Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barnus_owo

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a napon utazásunk utolsó napjára ébredtünk. Összepakoltunk magunk után a lakásban a redőnyöket lehúztuk, kulcsot elrejtettük és kiindultunk Berlin Hauptbahnhof felé. Még mielőtt egyenesen odamentünk volna tettünk egy rövid kitérőt még egy utolsó Berlini Fal emlékműhöz, ahol részletesen leírták,…..
A mai napot a Museuminsel felderítésével kezdtük, azon belül is legelőször a Pergamonmuseum-ba mentünk. Ez egy viszonylag kis területen berendezett múzeum volt, de lehet, hogy ez csak akkor tűnt így mivel egy része le volt zárva és nem voltam biztos benne, hogy mégis mennyi minden hagyunk ki belőle.…..
Miután felkeltünk és megreggeliztünk, egyből belevetettük magunkat a városba. Első utunk a Brandenburger Tor-hoz vezetett, ahol egy kis nézelődéssel és egy alatta való áthaladással ki is fulloztuk az élményt. Ezek után a majdnem közvetlenül mellette levő Európai Meggyilkolt Zsidók Emlékművéhez…..
Aznap felkellve a reggeli bíbelődésünk után első dolgunk volt az utcában lévő bagel-es helyre elmenni és megreggelizni. Miután elűztük az éhségünket elindultunk a Rijks Múzeumba, ami lényegében Amszterdam Louvre-ja, nyilván kisebb és „Hollandabb”. Bent igazából a megszokott stílusú festményeket…..
Ma délelőtt elvonatoztunk Burgge-be. Amíg Brüsszel tipikusan az a város, ahova a belga emberek dolgozni, járnak és a turisták mulatozni, Brugge tipikusan egy turistaváros volt. Az egész nagyon hangulatos klasszikus belga vidéki város, az egész várost behálózó kiskanláisokkal, hatalmas templomokkal…..
Luxemburgból, alig egy órás út vezet Brüsszelbe, azonban ezt sajnos nem siker abszolválnunk, mert a járatunkat valamiért törölték így sajnos másfél órával később érkeztünk meg, de ezen kívül semmi poblémába nem ütköztünk. A városban lévő tömegközlekedéshez egy 10 alkalmas jegyet vettünk, amit…..
Az első luxemburgi reggelink után rögtön nekivágtunk a városnak, ami hát… Nem óriási. az egész et én lényegében 2 részre osztanám; van a völgyben elterülő Óváros és az a fölött helyet foglaló Újváros, ami főként a vendéglátóhelyek és a boltok által van leuralva, illetve ezen kívül déli irányban ott…..
Párizsi ottlétünk utolsó eseménydús napján első dolgunk volt a Musée d’Orsay felfedezése, itt is sok másik múzeumhoz hasonlóan ingyenesen sikerült jegyet foglalnunk, a sor viszonylag a hosszabbak közé tartozott a többihez képest, körül belül 30 percet töltöttünk a múzeum előtt. Számomra kétségen…..
Az előző postban említett reggeli rutinunk után ma ismét nekivágtunk a városnak; először elmentünk a Musée de l’Orangerie-hez, amit ez egyik barátom ajánlott, mint amit mindenképpen érdemes megnézni ennek ellenére nem büszkélkedhet annyi látogatóval mint mondjuk a Louvre. Ennek ellenére is egy…..
Aznap felkellve olyan egyszerűen kezdtük a reggelt, mint ahogyan azt tettük mindegy egyes másik alkalommal, az utazásunk alatt; lezuhanyoztunk, fogat mostunk, átöltöztünk és reggeliztünk. Ez a párizsi napjaink alatt teljes egészében a szálláson telt, hiszen minden megvolt ott ezek közül. A…..
 Július 9-e reggel már a prattelni szállásunkon ébredtünk. Ez egy Ibis hotelmárkához tartozó létesítmény volt, benne található egy franciaágy, illetve egy pótágy e fölött, emellett tartozott még a szobához egy saját zuhanyzó, WC és egy tükörrel ellátott mosdókagyló, ez  hármunknak egy éjszakára…..
Útunk a Keleti pályaudvarban kezdődött, ahol felszálltunk a 20:45kor induló vonatra, aminek a másodosztályán helyezkedtünk el, ugyanakkor volt elsőosztálya illetve hálókocsija is. Utólag visszanezve,(noha soshasem ajánlom az ilyen dolgokat hiszen számomra feleslegesen megnővelik a pontosan kiszámolt…..
Sziasztok én Barni vagyok! Ezen blogon továbbiakban a DiscoverEu keretein belül történő utazásomat, kalandjaimat kívánom megosztani. Egy sorozatban, napi bontásban fogom megosztani mindazt ami velem történt. De hogyan is juthatsz hozzá egy ilyen Interrail jegyhez ingyen? Lényegében nagyon…..