Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PressYu1971

163 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Médiahírek, Sajtóetika, Technológia A megmanipulált fotó. Forrás: Republika/Istinomer A közvélemény nyomását követően a múlt héten olyan képeket közöltek a nyomtatott, illetve az internetes kormánypárti médiumok miszerint Aleksandar Vučić szerb államfő mégis ellátogatott a belgrádi…..
Médiapiac, Sportmédia, Technológia Forrás: OrionTelekom.rs A Telekom Srbija 100%-os tulajdonában lévő Arena Channels csoport vesztesége 2022-ben a Szerbiai Vállalatok Nyilvántartásában (APR) közzétett zárszámadás szerint pontosan 12 540 539 000 dinárt, vagyis december utolsó napján…..
Forrás: Beta.rs „A jelenlegi koszovói politikai események ismét felkavarták a hangulatot, és oda vezettek, hogy az újságírók nem tudják hitelesen és akadálymentesen ellátni feladataikat” – áll a  Újságíró Hálózat közleményében, amit a belgrádi Danas napilap internetes oldala is leközölt. Az…..
A United Media, Délkelet-Európa vezető médiavállalata megállapodást írt alá a Forbes-szel, amely értelmében licencelt Forbes digitális kiadásokat dob ​​piacra Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában, valamint Forbes konferenciákat és rendezvényeket szervez…..
Kedden ismét a média világával foglalkozó hírportál került az internetes bűnözők célkeresztjébe, akadályozva ezzel olvasóink tájékozódását és károkat okozva ezzel médiumnak. Eközben nemzetközi érdeklődés is kezd kibontakozni a magyarországi portálok elleni tömeges támadások ügye körül. Kedden a…..
Médiahírek, Sajtóetika, Technológia, Világfalu Forrás: Irish Times A mesterséges barnítószereket használó ír nőket bíráló írás május 11-én jelent meg az írországi napilapban. A mesterséges intelligenciát használó csaló szövegében a sötétbőrűek kigúnyolásával vádolta meg a fenti…..
Szerző: Sajtószabadság Alapítvány | 2023-05-05 | Civilek és a média, Médiahírek, Médiapiac, Technológia, tiltakozás, Világfalu Forrás: Die Zeit (Helmut Fohringer/​APA/​dpa) Üres első oldallal jelent meg szerdán, a sajtószabadság világnapján az Osztrák Újságszövetségbe tömörült napilapok…..
Garamvölgyi Flóra (Forrás: wmn.hu) Garamvölgyi Flórának, a The Guardian brit lap munkatársának interjúkészítés közben szóltak a CPAC Hungary helyszínén, hogy el kell hagynia a rendezvényt. Az újságíró regisztrációját először visszaigazolták, majd jelezték neki, hogy nem mehet be az…..
Médiahírek, Médiapiac, Technológia, Világfalu   A Riporterek Határok Nélkül idei jelentésében Szerbiát a problematikus országok közé sorolja be. Amíg a szabad sajtó Észak-Macedóniában, Montenegróban és Horvátországban is jobb helyzetben van mint az Egyesült Államokban, addig a Balkánon a…..
sajtótörténet, Technológia, tiltakozás, Világfalu Forrás: Die Presse (Rosa Schmidt-Vierthaler) Az osztrák parlament úgy döntött, hogy örökre beszünteti a Wiener Zeitung, a világ egyik legrégebbi napilapjának nyomtatását, így a jövőben csak digitális formában lesz olvasható – közölte a…..
Szerző: Sajtószabadság Alapítvány | 2023-04-29 | Balkán, Civilek és a média, tiltakozás Forrás: Szabad Európa Rádió Bosznia-Hercegovina Föderáció parlamentje előtti tiltakozás résztvevői a Föderáció új kormányára szavazó pártok képviselői mellett rátámadtak az N1 és a Face TV…..
Az olaszországi napilap két újságíróját április 26-án vették tűz alá, miközben a dél ukrajnai Herszon külvárosában lévő Antoniv híd közelében készítették tudósításukat. A rögzítőként dolgozó ukrán újságírót Bogdan Bitiket agyonlőtték, Conrado Zunino olasz újságírót pedig a vállán sebesítették…..
Németh Dániel munka közben (Forrás: 444.hu) Németh Dániel, a 444 munkatársaként kért akkreditációt a kormánytól Ferenc pápa sajtónyilvános eseményeire, azonban a szervezők azt írták neki egy levélben, hogy “A Nemzeti Információs Központ »Ferenc pápa Magyarországon, 2023« rendezvény Biztonsági…..
Forrás: Média1.hu Módosítaná a Btk. rágalmazásra és becsületsértésre vonatkozó paragrafusait a sajtótermékek és médiaszolgáltatás esetében a nagyobbik kormánypárt. A Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető és Halász János (Fidesz) frakcióvezető-helyettes által jegyzett, kedden este benyújtott, a hvg.hu…..
Valjon Silja albán újságíró (Forrás: Djukagini,com) Kedd este Pristinában három személy fizikailag bántalmazta Valjon Silja albán újságírót és Gazeta metro igazgatóját – közölte a Safejournalist Hálózat. Az albán újságírót a 7-es Televízión való, a Koszovói Felszabadító Hadsereg egykori vezetői…..
Médiahírek, Médiapiac, Technológia, Világfalu Forrás: Sajtószabadság Alapítvány Az elmúlt hónap végén bejárta a világot a fehér pufidzsekit viselő Ferenc pápa képe. Néhány nappal korábban pedig világszerte emberek milliói látták Donald Trump letartóztatásáról és börtönbe szállításáról…..
Szerző: Sajtószabadság Alapítvány | 2023-04-07 | Belgrád, Civilek és a média Forrás: Danas.rs A Pink Televízióban sugárzott videófelvételen, amiben a szerb kormánnyal és köztársasági elnökkel szembeni kritikus hangnemük miatt a Danas független napilap, az N1 és Nova S televíziók…..
Szerző: Sajtószabadság Alapítvány | 2023-03-30 | Balkán, Belgrád, Civilek és a média, Médiahírek, Technológia “Jobb, ha vigyázol a fejedre, amit a válladon hordasz” – tette közzé egy ismeretlen felhasználó a belgrádi napilap oldalán–Uroš Panićnak –a kontroverz Petar Panić Pan, Vojislav…..
Szerző: Sajtószabadság Alapítvány | 2023-03-30 | Civilek és a média, Világfalu Forrás: PTC.TV Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közleménye szerint „Gershkovics az Egyesült Államok utasítására az orosz hadiipari komplexum egyik vállalatáról gyűjtött olyan információkat,…..
Forrás: skabash.com A népszerű Telegram platformokon átívelő, felhőalapú, azonnali üzenetküldő alkalmazás működtetői törölte a több mint 50 ezer felhasználó által követett Oral Support csoportot, amelyen keresztül nőkről készített privát videókat, valamint felnőtt tartalmakat osztottak meg, e…..
Rishi Shunak brit miniszterelnök (Forrás: The Guardian -Leon Neal/Getty Images) Az előző évekkel ellentétben a médiumok képviselői nem lehetnek jelen a brit Konzervatív Párt birminghami konferenciáján. A párt ugyanis Rishi Shunak miniszterelnökkel az élen megtiltotta az újságírók…..
Forrás. Wire.com (Ahdieh Ashrafi/Flickr CC BY-NC-ND 2.0) Az új törvény szerint a médiumokban, a közösségi oldalakon, vagy akár nyilvános összejöveteleken elkövetett rágalmazásért 2 ezer 500 eurótól hatvanezer euróig terjedő pénzbírságot is kiróhatnak – közölte az N1 hírportáljának boszniai…..
Forrás: Shutterstock.com a BBC adatvédelmi és biztonsági okokra hivatkozva azt kéri dolgozóitól, hogy munkahelyi telefonjukról töröljék a TikTokot. Március elején a dán közszolgálat is hasonló döntést hozott. Korábban pedig a brit kormány szintén megtiltotta, hogy kormányzati készülékekre…..
  Forrás: bdp.rs A Szerbiai Színházi Kritikusok és Teátrológusok Szövetségének az elnöksége közleményben jelentette be, hogy a Belgrádi Drámaművészeti Színház (BDP) vezetése törölte tagjuk, Marina Milivojević Madjarev színikritikus és teátrológus nevét a színház bemutatóira érvényes…..
Forrás: YouTube.com Aleksandar Vučić szerb államfő pert indított Jovana Polić és Sanja Lončar újságírók ellen a róla készített, Az uralkodó című dokumentumfilm sorozat két epizódja miatt, amelyet 2020 februárjában vetítettek le az N1 Televízió műsorán – erősítette meg az alkotást gyártó JSP…..