Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komjáthy Dénes

23 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha most megveszem ezt a tizensok éves autót, el fogom tudni adni 5 év múlva? Időről időre előkerül ez a kérdés, gyakran első autó várományosok részéről is. És minél drágábbak az autók és így a használt autók is, a vásárlókat – legalább is elméleti szinten – annál jobban kezdi foglalkoztatni az…..
Miért akar manapság mindenki SUV-ot? Ebben a témában sok minden kering a köztudatban, ezeknek jelentős része nehezen vádolható elfogulatlansággal. Mégis, amikor megkérdezik tőlem, hogy vegyenek-e SUV-ot mi lehet erre a profi válasz? Ennek a bejegyzésnek kifejezetten nem a jóízű „Rezesovázás” a…..
Chevrolet Lacetti… Ízlelgessük egy kicsit és képzeljük el a következő helyzetet: Megbízást kapunk, hogy menjünk ki egy külföldi vendégért a repülőtérre, akit mondjuk George Zanettinek hívnak. Fogjuk a kis névtáblánkat és várjuk az érkezési oldalon a lelki szemeink előtt magas, hátra olajozott fekete…..
Nem évjáratot/kilométeróra állást veszünk, hanem állapotot. Hallottad már? Mivel éppen ezt a cikket olvasod, nem túlzottan lep meg, ha igen. És ezt? Bizonyos kor felett és bizonyos vételár alatt nem pusztán állapotot veszünk, hanem leginkább ELŐÉLETET. És ez alatt nem az AliExpressen vásárolt…..
  A LEJÁTSZÁSI LISTA ITT ÉRHETŐ EL! Íme egy általam teljes mértékben szubjektíven összeállított lejátszási lista autózáshoz. Nekem kiadja :) Nem mindenhol az „ősforrásra” hivatkozom, ha úgy ítélem meg, hogy az adott feldolgozás jobb, vagy csak szimplán jobban szól. A részleteket az alábbi…..
Komjáthy Dénes 2024.01.24 13:39:10
Szeretem, ha egy autónak autó formája van. Tehát van eleje, hátulja, „közepe”, nem kell kétszer ránézni ahhoz, hogy az ember eldöntse, hogy éppen jön vagy megy. És szerencsére még mindig egész sok ilyen autó kapható, mind újonnan, mind pedig használtan. Ez azért is remek dolog egy magamfajta maradi…..
Megkímélt, keveset futott autót olcsón. Ezt a délibábot üldözi a használtautó vásárlók túlnyomó többsége. Van egyáltalán ilyen autó a piacon? Ha hiba van a kréta körül, hol érhető tetten? A termékek és szolgáltatások előállítását leíró úgynevezett termelési háromszög modell alapvetése szerint a jó,…..
1994. Bill Clinton és Borisz Jelcin Moszkvában egyezményt ír alá, amely kimondja, többé nem irányítják egymás országa ellen a nagy hatótávolságú nukleáris rakétáikat. A Dél-afrikai Köztársaságban elnökké választják Nelson Mandelát. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban az elhunyt Kim Ir Szen…..
Az ünnepekre lazításként összeraktam egy kis „műveltségi” kvízt. Szeretnél képben lenni az autós szlenggel kapcsolatban? Játssz és tanulj! ? Áldott, békés karácsonyt mindenkinek! Ja és a karácsonyfa ne az autóban világítson ? KVÍZ INDÍTÁSA..
Ahogy a mindennapi életben is, úgy a közlekedésben is vannak írott és íratlan szabályok. Előbbiekkel egyszerűbb a dolgunk, mert megtaláljuk őket a törvényekben, néhány esetben még a lehetséges büntetéssel is tisztában vagyunk, utóbbiak betartását viszont rendszerint senki sem kéri rajtunk számon.…..
Nyári gyerek vagyok, mélyről jövően, zsigerből utálom a telet. Valahogy úgy vagyok vele, mint Petőfi a „zordon” Kárpátokkal: Tán csodálom, ámde nagyon nem szeretem…  Nekem az az élet, ha egy szál pólóban és papucsban ki tudok lépni otthonról és legalább este 8-ig világos van. Nyáron a létezés laza,…..
Az igazat megvallva, sosem vonzódtam igazán a Suzukikhoz. Első benyomásra ugyanis mindig nélkülözték az a fajta vonzerőt, ami a magamfajta autóbuzit kicsit is lázba hozná. Ennek fényében pláne komoly sportértékkel bír az a tény, hogy használat során mindezek ellenére is szinte mindig meggyőznek ezek…..
Menet közben zörög a soktíz milliós elektromos prémium SUV beltere. Egyik japán prémium márka csúcsmodelljével már új korában is többször előfordul, hogy nem indul, amikor kellene neki. A szintén a megbízhatóságáról híres japán márka autóiban körülményes és nehezen használható a fedélzeti rendszer…..
Néha az embernek rendhagyó módon kínálkozik lehetősége egy autó tesztelésére. Én sem láttam ezt jönni, de legalább most jól megírom, ha már így alakult. Történt, hogy egy nappal a családi nyaralás előtt a pár hónapja vásárolt 17 éves turbódízel bontószökevényem (igen, tessék, én bevállaltam) úgy…..
Ebben a blokkban azt boncolgatjuk, hogy milyen érvek vannak az itthon forgalomba helyezett és a behozott autók vásárlása mellett vagy éppen ellen. Nézzünk itt is néhány ismert sztereotípiát: Csak hazai autót vegyél, mert a külföldinek nem követhető az előélete! Az itthon forgalomba helyezett…..
A LEJÁTSZÁSI LISTA ITT ÉRHETŐ EL! Lazítás gyanánt összeválogattam egy csokorra valót néhány film általam jónak tartott autós jeleneteiből. A kapcsolódó filmek azért nem mindig képviselik a „szakma csúcsát”, de bőven van olyan is köztük, amelyik filmként is kiváló. A Fasztendfjuriösz széria csak…..
Live and Let Drive Prológus 2023.10.18 10:07:18
Este 11 óra van. A fejemben rendszertelenül cikáznak éles gondolatok. Egyik a másik után jelenik meg, válik kontrasztossá, felismerhetővé, majd hirtelen tovatűnik, hogy a következő is bejárhassa ugyanezt a pályát. Szimplán csak hagyom történni, nem marasztalom egyiket sem. Figyelem az utat és a…..
Bevallom, sokáig nem bírtam elviselni ezt a formavilágot. 1999-et írtunk, amikor a Focus 1. generációja megjelent, és én akkor a négyes Golfnak szurkoltam. Átgondolt volt és letisztult, jó minőségérzettel. A G Astrának meg vélhetően nem láttam minden sajtófotóját, mert már valahol a beltérről…..
Kereskedőtől ne vegyél, mert át fog verni! Kereskedőtől bizományból meg pláne ne…! A „bácsi autó” a tuti vétel! „Céges” autót ne vegyél, mert mind le van rúgva Minden jól működő hazugság egy apró igazságtartalmon alapul. Ez azért kell, hogy egy sokak által ismert és átélt tapasztalati magot…..
Az autóvásárlás anyagiakhoz való viszonyát az előzőekben kiveséztük. Ebben a körben azt nézzük meg, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az első autónk kiválasztása során. Első autó vásárlása számos különböző élethelyzetben megeshet az emberrel. Van, aki nyugdíjas korában szerez…..
Korábban már említettem, hogy az autózást és az autó birtoklást az egyéni szabadság fontos bástyájának tartom. Most nagyrészt a dolog „igen, de…” része következik. Abban az esetben ugyanis felesleges az egyén szabadságáról beszélni, ha mellette azért kell erőn felül dolgoznia, hogy birtokoljon,…..
Úgy döntöttem, hogy első lépésként erről írok, mivel ez egy igen összetett kérdés, számos releváns megközelítéssel bír, ennélfogva nem is olyan egyszerű megválaszolni. Vagy mégis? A magamfajták esetében ez valójában nem is igazán kérdés. Már évekkel a jogosítványszerzés előtt, onnantól kezdve, hogy…..