Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazs

22 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy mit utálok legjobban a konferenciákban? Várakozni. A csúszásokat szeretem a legkevésbé. Mint konferenciaszervezésbe is belekóstoló valaki, tudom, hogy a legnagyobb jóindulattal sem lehet úgy megszervezni valamit, hogy a csúszások kizárhatóak legyenek. Ez persze főleg olyan…..
A Facebook töretlenül növeli a hazai felhasználók számát, most tart valahol az 1,7 millió fölött. De ez a nagy szám óhatatlanul azt is jelenti, hogy már nemcsak a geek réteg van ott jelen (már régen nem), hanem egy ugyanolyan vegyes képet ad a felhasználók összetétele, mint…..
Kardigan: szomorú hírem vanKardigan: cylon vagy.me: nemis!Kardigan: láttalak az imént a kisboltbanme: teljesen kizart!Kardigan: ahol nem lehettélme: fel se alltam a szekembol orak otaKardigan: tehát egy cylonklódon voltme: no waiKardigan: sleeper vagy, vanilyen :)me: :((..
Azzal, hogy a közösségi oldalak váltak az új csodavárás színterévé, vagyis minden hirdető előbb-utóbb eljut oda, hogy a közösségi oldalakon is kellene valami értelmeset csinálni, felpörgött a játékok, pályázatok száma. Mi is csináltunk-csinálunk pár videópályázatot,…..
Az Onlinemarketing blog bal hasábjában mától - határozatlan ideig - megjelenik egy új doboz, "Turulcsirip #omb" névvel. Ebbe a dobozba automatikusan megjelenik minden olyan Csirip, ami tartalmazza a #omb tag-et. Vagyis ha üzenni szeretnél a blogomra, akkor írj egy Csiripet, tedd…..
Régóta adós vagyok ezzel a posttal. És bár már mindenki elmondott mindent az MSI Windről, gondoltam leírok pár hosszabb távú tapasztalatot is. Hátha segít azoknak, akik netbook-vásárlásban gondolkodnak. Nos, az én választásom az újabb U-100-as modell lett. Van benne 2 giga…..
Gazs 2009.03.23 12:17:12
@cikoria: alt+draggel arrébb lehet húzni az ablakot bármely pontjánál fogva. Nem megoldás, de workaround.

...hh: negatívumként elfelejtetted mondani a vakítókék bekapcsolásjelző ledet. A teljesítmény meg annyira nem meglepő szerintem, lassan közeleg a hatodik születésnapja a netbookokkal nagyjából megegyező teljesítményű PowerBookomnak, ami friss rendszer és friss appok mellett is (néhanapján pofátlanul nagy külső monitorra kapcsolva is) elegendő teljesítményt nyújt. Minusz a Flash, de ez általános platformrinya... Már rég elértük a mindennapi használathoz szükséges teljesítményt, na.
Papírkutya panaszkodott, hogy nincs játék, hát most kiírok egyet! :)Svenkelésnek nevezzük azt a technikát, amikor mozgó tárgyat fotózunk és a mozgását követjük a kitartott fényképezőgéppel, vagy együtt mozgunk vele - ezért az éles lesz, míg a környezete elmosódik. Szépen…..
10 dolláros számítógép? Az első bejelentés után egy hetes izgatott várakozás előzte meg, hogy az indai oktatási minisztérium illetékesei bemutassák azt a 10 dolláros "számítógépet", aminek segítségével a legszegényebbeket kívánják bekapcsolni az információs…..
Minden kétséget kizáróan Obama az Egyesült Államok első geek elnöke. Most nem csak arról van szó, hogy tudja, mi az a netsemlegesség-ügy, sőt, határozottan ki is áll mellette. Hanem arról is, hogy az újonnan beiktatott elnök eltökélt abban, hogy adminisztrációja a lehető…..
Gazs 2009.01.22 19:26:13
Vö: valleywag.gawker.com/5137084/technologys-white-house-of-horrors

"This is not a story about digital pioneers getting cast back into the Stone Age; it's about a privileged elite learning how the rest of the country has to work. Those "six-year-old versions of Microsoft software"? That must mean Windows XP. "
Erre a receptre is igaz az, mint az összes ételreceptre: csupán ajánlás. A saját konyhájában mindenki a saját ízlése, lehetőségei és egyéni tapasztalatai szerint módosítgathatja.1. Rövid bekezdések. A szövegtörzset mindig tagoljuk bekezdésekre. Egy bekezdés - ha magyar nyelven…..
Hamarosan változás történik a blog.hu hozzászólási rendszerében: csak regisztrált felhasználók számára tesszük lehetővé a bejegyzések kommentálását. Ez azt jelenti, hogy csak azok a látogatók tudnak kommentezni a blogokban, akiknek van blog.hu-s nickje. Erről tájékoztatni…..
Korábban ígértem, hogy hírt adunk hazai netes startupokról, jöttek is az e-mailek, de időhiány miatt nem jött létre a beharangozó. Elég sok oldal van a listában, így egy posztban többről is írok:Budapest ExplorerGoogle Maps mashup, ami térképes segítséggel bemutatja a budapesti…..
Órák óta nem érhető el a Google Docs, pontosabban annak online táblázatkezelő része. A Twitteren látszik, hogy nem lokális problémáról van szó. Német és angol felhasználók is jelzik a hibát. A GoogleGroups "Spreadsheets" topikjában kifejezetten lincshangulat van…..
A Magyarországra várhatóan sohanapján megérkező MSI Wind kapcsán ötlött fel bennem, hogy lassan-lassan nagyot fordul a PC-k piaca. Eddig és egyelőre a legfőbb mértéke egy számítógépnek a teljesítménye van/volt - a processzor órajele, mostanában a magok száma, az FSB…..
Néhány héten belül elindul az első hazai fizetős blog szolgáltatás. Kérdezhetnénk, mi végre, hiszen az ingyens blogok piacán több nagyobb szereplő is van. Mit tudhat többet, jobbat egy fizetős megoldás? Mi az, ami pénzt ér? Blogot sokan és sok célból írnak, hizsen nem műfaj…..
Gazs 2008.06.14 19:35:40
Szerintem nagyjából mindenki ismeri már a történetet, de a főbb elemei a következők:1, Lejártak a Microsoft licencekre kötött szerződések2, Új licenceket kellett venni3, Nem utolsó sorban az oktatási miniszter nyomására a KSZF egy gigaméretű licencvásárlásra ír ki…..
Ugye van ez a fenonemális prezentáció a Photosynthről. A technológiára épülő Seadragont meg is vette 2006-ban a Microsoft. Úgy tűnik, a fejlesztés miatt szívta a fogát a Google eleget az elmúlt években. Nem is voltak restek, és saját felvásárolt geofotószolgáltatásukba, a…..
Gazs 2008.06.04 20:17:50
Nemrég találtam ezt a GPL-es Photosynth-klónt, a készítője szerint a Gúgli ezt használta fel:

openphotovr.jottit.com/

(Keep in mind, hogy ez csak megjelenítést tud, automatikus képelrendezést -- ami bár a kevésbé látványos lenne, mégis a valóban hozzáadott érték a Photosynth-ben)
Webisztán Ballmer utózöngék 2008.05.20 11:30:00
A Microsoft magyarországi kommunikációja továbbra is elsősorban arról szól, hogy a nagyvállalatokat és a kormányt meg kell tudni nyerni. Szóval nem a felhasználók vannak az első helyen. De mégcsak a másodikon sem. Ez pedig innen, a túloldalról nézve egy kicsit…..
Egy brit szerző - bizonyos Charles Cumming - "21 Steps" című adaptációja rendhagyó módon nem paperbackben, és nem is blogban, hanem egy Google Maps-térképen publikálja. A térképes történetmesélés mögött a Pinguin kiadó "We Tell Stories" kampánya áll, mely…..
Érdekes előadás volt már csak az előre feltételezett szerepek vicces leosztása miatt: Póhly Ferenc ([origo]) volt a kettőpontnullás, pedig Bodó Balázs az infóhippi, CC and all. Bodó szerint a felhasználók által generált tartalom egymás kizsákmányolása (amit egy zsidó viccel…..
(tudod, ami reggel háromszor fagyott be, mielőtt végül lelőtték...) felkerült a Videára és az [origo] Techbázisra, alább embeddeltük, benne sikeres magyar webkettes fejlesztők műhelyével, macbookával és nappalijával (nemkívánt rész törlendő) ..
Igazán az a probléma, hogy nem minden cég gondolkodik úgy, ahogy az IBM. Nem kéne buzzwordökkel tűzdelt előadásokat tartani arról, hogy a cégen belüli munka hatékonyan ki tudja használni az internet adta lehetőségeket, eszközöket. Az IBM belső rendszerében az alkalmazottakból…..
A webkettő nem fogja megváltoztatni az orvostudományt, de az orvosok életét gyökeresen. Webkettő definíciójával se untatta a közönséget, cserébe megmutatta, mikre jó az internet egy medikusnak. Valóban bámulatos, hol tart már a tudomány. Az a különösen jó, hogy a maréknyi…..
A Web2 egyrészt lehetőség arra, hogy a világ egyre olyanabb legyen mint amire képes, amit megérdemlünk, ugyanakkor viszont, ha lehet így mondani, sokkal inkább el fogja mélyíteni a jelenlegi különbségeket, pontosan mert mindenki azt fogja kapni amit megérdemel. ..