Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KmegK

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint és újfent és ismét háborús témákkal hozakodott elő szerb elnök a Prva televíziónak adott interjújában. Ennek során kijelentette, hogy soha életében nem megy a horvát tengerpartra nyaralni. Egyúttal arról is beszélt, hogy Szerbiának nincs szüksége külföldi katonai bázisokra, így orosz bázis…..
A tragédia Montenegró ősi fővárosában, Cetinjeben történt, ahol délután egy 34 éves férfi vadászkarabéllyal, más források szerint pisztollyal lövöldözött a járókelőkre. Ennek során legalább 10 ember vesztette életét, az áldozatok között gyermekek is vannak. Montenegró újkori történetének ez a…..
Keresztül-kasul Nyugati olajcégek 2022.08.12 12:36:39
Az olajcégek hatalmasat kaszáltak az ukrajnai háborún. A kapcsolódó cikk itt található...
Több százmilliárd euróra rúg a nyugati olajcégek haszna, amelyet az ukrajnai háborúnak köszönhetően zsebeltek be. A Putyin-Zelenszkij duó “véres bohóckodása” akkora pénzekhez juttatta őket, amekkorát eddig még soha nem sikerült kitermelniük, ezért akár hálát is rebeghetnének az orosz és az ukrán…..
Cikk és keresztrejtvény Dua Lipával kapcsolatban, aki fellépett a Szigeten. A cikk olvasásához kattints ide...
A volt horvát elnök a tavalyi év végén egy fotót osztott meg az Instagtramon, amelyen Dua Lipával látható, aki ugyan már Londonban jött világra, de koszovói, illetve pristinai szülők gyermekeként, majd a függetlenség kikiáltása után egy ideig élt is Koszovóban. Dua Lipa apjával, Dukagjinnel…..
Koszovó kész szembeszállni egy esetleges szerbiai támadással, ha a kisebbségi szerbekkel fennálló viszály fokozódása újabb fegyveres konfliktushoz vezet. Ezt Albin Kurti koszovói miniszterelnök szerdán nyilatkozta a Reutersnek adott interjújában. Közben a YouTube segítségével azt sejtette, hogy…..
Izrael és Irán közti diplomáciai összecsapást eredményezett a bosznia-hercegovinai választási törvény módosítása kapcsán hónapok óta húzódó vita. A folyamatos belpolitikai csatározások mellett a törvénymódosítást a külföldi szereplők beavatkozása is nehezítette. Ebben a szerepbe találta magát…..
Horvátországban nemrég megnyitottak egy hidat, valójában egy "bazi nagy hídavatás" volt, ami összefogta a nemzetet. Ez a rejtvény tartalmazza annak a félszigetnek a nevét, amelyet a híd összeköt az ország többi részével...
Remélhetőleg mindenki látta, hogyan osztotta ki Roger Waters a CNN-t Ukrajna ügyében. Persze ez a kérdés nem vonatkozik azokra, akik nem tudják ki az a Roger Waters, vagy mi is az a CNN. Mert ilyenek is vannak, sőt nem is kevesen. No, szóval, Waters biztosan nem fog többet interjút adni a CNN-nek,…..
Újvidéken utakat zártak le a gazdák, akik a szerb elnökhöz akarnak menni, hogy oldja meg a problémájukat, szerintük ugyanis az országban csak neki van igazán legitimitása. Korábban a Zastava dolgozói is Aleksandar Vučićhoz fordultak, mert csak benne bíztak. Traktorokkal tüntetnek a gazdák…..
A belgrádi Crvena Zvezda szép nagy zakót adott a jereváni Pjunyiknak, ammelynek úgy rúgott hét gólt, hogy egyet sem kapott. Belgrádban öt, Jerevánban pedig további két alkalommal akadt be a labda az örmények hálójába, a belgrádi média egy része azonban nem is ennek örült igazán. A Ringier…..
Az úgynevezett Donyecki Népköztársaság bejelentette, hogy zsoldos tevékenységgel és hatalomátvétel kísérletével vádol öt külföldit. Köztük van a horvát Vjekoslav Prebeg is, akit akkor fogtak el az oroszok, amikor megpróbálta elhagyni a Mariupol körüli háborús övezetet. Az orosz törvények szerint…..
Nem állt drogos vagy alkoholos befolyáság alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, amely szombaton szaladt le az útról, és egy csatorna falának ütközött a horvát főváros és a magyar határ között körülbelül félúton. A 44 zarándokkal “a fedélzetén” a međugorjei Mária-kegyhelyre tartó autóbusz…..
Az oroszok egyre nagyobb nyomás alá helyezik Szerbiát annak érdekében, hogy hozzon létre orosz katonai bázist az ország területén.  Ez bele illik abba a képbe, amely szerint a Valdaj Klub egyes tagjai és más orosz közvéleményformáló személyiségek Koszovó megtámadására igyekeznek feltüzelni…..
Az érvelésrendszerük egy kicsit logikátlan: miközben azt állítják, hogy a legutóbbi koszovói válságot a Nyugat azért robbantotta ki, hogy újabb frontot nyisson Oroszország és az USA, valamint európai szövetségesei között, most éppen ezek az elemzők sürgetik Belgrádot a cselekvésre. És természetesen…..
Az Európai Unió tíz állami vezetője nyaral az Adrián, akik akár mini uniós csúcsot is tarthatnának. A politikusi szezont a szlovén miniszterelnök nyitotta meg, de a horvát tengerpartra érkezett már a magyar, a cseh és a szlovák kormányfő is. A többiek magánéleti okokból nevük elhallgatását…..
Nemrégiben szerb helikopterek vettek részt a szlovéniai tűzvész megzabolázásában, most pedig ugyanez történik a bosznia-hercegovinai Trebinje közelében felcsapott lángok esetében is. Ellenzéki hírportálok közben arról számoltak be, hogy a hatóságok a Versec közelében pusztító lángok megfékezésébe…..
Vladimir Orlić, a szerbiai parlament új elnöke első televíziós szereplése alkalmával azonnal “beköszönt”, és rögtön meg is mutatta, hogy merre van az arra. Orlić a Happy televízió reggeli műsorában azt mondta, hogy a szkupstina (parlament) Aleksandar Vučić állam- és pártelnök politikáját hajtja…..
A bolgár belügyminisztérium augusztus 7-én, vasárnap bejelentette, hogy az előző évhez képest hatszorosára növekedett a bolgár-török ​​határon átlépni próbáló illegális migránsok száma. Csak egy hónap alatt, vagyis júliusban 24 százalékkal több migráns próbált meg bejutni Bulgáriába júniushoz…..
A Daily Mail beszámolója szerint a La Manche csatornán átjutó tíz bevándorló közül négy nem éhínség vagy háború elől menekül, mivelhogy Albániából érkezik. A brit napilap vasárnapi száma ezt egy titkos katonai jelentésre hivatkozva írja. Egyes hírek szerint az albán rendőrség ezért összekötő…..
A szerb ellenzéki Szabadság és Igazság Pártja (SSP) szerint Belgrád a “busztüzek világfővárosa”. Ezt a megállapítást arra alapozzák, hogy pénteken egy nap alatt három autóbusz is kigyulladt a szerb fővárosban. A legerősebb ellenzéki párt városi bizottsága szerint az utóbbi hónapokban…..
Idén a vártnál is jobban alakul a nyári turisztikai szezon Görögországban. Ezt a görög kormányszóvivő jelentette ki, aki szerint az ebből származó extrabevételek enyhíthetik a megugró energiaárak által okozott kellemetlen társadalmi ​​hatásokat. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy ez lehet…..
A horvátországi buszbalesettel kapcsolatos szombat esti hírek szerint véglegesnek tűnik, hogy 12 ember vesztette életét a Jarek Bisaški és Breznički Hum települések közelében történt tragédiában, 18-an pedig súlyosan megsérültek. A halálos áldozatok között van az autóbusz sofőrje is. A varazsdi…..
Bulgária titokban 4200 tonna fegyvert küldött Ukrajnának – írja egy bolgár hírportál, amely az ügyvezető bolgár gazdasági miniszter minapi sajtótájékoztatójáról számolt be. A miniszter közlése szerint ez akkora mennyiségű fegyver, amely 212 nehéz teherautóra férne fel, ezek a járművek közel négy…..