győz le" a szempont, milyen könnyen el lehet jutni egy a többség számára is viszonylag elfogadható álláspontra is!
Csak nem kell mindent mindig túlbonyolítani. (Occam's razor rulez!)

@Circus:
Már megint ez a skolasztikus elmebaj!
A 36. § (2) szerint "...megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza..."
Hol is szerepel itt bármiféle utalás arra vonatkozóan, hogy mindez KIZÁRÓLAG a szabályosan közlekedőkre érvényes?

Ha érdekel ki is vagyok, a következő budapesti találkozón valószínűleg megtalálsz. Addig is, ha rákattintasz a nevemre, meg fogod találni az eddigi hozzászlásaimat. Sok kétségedet el fogja oszlatni.

@efhábé:
JÉÉÉÉÉ! Hát itt ilyen olvtárs is akad?

@TH:
De igen, a KRESZ szerint is. 36.§ (2) "...feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza..."
Az csak hab a tortán, hogy a közlekedők értelmesebbje amúgy sem kekeckedik egy bekattant Volánvincével.

Mint már többször kifejtettem, (mi nekem Hekuba és mi én Hekubának) hogy ez amúgy a "tedógod" kategória. Mindössze -mivel már éltem egy keveset, tapasztaltam egy s mást- vettem a vakmerőséget, hogy néhány számotokra nem egyértelmű aspektusra is felhívjam szíves figyelmeteket. A stílusom meg olyan amilyen, amíg a topic gazdája elviseli, addig ti is kénytelenek lesztek.
Levélírónk története, mintegy hét évvel ezelőtti esetet ír le, de úgy tűnik nagyon is élénken él az emlékezetében, mert nagyon érzékletesen meséli el a hátborzongató balesetet, így az erre érzékenyek inkább ne olvassák. Remélhetőleg a száguldozók is visszavesznek majd,…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
A dolog egy sérülés sámánisztikus kezelésével kezdődött…Nem. A dolog korábban kezdődött, ha jól emlékszem valami agykontrollos tanfolyammal. Az efféle hóbortra persze még a legjózanabb materialista is azt mondja, hogy hmmm…talán van benne valami, ártani meg biztosan…..
Jelentős méretű magyar autós kolónia élhet Finnországban, mert onnan érkezett eddig a legtöbb küldöldi poszt, de kaptunk már levelet az Egyesült Államokból, Ausztriából, Olaszországból is. Most egy igazi csemegét szolgálunk fel, hisz nem gyakran mesélnek nekünk sem…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Alfa egyfajta összegzést készített nekünk, amelyben saját gondolatait fogalmazza meg az itt "elhangzott" kommentek alapján és végkövetkeztetése több kérdést is felvetett, de a legérdekesebb az, hogy a biztonságért feláldozható egy-egy szabálytalan…..
ironmemeberneck (törölt) 2008.12.02 16:24:08
gmower 2008.12.02. 09:22:28
>Pillanatok alatt bebizonyosodott a posztíró ezen mondata: "Ide gyűlne az ország "szabályosan" és előzékenyen közlekedőinek a 4/5-e? Nem, szerintem nem. Ez szimpla képmutatás."
kpetya 2008.12.02. 09:22:35
Bubuka, bocsi, igazad van. Ha nem elé léptél le hanem már haladtál, akkor természetesen az autós a hunyó (viszont ekkor is érvényes a kresz azon szabálya, hogy neked is mindent meg kell tenned, hogy elkerüld a balesetet).
Egyébként a kresz szerint csak akkor van elsőbbséged a zebrán, ha már rajta haladsz. Tetszik, nem tetszik ez van.
kpetya 2008.12.02. 09:23:55
istván12, van olyan. Ui csak a zebrán áthaladó gyalogosnak van elsőbbsége.<
&
kpetya 2008.12.02. 09:29:27

Most szólok, kedves "Petikejár", hogy a csillaggal jelölt _MAGYARÁZATOK_ (Jogsicentrum, 2005.) nem számítanak jogforrásnak. Jobb, ha erre nem egy vaskalapos bíró pulpitusa előtt állva döbbensz rá. Nem igazán kényelmes elfoglaltság Állampusztán almozni pár évig a borjúnevelőben.

Maradj a szigorú, betű szerinti értelmezésnél:
(7) A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. ...

Amúgy meg (bocs, nincs türelmem hároszázvalamennyi hozzászólást bégigböngészni, ha valaki később leírta ugyanezeket, akkor vegyétek úgy, hogy itt se jártam.
A posztíró ifjú titánnak pedig ezúton szeretném felhívni a figyelmét, hogy az általa vázolt vészhelyzetek közül a motoros esetben, ha észreveszi, hogy vészesen közeleg felé hátulról egy Liebherr T282, akkor sem kötelező két nagymama, három plázacica és egy csapat óvodás hátán keresztül pünkte ELŐRE menekülni! Egy motor, még a legnagyobb döher is könnyen kikapható pl. a járda felé, noch dazu felugratva kissé a járdára.
Szelíd Olajfa Miről van szó? 2008.11.28 17:43:00
Kezd egyre jobban bohózatba fordulni a Hegedűs Lóránd elleni egyházi bírósági eljárás. Másodfokon is felmentő ítélet született, amit értékelhetnénk kurucos gesztusnak is, hiszen a vádat az egyház egyházi és világi vezetője fogalmazta meg közösen. Mégsem az.Nem az, mivel az…..
w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
autózz! Szuicid öreg biciklisek 2008.11.22 11:31:00
Nagyon úgy fest, hogy Sitti egy népes nyugdíjas kolónia közelében lakik, külön fokozza a helyzet veszélyességét, hogy temető is van a közelben. Szóval minden adott ahhoz, hogy percenként adódjon olyan helyzet, amivel az autósokat próbára teszik az arra karikázó, de már…..
ironmemeberneck (törölt) 2008.11.22 15:03:36
www.wolo-mfg.com/air.htm

IDŐBEN mgnyomod a gombot, a kétkerekű veszedelem átröppen az árkon (csuka mozdulattal) és tiszta az út előtted. Andalgó, a zebra közepén SMS-ezni megálló gyalogbéka ellen is hatásos.
Szerda este a Bizottság épületében lévő főhadiszállásán fogadott minket Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa. Szily kolléga huszáros rohammal vetette rá magát, a fogyasztók megalázása témakörénél már egymás szájából vették ki a szót, egyfajta verbális…..
Angliában annyival vannak előrébb a biciklilopás-ügyben hozzánk képest, hogy ott szakkiállítást is rendeznek a témakörben. Az októberi Hogyan fékezzük meg a bringatolvajlást címet viselő esemény egy ötletes aktív fegyvert is felvonultatott a lopások elleni harchoz.…..
Egy korrupt Apeh alkalmazatottat fogott a rendőrség még szeptemberben. Erre persze az Apeh-nek is lépnie kellett valamit, meg is jelent a honlapjukon egy csodálatos prezentáció, "Az Apeh munkatársai elítélik a korrupció minden formáját" (szintén csodálatos) címmel. (PDF-ben…..
Behazudott egy nemlétező telefonszámot, kötbért vetett ki a megvezetett ügyfélre és szinte minden elképzelhető Homár-kompatibilis szemétséget elkövetett a T-Com szegény Kvassyval. Nem reprezentatív és erősen szubjektív megállapítás, de az utóbbi hónapokban mintha jócskán…..
ironmemeberneck (törölt) 2008.10.27 14:13:51
A szoft pinalap szervezői begerjesztették az egész magyar versenypóker-szcénát egy nagy kupával, aztán pár zsetonnal kiszúrták a szemüket? Polacheck mindesetre ezt állítja alanti levelében. Egy gyanakvó tízlábúban azért kérdések serege vetődik fel a panasz olvastán.…..
ironmemeberneck (törölt) 2008.10.21 19:02:05
autózz! Száguldunk és félünk 2008.10.13 14:51:00
A hétvégi diplomata sínkocsis poszt után ismét egy dupla következik, annyira hasonló témában írt nekünk két olvasónk is, szinte egy időben. Vajon mi a jobb, ha egy rendőrautó megkülönböztető jelzés használata nélkül gyorshajt, vagy ha minden bizonnyal engedély nélkül…..
A következő posztra a megfordított mondás a legtalálóbb: Minden jóban van valami rossz. Legalábbis az ország lakóinak nagy többsége így gondolja, ami a közlekedést illeti. Lehet, hogy mi vagyunk túlságosan pesszimista nép, vagy csak elszenvedjük a szervezetlenségből fakadó…..
Reklámzacskó témában a múltkor már összegyűjtöttünk egy szatyornyit, de kár lett volna, ha épp ez a gyöngyszem marad ki a felsorolásból, amellyel tréfás kedvű bolgár kreatívok ajándékozták meg a sörbarátokat. Egy igazi férfi nem lehet meg hamisítatlan kocsmai poénok…..
Kettős Mérce Civil illúzió 2008.10.09 18:12:00
Végre-valahára végigolvastam a Tarka Magyar topic utózöngéit szerte a blogszférán, levelet is váltottam szervezővel, sőt szervezőkkel a témában, előtte és utána is. Magával a rendezvény céljával az elejétől fogva nem értettem egyet. Pontosabban fogalmazva; nem…..
Vona Gábor elárulta, hogy az 2009-es EP választások Jobbikos listavezetője nem más lesz, mint Morvai "Magunkfajtamagukfajta" Krisztina. Arra is gyorsan válaszolt az elnök úr, hogy miért esett Morvai asszonyra a választás, mint fogalmaz „igazi érdekképviselőre,…..
Kubrick-sorozat, hetedik rész. Az előző epizódban tárgyalt 2001: Űrodüsszeia volt az első film Stanleytől, ami nem nyűgözött le teljes mértékben. Na jó, a Spartacus-t is eléggé eluntam a végére. A jelen bejegyzés tárgyát képező Mechanikus narancsnak kb. három hónapja…..