Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalánová Barbara

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar állampolgárságot osztogató ukrán maffia feltérképezése, ismert politikusok üzleteinek feltására – többek között ezek az ügyek kötődnek azon oknyomozó újságírók nevéhez, akik számos alkalommal mutatnak rá korrupciós és jogellenes ügyletekre Magyarországon. Zöldi Blanka és Szalai Bálint a Rajk…..
Influenszerként tartják számon azokat a színészeket, akik kihasználják a közösségi média adta lehetőségeket? Mit gondolnak erről ők maguk, és hogyan látják az online platformokon betöltött szerepüket? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettek Borbély Alexandra és Nagy Ervin Jászai Mari-díjas…..
Galambos Mártonnal, a Forbes magazin főszerkesztőjével beszélgettek a Corvinus kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatói, hogy jobban megismerkedhessenek az üzleti újságírással, és betekintést nyerjenek a szféra hazai sajátosságaiba. Az esemény Taxner Tünde egyetemi oktató szervezésében…..
Mi a közönség meggyőzésének a titka? Mire figyeljünk oda, ha emberek ezrei előtt beszélünk, és hogyan lehet legyőzni a lámpalázat? Szűcs Gergely, a Sziget Fesztivál speakere többek között ezen témákról is beszélt a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásán. Írta: Kalánová Barbara; borítókép:…..
Egyedülálló magyar fejlesztést dobtak az MI-vezérelte szövegíró szoftverek piacára a Write & Go alapítói. A szövegíró alkalmazás képes lesz a forrásmegjelölésre és hasonló szakirodalmak ajánlására. Írta: Kalánová Barbara; borítókép: magánarchívum A magyar piacon egyedülinek számító szövegíró…..
Milyen tényezők játszanak szerepet az erőszakos viselkedés kialakulásában? Hogyan különböztetik meg a pszichopatákat a szociopatáktól a szakemberek, és melyek azok a módszerek, amelyek hatékonyak a bűnesetek visszaszorításában? Írta: Kalánová Barbara; borítókép: Hegedüs Krisztián Bűnözők a…..
A közösségi platformok széles palettája vár kattintásainkra, és a tartalomfeltöltésre is végtelen mennyiségben van lehetőségünk. Mégis érkezett egy olyan alkalmazás, amely kicsit mást kínál: valami valódit, valami igazit. De valóban az igazságot látjuk? Írta: Kalánová Barbara, borítókép: Hegedüs…..
Növekszik a bevétel a bankszámlán, aminek hatására csökken a viselt ruha mennyisége. A lájkok száma gyarapodik, az erkölcsi tartás pedig egyre kevesebb. Vagy mégsem? Szakmai reflektorfénybe kerültek az OnlyFans erotikus influencerei. Szerző: Kalánová Barbara; borítókép: Hegedüs Krisztián „Az…..
Hogyan tudja felhasználni az érzéseinket a rendészet a baleset-megelőzésben? Milyen érzelmeket mutat arcunk egy másodfokú egyenlet láttán? A FaceReader érzelemfelismerő és viselkedéselemző szoftverrel az önismeret magasabb fokára hághatunk, de társadalmi problémák megoldásában is segítséget…..
Mit jelent a metaverzum a vezetői réteg számára? Hogyan reagálnak rá a cégek, és kell-e félnie tőle a fogyasztónak? A média világának különböző területeiről érkező szakemberek a tudomány, a technológia, a marketing, valamint az értékesítés szempontból is megosztották reményeiket és kétségeiket a…..
A Quantum Iskolaszövetkezet alapítói, Bege Áron és Bőhm Zsombor sikeres feltörekvő vállalkozókká váltak a Corvinuson töltött évek alatt. Áron gazdasági és menedzsment alapszakon, Zsombor pedig jelenleg vezetés és szervezés mesterszakon tanul az alkalmazott közgazdaságtan elvégzése után, szakmai…..
Csontos Fanni és Trombitás Tamás feledhetetlen élménnyel gazdagodott az Erasmus-program keretében eltöltött félév alatt a külföldi egyetemeken. Az országok és az egyetemek választéka széles, ahová idén ősszel is lehet jelentkezni. Benyújtani a pályázatot a nemzetközi mobilitási programokra november…..
A váratlan menstruáció problémájára nyújtottak segítséget női hallgatótársaiknak az egyetem falain belül a Corvinus hallgatói. A Bleedaid elnevezésű háromnapos akció során menstruációs segélydobozokat helyeztek ki a Corvinus főépületének női mosdóiban. Írta: Kalánová Barbara; borítókép:…..
A diákújságírók egyik gyöngyszeme, Klisóczki Fanni lett a DUE 2022-es Diákmédia Pályázat nyertese az év egyetemista újságírója kategóriában. Fanni a Corvinus Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatója, emellett a szerkesztőségünk, a Corvinus Közgazdász Online elhivatott tagja is.  Írta:…..
Tóth Alexandra 21 éves, paksi származású, 2020 óta pedig Budapesten él, és a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves tanulója gazdálkodási és menedzsment szakon. A tanulmányai mellett a rajzolásban és a festészetben is jeleskedik. Ismerősei művészléleknek tartják, azonban Alexandrát az üzleti életben…..
Milyen személyiségjegyű emberek tehetnek szert nagyobb megtakarításra? Kik ütköznek nagyobb valószínűséggel pénzügyi nehézségekbe? Milyen tényezők befolyásolják a spórolást? A Corvinuson megrendezett Kutatók Éjszakáján a Személyiségjegyek és pénzügyek elnevezésű előadáson megválaszolták ezeket a…..
Ha igazán jót akarunk bulizni, nem kell messzire mennünk az egyetemtől. A Corvinus 20 éves hallgatója, Szerdahelyi Oliver DJ örömmel gondoskodik róla, hogy a nehéz zh-k és vizsgák után kikapcsolódjunk. Oliver amellett, hogy profin keveri a zenét, azt is tudja, hogy kell azt eladni, hiszen a…..
  Cikksorozatunk következő főszereplője a 21 éves Máriássy Fruzsina, aki hamarabb ült lovon, minthogy megtanult járni. A kommunikáció-és médiatudomány mesterképzés hallgatója, versenylovas. Az egyetemi tanulmányai mellett különleges hobbijának él. A lovaglás kiskora óta szenvedélye, a…..
A bőség mámorában érezhetik magukat a Corvinus hallgatói, annyi éttermet találnak az egyetem közelében. Hol és hogyan lehet jó áron igazán finom ételekhez jutni ráadásul plusz hallgatói kedvezményekkel? Összegyűjtöttük nektek! Írta: Kalánová Barbara; Borítókép: Unsplash Flour Style Wok…..
A Corvinus hallgatói nemcsak kiváló tanulmányi eredményeikkel tűnnek ki, sok esetben hobbijaikból is kihozzák a maximumot. Hogyan képesek helytállni az élet különböző területein, és milyen különleges elfoglaltsággal töltik az időt tanulmányaik mellett? Cikksorozatunkban olyan corvinusos hallgatókat…..
A pihentető nyár után motiválva, újult erővel vethetjük bele magunkat a tanulásba, élvezhetjük az egyetem és a főváros nyújtotta lehetőségeket, programokat. Mikkel is érdemes kezdeni a szeptembert? Mutatjuk! Írta: Kalánová Barbara; Borítókép: Unsplash A Te Döntésed – Dr. Almási Kitti…..
Az aktív pihenéshez, sportoláshoz nem feltétlenül szükséges kondibérletet venned, ugyanis Budapest számos lehetőséget nyújt a szabadtéri sportolásra. A főváros kültéri kondiparkjaiban gépeken is dolgozhatsz, de saját testsúlyos edzést és különböző tornagyakorlatokat is végezhetsz. Írta: Kalánová…..
Kihagyhatatlan nyári program a tökéletes kikapcsolódáshoz a piknikezés. Heverészve a zöld övezetben tartalmas beszélgetések közepette, némi eszegetéssel egybekötve a lelki feltöltődés egyik legjobb formája. Budapest számos helyet kínál arra, ahol kicsit kiereszthetjük a gőzt és élvezhetjük a…..
Kora reggeli edzések, délutáni piknikek, esti mozizás és éjjelig tartó beszélgetések. Ezek mind olyan élmények, amelyek színesíthetik és gazdagíthatják a nyarunkat. Augusztusi programajánlónkban megtalálhatjátok a számotokra érdekes elfoglaltságot. Budapestről és vidékről szemezgettünk. Írta:…..
Hogyan alakult meg az Ökoklub, milyen célt szolgál, és hogyan segíti a hallgatók egyéni fejlődését? Az Ökoklub szervezőjével, Dr. Kiss Gabriellával, a Corvinus egyetemi docensével, kutatójával, valamint az Ökoklub egyik elkötelezett résztvevőjével, Juhász Biankával beszélgettünk. Írta: Kalánová…..