Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isolde

3223 bejegyzést írt és 842 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
isolde A Nyúl Éve (tldr) 2024.01.11 20:37:10
Elmondom, mi volt 2023-ban, amíg még nem késő. Még nem szedtük le a karácsonyfát, úgyhogy még ér.  A legjobb az volt, amikor a Lánnyal lementünk a boltba Párizsban, sima élelmiszerboltba, aztán meg a pékségbe, ahol látványos eclaire-ek voltak eperrel és vaníliakrémmel. A Lány azt mondta, ó, de jó…..
isolde Fogorvos S1E2 2023.10.08 12:52:39
Úgy érzem, tartozom a folytatással innen.  Augusztusban Magyarországon voltunk, ekkor elvittem a Fiút a cuki budai magángyermekfogászatra. Addigra már elkezdtem kicsit kételkedni magamban, hogy most tényleg, mi van, ha én vagyok a hülye és mégis el kellett volna altatni, és most miattam…..
Gyerekszülinapról lesz szó. De előtte még elmesélem, hogy amióta ideköltöztünk, már meghívtam magunkhoz párszor látogatóba embereket - főleg magyarokat, a keleteurópai kollégáimat, meg a bolgár Tüdőgyógyászt, akivel együtt jártam anno nyelvtanfolyamra - de norvégokat nem igazán merek meghívni. Az…..
AnnGel blogja 2023.07.11 10:47:13
Pár hete a legutóbbi fellépésen a smink mellé tettem fel kristályokat is az arcomra. Ez nem új dolog, rendszeresen szoktam, egy pötty az orromra, egy a szám alá, vagy ilyesmi, szeretem, szép. Régebben sosem csináltam fotókat magamról, de mostanában elkezdtem, leginkább azért, hogy fél év múlva…..
isolde Fogtömés, smink, gyámügy 2023.07.22 11:07:15
Elmesélem a fogorvost. Amúgy 2002-ben megátkozott egy Fogorvoslány, mert elszerettem a fiúját, Görit, és akkor azt hittem, az átok hatása kimerült abban, hogy fogorvosi kérdések voltak az államvizsgatesztünkben általános orvosi karon (ami amúgy soha nincs!), de lehet, hogy nem merült ki. Drámai…..
AnnGel blogja 2023.06.05 15:19:13
For the record a szombati gyerekzsúr tök jó volt, a legtöbb szülő maradt dumálni, amit én amúgy tökre szeretek, és jó volt a hangulat, ettünk pizzát és tortát. 10-től 2-ig volt meghirdetve, lányom fél 2-kor megkérdezte tőlem, hogy mikor mennek haza a vendégek? Mert most már leülne játszani. Édesem…..
isolde 2023.06.10 14:07:12
@AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha a szülők haverok, akkor a gyerekek is haverok, szóval azért csak szépen mosolyogjál mindenkire :)
isolde Akkor legyen minden így 2023.06.05 11:12:00
Ma 20 éve írtam az első bejegyzést, természetesen a freeblogon, egy internetkávézóban a körúton, ez volt az. Igen sajnálatos módon később kb. egy évnyi tartalmat levettem, több okból, egyrészt még nem voltam elég ügyes abban, hogy másokról mit szabad és mit nem írni (hogy valaki másnak melyik csaj…..
Különben depressziós vagyok, nem nagyon, de azért igen. Abból lehet tudni, hogy nem örülök tiszta szívből a gyönyörű, napsütéses tavasznak, hanem még azt is kétszer is meggondolom, hogy egyáltalán vegyem-e a fáradtságot előhúzni a telefonom és lefotózni a cseresznyevirágzást, vagy á, minek. És…..
isolde Répatorta recept 2023.04.01 18:27:55
Ebben a posztban csak a recept van: a norvég receptblogger répatortája, kifejezetten ajánlom, mivel nagyon egyszerű (leszámítva a répareszelést, ami nyűg), és rengeteg répa van benne meg krémsajt, direkt egészséges. Pont van egy itthon, mert nyilván csináltam egy adaggal magunknak is, úgyhogy le is…..
Biztos izgultok, mi lett a répatortával, úgyhogy elmondom. Breaking: megették. Tettem rá menő színes csillámos unikornisos szórócukrot. Bevittem reggel mosolyogva és odaadtam a szervező anyukának. Délután azt mondta a Lány, az összes elfogyott (ez egy nagyon nagy adag süti, ha magunknak sütök egy…..
Nagyjából ugyanarról lesz szó, mint az előbb, csak ruhákkal meg répatortával. Aztán utána majd ígérem, csak jó dolgokról fogok írni meg paradicsompalántákról, mivel nem akarok egy hálátlan kis nyavalygónak tűnni, akinek nem lehet a kedvére tenni. Meg közben eszembe jutott, hogy ha a norvég…..
"Van, aki a világ legboldogabb országában sem bírja abbahagyni a nyafogást" rovatunkban ma a norvég tehetséggondozásról lesz szó.  A címben szereplő dolgot Robert Capa magyar fotós mondta, és kint van a falon a kedvenc kávézómban (képünkön). Nem tudom, Capa mit értett alatta, én újabban azt értem…..
isolde I'm a leaf on the wind 2023.03.19 17:28:04
Az ügyelet, vagyis az a fajta, amit csinálnom kell, az olyan, hogy 32 naponta kerül rám a sor, és akkor két napot kell egymás után ügyelni 16.00-másnap reggel 8.00-ig, de közben dolgozni is kell 8-16-ig a sima melóban. Az ügyeleti részben az ember otthon van és felhívhatják vagy behívhatják…..
Holnap lesz az első ügyeletem itt, behívós ügyelet, vagyis otthon vagyok és felhívhatnak telefonon gyógyszeres tanácsért az ápolók (gyakori) vagy behívhatnak személyesen is akut nehéz esetekhez (ritka, de előfordul). Szubakut osztályokról van szó, ahova új páciens nem érkezik ügyeleti időben, csak a…..
Múlt héten meghívott az egyik itteni anyuka "egy pohár borra" csütörtök este, négy másik anyukával együtt a Fiú osztályából, ilyenen nem voltam még és fogalmam sem volt, mit jelent majd mindez, és egyáltalán, vajon miért hívtak pont engem? Máig sem tudom.  Mindenesetre felöltöztem ügyesen úgy,…..
isolde Csillagok, macskakövek 2023.02.26 18:13:55
Úgy látom, ennek a télnek már sosem lesz vége, beleértve a Jéghegyek Népe-sorozatot is, amivel az idei telet töltöm. Sokan kérdeztétek (senki), a 41. kötetnél tartok, úgy a 30-adikig volt guilty pleasure, aztán valahol a bántalmazó szexkapcsolat a démonnal résznél ugrotta át a cápát a sorozat, de…..
AnnGel blogja 2023.02.16 11:40:01
Most ott tartunk, hogy autizmus és adhd gyanú. Tudom, hogy jól fejleszthető életkorban van, hogy időben vagyunk, hogy megkapja a segítséget, és ettől majd jobb lesz. De közben iszonyúan sajnálom őt, attól félek, hogy az élet mindig nehéz lesz neki, és sajnálom magamat, mert nekem is nehéz, hiszen…..
isolde Strawberry fields forever 2023.01.03 10:26:22
2023 van, vagyis idén 20 éves lesz a blogom. Húsz. Csak júniusban, úgyhogy még ne gratuláljatok. Mondtam Suematrának, hogy írjon már valamit, mert ha ő már nem ír, akkor én vagyok a legöregebb, még működő magyar blogger, az pedig egyrészt nyilván dicső, de közben elég szomorú is, ilyen úszó…..
A könyveim egy része továbbra is Budapesten van, míg más részük Sopronban, harmadik részük Sandefjordban, negyedik részük pedig a kindle-n, a kindle meg ott van, ahol én, vagyis mindenhol otthon vagyok a világban, tessék.   Idén volt pár elég jó új könyv is, meg újraolvastam egy csomó jót,…..
AnnGel blogja 2022.12.06 15:18:26
Én: vajon miért vagyok fáradt, nem értem Mindeközben napjaim: tegnap rossz csomagot kaptam az egyik futárszolgálattól, nem a gyerekek karácsonyi ajándékát. meg kellett reklamálnom, illetve annyi minden van úton, hogy követni már alig tudom. => mental note: lehet, hogy nem is kapom meg soha,…..
isolde 2022.12.22 18:43:42
@AnnGel: ez csak természetes, ezért kell őket lefotózni, amíg alszanak és néha nézegetni, mert fotón mindig cukik és a fotó az nem nyíg és nem követelőzik!
Nemrég meg egy vita kapcsán elgondolkodtam ezen, hogy Norvégiáról tényleg mennyire nem szokás rosszat mondani, nem passzol a normába. Mert pont korábban meg az bosszantott fel azon gondolkodtam el, hogy a magyarok milyen furán rosszul viselik, ha Magyarországról jót mond az ember. Ha külföldön élő…..
AnnGel blogja 2022.09.20 12:47:12
Azt hiszem, hogy mások a szociális igényeim, mint a legtöbb embernek. Valahogy úgy képzeltem, hogy amikor a gyerekek már ekkorák lesznek, akkor addigra azért már összehaverozunk ovis/iskolás szülőtársakkal, időnként átmegyünk egymáshoz, a gyerekek elfoglalják egymást, a szülők meg tudnak beszélgetni…..
AnnGel blogja 2022.09.14 11:43:43
Nagyon sokat szorongok mostanában sokmindenen (klíma, infláció stb), mármint nem állandóan 0-24-ben (még), hanem hullámokban tör rám, hogy vajon mi a fasz lesz. A magam módján próbálok csökkenteni a szorongáson, ilyenkor hiperproduktív tudok lenni (a pszichológusom erre mondott egy kifejezést, de…..
isolde 2022.09.18 21:42:57
isolde Years shall run like rabbits 2022.09.07 17:37:36
Nagyon lazán utazgatunk már, hazaugrottunk a 26 éves (25 lett volna tavaly, csak covid) érettségi találkozómra, péntekre kivettem egy nap szabit, meg kikértem a gyerekeket az iskolából és elrepültünk Sopronba (Bécsbe), és vasárnap reggel jöttünk vissza*. Közte hömbölögtünk a nagymamáknál, meg…..