Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Péter Dávid

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mivel Isten munkatársai vagyunk, arra kérünk benneteket, hogy ne hagyjátok, hogy Isten jósága kárba vesszen." (2Kor 6,1 GW) Amikor Isten újabb esélyt ad számodra, hogy teljesítsd küldetésed az életben, ragadd meg azt. Ne dobd el. Itt az ideje, hogy Isten elhívására figyelj, ami az egész életedre…..
„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket – „bűntelen”-nek nyilvánít –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi bűneinket. És mindannyian ugyanígy üdvözülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk.” Róma 3:22 (TLB) Meglepne, ha azt…..
„Aki a kevésen megbízható volt, arra a sokat is rá lehet bízni. . . Ha nem voltál megbízható a világi vagyon kezelésében, ki bízna rád igazi gazdagságot? És ha nem voltál megbízható valaki más tulajdonában, ki adna neked saját tulajdont?” Lukács 16:10-12 (NIV) Mózes első könyvében olvashatjuk…..
„Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Lukács 16,10 Isten a kis dolgokat használja a feddhetetlenség megpróbálására. Nem csak a nagy dolgok számítanak – bár a világi gondolkozás ezekre összpontosít. De a Biblia azt mondja, hogy Isten életünk legapróbb…..
„Igazán összetörtek és túlterheltek voltunk. . . és látta, hogy mennyire képtelenek vagyunk magunkon segíteni; de ez jó volt, mert akkor mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül meg tud menteni minket, mert még halottakat is fel tud támasztani. És valóban segített nekünk.” 2Korinthus 1:8-10…..
"Minden, amit Isten tesz, jó." (Zsolt 111,7 NCV) Ha megkérdezzük az embereket, hogy mi a bűn, sokféle választ kapunk, a gyilkosságtól kezdve egészen az anyák napján elmulasztott telefonhívásig. Legtöbbször az emberek úgy gondolják, hogy a bűn rossz viselkedés. A rossz viselkedés gyakran tényleg…..
Napi remény Gondolhatod másképp 2024.01.07 03:00:00
"Engedd, hogy a Lélek megújítsa gondolataidat és hozzáállásodat." Ef 4,23 (NLT fordítás) A tartós változáshoz új gondolkodásra van szükség. A változásért folytatott harc kimenetele az elmédben dől el! Az efézusiakhoz írt levél 4. részének 23. verse azt mondja: „Engedd, hogy a Lélek megújítsa…..
„Arra a világra jött, amely az övé volt, de a saját népe nem fogadta el. De mindazoknak, akik elfogadták őt és hisznek benne, megadta a jogot, hogy Isten gyermekeivé váljanak.” János 1:11-12 (NCV) Senki sem tökéletes. Ez elég köztudott! Több ezer emberrel találkoztam, miközben körbeutaztam a…..
„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." 1Péter 5:7 Ha valaha is imádkoztál így: „Istenem, segíts! Túl vagyok terhelve érzelmileg és elcsüggedtem. Nem tudom, képes vagyok-e folytatni.”, akkor őszinte voltál Istennel – és - ha ezt érzed - Isten is az ilyen imát szeretné…..
„Sokan rászóltak, hogy maradjon csendben, de ő még hangosabban kiáltott: „Dávid fia, könyörülj rajtam!” (Mk 10,48) Ne hagyd, hogy a félelmeid irányítsanak! Nézz szembe félelmeiddel azáltal, hogy Istenbe veted hitedet. A félelemnek van egy hihetetlen képessége: meg tud bénítani – megakadályozza,…..
„Amikor ezt megtették, annyi halat fogtak ki, hogy a hálójuk szakadozott.” (Luk 5,6 NIV fordítás) Ha valaha is elbizonytalanodtál a munkád miatt, jó társaságba kerültél. Lehet, hogy kimerültél a túlterheltségtől. Lehet, hogy szívedet-lelkedet beletetted egy projektbe, mégis az egyszerűen kudarcot…..
„Nem számít, mit mondok, miben hiszek és mit csinálok, szeretet nélkül nincstelen vagyok.” 1Korinthus 13,3 (MSG fordítás) Korábban már megismertük, hogy a Biblia nagyon világosan megmondja, mi számít igazán az életben: „Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a…..
"Azt akarom, hogy segítsük egymást a bennünk lévő hit által. A hited segíteni fog nekem, és az én hitem is segíteni fog neked." Róma 1,12 (NCV fordítás) Jézus hisz benned. Erre rengeteg bizonyíték van a Bibliában! „Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek:…..
„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” Galata 6,9 A kudarc sosem végleges. Soha nem vallasz kudarcot, amíg fel nem adod, és mindig túl korai feladni! Az ember nagyságát nem a tehetsége, a gazdagsága vagy a képzettsége határozza meg. Az…..
„Jézus pedig így szólt hozzá: Menj el, a te hited megtartott téged. És azonnal visszanyerte látását, és követte őt az úton.” (Márk 10,52) Nem tudom, milyen lépést kell most megtenned, de azt tudom, hogy meg kell tenned. Lehet, hogy a következő lépésed az, hogy befogadod Jézus Krisztust az…..
„Akinek sok ismerőse van, könnyen romlásra juthat, de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél.” Péld. 18,24 (ESV ford) A jó kapcsolatok nem véletlenszerűen jönnek létre. Ápolást, rájuk fordított munkát és sok időt igényelnek. Elköteleződés kell hozzájuk! Nem tudom megszámolni, hányszor…..
„Epafrász... mindig imádkozik értetek, hogy lelkileg érettek legyetek.” Kolossé 4:12 (NCV fordítás) Pál így ír egy imaharcosról a Kolossé 4:12-ben: „Epafrász... mindig imádkozik értetek, hogy lelkileg érettek legyetek” (NCV fordítás). Számomra Epafrász egy hős. Nem tudom, te hogy vagy vele, de…..
„Néha fájdalmas tapasztalat kell ahhoz, hogy az ember megváltoztassa az útját.” Péld 20,30 (GNT fordítás) Nem számít, ki vagy, Isten első számú célja az életedben az, hogy Jézushoz hasonlóbbá tegyen. Ennek érdekében ugyanazokon a dolgokon visz át téged, mint amelyeken Jézusnak is át kellett…..
"Krisztus beszéde lakjon közöttetek gazdagon." Kolossé 3,16 Ahogyan a testi erőnkhöz fizikai táplálékra van szükségünk, ugyanúgy a lelki erőhöz is szükségünk van lelki táplálékra. A Biblia lelki táplálékként mutatja be magát – lelki életünkhöz szükséges víz, tej, kenyér és hús. Minden, ami a…..
„Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. Róma 10,17 (NIV) Isten ezerszer megígéri a Bibliában, hogy a mi érdekünkben cselekszik, ha engedelmeskedünk neki. Amikor elolvasom ezeket az ígéreteket, önbizalmat adnak. Tudom, hogy ha megteszem, amit Isten kér tőlem, akkor az…..
„Nem lavírozunk és nem manipulálunk a színfalak mögött. És nem csavarjuk ki Isten Igéjét úgy, hogy nekünk megfelelő legyen. Inkább mindent a nyilvánosság előtt teszünk és mondunk.” (2Kor 4,2 MSG fordítás) A feddhetetlenség azt jelenti, amikor nem lehet elmarasztalni semmiben, mert az életed…..
"A gyengéd beszéd legyőzi a merev ellenállást is." Péld 25,15 (MSG) A gyengédség meggyőző. Ha sikeres értékesítési karriered van, akkor ezt az igazságot már ismered! Volt idő, amikor rámenős eladási módszerrel – a leghangosabb reklámmal vagy a legerősebb eladási ajánlattal – meg lehetett kötni…..
„A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” Jakab 3:17  Amikor Isten ad számodra egy álmot, akkor azt nem csak véletlenül fogod beteljesíteni. Határozottnak kell lenned számos…..
"Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg... íme, drágakövekre építem falaidat, zafírokból rakom le alapodat. rubinból készítem el falad párkányát" Ézsaiás 54, 10-12. A Bibliában egyetlen helyen szerepel…..
„Annyira rossz volt, hogy nem hittük, hogy sikerülni fog… Mint kiderült, ez volt a legjobb dolog, ami történhetett. Ahelyett, hogy a saját erőnkben vagy eszünkben bíztunk volna, hogy kijussunk belőle, kénytelenek voltunk teljes mértékben Istenben bízni – ami nem rossz ötlet, hiszen ő az Isten, aki…..