Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmorsoly

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belevágtam!   Az egész a terhességemmel kezdődött. Sokat híztam. Még most sem tudom igazán, hogy magamnak köszönhetően vagy a hormonoknak, de több, mint 20 kilót szedtem akkoriban magamra. Világéletemben vékony lány voltam, így eléggé nehezhen viseltem a hízás testi és lelki következményeit. De…..
 Vajon miért változnak meg a nők 40 felett? Egyáltalán érdemes e általánosítani? Tényleg minden Nő megváltozik 40 felett? És ha igen, akkor vajon mi az oka? És vajon miért érzem magam furán a bennem zajló változások végett?  Megosztom azokat a változásokat, amit magamon tapasztalok. Azokat, melyek…..
Tudom, lemaradtam kicsit. A legtöbben már lezárták az előző évet és teleírták a célfalat az idei év terveivel, álmaival, célkitűzéseievel. Én meg hetekig csak lapítottam, mint a az a bizonyos a gazban. De most itt vagyok és rávettem magam, hogy értékeljem a tavalyi év történéseit. Igen, rá kellett…..
 Emlékszem gyerekkorom Karácsony estéire. Legalább másfél, vagy akár két méteres hó is esett. Zimankó volt, minden megfagyott, az ablakokon jégvirág csücsült. Már a téli szünet előtti napok azzal teltek, hogy szánkóztunk, hócsatáztunk és csúszkáltunk ott is, ahol veszélyes volt és ahol ezért a…..
 Van az úgy, hogy megszületik valami a szívünkben. Ez megtörténhet egy váratlan esemény hatására, vagy csak úgy, egyik pillanatról a másikra, szinte a semmiből. Nem emlékszem pontosan rá, mikor döntöttem úgy, hogy másként akarok élni, de azt tudom, hogy azóta másként nézek az életemre.   Sokan nem…..
 Vajon hány ember, ismerős, barát, családtag fejében fordult már meg ez a gondolat? Vajon hány ember van, aki nem meri kimondani a szemembe, pedig valójában ezt gondolja a munkámról? Egyáltalán, vajon miért fordul meg elsőre ez a gondolat valaki fejében, aki meghallja, hogy mivel foglalkozom? Miért…..
 Vajon van olyan ember a világon, aki nem szeretne valahova tartozni? Egy csapathoz, egy közösséghez, hasonló gondolkodású emberek csoportjához? Lehet, hogy létezik ilyen ember, de én még sosem találkoztam vele.  Olyan emberekkel viszont egyre sűrűbben találkozom, akik nem találják a helyüket a…..
"Itt vagy már több, mint 3 éve és még mindig nem vagy a felsővezetők között? De akkor vajon miért csinálod még mindig?" Sokakban merülhet fel a kérdés.  Őszinte leszek. Néhanapján bennem is felmerül ez a kérdés. Egy meglévő üzlettárssal való nem túl kellemes konzultáció után, ahol mentorként…..
  Az előző írásomban azt ígértem, megmutatom egy napomat online networkerként, de úgy éreztem, erre az infóra most sokkal nagyobb szükségetek van.  Sok édesanyát látok és ismerek, aki olyan munkát keres, amit napi néhány órában, otthonról  a gyerkőc mellől lehet végezni. Hatalmas előny lehet…..
   Az a tapasztalatom, hogy az embereknek van egy elképzelése arról, mit is jelent az, hogy online dolgozom, avagy mit takar számukra az online networking fogalma. Az elmúlt évek visszajelzései alapján valami ilyesmit gondolnak róla:  „Neked könnyű! Egész nap otthon ülsz és nyomkodod a telódat…..
“Fiú lesz! Egy anya ezt érzi!” Valahogy mindig úgy éreztem, ha lesz gyerekem, kizárólag fiú lehet. Nem voltam az a lányos beállítottságú anyuka. Nem tudtam elképzelni, hogy majd babázunk meg sminkelünk, hajakat fonogatunk meg rózsaszín rucikat vásárolgatunk.  Jelentem, lány lett és a…..
 "Bezzeg a mi időnkben!" Hányszor hallottam ezt a szüleimtől, nagyszüleimtől és mennyire utáltam hallani! Erre most itt vagyok 41 évesen és ugyanúgy hangoztatom, mint anno a felmenőim.  30 évvel ezelőtt még igencsak gyerek voltam. Pedig úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. Hatalmas…..
 A változtatás első lépéseként - a mentorom tanácsára- beszereztem a Szokásaink fogságában című könyvet (Farkas János-Muhoray Róbert -Szabó Péter szerzeményét), hogy elkezdhessem tudatosan megismerni ,felismerni a napi szokásaimat. Egy hétfő reggelen úgy döntöttem, itt az idő! Lejegyzeteltem szinte…..
A legelső tapasztalás, amire az új munkám 3 évvel ezelőtt rádöbbentett az a gondolat volt, hogy változtatnom kell az életemen, ha ezt a munkát szeretném végezni. Szemléletmód-váltásra és más típusú gondolkodásmódra lesz szükségem. Hogy miért is? Talán most ez a kérdés jutott eszedbe. A…..
   Felmerült már Benned ez a kérdés? Bennem lehet, hogy felmerülne, mert valljuk be, mostanában azért elég sokan írnak arról, hogy „ Te vagy a felelős az életedért! Dönts másként! Élj szabadon, kötöttségek nélkül! Dolgozz bárhonann, bármikor!” És hasonlók. Elmondom neked az én szemszögemet…..
Anyaként visszatérni a munkaerőpiacra nem mindig egyszerű. Sőt, ki merem jelenteni, hogy rohadt nehéz, pláne, ha több gyereked is van. Mondjuk nekem azzal, hogy visszamenni a régi munkahelyemre 2 év után nem volt semmilyen kihívásom, mert úgy „kirúgtak” 2 hónapos terhesen, mint a sicc. (Jelzem, egy…..
Hányszor érezzük azt életünk során, mikor munkahelyet váltunk, hogy „Elég jó vagyok én ehhez?” Hányszor hasonlítgatjuk ismeretlenül is magunkat másokhoz? „Az a csajszi már ezer éve itt van. Leszek valaha olyan jó, mint ő? És különben is, egyáltalán nekem való ez?” Amíg a pedagógiában helyezkedtem…..
Egyvalamit nagyon megtanultam eddigi életem során. VÉLETLENEK NINCSENEK! Ha valami szembejön velem, azt minden esetben okkal kapom. Lehet, hogy abban a pillanatban fogalmam sincs még róla, miért épp most, miért épp ez a lehetőség vagy akár nehézség, de tutira valami oka van. Ismerős gondolatok? Hát…..
Milyen valójában az élet(em) ONLINE NETWORKER-ként? A hangsúly a „valójában” szón van. Talán láthattál több videót, olvashattál több posztot arról, mennyire fantasztikus és szabad élet a mienk. Így is van. Ilyen jellegű oldala is van a mi szakmánknak. De van olyan oldala is, amiről kevesen…..