Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlaZsu

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.” Lk 6,38 (NLT fordítás) Amikor szívből adakozol, Jézus kedvéért, nem azért teszed, hogy áldást kapj. Mégis, az az igazság, hogy…..
„Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje”  Lk 2,4-6 Isten jót…..
„Adjatok hálát minden helyzetben, mert ez Isten akarata számotokra, akik Jézus Krisztushoz tartoztok.” 1Thessz 5,18 (NLT fordítás) Hogyan tudsz akkor is örülni, amikor nagy változásokkal teli, stresszes időszakon mész keresztül? Úgy, hogy kialakítasz egy szokást: minden nehézség ellenére hálát…..
„Megszabadított bennünket a halálos veszedelemből, és meg fog menteni minket újra. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.” (2 Kor 1,10 NLT fordítás) Néha a félelmeink felerősödnek és a figyelmünket követelik. Abban azonban bízhatsz, hogy Isten veled és érted van, és erősebb annál, mint…..
„Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.” (Lk 5,5 NLT fordítás) Néha mindannyian kudarcot vallunk a munkánkban. Innen úgy a legegyszerűbb felállni, ha meghozzuk a döntést, hogy engedelmeskedünk Istennek. Képzeld…..
Napi remény A szeretet nagyvonalú 2023.10.14 03:00:00
„Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.” Példabeszédek 19,11 Vannak emberek, akik mindig mindent jobban tudnak. Van egy elképzelésük arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen, és ahogyan te csinálod, az szerintük mindig helytelen. Ha nem felelsz meg az…..
„Bizony, nincs a földön olyan igaz ember, aki mindig csak jót tesz, és sohasem vétkezik.” (Prédikátor 7,20 ,GNT fordítás) Amerikában a kudarc szinte megbocsáthatatlan bűnnek számít. Bálványozzák a sikert. De ez a fajta nyomás nagyfokú stresszt okoz az emberekben. A kudarctól való félelemnek…..
„Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni Istennek. Többé tehát ne ítélkezzünk egymás felett, hanem inkább azt tartsátok jónak, hogy testvéreteknek se okozzatok megütközést vagy elbotlást..” Róma 14,12-13 TLB fordítás Az egyik legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetünk, hogy…..
Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. (Jak 5,16, TLB fordítás) A közösségépítés leggyorsabb módja, ha megvalljuk egymás előtt hibáinkat. De miért vállalná bárki, hogy őszinte legyen? Mert megéri a kockázatot! Isten szava azt állítja, hogy ha…..
  "Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak." 1Péter 3,8 Lelkipásztorként számos nehéz helyzetet láttam, olyanokat is, amikbe senkinek sem szabadna egyedül  belekerülnie. Senkinek sem szabadna egyedül várakoznia a kórházban,…..
„Nagyon korán, amikor még sötét volt, (Jézus) felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.” (Már 1,35) Ahhoz, hogy jobban megismerd Istent és növekedjen a hited, időt kell szakítanod arra, hogy az Úrral beszélgess. Vajon mi a legmegfelelőbb időpont erre? Én azt gondolom, hogy…..
„Ha megmaradtok az én igémben, valóban az én tanítványaim vagytok .” (Ján 8,31 NASB fordítás) Ha Jézus követője vagy, akkor valószínűleg már elhatároztad, hogy rendszeresen olvasod a Bibliát. Talán azt vállaltad, hogy egy héten keresztül minden nap olvasod, talán azt is, hogy egy hónapig. Ezt…..
  „Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? Vagy hogyan mondhatod testvérednek: Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből! – miközben ott a gerenda a saját szemedben? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól…..
„(A hívők) senkit se szidalmazzanak, legyenek kedvesek, szelídek, és mutassanak tiszteletet minden ember iránt.” (Titusz 3,2  GW fordítás) A kedvességeddel és a szelídségeddel teszel bizonyságot azok előtt, akik még nem hisznek. Állandóan figyelnek, hogy lássák, másképp viselkedsz-e, amikor…..
„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk."  (Galata 6,9) Amikor túl sokat kell várakoznod valamire az életben, ne csüggedj el! Ne veszítsd el a bátorságodat, és ne add fel! Az izraeliták ezt tették, és ez késleltette a bejutásukat az…..
„Ha a gondolkodásodat bűnös természeted irányítja, akkor lelkileg halott vagy. De ha a Lélek, akkor élet és békesség vár." (Róm 8,6 ERV fordítás). Ahhoz, hogy életed bármely területén változásokat érj el, meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. Ez azért van így, mert a tudatod az a hely,…..
„Amikor csak tudsz, tegyél jót azokkal, akik szükségben vannak! Soha ne mondd felebarátodnak, hogy várjon holnapig, ha ma is tudsz segíteni.” (Pél 3,27-28, GNT fordítás) Vizsgáljuk azokat az igazságokat, amelyeket nem szabad elfelejtenünk, ha az életünk igazi értelmére akarunk összpontosítani és…..
  „Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. (Római levél 12,15) A Biblia azt mondja, „Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal.” (Római levél 12,15) Észrevetted, hogy a mondat második részét könnyű végrehajtani, míg az elsőt egyáltalán nem? Ha valaki nehéz időszakon megy keresztül,…..
 „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért.”(János 10,10-11) A juhok kiszolgáltatott állatok, ezért a pásztor néhány eszköz segítségével kell, hogy megvédje őket. A pásztorbotjával terelgeti, védi, a bot kampójával…..
„Isten tudja, hogy miből vagyunk;  Ő nem felejti el, hogy por vagyunk.” (Zsoltárok 103,14  GNT fordítás) Istent nem éri meglepetés, ha hibázol. Tulajdonképpen Ő számít is erre. A Biblia azt mondja, „Ő tudja, hogy miből vagyunk;  Ő nem felejti el, hogy por vagyunk.” (Zsoltárok 103,14  GNT…..
„Az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, hanem lássátok meg, jó hírt hozok nektek, örömhírt, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid…..
Napi remény Együttérző vagy? 2022.12.07 03:00:00
Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük. Máté 7,12 Sokféle módon vívhatjuk ki mások tiszteletét konfliktus esetén. Tegnap megnéztünk ezek közül hármat: 1. Mielőtt megszólalsz, gondolkodj! 2. Diszkréten, négyszemközt kezeld a konfliktusokat!…..
„Bízd rá az Úrra minden dolgodat, így lesznek sikeresek a terveid.” (Péld 16,3 - ESV fordítás)   Isten terveivel  és a te terveiddel együtt elérhetők azok a célok, amiket Isten számodra kitűzött. Nehémiás nagyszerű példája ennek. Tegnap szó volt arról, hogy mi volt az első két lépés, amit…..
  “Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre.” (1Péter 1,5 NLT fordítás) A remény fontos! Ebben a sokszor ridegnek tűnő világban talán nehéz elhinned, de Isten a legjobbat készíti számodra.   Péter első levele első fejezetében 5 okot találsz arra, hogy miért reménykedhetsz,…..
  “Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van.  Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Ján 5,11-12)  Ha elmennél ma egy bevásárlóközpontba és megkérdeznéd az embereket, hogy a mennyországba vagy a…..