Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kelemen Richárd (Rixon)

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főszerkesztőnkkel júniusban a Néprajzi Múzeum raktárába látogattunk, ahol az Óceánia-részleg gyűjteményében csodálhattunk meg két olyan tárgyat, mely közvetlenül hatott a messzi-messzi galaxis világára. Nemrég visszatértünk egy második körre, ezúttal pedig a kelet-ázsiai kultúrák Star Warsra…..
Már az első Ahsoka teaser áprilisi megjelenése óta mindenféle elméleteket alkotnak a rajongók, hogy ki lehet a benne feltűnő rejtélyes, inkvizítor öltözetet viselő és a rájuk jellemző fénykardot hordozó karakter. A Walt Disney Getty Images fiókjának hála most részleges választ kaphattunk a…..
Megérkezett az augusztus végén induló Ahsoka sorozat teljesértékű előzetese, mely részletesebb betekintést engedett a szériába, és a korábbi szivárgások egy részét is megerősítette. Az előzetes Baylan Skoll és Shin Hati egy Új Köztársasági hajó ellen intézett támadásával indul, melyet a korábbi…..
A LEGO lerántotta a leplet az Ahsoka sorozathoz érkező új Ghost (Szellem) szettről, mely felfed néhány új karaktert, és egy visszatérőt is: immár szinte biztos, hogy találkozunk majd Hera fiával, Jacen Snydullával is a szériában. A készletben a gyakorlatilag kötelező Hera Syndulla és Chopper…..
Az utóbbi időben sűrűn került elő az a kérdés, hogy létezik-e a Föld bolygó a Star Wars világában. Annak ellenére, hogy a filmek előtt megjelenő jellegzetes felirat előre közli velünk, hogy egy messzi-messzi galaxisban járunk, a kérdésre a válasz mégsem egy egyszerű nem. Természetesen a Föld bolygó…..
Még 2020 decemberében írt a néhai Ziro.hu-ra egykori főszerkesztőnk, Földi Bence egy cikket a gaffiról, a buckalakók, illetve Boba Fett buzogányáról, melyben arról is beszámolt, az inspirációt minden bizonnyal egy Fidzsi-szigetekről származó fegyver, a totokia jelenthette. Májusban a Néprajzi Múzeum…..
Júliusban rendezik a The HU második magyarországi koncertjét, ezúttal a Budapest Parkban. A Live Nation jóvoltából a zenekar oszlopos tagjával, Nyamjantsan Galsanjamts-szal, becenevén Jayával készíthettünk egy interjút, akit a hunnu rockról, zenei karrierjéről és természetesen a Star Warsról is…..
Írta: Kelemen Richárd „Rixon” – Faragó Dániel Az Egyesült Államokban 1983. május 25-én, negyven évvel ezelőtt mutatták be A Jedi visszatér filmet (Magyarországon mintegy másfél évvel később jelent meg). Ennek apropóján cikksorozatot indítottunk, melyben a filmben debütáló (mellék)karakterek kis…..
A Jedi: Fallen Order című 2019-es Star Wars-játék egyik kedvelt eleme a Sugaan Essena című dal, melyet a The Hu nevű mongol folk-rock együttes adott elő. Habár nem olyan feltűnően, mint az első játékban, de a zenekar a folytatásban, a Jedi: Survivorben is visszatért, méghozzá rögtön három új…..
A Mandalóri 3. évadának utolsó előtti epizódjában felbukkant egy Árnyéktanács nevű szervezet, mely titokban a Birodalom megmaradt erőit boronálta egy kalap alá egy közös fórum keretei között. De kik is voltak jelen pontosan, és honnan származik ez az intézmény? Az első Árnyéktanács Az Árnyéktanács…..
Derült égből villámcsapásként robbant a pletyka, miszerint felújított változat érkezhet valamelyik fogatversenyzős Star Wars játékból. Minden bizonnyal az Episode I: Racerről lehet szó. Az eredeti Racer játék még 2020-ban kapott egy új megjelenést PlayStation 4-re és Nintendo Switchre az Aspyr…..
Simon Zoltánt valószínűleg kevés embernek kell bemutatni, aki egy kicsit is jobban beleásta magát a hazai Star Wars vérkeringésbe. Zoli számos posztere kapott már hivatalos elismerést a Lucasfilmtől, idén pedig 2019 után másodjára is beválogatták egy munkáját a Star Wars Celebration hivatalos…..
Rebo.hu Mi is az a mythoszaurusz? 2023.03.14 20:00:00
A Mandalóri sorozatban hallhattunk már korábban a mythoszaurusz nevű lényről, melynek az ősi mandalóriakhoz van köze. Az új évad második epizódjában személyesen is tiszteletét tette a kihaltnak hitt, legendás élőlény, de mi is ő pontosan és mi a jelentősége? A Bővített Univerzum hajdani történetei…..
Gina Carano távozása A Mandalóri sorozatból igencsak megosztó téma a Star Wars-fanok körében, és sokakban felmerült a kérdés, vajon a széria harmadik évada miként fogja kezelni ezt a meglehetősen szerencsétlen körülményt. A harmadik évad két showrunnere, Dave Filoni és Rick Famuyiwa a Deadline-nak…..
A Mandalóri harmadik évada kapcsán gyakran visszatérő kérdés, hogy vajon Boba Fett szerepelni fog-e az új évadban. Bár erre eddig nem kaptunk semmi egyértelmű utalást, az új pletykák még tovább mennek, s már Boba későbbi, meghatározó szerepét taglalják. A Mandalóri harmadik évadának egyik…..
Az áprilisban érkező Jedi: Survivor játékmenetet bemutató előzetesében felbukkant egy antagonisztikus figura, akivel kapcsolatban a rajongók egyből spekulálni kezdtek. A jelek afelé mutattak, hogy a fickó a gen'dai fajba tartozik, csakúgy, mint a 2003-as, Genndy Tartakovsky-féle Klónok háborúja…..
Az Egy új remény és A Birodalom visszavág negyvenedik évfordulója alkalmából (2017-ben, illetve 2020-ban) a Lucasfilm kiadott egy-egy antológiakötetet Bizonyos szemszögből címen, mely a filmek eseményeit meséli el különböző mellékszereplők szemszögéből. Idén van A Jedi visszatér negyvenedik…..
A The Bad Batch (Rossz osztag) múlt heti epizódja egy régi ismerőst hozott vissza Gungi személyében. A kis vuki növendék sokak szívébe lopta be magát A klónok háborúja ötödik évadában tett pár részes szereplésével, így visszatérése sokak számára okozott örömöt. Ebből az alkalomból most elhoztuk…..
Köztudott, hogy George Lucas számos ponton merített a japán kultúrából és művészetből a Star Wars megalkotásakor. Az utóbbi néhány évben a Lucasfilm is számos alkalommal igyekezett visszatérni ehhez a gyökérhez, egyebek között erre volt egy kísérlet a Visions (Látomások) című antológiasorozat is,…..
Az embereket amióta világ a világ érdekelték a különböző járművekkel vívott gyorsasági versenyek, kezdve az ókori szekérversenyektől egészen a modern autósportig. A messzi-messzi galaxis világa sokban hasonlít a miénkre, egy technológiailag sokkal fejlettebb univerzumban pedig furcsa is lenne, ha…..
Nemrég jelent meg a Legendák - A legjobb történetek sorozat első kiadványaként a klasszikus Thrawn-trilógia felújított köntösben. Az új megjelenés apropójából a Szukits a szöveget is egy kicsit gatyába rázta, amiben nagy szerepe volt Átyim Márió szaklektornak. A héten volt szerencsénk összehozni…..
Jon Favreau még A Mandalóri első évada előtt nyilatkozott arról, hogy a sorozatban az Első Rend felemelkedését is láthatjuk majd. Habár a második évad már elég konkrétnak nevezhető utalásokat is tett pl. Snoke legfőbb vezérre, a harmadik új szintre emelheti a zárótrilógiával való kapcsolódási…..
A közelmúltban számos állítólagos szivárgás látott napvilát az Ahsoka sorozattal kapcsolatosan, melyekről mi is beszámoltunk. A legfrissebb ilyen értesülés már-már megszokott módon a MakingStarWars háza tájáról érkezett. Jason Ward legfrissebb jelentése szerint Thrawn főadmirális olyan…..
Régóta érkeznek különböző híresztelések a 2025-ben bemutatandó Star Wars filmről, mely esetében egyelőre még az sem biztos, hogy egyáltalán melyik bejelentett, vagy pletykált rendező projektjéről lehet szó. Jelenleg az tűnik legvalószínűbbnek, hogy Damon Lindelof és Sharmeen Obaid-Chinoy mozija…..
A Star Wars dúslakodik a különböző merchandise termékekben, furcsa is lenne, ha pont társasjáték ne készült volna a népszerű franchise-hoz. A Kenner már 1977-ben kiadott két táblás játékot az első film premierjének környékén, később pedig számtalan egyszerűbb, illetve kifejezetten komoly Star Wars…..