Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkv.119

0 bejegyzést írt és 1237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azonnal látszik! Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
fkv.119 2024.07.25 19:50:53
Douglas Corrigan, a dicsőségre vágyó korai repülők egyik utolsó tagja volt, aki 1938-ban egy érdekes 'hibát vétett'. Tizenegy évvel korábban, amikor az amerikai Charles A. Lindbergh nemzetközi hírességgé vált azzal, hogy egyedül, megállás nélkül átrepülte Atlanti-óceánt, Corrigan azon szerelők közé…..
Számtalan helyen olvashatjuk, hogy Kálmán király (1095–1116) felvilágosultságát, korát meghaladó szellemiségét mutatja, hogy a boszorkányok létét elutasította. A boszorkányokról pedig, mivelhogy nincsenek, semmi emlékezet ne legyen. Hát ez szépen hangzik. Utána viszont erre támaszkodva talán…..
fkv.119 2024.07.21 22:40:07
Ezúttal a miskolci zsidóságról írok, ezen belül pedig a vészkorszaknak nevezett időszakról, amikor városunk zsidó kisebbségének a nyolcvan százalékát elvesztette. Ezek a döbbenetes események a második világháború alatt történtek.   A Kazinczy Ferenc utcában található zsinagóga    Az első…..
Végtelen kukoricamező. Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze.  ..
fkv.119 2024.07.21 10:04:36
@Gyula Brondics:

Kf6, és itt véget is ért a műsor. Amíg megvan a fekete ló, addig sokat nem tudsz tenni a király ellen.
fkv.119 2024.07.21 11:04:43
@yolika77:

Hb5+-re nem muszáj cxb-t lépnie, simán beáldozhatja a királynőjét (Kd7, Hxc7, Kxc7) hogy jobb pozícióba kerüljön (a mattnál).

Jobban végiggondolva van még egy 3. ág is: Bxf5+ után a király megindulhat lefele is (Ke4). Erre:
Qc2+
Ke3
Bf3+ matt
A hőség ellen. Világos lép!   A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
fkv.119 2024.07.20 09:30:07
@Gyula Brondics: Szerintem nem éri meg egyből ellépni, akkor átadod a kezdeményezést a fehérnek, paraszt után a királynőt is leveheti. Igaz azt már nem ússza meg, csere lesz, de ezzel így 1:1-ben kijön, míg ha egyből levenné a fehér királynőt, még a bástyát is be lehet csalogatni.
fkv.119 2024.07.21 04:48:28
@Gyula Brondics: Az ingyen ajándék, királynővel simán leveszi.
Sakkozz mindennap! Előkészítés 2024.07.17 01:00:00
És támadás! Sötét lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
fkv.119 2024.07.18 20:22:42
@Taoista mester: De ez csak akkor működik, ha Fxf2-re a király leveszi a futót. Ha ellép máshova, akkor a lóval nem lehet sakkolni, így azzal ellépni se, ha nem akarjuk a saját királynőnket levetetni. Marad a sakk-sekk veszély, és vagy a királynő, vagy a bástya mindenképp le lesz véve.
                       Ha a barátnőd vigaszra számít tőled, és kiborulsz, mert többször el kell mondanod ugyanazt, az valóban fárasztó. Levélírónk még nem talált annál jobb módszert a sehova se vezető hisztikre sem, mint azt, hogy olyankor hirtelen eszébe jut valami tennivaló, és magára hagyja…..
Sakkozz mindennap! Hitel 2024.07.15 01:00:00
Válság. Sötét lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Egy hete fontos és sürgős (azonnali) kormányzati intézkedésként LézerJani elvágta a home office munkavégzést az összes maga alá gyűjtött cégnél: https://index.hu/belfold/2024/07/05/lazar-janos-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-home-office-tilos/ Nem kellett sokáig tanakodnom, vajon kinek jó ez…..
fkv.119 2024.07.14 09:43:57
@Motorogre: Valószínűleg azért nem ír róla, mert nem volt neki olyanja. Hatástanulmány? Az csak akkor van, ha sok közpénzt ki lehet érte fizetni Lölőnek, és cserébe nem szól semmiről.
fkv.119 2024.07.14 17:37:27
@MagyarTarka: Ahol sok ember van, ott egyből túl akarják kiabálni egymást, mert mindenkinek más a fontos, és persze csakis az ő problémája a legfontosabb. 2-3 emberig működik egy szobában a csend.

"Benned soha nem fordult még meg a gondolat, vajon mi a fenének építenek ennyi irodát, miközben a gazdaság a béka segge alatt pörög a porban?"

Bennem inkább az, hogy ha meg is akarják tartani a lopott szajrét, akkor miért értelmetlenségekre pazarolják el a közpénzt, amit az emberek 100%-a jogtalannak ítél. Miért nem mondjuk egy kórházépítést számláznak túl? Azon is lehet lopni, de legalább fel lehet mutatni hogy volt eredménye. Egy stadionnál nem lehet, ha jön a rendszerváltás, lehet aggódni hogy mikor küldik ki a rendőröket elfogatóparanccsal.
Édesanyámat elütötték a zebrán. Az elkövetőnek 3 hónapra bevonták a jogosítványát. Engem viszont személyi szabadság korlátozásáért majdnem eljárás alá vontak, amikor ezt nehezményeztem a bírónál... Anyám körülnézést követően, több gyalogossal együtt kelt át a zebrán. Az autó közéjük hajtott.…..
  Minden törvény annyit ér, amennyire betartatják. A KRESZ betartatása érzékelhetően meghaladja a rendőrök képességeit és lehetőségeit. Nincs olyan alacsony béka, amelyiknek a segge alá beférne a közlekedési morál színvonala. A székesfőváros kerékpáros polgármestere azt hiszi, attól kevesebb lesz…..
fkv.119 2024.07.14 17:08:20
@MagyarTarka: Horvátban láttam a szakadék melletti S kanyarban 50-es táblát kirakva (korlát sehol), ahol még a 20-at is neccesnek éreztem. Na ott valószínűleg nem a bokor mögüli kamerázással pénzszerzés volt a cél. És az ilyen helyeken biztos több tekintélye is van a táblának, mert hát mi lehet ezek után az ahova csak 30-at mernek kirakni?
fkv.119 2024.07.14 17:20:25
@MagyarTarka: Lehetne a cégautót körözésre rakni, lefoglalni, és csak akkor visszaadni, ha megvan az elkövető személye, akinek mehet a büntipont. Majd megbeszélik egymás közt. Ilyenkor mindig vissza kell dobni a labdát a másik térfélre, egyből érdekeltek lesznek megtalálni a felelőst.
Az élve perzselt sertés ügye nagy port kavart a médiában: országos felháborodás övezte az ép ésszel felfoghatatlan, kegyetlen állatkínzást. Ti hallottatok róla, milyen büntetést kapott az elkövető? Nem? Akkor elmondom. Kankanravee Kanyawath képe a Pixabay -en. Az állatvédelmi ügyekben eljárni…..
FRISSÍTVE: 2022. március 20. - friss képgaléria a poszt végén (köszönet a képekért!) Szeméthalmok fölött ordibáló újrahasznosítók, törött lábú fotelekben terpeszkedő területőrzők, füstokádó furgonok. Elérkezett a várva-várt (?) lomtalanítás ideje. Van ismerősöm, aki ilyenkor inkább elutazik egy…..
fkv.119 2024.07.14 11:50:23
@MagyarTarka: Párizs alapból olyan szemetes mint nálunk a kukabúvárok hetében.
Egy motoros férfiember elküldött az anyámba. Mert sávot mertem váltani. Miközben ő az araszoló (= hol megtorpanó, hol lassan haladó) kocsisorok között elhaladt. Igaz, minden óvintézkedést megtett a testi épsége védelmében, azaz kirakta a vészvillogóját. Nekem el kellett kanyarodnom jobbra két…..
Gyorsan vagy lassan jobb meghalni? A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, mondhatnánk némi cinizmussal. És tényleg. A halottnak tökmindegy. Na, de az itt maradóknak? A Nagyim, akit imádtam, pikk-pakk elment: egyszer csak nem volt sehol, mire hazamentem a suliból. Ez pont 35 éve történt,…..
Bringázni ma menő! A kedvencem a széles kormányú szitibájkon miniszoknyában, a kormányon kosárral, benne masnis kiskutya, a fején fejhallgatóval telefonál és ott imbolyog az út szélén a Margit körúton a délutáni csúcsforgalomban. KRESZ-ről az életben nem hallott, utoljára a kitámasztós oldalkerekes…..
Fent/Bent vagyok a Linkedin-en, a szakmai fészbukon - egy valamirevaló munkavállaló 2018-ban nem lehet meg enélkül... Természetesen vannak előnyei is a tagságnak, például rég nem látott egykori kollégákkal lehet örömködni egymásnak. Olvasgatni lehet a remek önéletrajzokat - gratulálhatunk a pár éve…..
Az ősrégi mondás egy ősrégi foglalkozásról ma már új formában aktuális: aki prostinak áll, ne csodálkozzon, ha NEM b….ák. Időről-időre előfordul az emberrel, hogy a munkaerőpiacon kénytelen strichelni. Nekem eddig szerencsém volt, állásból állásba lépegettem, tehát igazán nem dudorászhatom, hogy…..
fkv.119 2024.07.14 10:02:18
"A megpályázott pozíciók többségére kompromisszumok nélkül alkalmas vagyok."

Lehet ez a baj, mert ebből már sejtik hogy nem te leszel a legolcsóbb ember a számukra. Pistike aki a felét se tudja, viszont bruttó 400-ért is elvállalja, majd őt felveszik. A sok kiírt feltételnek amúgy se kell a fele se, csak beleírják, mert tudják hogy mindent osztani kell 2vel, így ha nem tennék, akkor a valóságot osztanák, az meg kevés lenne.

"Akit válasz nélkül hagynak egy álláspályázat során, csekély eséllyel lesz a márka/cég őszinte rajongója a jövőben. Ráadásul elmeséli jó pár ismerősének is, hogy XY cég annyira se méltatta, hogy legalább egy ócska automata üzenetet beállítson válaszként."

Lehet hogy dobós cégek, és tudják hogy addigra már úgyse lesz kinek a hitelét lejáratni, minek foglalkoznának a megőrzésével.

"így nincs szakember, meg úgy nincs szakember, jaj-jaj-jaj. Akarnak egyáltalán?"

Persze, hugyér-fosér. Kizárólag.

"A munkavállalók és a munkaadók ellenségként és nem partnerként tekintenek egymásra."

Ez így van, lásd: homeoffice. Ugye azért nincs, mert van vezetői igény a felügyeletre. Eleve azt feltételezik hogy akit nem látnak, az csak lopja a napot. Mindezt azért, mert nem képesek nyomon követni a munkát, pláne felbecsülni hogy mennyi idő alatt elkészíthető. Így sasolni kell ki mikor teszi le a tollat. Sima vezetői inkompetencia.

A szavazásnál elég lett volna a nem válaszolnak opció. :)
A hétvégén szemtanúja voltam, amint egy csapat gyerkőc marokszámra tépkedi a hínárt a Balatonból és  dobálják a hattyúfiókáknak. Jó érzés volt látni, hogy ők már tudják: a vízimadarakat kenyérrel etetni egyenlő a halálos ítélettel! A szürke kis pelyhesek élvezettel eszegették az "ingyenjött"…..
Tény, hogy Oroszország hatalmas; a magyar országméretekhez képest főleg felfoghatatlanul óriási: épp 17 millió négyzetkilométerrel nagyobb nálunk. (Oroszország területe: 17 098 240 km2, a mienk: 93 036 km2) Amellett erősnek is tűnik: a nyugati országok is elismerik, hogy a második legerősebb katonai…..
fkv.119 2024.07.13 13:46:36
@Hegyek: "németekkel/osztrákokkal - itteni legősibb ellenségeink, akik már 907-ben le akartak törölni minket a térképről."

És miért? Mert mi meg odajártunk hozzájuk rabolni-fosztogatni. Augsburg után nem mentünk, így ők se jöttek rendet rakni. Muszkalandba viszont sose jártunk, azok mégis idejöttek. Ez a nagy különbség. A németek barátaink, a muszkák ellenségeink. Így van ez már 1000 éve, mióta Géza fejedelem kitalálta hogy be kell illeszkednünk Nyugatra. A veszedelem itt mindig is keletről jött. Besenyők, tatárok, törökök, muszkák. Jó hír hogy még a tatároknak se sikerült a nyugatot lerombolniuk. Túl fogja élni az még a muszkákat is. Azok inkább attól fossanak, hogy miközben itt baszakodnak, a kínaiak vissza ne vegyék a keletázsiai területeiket, Mongóliával együtt!

"ők hívták ide az oroszokat"

Nem volt kötelező jönniük. Én se megyek el mindenhova ahova hívnak.

"Ők rántottak minket magukkal az I.VH-ba."

Kellett nekünk kiegyezés, a porosz szövetség helyett...

"Aztán a németek a II.VH-ba"

Nem, a franciák köteleztek minket a revansta Trianonban! A 2. vh 1920-ban kezdődött.

"majd barátilag megszálltak minket, a tetteiket gondolom nem kell ecsetelni"

Igen, a boldog békeidőket mi is ismerjük, az ország legfejlettebb korszaka volt az. Volt iparunk, feltalálóink, pénz (a jobbágysorhoz képest). Aztán jöttek a muszkák és velük a Gulág a Kárpát medencébe.

"Mondvacsinált gyalázatos indokkal elvették tőlünk az ország 2/3-t, aminek a következményeit most is nyögi az egész nemzet, és a maradék ország. Akkor velük miért szabad mégis barátkozni, szövetséget kötni, megbízni bennük, tisztelni őket - pedig az oroszok nem sok földet vettek el tőlünk."

Mert már nem volt mit.
És mennyit is adtak vissza? Tőlük többet kaptunk mint a franciáktól, angoloktól? Naugye...

"Az a gond, hogy a nyugati vezetők sem jobbak."

Viszont ott nem kell megfelelned a vezetőnek. Trump rendeleteit is mindig felülírták az amcsi bíróságok, a demens Biden helyett is szakemberek irányítanak. Nálunk meg ha kritizálni mered a führert, volt munkahelyed, nincs munkahely...

"USA és az európai középhatalmak nem a határaik mentén csinálják ugyanezt, hanem kicsit hajóznak hozzá."

Nehéz úgy hogy nincs a határaik mellett más csak óceán...

"Líbia visszabombázása a középkorba"

Ahhoz is mennyit sírtak a líbiaiak hogy bombázzuk már széjjel a Kadhafit, mert épp széjjellövi őket, a Nyugat meg oda se akart menni, hónapokig kellett rimánkodni nekik. Most meg az a baj hogy van rajtuk sapka? Neked semmi se jó, örök probléma vagy.

"Afganisztán megszállása néhány terrorista levadászásának indokával"

Azok a muszka haverjaid voltak, csak azok nem az unalom miatt mentek haza, hanem mert pár szaros tálib néhány Stingerrel hazáig kergette őket.

"Vietnám közel 3 millió (!) halottal"

Miért nem tolták le egyből a gatyájukat, a komcsi fegyverszállítmányok csak meghosszabbították a szenvedésüket... :D Ugye tetszik az ukránoknak adott muszka tanács visszafele is? :DDD
Már két éve annak, hogy 2022 február 24 az orosz hadsereg megtámadta Ukrajnát és megkezdte máig tartó háborúját különleges hadműveletét Kijev és az őt támogató nyugati hatalmak ellen. A harc több fejezetből állt eddig: volt az, amikor több irányból támadtak az oroszok és közvetlenül Kijevet is el…..
fkv.119 2024.07.13 13:13:57
"már 2 éve próbálja kivéreztetni az orosz gazdaságot különböző embargókkal, ám úgy tűnik törekvésük teljesen hasztalan"

2 év? Az is valami? A COCOM listának kellett vagy 40 év, de aztán a kőkorszakba vetette vissza a kommunizmust. Üres polcok, brezsnyevi pangás. Ez kell most is a muszkáknak, ebből tanulnak. Bizonyítottan.

"az orosz hadi-termelés sokkal nagyobb kapacitású, mint a nyugati elemzők hitték"

Erre kellenek a nagy hatótávú rakéták Ukrajnának, hogy le tudja zúzni a gyárakat. + némi szabotázs. A háború itt fog eldőlni. A gyárak és nyersanyagkitermelés megbénításával. Letolt gatyával 10 milla muszka katona se fog tudni eredményt elérni.

"az orosz hadiipar állja a verseny az amerikai, német, brit és francia hadiiparra, sőt több fegyvernemben túl is szárnyalja"

Ja, de mennyi tartalék is van benne? A muszka ipar csúcsra járatva állja a termelést a vonakodó, semmit nem csináló nyugatival. Mi lenne ha be is indulna a termelés a nyugati gyárakban? Nem kell nagy fantázia, a 2. vh-ban már láttuk. Nem volt annyi torpedója a németeknek, mint ahány hajója az amcsiknak. És emellett még a muszkákat is az amcsi ipar tartotta el a lend-lease támogatással, anélkül már Vlagyivosztokban is karlendítéssel köszönnének. Muszkaland egy 150 millás ország, ami csak a 10 millás Hungarisztánhoz képest nagy, az USA 350, az EU 500 millás néptömeg. Csak ha hagyjuk magunkat leszalámozni, akkor vagyunk gyengébbek.
fkv.119 2024.07.13 13:17:14
@Morpheus_: Az ukránoknak nem drága repülőkre meg tankokra lenne szükségük, hanem ipari mennyiségű drónra, távolsági rakétára, 155-ös tüzérségi lőszerre, drón+rakéta elleni légvédelemre. Ugyanannyi pénzből sokkal hatásosabb segítség lenne. Az F-16 csak presztizsbeuházás mint az M1 Abrams tankok.
Nietzsche A G7 jelentősége 2024.06.17 22:05:13
A Grup of Seven vagy G7 az iparilag legfejletteb és demokratikus berendezkedésű országok csoportját jelenti, már 1976 óta. Hat ország már 1973-ban összefogott de a hetedik, Kanada csak 1976-ban csatlakozott hozzájuk. A G7 elsősorban gazdasági szervezet, amit az is jelez, hogy tagországainak…..