Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibike15

0 bejegyzést írt és 570 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggeli hír: A személyi jövedelemadó 1 százalékát is fel lehet majd ajánlani az államadóság csökkentésére. Erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt be törvényjavaslatot. (Híradó)Pártunk és Kormányunk, valamint a Kedves Vezető jobbkeze legújabb víziójával kapcsolatban…..
Tibike15 2011.04.09 22:42:47
@a-kis-herceg: a magyar már csak ilyen semmi nem tetszik neki. Ha osztogatnak, akkor kevesli, ha meg éppen nem osztogatnak hanem racionalizálnak, akkor az nem tetszik, mert fizessenek a gazdagok inkább. Ha adósságot akar a kormány akkor dettó ugyanaz a gondolkodás, hogy fizessenek a gazdagok, bárki, csak ne én. A szocik ebbe már egyszer csúnyán belebuktak, mert a gazdagok nem akartak fizetni eleget. Amúgy is nézőpont kérdése a gazdagság, de bruttó mondjuk 300e aki már jól járt a 16%-os adóval még messze nem nevezhető gazdagnak. Esetleg csak a minimálbéressel szembeállítva.
Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén…..
Tibike15 2011.04.08 12:53:46
@d-evike: az volt a gond magyar adókkal te szerencsétlen, hogy bünteti a teljesítményt. Nehéz megérteni az olyanoknak, akik valamiért nem is törekszenek arra, hogy egyre több legyen a hivatalos, bejelentett fizetésük, de egy bizonyos szint után azt érezte régebben az ember, hogy szabályosan kirabolják. Arról nem is beszélve, hogy lett hirtelen 1,5 millió minimálbéres a semmiből, akik egy fillér adót nem fizetnek, de az adókból fedezett állami szolgáltatásokat meg elvárják.
Egy magyar mérnök régebben nem kapott annyi nettót, mint aki csak tányérokat mosogatott vagy pizzát hordott ki mondjuk Londonban. Ezen javított valamennyit a 16%, mert égbekiáltó baromság ez, büntetni a teljesítményt, a kemény munkát és dícsérni és jutalmazni az élősködést meg a semmit tevést. Ideig-óráig működik ez a logika, amig hitelekből lehet fedezni a henyélés árát.
Reggel 9-kor futottam bele a következő címekbe, amik a Lázár-hanganyag után pár nappal óriási botrányt ígértek.Hírszerző: "Haljál éhen! - újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről"NOL: " 'Hát akkor haljál éhen' - fideszes képviselőnő a…..
Tibike15 2011.03.27 16:46:49
@simonmondja.: beszélsz te össze meg vissza. Túéjegxyezték legutóbb a Magyar államkötvényeket, eljutott a tudatodig? Vagy szerinted ennek sincs semmi köze a hitelképességhez.. A primiítv egyszerü Viktorozás meg már annyira unalmas, hogy a normális ember nem is tudom mit tesz, csak bágyadtan legyint a sok észkombájnon akik Viktoroznak és mindent a Viktor gyűlölettel akarnak megmagyarázni.
Egyébkén a képviselőnőnek rohadtul igaza van, ha nem hajlandó elmenni a huszas éveiben járó fiatal mosogatni, akkor tényleg csináljon amit akar, de ne a többiekkel akarja magát eltartatni segélyen.
Az is milyen érdekes, hogy Londonban elmegy a magyar mosogatni, különben ha nem dolgozik akkor úgy vágják ki abból az országból, mint macskát sz.rni. Érdekes, ott el tud menni dolgozni, olyan munkákat is elvállalnak, amikre idehaza csak fintorognak.
Amikor megláttam az iPadhez kínált HDMI-kábelt, tudtam, hogy az Apple elkészítette a konzolját, már csak a fejlesztőkre van szüksége, akik kitalálják, hogyan lehet egy ölbe fogható touchcreenből és a tévéből megfelelő minőségű játékot gyurmázni.Steve Jobs azt mondta,…..
Barcelonában már bemutatott egy 10 inches tabletet a Samsung, nos ez csak az elterel hadművelet volt. Gondolom, a Samsungnál ezt szeretnék terjeszteni. A lényeg, hogy az iPad 2 bemutatása után átdolgozták a Galaxy Tab 2-t és egy vékonyabb verzióval álltak elő. Ezenkívül még…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Tibike15 2011.03.24 08:56:53
Az alábbi jogi ügy számos sebtől vérzik, a Zugügyvéd inkább elrettentő példaképp teszi ki a blogba, hogyan nem szabad beleugrani egy lakásadásvételbe. Üdv!Egy elég érdekes esetben szeretnék tanácsot kérni. Elég szövevényes ügy, de megpróbálom érthetően…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Tibike15 2011.03.23 15:27:02
A várakozásoknak megfelelően egy hírnevet hajhászó, arcra nagy jóindulattal közepesnek, megnyilatkozásai alapján nem túl eszesnek tűnő nagyseggű, szilikoncsöcsös nőszemély jelentette be először, hogy ő bizony az utolsó cseppet  is kifacsarja Alekoszból, és ezt tessen…..
Jogszerűtlenül tagadja-e meg egy szolgáltató ügyintézője, hogy a hivatalos beszélgetést rögzítse az ügyfél, miközben a szolgáltató is ezt teszi? Első olvasatra abszurdnak tűnik a tilalom.Tisztelt Zugügyvéd,A következő rövid incidens történt: "Telenor…..
 Az előző bejegyzésben láthattuk, mekkora a potenciálisan felajánlható összeg és mennyit ajánlunk fel valójában civil szervezeteknek. A mostani ábra csak a különbséget mutatja éves bontásban, azt a részt, amit gyakorlatilag "elvesztünk". Ne számolj, elárulom,…..
Tibike15 2011.03.17 12:59:18
@tlantos: én akkor akadtam ki, amikor egyszer talán a hvg.ben olvastam a cikket egy élelmezéssel foglalkozó alapítványról, amelyiket körbevettek saját tulajdonú cégekkel az alapítvány vezetői és persze onnan vették erősen vitatható áron az alapanyagokat.
Persze, a cél és maga az alapítvány működése törvényes, csakhogy saját zsebek is gazdagodtak közben erősen a kreatív módszer által. Arra már nem emlékszem, hogy mi volt a trükk pontosan, hogy az alapítvány vezetősége maga birtokolta a cégeket vagy csak a haverok meg a család, de egyre megy igazából.
Előtte annak az alapítványnak adtam az 1%-ot mindig, de most már inkább a hányinger kerülget velük kapcsolatban.
Azért az egy vicc, hogy a fehér iPhone 4-ről ez már a hetedik poszt a blogon, úgy, hogy fehér iPhone 4 továbbra sem létezik. 2010 júliusában, nyolc hónapja az Apple bejelentette, hogy gyártási nehézségek miatt nem megy neki a fehér szín, de azt ígérték, még abban az évben…..
Mindennek van következménye. Annak is, hogy Medinán lesz a NATO-lokátor. Fussuk át, hogy jutottunk idáig: - Első terv: Zengő. Az Orbán-kormány a 40/2002. (III. 21). Korm. rendeletben a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe utalta a beruházás ("beleértve a nemzetközi katonai…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Tibike15 2011.03.16 12:52:30
@XanaxDezs: pontosan, jól látod. Megépültek az autópályák olyan áron, hogy az ember csak ledöbben, meg van olyan szakasz is amit még ppp-ben is fizeti az ország évtizedekig.
Ezzel szemben nincs kimutatható hasznuk az autópályáknak egyelőre, na jó, az "igazságos" kilométer alapú fizetés megoldja majd ezt a problémát részben és abból már évi 100-120 milliárd plusz bevételre számítanak. De akkor majd meg kell figyelni, hogyan fognak hőbörögni a kamionosok. Pedig még azzal a magasabb díjjal is az autósok fizetnek a kamionosok helyett, ha csak a környezeti károkat meg az útkopást vesszük figyelembe, ami egy kamion esetében nagyságrendekkel több, mint a személyautó esetében.
A gyorsan romló árukat megértem, hogy kamionnal vagy kisteherrel kell vinni. De például vascsöveket vagy farönköket miért nem lehet vasúttal szállíttatni ?
Tibike15 2011.03.16 13:05:33
@papptibi: az még nem kiforrott. Mondtak olyant is, hogy elengedik a teljesítmény adó felét, az "igazságos" útdíj bevezetésével.
Számolgattam, meg azzal is, hogy nem kell 4 napos matricát vennem, hanem kevesebbet fogok fizetni ha bemegyek Pestre.
Mindent összevetve és ha azzal számolok, hogy fele teljesítmény adó, akkor az azt jelentené nekem, hogy gyakorlatilag évi 800-1000 forinttal kevesebbet költenék a jelenlegi szokásaimat figyelembe véve.
Tibike15 2011.03.16 13:31:21
@Holland: a banánt hajóval hozzák és abból nagy mennyiséget hoznak egyszerre, utána terítik. Nem túl tipikus példa, mert hónapokig nem romlik meg a hidegben úgyhogy akár vasúton is lehetne szállítani.
Az okos telefonról meg csak annyit, hogy te sem halnál bele, ha mondjuk nem azonnal lenne okos telefonod, hanem megrendeled és utána hajóval meg vasúton és csak a legvégén teheratutóval elhozzák neked kínából mondjuk 3-4 hét alatt.
Az a baj, hogy nem csak olcsón akar mindenki mindent, de azonnal is. De ez szépen meg fog változni, amint még drágábbak lesznek az üzemanyagok.

Amúgy a lokális termelésnek csak előnye van és amikor drágábbb ideszállítani, mint itt összerakni, akkor lehet nyugodtan a gyárat visszahozni Kínából Európába.
A határon túli magyarok pedig költözzenek át Magyarországra. Hogyan lehet harcolni a népességfogyás ellen? Heti szavazás-összesítőnk. Ezen a héten is több érdekes eredmény született a Véleményvezér szavazásain. Hogy blogunk olvasóinak az új alkotmánytervezet…..
Mivel az utóbbi időben domináltak a fajsúlyos, már-már komor témák - szolgálati nyugdíjtól a nukleáris balesetekig - úgy éreztem, hogy ideje elővezetnem egyik régi kedvencemet, ami az előttünk álló hosszú hétvége kezdeteként (remélem) könnyed szórakozást…..
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
A múlt hétvégén Érden jártam. A hatalmas méretű alvóváros, amely valaha Európa legnagyobb falva volt, méreteivel, kísérteties ürességével, a kilencvenes évek nagy vállalkozási felbuzdulásából feltorladt, félbemaradt épületeivel Jean Baudrillard Amerikáját idézte fel…..
Tibike15 2011.03.11 20:54:54
@kilobike: nálunk ha közös lenne a mosógép, akkor tutira tönkretennék pillanatok alatt. Közös dolgokra senki nem vigyáz.
Kevés hatékonyabb módját ismerem a belvárosi forgalomcsillapításnak - és ezáltal a szmogveszély csökkentésének -, mint egy komoly összegű, kevés kivételt engedő, jól ellenőrzött és jogilag egyértelmű parkolási díjrendszer. A csillapított, úgynevezett "zona…..
Az RTL Klub már felkészült arra a lehetőségre, ha Szandika beváltja ígéretét, miszerint ha nyer, ha veszít a szombati párbajon, nem megy vissza a villába, mert elege van. Rubin Kristóf, a ValóVilág kreatív főszerkesztője a Borsnak elmondta, hogy ha ez megtörténik, akkor új…..
Tibike15 2011.03.10 15:38:40
@pocokpocok: az a mensa teszt volt, amit megcsináltak
a mensa.hu oldalon bárki megcsinálhatja azt a tesztet
nem olyan könnyű, mint sokan hiszik, nekem 123 lett, bár két kérdésre is tudtam, hogy rossz választ adok, csak az idő miatt elrontottam
134 könnyen lehet írni gagyi tesztekkel, de a mensa teszt nehezebb jóval

van ismerősöm, aki 85-t írt, pedig nem buta, csak a szűkös idő miatt sokat hibázott, kicsit lassú

szóval nem kell lenézni azt a 100-t
Tibike15 2011.03.10 17:05:57
@pocokpocok: a 80% elég gyenge
nekem a 123-ra azt írta a mensa.hu, hogy 94%-nál jobb

az régebbi teszt lehetett, amikor még 148 bekerülési határ

a mostani tesztek más szórást alkalmaznak és az IQ számok is jóval alacsonyabbak, ezt figyelembe kell venni
Subba Facepalm: Egyél kutyát! 2011.03.09 17:17:00
Engedélyt adott a kóbor kutyák fogyasztására Andrej Sabol, Hernádszentistván polgármestere. A helyzet teljesen elharapódzott, ő  pedig ezt a megoldást javasolta:- Az utcákon kóborló kutyák nagy problémát jelentenek, örülök, hogy találtunk egy ilyen jó megoldást. Mivel a…..