Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papk

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Adjatok, és kaptok. Sokat fogtok kapni. A kezetekbe öntik majd - többet, mint amennyit meg tudtok tartani. Olyan sokat kaptok majd, hogy az öletekbe fog ömleni. Ahogyan te adsz másoknak, úgy fog Isten adni neked.” Lukács 6,38 (ICB fordítás) Ahhoz, hogy nagy termést arathass, nagylelkűen…..
  "Az Úr ... türelmes a ti érdeketekben. Nem akarja, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt akarja, hogy mindenki megtérjen." 2 Péter 3,9 (NLT fordítás) Isten csak tökéletlen, megtört embereket használ. Ha Isten csak tökéletes embereket használna, akkor semmi sem sikerülne, mert tökéletes…..
  „Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja őket. A szolgálatnak különböző módjai vannak, és mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különféle munkákat kell elvégezni, de ugyanaz az Isten teremt minden ajándékot minden emberben.” 1Korinthus 12,4-6 (GW…..
Napi remény Még ne add fel! 2024.03.03 03:00:00
“Ezért nem adjuk fel soha. Bár a testünk haldoklik, a lelkünk minden nap megújul. Mert a mostani gondjaink kicsik, és nem tartanak sokáig. Mégis olyan dicsőséget teremtenek számunkra, amely messze felülmúlja őket, és örökké tart!" 2 Korinthus 4,16-17 (NLT fordítás ) Tudod, mi a különbség a…..
"[Isten] megvigasztal minket minden bajunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor ők is bajban vannak, mi is képesek leszünk nekik ugyanazt a vigaszt nyújtani, amit Isten nekünk adott. Mert minél többet szenvedünk Krisztusért, annál inkább eláraszt minket Isten az ő vigasztalásával…..
  "Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is." (Galata 6,7 GW fordítás) Nem ültetsz almamagot és kapsz paradicsomot. Ugyanígy nem ültetsz keserűséget és kapsz szeretetet. Nem ültetsz kritikát, majd kapsz bátorítást más emberektől. A Galata…..
"Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának;" (Róm 14,7) A bűn lehet titkos, de soha nem magánügy. Vagy most fog kiderülni, itt a földön, vagy az ítélet napján, de ismert lesz. A 4 Mózes 32,23 az egyik legijesztőbb vers a Bibliában: "Biztos lehetsz benne, hogy bűneid…..
  "Tiszteld az Urat vagyonoddal és minden jövedelmed első és legjobb részével. Akkor megtelnek pajtáitok, és kádjaitok tele lesznek friss borral." Példabeszédek 3,9-10 (GW fordítás) Isten ígéretei olyan jók! Nemcsak azt ígéri, hogy személyesen megáld, amikor nagylelkűen adakozol, hanem azt…..
  "Márta Márta - felelte az Úr -, te sok minden miatt aggódsz és zaklatott vagy, pedig csak kevés dologra van szükség - illetve csak egy dologra. Mária azt választotta, ami jobb, és azt nem veszik el tőle". Lukács 10,41-42 (NIV fordítás) Idén karácsonykor vedd fontolóra, hogy kevesebbet…..
Nem a látható bajokra nézünk; inkább a nem látható dolgokra szegezzük tekintetünket. 2Korinthus 4,18 (NLT fordítás) Ha a figyelmed a jelenre irányul – ha csak a jelenlegi nehézségeidre vagy fájdalmaidra gondolsz –, akkor teljesen természetes lenne, ha fel akarnád adni. De ha az…..
  "Senki sincs a földön, aki mindig helyesen cselekszik, és soha nem hibázik." (Préd 7,20 GNT fordítás) Egyes kultúrákban a kudarc szinte megbocsáthatatlan bűnnek számít. Ez azért van, mert bálványozzuk a sikert. Ez a fajta nyomás azonban komoly stresszt okoz az embereknek. A kudarctól való…..
  "Amikor imádkozol, bocsáss meg bárkinek, akivel szemben bármi bajod van. Akkor a ti mennyei Atyátok megbocsátja a hibáitokat." Márk 11,2 (GW fordítás) Amikor az emberek megbántanak minket, két természetes hajlamunk van: emlékezni és visszavágni. De az 1Korinthus 13,5 nem ezt mondja nekünk:…..
  "Testvérek, ha valaki a csoportotokban valami rosszat tesz, nektek, akik lelki emberek vagytok, oda kell mennetek ahhoz a személyhez, és gyengéden segítenetek kell helyrehozni a dolgokat. De legyetek óvatosak, mert ti is kísértésbe eshettek, hogy vétkezzetek." Galata 6,1 (NCV fordítás) Az…..
  "Gyorsan engedelmeskedni fogok a parancsaidnak."Zsoltárok 119,32 (NCV fordítás)   Ha van olyan pillanat az életben, amikor sietned kell, akkor az az, amikor Isten azt mondja, hogy cselekedj - még akkor is, ha nem érted, miért. A Zsoltárok 119,32 szerint: "Gyorsan engedelmeskedem…..
   "Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata." Efézus 5,15-17   Ha hatást akarsz gyakorolni az életedre, akkor irányítanod kell az…..
"Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek." (Fil 2,2 NLT) Istent szolgálod, amikor más embereket szolgálsz. Amikor tehetségedet, idődet, energiádat és erőforrásaidat arra használod, hogy segíts másokon, azt…..
"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." János 13,34-35 Mindannyiunknak van egy életüzenete és Isten azt akarja,…..
"Jézus szokás szerint kiment az Olajfák hegyére, és a tanítványai követték őt."  (Luk 22,39 NIV) Az Istennel töltött csendes időnek nem kell komplikáltnak, vagy bonyolultnak lennie. De néhány részletre való odafigyelés segíthet abban, hogy következetes legyél, és a legtöbbet hozd ki az Úrral…..
  A teljes Szentírás Istentől ihletett, és arra szolgál, hogy megtanítson minket arra, mi az igazság, és hogy rávilágítson arra, mi a rossz az életünkben. Helyreigazít bennünket, ha tévedünk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felvértezze…..
    "Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt" (Filippi 2,4-5) Amikor valakivel konfliktusba kerülsz és meg szeretnéd azt oldani, először is be kell ismerd a te részedet a problémában. Aztán meg kell…..
"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterhelődtetek, és én nyugalmat adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat találtok lelketeknek" Máté 11:28-29 (NIV fordítás) A szelídség több okból is fontos:…..
  "Minden, ami vagyok, dicsérje az Urat; soha ne feledjem el a jót, amit értem tesz." Zsoltárok 103:2 (NLT fordítás) Amikor az álmaink késnek, hajlamosak vagyunk elfelejteni dolgokat. Elfelejtjük, hogy Isten mit tett az életünkben, és hogy milyen jóságos volt a múltban. Elfelejtjük, hogy Isten…..
„Testvérek, ami igaz, ami nemes, ami helyes, ami tiszta, ami kedves, ami csodálatra méltó - ha valami kiváló vagy dicséretre méltó - gondoljatok azokra a dolgokra.” (Fil 4,8 NIV fordítás) Sokat megtudhatunk egy személy fizikai egészségéről, ha egyszerűen megnézzük az étrendjét. Különféle teljes…..
„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mát 11,28 RSV fordítás) Amikor stresszes vagy, általában hogyan lazítasz? Ha kimerült, vagy túlterhelt vagy, hogyan oldod fel a stresszt? Talán nézel egy filmet. Talán elmész vacsorázni,…..
"Jobb megelégedni azzal, amid van, mint mindig valami másra vágyni” (Prédikátor 6,9 GNT fordítás) Siránkozás helyett, légy inkább hálás. Panaszkodás helyett, emlékezned kell arra, hogy minden Isten ajándéka. A Biblia azt mondja a Korinthusiakhoz írt 1. levél 4. fejezetében, a 7-8 versben: „Nem…..