Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viragirwin

66 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rebo.hu Célkeresztben: Crosshair! 2023.07.12 20:00:00
Így készült a második évad egyik legjobb része – avagy az alapoktól a kész animációig. Első rész. A Rossz Osztag harmadik és egyben utolsó évadára ugyan még várnunk kell, azonban a készítők addig sem hagynak minket érdekességek nélkül: most például a Star Wars Insidernek meséltek arról, mennyi…..
Vajon tudnak még újat mesélni Obi-Wanról? A fenti kérdésre a regény letételével mindössze pár óra után a válasz egyértelmű: nem igazán. Ennek ellenére azért akad pár pozitívuma, amiért érdemes lehet kezünkbe fogni Kiersten White első Star Wars munkáját, a Padavant. Az írás enyhén spoileres! Mikor…..
Mostanában többet foglalkoztunk a Legendák világával, melyen belül számomra egyértelműen az egyik legérdekesebb téma Dooku gróf klónhadserege volt, vagyis a Morgukai, mely annak idején a Dark Horse Comics Star Wars: Republic képregényeinek lapjain tűnt fel, illetve a név a Star Wars: The Old…..
A héten megérkezett végre a mozikba Indiana Jones legújabb kalandja, mi pedig ennek kapcsán levadásztunk néhány utalást a régészprofesszor és a messzi-messzi galaxis világa között. Dr. Henry Walton Indiana Jones Jr. karaktere George Lucas és Steven Spielberg keze nyomán született meg, hogy aztán…..
Szokásos, ámbár szigorúan rendszertelenül jelentkező rovatunk, az Egy bizonyos szemszögből, általában különféle Star Wars kérdésekkel kapcsolatos véleményeinket ütközteti, olykor egymással sem értünk egyet. Ezúttal azt boncolgatjuk, hogy sikerült a Látomások, vagyis a Visions második évada! Kajtár…..
Hazánkban június 8-án gurul be a mozikba az új Transformers film, a Transformers: A fenevadak kora, melynek kapcsán összeszedtem, hogy milyen kapcsolódási pontok vannak a  két franchise között. Az alakváltók mozgóképes története egészen 1984-ig vezethető vissza, mikor is elindult az eredeti The…..
Rebo.hu [Jedi40 portrék] Wicket 2023.05.26 20:00:00
Az Egyesült Államokban 1983. május 25-én, negyven évvel ezelőtt mutatták be A Jedi visszatér filmet (Magyarországon mintegy másfél évvel később jelent meg). Ennek apropóján cikksorozatot indítottunk, melyben a filmben debütáló (mellék)karakterek kis portréit gyűjtöttük csokorba. Negyven éve ismerjük…..
Az Egyesült Államokban 1983. május 25-én, negyven évvel ezelőtt mutatták be A Jedi visszatér filmet (Magyarországon mintegy másfél évvel később jelent meg). Ennek apropóján cikksorozatot indítottunk, melyben a filmben debütáló (mellék)karakterek kis portréit gyűjtöttük csokorba. Negyven éve ismerjük…..
  Ma van a nemzetközi Star Wars nap, melynek alkalmával két új sorozat, illetve egy kisebb meglepetés is felkerült a Disney+ kínálatába. Május 4-e különleges nap a Star Wars rajongók számára, ugyanis világszerte ekkor ünneplik a Star Warst, mint jelenséget. Idén két sorozattal és egy…..
Véget ért A Mandalóri harmadik évada, így összeállítottunk két tizenhat kérdésből álló kvízt a sorozatról. Teszteld a tudásod! Véget ért a Disney+-on A Mandalóri legújabb évada, amelynek kapcsán két kvízmesterünk, Kajtár Virág és Jégh Attila összeállított két tizenhat kérdésből álló tudásfelmérőt.…..
Az animációs antológiasorozat új epizódokkal tér vissza. Erősen indított a 2023. évi Star Wars Celebration, melynek már az első napján felfedte a Lucasfilm a legfrissebb mozis terveit, sőt kedvcsinálót is kaptunk a nyáron érkező Ahsoka sorozathoz. A négynapos rendezvény azonban még tartogat…..
Van amin nem kell változtatnunk. Martyn Doust, a kritikusok által is elismert Andor kellékese a StarWars.com-nak mesélt arról, hogyan is közelítették meg a sorozat emberközelibb, földhözragadtabb világát. Doust a Disney-éra összes filmjén dolgozott, mégis nagy kihívás elé került az Andorral. Tony…..
Egy sith aki nem a kinézetéről vált híressé. Dooku gróf több, mint 20 éve tűnt fel először A klónok támadásában, és ellentétben Vaderrel, Maullal vagy akár Sidiousszal ő úgy nézett ki, mint egy teljesen hétköznapi ember. Mint egy kedves öregember aki csak jó irányba próbálja terelni a galaxist. A…..
Rebo.hu A nagy Rossz Osztag kvíz! 2023.04.02 20:00:00
Véget ért a Rossz Osztag második évada, így összeállítottunk egy tizenhat kérdésből álló kvízt. Teszteld a tudásod! Véget ért a Disney+-on a Rossz Osztag legújabb évada, amelynek kapcsán két kvízmesterünk, Kajtár Virág és Jégh Attila összeállított egy tizenhat kérdésből álló tudásfelmérőt. A…..
Az Omegát alakító színésznő a StarWars.com-nak mesélt az érzelmes fináléról. Véget ért a Rossz Osztag második évada, és vele Omega és a csapat eddig ismert világa is. A szívszorító fináléban minden szétesett, Omega pedig fogságba került. Michelle Ang mégis azt mondja a kedvenc epizódja lett a…..
Érák találkozása a Rossz Osztag fináléjában! A héten véget ért a Rossz Osztag második évada és bár a finálé megannyi kérdést nyitva hagyott, azért akadtak benne biztos pontok is. Az egyik ilyen egyértelműen a Tarkin által összehívott csúcstalálkozó volt, amiből ugyan sokat nem tudtunk meg, de annál…..
Kedvcsináló rövid epizódok érkeztek a kisiskolásoknak, óvodásoknak készült Young Jedi  Adventures szériához. Ahogy korábban már mi is megírtuk, hamarosan végre mozgóképen is megismerkedhetünk az eddig csak könyves fronton épülő és bővülő A Köztársaság Fénykora időszakával. Májusban kezdetét veszi a…..
A Mandalóri harmadik évadának második epizódjában Din és Grogu párosa egy új társsal bővült,  egy R5-ös asztrodroiddal, akit Peli Motto sózott rá Mandóra. Az R5-D4 névre hallgató öreg asztroszer már több alkalommal felbukkant a szériában, de nem csak ezért köszönthetjük őt régi ismerősként. Ó nem!…..
viragirwin 2023.03.14 10:30:01
@steery: Szia! A legtöbb droidnál az előtag, tehát R2-D2 esetében az R2 jelöli a szériáját/típusát, vannak kivételek például bizonyos protokolldroidok, ahol ez fordítva van, így C-3PO esetében például egy 3PO típusú tolmácsról beszélhetünk. Viszont a Kereskedelmi Szövetség protokolldroidjai például TC-vel kezdődő neveket viseltek és ezeknél szintén az előtag utal a szériára, tehát nem feltétlen egységes a rendszerezés. Néha emiatt nehéz megállapítani melyik-melyiket jelenti, de alapvetően mind egyediek, még a Konföderáció B1-es droidjai is (nekik mindig B1-majd egy számsor, ami még azt is jelzi hol szolgáltak). Igazából az elnevezéssel valószínűleg azért nincs gond, mert akárhány betűt és számot rakhatnak a szériajelzés elé vagy mögé, tehát elvileg a kombinációk végtelenek, sőt valószínűleg minden droidnak van egy nagyon hosszú gyártási száma, amiből kiemelik a lényeget és megkapják a nevét.
Hétvégén tartották az SXSW nevű rendezvényt, melyen a Disney parkokért és szórakozási egységekért felelős vezetője, Josh D'Amaro is prezentációt tartott. D'Amaro ezen a rendezvényen mutatta be a frissen fejlesztett, élethű fénykardot. A ma kapható gyűjtői és játék célból készített fénykardok…..
Vajon kicsoda Z-6PO és miért kellett megváltoztatni egyes Star Wars karakterek nevét a különböző országokban? Cikkünkből kiderül! A Star Wars kétségkívül egy világjelenség, a streaming szolgáltatók megjelenésével pedig újabb szemszögből is könnyebben megvizsgálhatják a rajongók – az ember bármikor…..
Rebo.hu 5+1 kalóz a Star Warsban 2023.03.07 20:00:00
Elstartolt végre A Mandalóri harmadik évada és az első rész szépen lefektette az évad alapjait. Ennek megfelelően sok mindenbe belekostólhattunk, az egyik történetszál központjában pedig egy új kalózbanda állt, élén Gorian Shard kalózkirállyal, aki valószínűleg visszatérő szereplő lesz. Ennek…..
Melyek a legértékesebb, legellenállóbb vagy a leginstabilabb bányászható anyagok a Star Wars világában? Melyikből készült Palpatine kardmarkolata? Derítsük ki! A Rossz Osztag kilencedik és tizedik epizódja egy újabb duplarész volt, ahol ezúttal fontos szerephez jutott egy eddig ismeretlen ásvány és…..
A Rossz Osztag második évadának felénél tartunk, az új duplarész után pedig felkerültek a StarWars.com-ra az eddigi részek epizódbemutatói, tele kulisszatitkokkal és érdekességekkel.  Ezek közül összeszedtük a fontosabbakat. 1.) Az első rész nyitójelenetében szereplő vízivilág Aynaboni, mely Anne…..
Droidokból nem lesz hiány. Mitchell Saltzman az IGN újságírója exklúzív körbevezetést kapott a Respawnnál, ahol kipróbálhatta a Star Wars: Jedi Survivort, illetve bemutatták neki Cal Kestis új ellenfeleit a videójátékból. A Respawn csapata hamar eldöntötte, hogy több droidot szeretnének a játékba,…..
Végre mozgóképen A Köztársaság Fénykora érája! A Disney+, a Disney Junior és a Lucasfilm bejelentette, hogy a Visions (Látomások) mellett a Star Wars Napon, vagyis május negyedikén érkezik a Young Jedi Adventures is, mely kifejezetten a kisebb korosztályt és családjukat célozza meg. A történet…..