Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R.K.A.

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Azért is imádkozom, hogy megértsétek Isten hatalmának hihetetlen nagyságát számunkra, akik hiszünk benne. Ugyanezzel a hatalommal támasztotta fel Krisztust a halálból, és a mennyei birodalomban Isten jobbjára, a dicsőség helyére ültette őt.”  Efézus 1:19-20 (NLT fordítás) Nem létezik nagyobb…..
„Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben.” Máté 6:20 (NIV fordítás) Bármivel is foglalkozik, munkahelye szolgálhatja Isten Királyságának építését, ha üzleti kapcsolatait az evangélium és Isten dicsőségének terjesztésére használja. Egyszer felhívott egy német férfi, aki egy nagy nemzetközi…..
„Isten mindannyiótoknak adott egy-egy ajándékot a lelki ajándékok széles tárházából. Használjátok ezeket bölcsen arra, hogy egymást szolgáljátok.” (1Péter 4,10 NLT fordítás). Isten felhasználja a tehetségünket, hogy próbára tegye az önzetlenségünket. El kell döntenünk, hogy kiért vagy miért…..
„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” Galata 6:2 (NLT fordítás) A szenvedés megváltoztat. Elfordíthat az énközpontúságtól, és afelé terelhet, hogy jobban törődj a többi szenvedő emberrel. Az egyik fontos módja annak, hogy a fájdalmadat jóra használd, az, ha…..
„A világ bűne az, hogy nem hisznek bennem.” (Jn 16,9 TLB) Minden bűn gyökerénél találunk legalább egy pillanatnyi kételkedést Istennel kapcsolatban. A János 16,9-ben Jézus azt mondja: „A világ bűne az, hogy nem hisznek bennem” (TLB fordítás). Amikor nem hiszed el, hogy Jézus az, akinek mondja…..
“Mondjatok egymásnak igazat, mert mindannyian egymáshoz tartozunk, ugyanannak a testnek a részeiként.” Ef 4,25 (NCV fordítás) Amikor úgy döntesz, hogy változást szeretnél az életedben, lehet, hogy alig várod, hogy belevágj, és egyedül elkezdd a folyamatot. De soha nem leszel sikeres néhány…..
„Végtelen szeretettel visszafogadlak.” Ézsaiás 54:7 (GNT fordítás)   Idén karácsonykor szükséged van arra, hogy egy kicsit felfrissüljön az életed? Úgy érzed, kimerültél? Megújulásra van szükséged? Térj vissza Istenhez! Talán azt mondod: „Rick, te nem tudod, mit tettem”. Nem kell tudnom, mert…..
 „Uram, te meghallod az alázatosok kívánságát, megerősíted a szívüket. Figyelmesen hallgatod őket.” Zsoltárok 10:17 (CSB fordítás) Isten mindig válaszol az alázatra. Ez az a hozzáállás, amely arra készteti Őt, hogy válaszoljon az imáidra. A Bibliában ezt olvassuk: „Uram, te meghallod az…..
„Uram, tekints a fenyegetéseikre, és engedd meg nekünk, a te szolgáidnak, hogy bátran hirdethessük a te üzenetedet”. (ApCsel 4,29 GNT fordítás) Mindannyiunknak vannak félelmeink. De túl gyakran hagyjuk, hogy ezek a félelmek eluralkodjanak rajtunk, és megakadályozzák, hogy kitartsunk abban,…..
„Minden, amit teszel vagy mondasz, az Úr Jézus nevében történjék, hálát adva általa az Atya Istennek.” (Kol 3,17 GNT fordítás) Gondolkodtál már azon, hogy Isten miért nem áldja meg a munkádat? Hogy miért küzdesz azzal, hogy kiteljesedj a karrieredben? A válasz nagyon egyszerű lehet. Talán még…..
    „A bölcs, érett embert arról lehet felismerni, hogy megértő. Minél kellemesebbek a szavai, annál meggyőzőbb.” Példabeszédek 16:21 (GNT fordítás) Észrevetted, hogy milyen sok nehéz ember van a világon? Előfordul, hogy néha úgy érzed, aznap szinte minddel neked kell…..
  „Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többre képes, mint amit valaha is kérni merünk, vagy amiről álmodunk - végtelenül meghaladja minden imánkat, vágyunkat, gondolatunkat vagy reményünket.” Efézus 3:20 (TLB fordítás) Mit jelent a bátor hit? Azt jelenti,…..
„Aki becsületesen jár, az biztosan jár, aki pedig görbe utakon jár, az kitudódik róla.” Példabeszédek 10:9 (NIV fordítás). Az integritás, az egyenes, önazonos és tisztességes személyiség bizonyítéka az, hogy a nyilvánosság előtt élt élet és a magánélet összhangban van - azaz ami a szívedben van…..
„Szeretném, ha a hitünkkel segítenénk egymást. A te hited segít nekem, az én hitem pedig neked.” Róma 1:12 (NCV fordítás) Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy amikor segítünk másoknak a növekedésben, akkor Isten nekünk is segít növekedni. Akkor növekszünk a leggyorsabban, amikor közösségben…..
„Mert Isten alkotása vagyunk, aki Krisztus Jézusban arra teremtett minket, hogy jó cselekedeteket vigyünk véghez, amelyeket Isten előre elkészített számunkra.” Ef 2,10 (NIV fordítás) Isten azért helyezett téged a Földre, hogy egy bizonyos munkát elvégezz, amire csak te vagy képes. Az efézusiakhoz…..
  „Az Úr nem azt nézi, amit az emberek. Az emberek azt nézik, ami a szemük előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” (1Sám 16,7 NIV) Ha már régóta keresztény vagy, vagy jártál már néhányszor gyülekezetben, valószínűleg hallottál már a „csendességről”. Ez az az idő, amelyet naponta…..
„Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűek maradtok tanításaimhoz. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” János 8:31-32 (NTL fordítás) Nem tudjuk teljes mértékben felmérni a bennünk rejlő lehetőségeket - csak a Teremtőnk képes erre. Csak Isten - aki téged…..
„Mert ahogy jobban megismered őt, az ő hatalma által mindent megad neked, amire szükséged van ahhoz, hogy igazán jó életet élj: még a saját dicsőségét és jóságát is megosztja velünk!” (2Pt 1,3 TLB fordítás) Az emberek túlnyomó többsége nem törődik az örökkévalósággal. Csak a jelen pillanatnak…..
„A szelíd és kegyelmes nőt tisztelik az emberek.” Példabeszédek 11:16 (MSG fordítás) A szelídség a vezetővé válás előfeltétele. Mindegy, hol akarsz vezető lenni – a gyülekezetben, a kormányzatban, az üzleti életben, otthon, az iskolában vagy más közösségben –, először szelídnek kell lenned. A…..
„Pihenj meg az Úrban; várj türelmesen, amíg Ő cselekszik… Ne idegeskedj és ne aggodalmaskodj – ez csak rosszhoz vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, TLB ford.) Frusztráló érzés, hogy amikor nekünk sürgős valami, Istennek nem. Isten soha nem siet! A Biblia azt mondja, hogy Istennek egy nap olyan, mint…..
Napi remény Harc az elménkért 2023.04.05 03:00:00
„Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák ezeket?” (Jak 4,1) Életünk minden másodpercében harc folyik az elménkben. Most is zajlik egy mentális csata: helyes és helytelen, könnyű és nehéz, vagy akár egészséges és egészségtelen dolgok…..
„Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.” (1Ján 3,18) Könnyű úgy leélni az életünket, hogy állandóan stresszesek és túlterheltek vagyunk. De ha rendbe tesszük a kapcsolatainkat, ez jelentős mértékben csökkenti a stresszt. Tegnap megvizsgáltuk az…..
„Mindenki törekedjen arra, hogy a legjobbat hozza ki magából, mert akkor a jól végzett munka személyes elégedettséggel tölti el, és nem érzi majd szükségét, hogy összehasonlítsa magát másokkal.” Galata 6:4 (TLB fordítás) Az állandó összehasonlítgatás az irigység forrása. Ha képes vagy…..
Napi remény Ne aggódj! 2023.02.01 03:00:00
„Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem..” Zsoltárok 23:4  Mi aggaszt mostanában? A gazdaság? Az egészséged? A számlák? A gyerekeid? Aggódsz a jövő miatt? Tény, hogy a mai világban rengeteg okunk van a félelemre. De…..
„Zöld legelőkön fektet le, csendes vizekhez vezet engem.” Zsoltárok 23:2 (NIV fordítás) Mindig sietsz? Végeláthatatlanul hosszú a teendőid listája? Többen javasolták már, hogy lassíts? Bűntudatod van, amikor pihensz? Meg kell betegedned ahhoz, hogy kivedd a szabadságodat? A modern társadalom…..