Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VeVe

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kevés sikert tudhatok magam mögött: elsőre teljesítettem a vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés feltételeit, ami egészen rendkívüli eredménynek számít. Sok időt szántam a felkészülésre, és hatalmas megkönnyebbülés volt végezni vele. Valójában annyira leterhelt, hogy örülni sem tudtam már…..
Januárban kezdtem el főállásban dolgozni, az akkor 8 hónapos Pici-én mellett. Már lassan egy éve, hiszen lassan a karácsonyi leálláshoz készülődünk, bár még versenyt futva az idővel, hiszen a határidős munkák szépen összeértek, holott folyamatosan dolgoztam azokon a feladatokon, amelyek már régebben…..
Oly csodás ez a nyár! Rendben mennek a napjaink, Pici-én imádja a bölcsit, én is jól érzem magam a munkahelyen. Délutánonként nagyokat sétálunk a gyönyörűen karbantartott, szökőkutakkal és virágokkal teli kisvárosban, amit lassan otthonunknak mondhatok. A folyton visszatérő vírusos torokgyulladás…..
Kiküldetés, bölcsis beszoktatás, orrszívás, rendezvényszervezés, és átbőgött délelőtt. Ezek voltunk mi az elmúlt néhány hétben. És közben egy éves lettél. A családi ebédet és az első anyák napját hősiesen álltam, de a születésnap reggelén úgy ébredtem, hogy azt hittem, nem tudunk elindulni aznap...
Ezt a bejegyzést már a második külföldi kiküldetésem alatt írom, túl az első vizsgámon...
Bíztam benne, hogy működni fog, de mégis nagy elégedettséggel tölt el, hogy megcsináltuk. Túl vagyunk az első hónapon, amikor anya és baba is dolgozik, de immár nem együtt...
Vannak pillanatok az ember életében, amikor összecsapnak a feje fölött a hullámok, és semmi más nem marad, mint a hit abban, hogy mindez azért van, mert nem vagyunk jó helyen, és valami sokkal jobb vár ránk. Ehhez azonban ki kell zökkennünk a korábbi életünkből. Ilyenkor a legnehezebb optimistának…..
Nem egyszerű. Teljes családban sem egyszerű. Manapság azonban rengeteg eszköz áll rendelkezésére, hogy megkönnyítse a dolgunkat. Nem is kell nagy dolgokra gondolni; itt van az automata mosógép, ami mindennapjaink rész. Belegondoltál már, hogy milyen lenne nélküle? A modern baba-mama kütyük között…..
Csodát nem tesz semmi és senki, végig kell tolni, és kész. De nézzük meg részletesebben!..
Elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, amikor Pici-én világra jött. Könnyen ment, azt mondták, de nem ment minden csavar nélkül, ahogyan az várható is volt egy csoda-baba esetében. Nem mintha nem lenne minden szülés egyedi és csodálatos.  ..
Nem mondok újat a szülőknek azzal, hogy a picikre vagyonokat lehet költeni. Némi odafigyeléssel azonban elejét lehet venni a mértéktelen pénzköltésnek. A csilli-villi hirdetések pusztán a szülőknek szólnak...
A zökkenőmentes várandóssághoz szerencse kell, és nekem ez meg is adatott. Kezdetben egyetlen problémám volt, méghozzá az, hogy nem tudtam éhes lenni, mert az gyorsan átfordult rosszullétbe. Akkoriban a májkrémes kenyér volt a legjobb barátom; amikor éreztem, hogy baj lehet, megettem egy fél…..
Azt mondják, hogy manapság semmi sem meglepő, de mégis nagyon nehéz kiállni a nyilvánosság elé, és elmondani, hogy babát vársz, de apuka nem fog veletek élni. Róla a későbbiekben sem beszéltem sokat, hiszem nem láttam át, hogy milyen lesz a viszonya velem és a picivel, de az világos volt, hogy nem…..
Szeretném, ha ez a te döntésed lenne, mert én sem párkapcsolatot, sem együttélést nem akarok. Ha megtartod, akkor viszont gondoskodni fogok róla. Ilyenkor nincs mit tenni, mint elköszönni és hazamenni. Az összes felelősség a nyakadba szakadt, bármilyen támogatásról is beszélünk. Te döntesz egy…..
Röviden: egyedülálló anyuka. De nem ám a megszokott értelemben! Kicsiny, eldugott faluból indultam, de mivel szeretek tanulni, célokat tudok kitűzni, messzire sodort onnan az élet. Ma harminchárom éves vagyok, és itthon vagyok az egy hónapos kislányommal. Nemrég még csoportvezetőként dolgoztam egy…..
Kedves Látogató! Ezen a blogoldalon azt fogom megmutatni Neked, hogy hogyan lehet erőt meríteni a gyerekneveléssel járó, nehéznek titulált helyzetekből, és a napi kihívások mellett is rendületlenül menetelni előre. Ha már el vagy csigázva, gyere egy motivációfröccsért!..