Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikober

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, ki hogy van vele, én mindig nagyon szerettem régi családi történeteket hallgatni sosem ismert dédszülőkről, ükapákról, szépanyákról. Ha ehhez még fényképek is párosultak, az meg külön öröm volt. Az sem zavart különösebben, ha csak annyit mondtak "valami rokon", mert már senki nem…..
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
Tiszaföldvár-Martfű rémei   Hiába gyilkolt a "kis" kéjgyilkos több mint három és fél évtizeddel a "nagy" előtt, mégis simán túlélhette őt. Még nyugdíjas sem lehetett, amikor felkötötték a nagyot, akit tiszaföldvári rémként kezdte és martfűi rémként végezte...
A láthatóan egy szuszra kiömlesztett levél és a felkiáltójelek garmadája bizonyítja, hogy olvasónk tényleg csak egész picit túloz, amikor azt írja, hogy az ügy intézése közben eldurrant az agya, és  kihordott lábon egy infarktust meg egy agyvérzést is. Első és legfontosabb üzenetünk: az egészség…..
JogÁsz Síron túli hűség 2016.02.22 16:30:42
A megható cím ellenére senki se várjon valami romantikus történetet. Romantika ott van, ahol a hűség a sírig tart. Tudják, az ásó, kapa, nagyharang…, míg a halál el nem választ. De nem így van ez a kiváló, együttérző, kultúrált Magyar Telekomnál. Tudják, amelyiknek a szlogenje: „együtt veled”. És…..
Lazarbibi 15 gusztustalan PC sarok 2016.02.11 17:22:31
Itt van 15 számítógépes munkaállomás, amivel szerintem senki nem szeretne a környezetében találkozni. Biztosan nagyon lázas munka folyt mindegyiknél, és a takarítás elmaradt, de inkább a trehányság játszhatta a döntő szerepet a körülmények kialakulásában. Plusz egy…..
A Trikorder visszaemlékezése a 90-es és a 2000-es évek legelejére, mikor minden babazsúron előkerült egy MB társasjáték, minden célba érés jó alkalom volt a verekedésre, és minden hatos után újradobhattunk. Tíz darab társas, csak úgy...
mikober 2016.01.20 13:22:49
@trg: Semmi gond azzal, hogy több generáció fent van az interneten. Sőt!!! De akkor a cím az legyen amit már fentebb valaki javasolt. Gyermek korom játékai. Mert az enyémnek nem ezek voltak.
Történet egy 2 hónapja nem fizető munkahelyről és a vele járó nehézségekről. Olvasónk még mindig bízik benne, hogy ki tud törni jelenlegi helyzetéből. Elmesélné…..
mikober 2015.08.05 19:07:35
Ehhez had írjak egy kicsit én is. A 2 hónap semmi. Dolgoztam egy nagy nevű IT cég bp-i áruházában. Az utolsó 1 év mondhatni vegetálás volt, de folyamatosan fizettek, és a céget meg akarták tartani. Aztán az egyik reggel az üi. telefonált, hogy húzzuk le a rolót mert nem nyitunk ki. A kilépés 12 év után mínusz 300ezer. A végkielégítést nem fizették ki. Rövid keresgélés után sikerült az egyik mobil szolgáltató partnerénél elhelyezkedni. Itt 1 1/2 évig minden ment rendesen. Sőt minden teljesen hivatalosan ment, bejelentett rendes fizetés + juttatások. Majd bejelentettem hogy leköltözök Fehérvárra. Pénteken elköszöntem a kollégáktól, üi-től, hogy hétfőn jövök. Hétfőre a cég eltűnt. Ott voltak a kollégák velem, és nem tudtuk mit tegyünk, mert az irodát is kiürítették amit béreltek. 2 nap alatt. Lementünk az üi. lakására, aki elkezdett hitegetni. Mivel a kilépő papírokat nem adta ki nem tudtunk elmenni sehova, hiszen bevoltunk jelentve. 2 hónap után a MÜBír. fordultunk akik fél év után hoztak egy ítéletet. A bért a bérgarancia alap fizette ki, de kilépő papírom azóta sincs. Most közfogis vagyok, úgy hogy 47 évesen a kutyának nem kellek. Vagy öreg vagyok, vagy túl sokat dolgoztam egy helyen, vagy túlképzett (szakmunkás végzettséggel). Na had ne folytassam. 2 gyerek + feleség, akivel direkt azért vállaltuk a költözést is, mert beakartuk jelenteni mellém. Most itt vagyunk megfürödve, és keresünk 2-en 137 ezret. Élj meg belőle 2 gyerekkel akik kisiskolások. Nem tudom hogy veszem meg a füzeteket. A gyerekeknél havonta ruha csere van, mert nőnek folyamatosan.... Na befejeztem.
Székesfehérvár Magyarország kilencedik legnépesebb városa. A történelmi koronázó város még napjainkban is jól prosperál, leginkább gazdasági tekintetben.  Múltjából fakadóan a város telis-tele van műemlékekkel, látnivalókkal, amik számos látogatót vonzzanak. Nemcsak a…..
mikober 2015.01.28 21:56:43
@mikober:
Most hogy a összes hírdetést végig bogarásztam eléggé felemás érzésem van a cikkel kapcsolatban.
1. Amit már fentebb írtam!
2. Van 2 Öreghegyi cím! Ez a gazdagabb emberek területe. Van 1 Kertvárosi rész, de ha a blog író megnézte volna, hogy ez hol is van (google térkép), akkor látja, hogy messze nem kertvárosi rész, hanem Fekete-hegy (ami nem hegy) széle, majdnem a városhatár. A 4. meg Pákozd, ami messze nem Fehérvár!

Igaz a házak szépek, jók, takarékosak, de biztosan nem itt vennék házat.
A karkötők jelentette veszélyt egy gyanakvó anyuka fedezte fel, amikor szétbontott egyet, és egy fém mérőszalagot talált a belsejében. A hamis Jégvarázs karkötő és a benne levő mérőszalag A kétgyerekes brit anyuka egy születésnapi zsúrra vette a karkötőket az interneten.…..
mikober 2014.11.28 22:45:39
@Arcade Macho:
Te még nem szedték szét ilyent? Az összes csuklóra, bokára rakható szintén mérőszalagos.
Klasszik naiv ügyfeles eset. De, ki felel a félresikerült üzletből fakadó károkért, ha az üzletkötő bénázott? Fizetni egyelőre természetesen az ügyfél fizet, akinek a matematikai képességeit lássuk be eléggé elhomályosítja a bika, hiszen 45 ezernek 35 ezer az nem a fele,…..
mikober 2014.11.12 18:15:34
@alprazolam: Az m3 kivezető szakaszán van egy szerszámmal foglalkozó kft. Ott buktam el a szerződést, hogy nekik nem felelt meg a kisközpont. Nem akartak semmi plusz eszközt. Viszont mivel tiszta fém az épület belül nem volt voda térerő. Ha oda mentél az ablakhoz akkor még csak-csak, de ugye ez nem szolgáltatás. Így sajnos elbuktam 30+30 kártyát. Pedig nagyon jól esett volna a büdzsémnek.
mikober 2014.11.12 18:17:49
@pantlikaskiralylany: Ezért mondják, hangoztatják mindenhol hogy a szerződést az elejétől a végéig olvasd és tanulmányozd! Ha kell számolj utána. (bár én mindenkinek elmondom a buktatókat). Igaz nem is keresek milliókat.
Megannyi állásbörzére való invitálás után végre rászántam az időm, energiám egy vizitre. Imádnivaló hölgy kollégáim mellé lecsüccsenve próbáltam beolvadni a környezetbe, felvenni a ritmust és a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Hát utólag azt kell megállapítanom,…..
mikober 2014.10.04 14:46:53
Akkor írok egy ellenpéldát!
Megyeszékhely, Pesttől nem messze. Állásbörze reggel 9-kor. Résztvevők az állást kínálók részéről, 6 cég + közvetítők. Nem tudom miért, de mindig balról kezdem a kört (biztos valami pszichés dolog :-) ) 1. cég robotokat keres amberi bőrbe bújva. 2 cég 2 robotot keres 1 emberi bőrbe bújva.... A cégek képviselőit nem akarom folytatni... Közvetítők: üljek le, kérdés hoztam önéletrajzot. Mondom hogy pendrive-on mert nincs nyomtatótm. Válasz, jajj de jó így még könyebb a rendszer. Kérdezik hogy milyen munkát keresnék. Mondom 1 műszakosat mert 2 kisiskolás gyermek van, és nincs felügyelet a feleség 6-kor indul dolgozni, és 1/2 7-től kezdődik az iskola. Mivel nincs családtag, nincs kire hagyni őket. Kérdezem mit tudnak javasolni. Válasz, ott a dosszié nézzem át! Miért nem tudják hogy 1 műszakos munkarendben keresnek e valakit? Majd amikor átnéztem, és az egyik ajánlatuk megtetszett, azt mondják, hogy átadják a laptopjukat, és regisztráljak, be az oldalukra. Mondom nekik, hogy de hát átadtam az önéletrajzomat, most akkor miért is??? Hát mert csak ott tudják fogadni a jelentkezésemet. De hát ehhez nem kellett volna eljönnöm, hiszen ezt otthonról is megtudom csinálni... Ennyit a közvetítőkről... A többiről nem beszélek, mert mégjobban alkalmatlanok voltak a feladatukra! Ja, és kultúr ember módjára, bemutatkoztam, ahol kezet nyújtottak ott kezet fogatm, ahol leültettek ott leültem, és a kb 15 kiállítóból 1 azaz egy volt hajlandó komolyabban beszélgetni, és kiváncsiskodott hogy milyen munkát keresek, mik az elképzelésem, milyen végzettségem van, és hol dolgoztam eddig.
Nagy nemzetközi futballünnepek idején, és a most zajló brazíliai foci vébé biztosan ilyen, rendre felmerül, hogy egy kicsit áttekintsük a focit, mint üzletet is. Mindig megnézi egy-két tanácsadócég, hogy pozitív vagy negatív az esemény szaldója, hogyan segíti az az adott…..
mikober 2014.06.28 09:36:49
@Nűnű:
Addig amíg egy vidéki "nagy" csapat u8-as korosztályánál 1 azaz egy edzés alapján kijelentik egy gyerekről hogy alkalmatlan addig biztosan nem lesz változás! A fiam elment edzésre, de nem "márkás" műfű cipőben, és látszott is hogy az edző másképpen viselkedik vele. Nem a felnőtt csapatoknál kell elkezdeni a rendcsinálást. Azok már csak ennyit fognak tudni. Megszüntek a régi grundok, megszüntek a régi grundokra kijáró edzők! Nem az a baj, hogy kik az irodisták az mlsz-nél. Ők abba nem szólhatnak bele hogy melyik csapat kit alkalmazzon, mert edzői papírt lehet szerezni bárkinek.
A stadion építéshez meg csak annyit hogy addig amíg a nem "korszerű" stadionokban a hölgyek nem tudnak elmenni normális wc-re addig nagyon is meggonolják hogy kimenjenek focit nézni. Ugyan ezen "nagy" csapat fedett lelátójának wc-je kifogástalan, addig a szemközti részen nem javasolt hölgyeknek ülni. A többi kiszolgáló egységek már jobbak. Ezért lesz az hogy jelenleg 3-4 stadionba érdemes családostól kimenni.
Valaki szólhatna a Nemzeti Sportnak, hogy talán nem ártana a szerkesztőségnek egységes álláspontot kialakítania a viták erőszakos lerendezésének kérdéséről. Hogy most elítélik, vagy nem. Lehetne egy táblázat, két oszlop: a lefejelés az nem OK, de a sörösüveggel fejbe verés…..
Tanyavilág Újraindult a játék 2011.02.16 16:13:57
Csak gyorsan szólni szeretnénk, hogy a játék újraindult.Hibákat a szokásos helyen lehet jelenteni. Légyszi ne itt a blogban, mert nem tudunk benneteket megtalálni a rendszerben...
Tanyavilág Vissza a múltba 2010.12.04 16:25:00
2010.12.04 17:23UPDATE:KARBANTARTÁS LEZÁRULT. TALLÉROKAT JÓVÁÍRTUK. TANYÁKAT VISSZAÁLLÍTOTTUK.2010.12.04 16:25Sziasztok:Mont észrevehettétek kb 30 perce elkezdtük karbantartani a játékot. A legutóbbi szerverbővítéskor olyan kihívással találkoztunk, amely…..