Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fekete Mamba

0 bejegyzést írt és 332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi évek/évtized egyik leginkább felkapott mozgásformája, edzési iránya a saját testsúlyos gyakorlatok voltak, avagy ahogy sokak fejében él: a funkcionális edzés...
Fekete Mamba 2020.01.31 17:26:29
@ubermeister: nyilván a könnyebb gyakorlatokkal kell kezdeni
fegyencnaplo.atw.hu/
Fekete Mamba 2020.01.31 17:29:30
@tatárfejű kutya: gumiszalagokkal otthon is tetszőlegesen lehet könnyíteni a gyakorlatot
fáymiklós A megskalpolt nő 2019.08.26 07:01:35
Az utolsó mohikán most megjelent, teljes változatának utószavában említenek egy képet, amely Jane McCrea-t ábrázolja, akit éppen megskalpolnak a huronok. Hogy ez a történet lett volna Cooper fejében, mint modell a Munro-lányok és Magua kalandjaihoz. Első pillantásra lehetetlennek látszik, hiszen Az…..
Sajnos napjainkban is sokan hordanak még szőrmét, pedig semmi szükségünk rá, máshogy is védekezhetünk a hideg ellen. Pont ezért ma már csak luxuscikk, státusszimbólum. De vajon mit akar üzenni az az ember magáról, aki egy halott állat bundáját viseli? Nekem semmi jó nem jut róla eszembe, a…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
Schiffer András mindig éles szemű megfigyelő, jó tollú kritikus és pontos diagnoszta volt, akár a jogállamot leépítő Orbán-kurzust, akár a neoliberális politikákat vette célba. Rendszerkritikája tíz évvel ezelőtt – másokéval együtt – képes volt irányt mutatni a hazai zöld mozgalmak jelentős(ebb)…..
Nemrég jelent meg egy cikk, melyben az oltásellenes megnyilvánulások és a szólásszabadság (véleménynyilvánítás szabadsága) kapcsolatát boncolgatta a szerző. A cikk konklúziója az volt, hogy az oltásellenes megnyilvánulásokat nem szabad korlátozni. Én nem így gondolom...
Fekete Mamba 2019.05.20 14:22:21
@Meleg Sándor: nem annyira a média a kulcskérdés, hanem az oktatás színvonala.
Korszerű ismeretekkel bíró és gondolkodni is megtanított emberekre kevésbé tud hatni az áltudományos hablaty. Kb. mint a beoltott emberre a kórokozó.
Ezzel szemben azt látjuk, hogy a siralmas szintű oktatáson belül a természettudományi tárgyak oktatása talán a leggyengébb. Ettől nem függetlenül -számomra teljesen bizarr módon- a természettudományos és műszaki területeken való riasztó tájékozatlanság még egyébként iskolázott emberek számára is nyíltan vállalható.
Aki próbált már megegyezni valaki mással egy viszonylag komplex gondolat igazságában (vegyük ezt, hogy "jó dolog a vasárnap délutánokat cukrászdában tölteni", vagy hogy "John Rawls igazságosságelméletének legfontosabb episztemikus forrása Bodin csalódása az arisztoteliánus erénytanban"), az pontosan…..
1976-ban a brit népesség alsó fele az ország vagyonának 12%-át birtokolta, 2003-ra ugyanez az arány 1%-ra csökkent. Ma a felső tíz százaléknál koncentrálódó vagyon az alsó tíz százalékának a százszorosa. A hazai vagyoni egyenlőtlenség ezzel szemben -- noha erősödik -- még mindig a fejlett államok…..
Fekete Mamba 2019.02.24 16:46:40
@HaFr: A magyar gazdaság erős, az Orbán-rezsimben tovább erősödött nyugati integrációja és gyenge, de dinamizálódó nyitása keleti (kínai) irányban

úgy látszik a sok töltött káposzta és fánk után ez most túl bonyolult volt nekem
Hozzávalók a sous vide-hoz: 1 db közepes sertésmáj 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma őrölt majoranna őrölt kömény bors A sertésmájat szépen letisztítjuk, az inas részeket kivágjuk, a vágódeszkán a fűszerekkel alaposan bedörzsöljük a májat minkét oldalán, de nem sózzuk. A hagymát…..
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
Fekete Mamba 2018.08.28 21:11:31
Természetesen Európa sosem volt csak keresztény kontinens, sőt maga az állítás és az egész kontextusa hajmeresztően primitív, habár szimptomatikus. Az utóbbi ezer évében sem volt keresztény, dominánsan talán, de fundamentálisan nem, kivált kizárólag nem. Annál sokkal több rétege van annak, ami a…..
Fekete Mamba 2018.07.23 17:19:23
@maxval balcán bircaman: Lengyelországon és Szlovákián kívül Kelet-Európa legalább annyira vallástalan mint a Nyugat
Semmiféle olyan politikai-kulturális tradíciónk nincs, amit egyáltalán néven tudnánk nevezni, nemzeti egyetértés volna róla és termékeny identitást adna nekünk. Ami leghamarabb eszünkbe jut (a homogenitás mítoszán túl), azok az alávetettségünk mérföldkövei -- tradíciónk az alávetettség és nyomában a…..
Fekete Mamba 2018.06.19 17:51:39
@444: ha ez decens szalonzsidózás akart volna lenni, akkor halkan megjegyezném, hogy a legnagyobb arányú fogyás az Kelet-Magyarországot érinti, azzal együtt is, hogy a cigány etnikum magasabb termékenysége itt érvényesül a legjobban.
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Fekete Mamba 2018.05.25 15:24:02
@Baszkikám: kérdezném, hogy ez fordítva is igaz-e, a nőket is akkor csalják meg, ha nem jók valamiben?
Vagy olyankor az a szabály lép életbe, hogy ők disznók, és csak mennek a farkuk után?
A nyugati perspektíva alapvetően hamis a magyar demokrácia állapotának megítélésében. Olyan elvárásokat akarnak itt érvényesíteni -- éppen a demokráciák exportjának alfejezeteként --, amelyekben a több százéves nyugati polgárosodás, kapitalizáció és társadalmi modernizáció nézőpontja érvényesül, de…..
Fekete Mamba 2018.04.18 21:05:08
@Moin Moin: saját szememmel láttam az interjúkat a német tv-ben, ahol is Norbert Blüm ill. más alkalommal maga Helmut Schmidt félreérthetetlenül a közép-európai térségből történő munkaerő-beáramlás révén vélte kipótolni a német hiányt. Schmidt kereken kimondta, hogy az ilyen származásúak integrációja problémamentes, az oroszoké problémás, az afgánoké meg lehetetlen.
És egyébként Viktorunkkal pont az legnagyobb gond, hogy erre a számunkra már középtávon is tragikus nemzetapasztó elszívóhatásra még rá is erősít, ráadásul közben röhejes módon pont nemzethy jelszavakkal öblöget.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Sziasztok! :) Végre hétfőn jobb idő volt és így egy outfit poszttal tudok jelentkezni. Igazából nekem az outfit bejegyzések a kedvenceim és remélem, hogy ti is szeretitek őket. Most egy szoknyás összeállítás fog következni és a pasztell rózsaszín valamint a fekete szín fog dominálni. Gondoltam…..
Fekete Mamba 2018.04.06 17:09:06
@Inspirations of Manuela: még véletlenül se az, ne keverjük a fogalmakat.
Egyes ruhák bizonyos testalkatokon jobban állnak mint másokon. Pl. körtéknek nem előnyös az öv vagy a miniszoknya. Erről szól a divattanácsok zöme.
Mintás harisnya rövid lábon akkor se feltétlenül előnyös, ha a láb egyébként formás. Teljesen vicces kislánynak nézhet ki benne az illető. Persze van, amikor ez a cél. Meg amúgy se másoknak kell öltözni.
A nemrégiben Floridában történt újabb iskolai mészárlás egy régóta tartó trendbe illeszkedik, mely folyamatosan napirenden tartja a fegyvertartás szabályozásának témáját. A szóban forgó kérdés - noha elsősorban az Egyesült Államok témát érintő jogszabályai körül összpontosul - a híradások alatti…..
Nehéz elképzelnem olyan forgatókönyvet, amely jobban undorítana, mint a balos-jobbikos szivárványkoalíció országos méretekben. Egyet sikerült: a Fidesz további kormányzása...
Fekete Mamba 2018.02.26 16:58:06
@Moin Moin: nevess csak ki nyugodtan, de szerintem ez a koalíció talán nem is a legrosszabb. A kisebbedő tortához oda kell engedni a nagyon éhes jobbikosokat, aztán két mohó vérszívó csapat szépen egymásnak esik, kiteregeti egymás szennyesét. Közben elfogy az EU-segély, újra elhangzik majd a megszorítás, reform szó, még több hazai csoport, réteg érdekeit kell sérteni a lopási szint fenntartásához.
Orbán többedik ilyen kijelentése és Lázárnak -- szokásos módon -- a hazudozást cinizmussal vegyítő mai mondatai után, miszerint amíg a hipermarketeket nem tudják "megtörni (...) addig Magyarországon csak félmegoldásokat tudunk biztosítani" (miről tetszik picsogni, nertárs?!), úgy érzékelem, nem sok…..
Fricz Tamás keserű bonmotjaként híresült el a "következmények nélküli ország" kifejezés. Fricz úr fanyalgása Gyurcsány úrhoz köthető, akinek zavaros életvitelét politikai következmények nélkül hagyta az ország népe. Hiába írta meg az akkori ellenzéki sajtó, hogy az említett kiválóság miképp kapott…..
Fekete Mamba 2018.02.05 18:05:16
@$pi$: azért ne misztifikáljuk már a magyar vállalkozók adófizetési hajlandóságát. Ha véletlenül valami komolyabb nyereségféle jön ki, akkor már rúgja is ki a könyvelőjét. Egyébként a 9%-os tao a legjelentéktelenebb adó mind a vállalatoknak mind a költségvetésnek.
Ami tényleg üt, az az összeségében 50%-os elvonás a béreknél. És itt éppenséggel a fasorban sincs a magyar vállalkozó befizetése: fele annyit fizet hasonló munkakörben a multihoz képest.
Mennyire kiábrándító lehet megtudni egy ételről - amit az egészséges életmódod miatt rendszeresen fogyasztasz, de szeretni nem szereted - hogy nem is egészséges! Pedig sajnos sokszor becsapjuk magunkat ilyen ételekkel. Íme 10 ezek közül:..
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..
A nők kétszer akkora eséllyel veszítik el a szex iránti érdeklődésüket a párkapcsolatban, mint a férfiak – állítja egy hatalmas, több mint 11 ezer ember bevonásával elvégzett kutatás...
SERTEPERTE Pécs elesett 2017.06.17 22:27:55
  A ma működő magyar sörgyárak közül a pécsi tekinthet vissza a leghosszabb múltra. Ez önmagában persze semmit nem jelent, hiszen a magyar sörgyárak – borsodi, komáromi, kőbányai, martfűi, nagykanizsai, pécsi, soproni – sorsa a privatizációkor hajszálon múlt. Ki gondolta volna, hogy az első áldozat…..