Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Itt Blogolok

55 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ashtanga sorozatban most a Trikónászanánál tartok, odáig csinálom a sorozatot, plusz levezető gyakorlatok. A tibeti jógából 13 ismétlésnél tartok, nem emeltem a múlt héten, mert három napot is kihagytam belőle. Az ashtanga jóga első sorozatát a fizikai test gyógyítására lehet használni. Jogos…..
Ma nem is csinálok semmit, jól fog jönni plusz regeneráló nap az izmaimnak...
13-ra emeltem ma az ismétlések számát a tibeti jógában. Meg is csináltam. Utána megcsináltam az ashtanga saját gyakorlásomat is. Rendesen leizzadok a végére és ennek örülök, mert a napi egyszeri izzadás biztosítja a sejt szintű méregtelenítést is...
Itt blogolok Pádahasztászana 2022.07.24 09:45:56
Ma újabb pózokat adtam a gyakorláshoz, a - Pádángushtászanát és a - Pádahasztászanát valamint a levezető pózokhoz is hozzáadtam kettőt a végéből a -padmászanát és a - utplutiht. Most egy hétig ezekkel kibővített gyakorlásom lesz. Megcsináltam a tibeti jóga 11 ismétlését is.  ..
Itt blogolok Egy újabb hét 2022.07.22 07:47:47
Ma is gyakoroltam, megcsináltam a napüdvözleteket az ashtanga sorozatból és a tibeti jógából is 11 ismétlést. Jó érzés ez. Holnap szombat van, ashtanga szünnap. Rám is fér a szünnap, mert ashtangával álmodom. Ma az okos applikációm küldött üzenetet, hogy újraszámolta a napi kalória bevitel…..
Itt blogolok Tenyerek a talajon 2022.07.21 08:01:39
Ma is megcsináltam a 11 ismétlést a tibeti jóga sorozatból és a napüdvözleteket az astanga 1 sorozatából. Sokat gondolkodtam azon, hogy le kell-e tenni előrehajlásnál a tenyereket a talajra, vagy jó ujjhegyekkel is. Az, hogy hajlítanom kell a térdeimet nem kérdés, mert az ujjhegyeket is csak…..
Itt blogolok Nem volt kedvem hozzá 2022.07.20 07:49:31
Ma nem volt kedvem gyakorolni, tegnap nagyon fájt a fejem este, és mintha még ma reggel is bújkált volna valami fejfájás féle. De azért kitekertem a szőnyegemet, és ha már ott volt, akkor ráálltam és megcsináltam 11 ismétlést a tibeti jógából, valamint a napüdvözleteket hullapózzal az astanga első…..
Itt blogolok Virágok a mezőn 2022.07.19 08:13:17
A mai gyakorlás rémálom volt. Se erőm, se mozgáskoordinációm, se légzésem nincsen. De megcsináltam a tibeti jógából a 11 ismétlést és az ashtangából a napüdvözleteket. Nézegetem az astanga jógások büszke képeit az instagrammon meg a facebookon, hogy hol tartanak és röhögök magamon, hogy már a…..
Ma 11 ismétlést csináltam a tibeti jógasorozatokból, majd 5 napüdvözlet A-t és 3 napüdvözlet B-t csináltam, a végén hulla pózzal. Kino McGregor szerint ez már teljes gyakorlásnak tekinthető, főleg, ha a légzés harmóniában van a mozgással. Egyelőre nem vagyok annyira erős, hogy a be- és kilégzés…..
Ma vasárnap van, 5 Napüdvözlet A és 3 Napüdvözlet B-t csináltam ashtangából. Szét vagyok esve a napüdvözlet B-ben, az első után abba akartam hagyni, de megbeszéltem magammal, hogy még kettőt csinálok, hiszen vasárnap van, ráérek, ha fél óráig tart megcsinálni, akkor fél órát tart megcsinálni. Persze…..
Szombat van megint, tehát Astanga szünnap. Megcsináltam a 9-9 ismétlést az 5 tibeti jógasorozatból és ennyi. Moziban voltam tegnap megnéztem a Thor új filmet a Marveltől, azóta Guns n Roses-t hallgatok, mert jó. Más mondanivalóm most nincs is...
Itt blogolok Folyamatos izomláz 2022.07.15 10:53:17
Gyakorlatilag folyamatosan izomlázam van, csak éppen a testláncokban, nem egyes elszigetelt izomban. Szinte kellemes. Ma is megcsináltam a 9 ismétlést a tibeti jóga sorozatokból, és az astangás 5 napüdvözletet. Egyébként nem győzőm dícsérni magamat, hogy ilyen egyszerűen kezdtem el astangázni…..
Itt blogolok Mit is írjak? 2022.07.14 09:39:44
Általában javasolják, hogy a gyakorló vezesse a gyakorlásait. Tegnap este ittam egy sört barátokkal a KATA-s tüntetés után. Rendesen fejbevágott, szinte részeg lettem tőle. Így jár az, aki nem szokott alkoholhoz. Reggel 5:45-kor ébredtem, úgy, hogy izomlázat éreztem a bordaközi izmaimban. Ez az a…..
Itt blogolok Telihold van 2022.07.13 06:45:54
Teli hold van, ilyenkor a hagyomány szerint astanga szünnap. Tehát ma reggel csak a 9 ismétlést csináltam meg a tibeti jógából, az astangás napüdvözleteimet nem. Az astanga jóga heti hat gyakorlást ír elő, és pihenést teliholdkor és újholdkor, valamint a menstruáció ideje alatt. Ez utóbbi rám most…..
Itt blogolok Jótékony hatások 2022.07.12 08:23:50
Az eddigi gyakorlásoknak van eredménye, ideírom, hogy ne felejtsem el: - reggel magamtól ébredek és korán. Ami azért jó, mert többet is bírok. - tudom forgatni a nyakam jobbra és balra is, nem vagyok bemerevedve. - a napüdvözlet előre lépésénél jobban előre tudok lépni mint eddig - most megszűnt…..
Itt blogolok Új hét, új kezdet 2022.07.11 06:58:49
Ma reggel 9 ismétlést csináltam a tibeti 5 rítusból és 5 napüdvözletet az astanga jógából. Tegnap bűnöztem, megettem egy egész zacskó sós mogyorót és utána egy tábla milka csokit is. Nagyon régen nem ettem már csokit sem és mogyorót sem, és úgy voltam vele, hogy kibírom az ezzel járó hízást, de…..
Itt blogolok Új kör 2022.07.10 06:42:56
Ma 5 napüdvözlet A-t csináltam. Nem a saját ritmusomban, hanem egy vezetett óra ritmusában, ami sokkal gyorsabb, mint az enyém. Mit ne mondjak, a légzés nem volt rendben, de mintha megéreztem volna, hogy mi az a bandha. Megcsináltam a szokásos 7 ismétléses sorozatot is a tibeti jógából, holnap…..
Itt blogolok Szombat 2022.07.09 07:58:49
Szombat van, tehát Astanga szünnap. A hagyomány szerint heti 6 napot astangázunk, 1 nap szünnap. A 3 Napüdvözlet A már astangának számít, hiába nagyon kevés, így ebben szünnapot tartottam. A 7 ismétléses sorozatokat azért megcsináltam a tibeti jógagyakorlásban, csak sokkal lassabban, mint…..
Tegnap észrevettem, hogy - le tudok hajolni bekötni a cipőfűzőmet :-) - eggyel beljebb kell csatolnom az övemet, hogy a nadrág fennmaradjon rajtam :-) - elmúlt az izomlázhoz hasonló érzésem. Ma is megcsináltam a 7 ismétlést a tibeti jógarítusból és a 3 napüdvözlet A-t az astanga jógából.…..
Már túl vagyok a 7 ismétléses tibeti jóra körön, és a reggeli 3 napüdvözleten. Az a lényeg, hogy minden nap gyakoroljak. A gerincem meg is köszöni, sokkal jobban érzem magam e kis torna után, mint mikor még nem csináltam. Hiányzott is. A vállam kevésbé fáj, jót tesz neki az átmozgatás, és terápiás…..
Gyakorolj és a többi jön magától. mondta S.P. Jois. Úgyhogy ma is gyakoroltam. Egyelőre 7 ismétlésnél tartok a tibeti 5 jógarítusban, és 3 napüdvözletet csinálok utána, ahogy a fenti videó mutatja a kezdőknek szóló változatban. Múlik a vállfájásom. Tegnap este a bal combhajlító izmom is bejelzett,…..
Ma megcsináltam a 7 ismétlést a tibeti 5 jóga rítusból. KÍvülről nézve a 7 ismétlés borzasztóan kevés, belőlről nézve viszont ez pont 7 ismétléssel több, mintha nem csinálnék semmit. A forgásnál már oda kell koncentrálnom, hogy mit csinálok. A lábemelést rendben meg tudom csinálni, a hátrahajlásnál…..
A mai 5 ismétléses tibeti rítust megtoldottam 3 kör napüdvözlettel. Régen, mikor még nem voltam kövér Ashtanga vinyásza jógát csináltam. Csak sajnos a betegségem közbeszólt, és abbahagytam. A kórházi tartózkodásom minden motivációt kiölt belőlem, és hát a kórházban híztam meg többnyire, nem volt…..
Itt blogolok Ma is túlvagyok rajta 2022.07.02 07:20:35
Ma hajnalban esett az eső, fel is ébredtem rá, nehezen is aludtam vissza, szinte nem is sikerült. A reggeli mérlegelés 87,8 kg-ot mutatott. Ez 80 dkg-mal kevesebb, mint tegnap, kíváncsi vagyok miért így mutatja a mérleg a fogyást. Megcsináltam a tibeti 5 rítust 5 ismétléssel is. Egyre könnyebben…..
Itt blogolok Do not panic! :-) 2022.06.30 12:00:11
Tegnap igen visszafogottan ettem, ezért ma, amikor ráálltam a mérlegre és magasabb súlyt mutatott, mint eddig, nem is értettem, hogy mi történt. Hacsak az nem, hogy a kánikulában ittam eleget, és megszívta magát a szervezetem, mint a szivacs. De tényleg nem ettem tegnap sokat, sőt, még a szokásos…..