Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ea

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Olvasó! Nemsokára látható lesz a mozikban Janne Teller nagysikerű Semmi című könyvéből készült film. Ebből az apropóból elkezdtem olvasni a könyvet, amely Dániában 2000-ben jelent meg, és óriási botrányt kavart. A megjelenést követően egy évvel viszont már díjat nyert, és kötelező…..
"Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe." Tökéletes kezdőmondat egy regénynek, ami nem is csoda, hiszen szerzője úgy tartja, az első mondat, afféle laboratórium lehet, mely meghatározza egy könyv…..
Ea 2022.12.19 12:15:33
Társkereső napló 500 nap magány 2022.05.11 11:28:40
Valószínűleg lesz 1000 majd 3 ezer, sőt majd idővel sajnos 5 ezer nap magány is (ami már kemény 13 évet jelent, de még így is mérföldekre van Gabriel García Márquez 100 év magányától), ám az 500 nap valahogy szakaszhatárnak érezhető. (Az ezredik nap, 2023 október 13-án különleges lesz.) Az 500 nap…..
Seth MacFarlane neve leginkább különböző animációs sitcomok miatt lehet ismert, különös tekintettel a Family Guyra, azonban a film megjelenésekor már a mozi világában sem volt járatlan, köszönhetően a nagy sikert aratott Ted c. 2012-es vígjátékának, amit egy nagyon rossz szóvicc-cel meg is idéznek…..
1951-ben Tom Neal hollywoodi színész, korábbi amatőr bokszbajnok összeverekedett egy másik színésszel, Franchot Tone-nal, közös barátnőjük, Barbara Payton színésznő kizárólagos kegyeiért. A verekedés következtében Tonenak nemcsak az orra és az arccsontja tört el, de egy napra kómába is került. Ez az…..
Fürdőruhát varrtam egy szabásminta és saját szerkesztés kombinálásával. Az eredeti elképzelés egy háromszög-kosaras egyrészes fürdőruha volt, de menet közben módosítottam a terven és ez az eredmény született:..
Ea 2019.06.18 21:19:21
A két pasi meg egy kicsi az utóbbi 15 év egyik legsikeresebb és legnépszerűbb amerikai sitcomja, ami 12 évadod élt meg 2003 és 2015 között, de ma sincs olyan nap, hogy valamelyik tévécsatorna ne adná folyamatosan. A sorozat első 8 évadában a három címszereplőt Charlie Sheen, Jon Cryer és Angus T.…..
Nyolc Oscar-jelöléséből hármat meg is nyert ez a modern western és romantikus dráma, ami Ang Lee „meleg cowboy filmjeként” híresült el az idők folyamán. A film hatalmas kritikai és közönségsikert aratott megjelenésekor, amit nem csak a rengeteg elnyert díja, de a budgetjét több, mint megtízszerező…..
David Fincher rendező a '90-es években letette már névjegyét a neo-noir műfajában olyan filmekkel, mint a Hetedik, a Játsz/ma vagy a Harcosok klubja, ezért hatalmas várakozás  előzte meg legújabb neo-norjának megjelenését. A 4 Oscarra jelölt film története egy nő rejtélyes eltűnése körül forog…..
Indítsuk az Új Évet egy neo-noir pszichológiai thrillerrel, ami egyben meg is adja az alaphangot az elkövetkező időszakra, mintegy megnyugtatásul a blog törzsközönsége számára, akik három-négy karácsonyi családbarát(abb) film után kezdtek kétségbeesni, hogy lazítanék a blog profilján. Kizárt. Az…..
Cikkünk első részében tömören bemutattuk a svájci-amerikai pszichiáter, Elisabeth Kübler-Ross életét és a haldoklókkal kapcsolatos nagy hatású kutatásainak kezdeteit. Ebben a második részben kifejtjük e kutatások eredményeit, és zárásként szót ejtünk Kübler-Ross…..
Ea 2018.12.06 22:13:32
@taffer: nekem hasznos volt, koszi, hogy belinkelted. Remelem egyszer latod a valaszom.
A minap néztem meg a Netflix dokumentum sorozatát, amiben olyan játékokat mutatnak be, amelyek megváltoztatták a világot. Oké, ez talán kicsit túlzó, de annyit azért kijelenthetünk, ezek a játékok több millió ember gyermek-, sőt, felnőttkorára voltak hatással, legendássá váltak és manapság is…..
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
Time Goes By Marty 1955 2018.06.24 10:15:44
8 Oscar-jelöléséből négyet díjra tudott váltani - ráadásul a legfontosabb kategóriákban, mint a legjobb film, rendező, férfi főszereplő és forgatókönyv - Delbert Mann rendező romantikus drámája, ami ráadásul egyike annak a két amerikai filmnek, amelyik nem csak a legjobb film Oscarját, de a Cannes-i…..
A hollywoodi cenzúra, az ún. Hays-code (1934-1968) miatt a korszak filmjeiben minden és mindenki sokkal ártatlanabbnak tűnik, mint a modern társaikban. Emiatt aztán a mai közönség fejében kialakulhat az a téveszme, hogy régen az emberek és az őket körülvevő társadalom sokkal tisztább, ártatlanabb és…..
Jane Austen számtalanszor feldolgozott, leghíresebb regényén alapul a BBC 1995-ös Büszkeség és balítéletet című 6 részes mini sorozata, ami méltán vált az összes verzió közül a legnépszerűbbé és legnagyobb hatásúvá. A film férfi főszereplőjét, Mr. Darcyt alakító Colin Firth-t egycsapásra sztárrá…..
Előre bocsátom, nem szándékom megbántani a kevésbé rendszeretőket, hiszen ők más valamiben nagyszerűek, de nem tudtam elmenni a téma mellett. :D Összeszedtem 10 kiemelkedően zavaró szokást (a rend szempontjából), amelyeket bizony nehezen tolerálnak azok, akik szeretik a rendet, természetesen nemi…..
Time Goes By Fargo TV sorozat 2014- 2018.01.04 18:54:21
A Fargo egy három szezon (2014, 2015, 2017) és 3*10 epizódot megélt, többszörös Emmy és Golden Globe-díjas amerikai antológiai TV sorozat, amelyik minden évben egy másik, az előzőtől független történetet mutat be. A folytatás lehetősége nincs kizárva, jelenleg azonban ötletek hiányában hibernált…..
Ritka manapság az olyan ember, akinek környezetében lévő kisgyermek nem imádja a dinoszauruszokat, ne nézné szenvedélyesen a róluk szóló filmeket, vagy ne gyűjtené róluk a képeket.  A tudósok ezt a vonzalmat EII-nek nevezik (Extremely Intense Interests – rendkívül intenzív…..
Az idei év egyik legtöbb vitát kiváltó vagy állóvizet felkavaró eseménye a színház és film világában történő szexuális zaklatások nyilvánosságra hozása, felvállalása, tagadások és beismerések sorozata volt, ami nem csak Hollywoodban, de annak hatására nálunk is végigsöpört. Aki azt gondolja, hogy ez…..
Ea 2017.12.16 01:24:36
1998-tól a sárga és a piros kalózok ellepték az RTL Klub képernyőjét a hétvégi reggeleken. A gyerekek mindig egy-egy iskolát képviseltek, és különböző ügyességi feladatokban mérték össze az erejüket. Volt "képösszerakósdi", memóriajáték, kókuszdióhordás rákjárásban, hordórobbantós igaz-hamis, sőt…..
Mostanában, hogy egy hónap pihenés után ismét elkezdtem 8 órában dolgozni, sokat agyalok ezen a témán. Egyrészt, mivel a gyereknek nem találtunk jobb/ugyanolyan jó bölcsődét a lakhelyünk közelében, mint a mostanija, így 1 órányi BKV-útra kerültem Bertie-től a hét három napján. Viszont az…..