Regisztráció Blogot indítok
Adatok
escargot

0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A marketinges egyértelmúen divatszakma. Lassan már az általános iskolában marketingesnek készülnek a gyerekek, mert azt látják a filmekben - mert ez a sztereotípia - ,hogy a sikeres, kreatív ember, az legalább is marketinges. A képet azonban árnyalni kell, mert aki tényleg az…..
escargot 2014.03.04 13:00:57
@Mária: A magyar valóságban a multik is inkább generalistákat alkalmaznak, legfeljebb egy-egy (időszakosan) kiemelt területnek (pl. árazás) van saját szakértője. Kivétel a trade marketing, az jellemzően önálló.
Egyebekben legfeljebb irigykedünk a külföldi irodákra, ahol árazási, csomagolástervezési, piackutató, kommunikációs, digitális, stb. specialisták is dolgoznak.
Hogy az egyén szempontjából melyik a jobb megoldás, az vita tárgya. Sokan büszkék a sokoldalúságukra, ugyanakkor egy külföldi állás esetében már inkább specialistákat fognak keresni.
escargot 2014.03.04 16:50:34
@Mária: Ha releváns a terület az adott cég/márka számára _és_ ezt még a vezetőség is elfogadja, akkor maximum ügynökséget bíz meg a feladattal, de ettől még a multinál egy ember fog ülni, aki _valamennyire_ ért mindezen területekhez, és koordinálja a bedolgozó szakemberek munkáját.
(Az eladáshely kivétel, írtam is, hogy a trade marketing jellemzően önálló terület.)
escargot 2014.03.04 17:32:34
@Mária: Erre mondtam, hogy ami a cégnek releváns és fontos. A Voda esetében különösen "mókás" elem, hogy a szakember felkészültebb volt, mint a mögötte álló cég.
Nemrég leltárt készítettem a ruhatáramból és felmerült bennem pár kérdés ezzel kapcsolatban. Az van, hogy a ruháim több, mint 50 %-a egy bizonyos fast fashion brandtől származik. Vajon jó ez nekem? Nem mondanám, hogy az átlagnál többet vásárolok ruhát, de mióta a fast…..
Egy bármilyen tetszőleges multinál a marketingest onnan lehet megismerni, hogy neki van a legnagyobb kupleráj az asztalán. A holmik természetéből általában nemcsak a kategória, de a márka, vagy legalábbis az árszegmens is jó eséllyel tippelhető. Kívülállók számára egészen…..
escargot 2013.02.13 12:14:15
@S.Viktor: Szerintem épp hogy nincs szelekció: pozíciókba beragadt emberek vannak, meg esetleg egy-két lelkes gyakornoknak sikerül legalább a szakma közelébe férkőznie - majd hamar beleütköznie az üvegplafonba.
A szervezetek eleve karcsúak voltak, most még ahhoz képest is leépítettek, innentől a karrierlehetőség erősen korlátozott. (A marketingigazgató egy negyvenes pasas, akit kis eséllyel helyeznek el külföldre és még kisebb eséllyel megy gyesre, a m. menedzserek közép-harmincasok, és még akad néhány késő huszontól közép harmincasig terjedő márkamenedzser a létra alján.) Plusz egyre több cég teljesen kivonul az országból, max. két csomagolás-fordítót és egy jogászt hagy itt, meg a sales-szervezetet. Akik pedig maradnak, egyre kevesebbet költenek a marketing szinte minden elemére (talán a trade kivételével). Ráadásul számos, 8-10 éve a munkaerőpiacról kiszállt, valami szexi céget alapított ex-középvezető is mostanában térne vissza a piacra a kapcsolatain keresztül, mert elfogyott a konyhapénz. Szóval, nem egy méznyalás a szakma mostanában.
"Elöl harap, hátul rúg, középen meg kényelmetlen" - egy vélemény a lóról -   A ló mint olyan egyesek szerint házi lóra (Equus caballus) és vadlóra (Equus ferus) osztható halmazelméletileg. És ha már halmazelmélet, itt szúrnánk be, bár koránt sem…..
plants and beasts avis explorator 2012.12.12 08:45:14
BREAKING NEWS: a héten kémmadarak lepték el a világot!  és még csak kedd van!!! izraeli kémkeselyű Szudánban: http://index.hu/kulfold/2012/12/11/izraeli_kemkeselyut_lottek_le_szudanban/ lengyel kémsas…..
escargot 2012.12.12 16:07:32
@vészmadár (pica pica): Ellenséges megtévesztés áldozatai vagytok. Orosz kémszerkezet nem lehet ilyen kicsi, főleg, ha az imperialista előképe saskeselyű. Ez egy japán modell kínai koppintása, neve pedig - szintén megtévesztésül - a kínai 疼俄 (e.: Tenge, ford.: Pain and Russia) kifejezésből származik.
escargot 2012.12.12 16:54:46
@vészmadár (pica pica): NDK-s török vendégmunkások?
Óda az kaméleonhozA kaméleon cuki. Cukin mozgatja egymástól függetlenül a szemeit. Kaméleont minden pislogóbabáért sikító gyerkőcnek! Cukin nincs elég ujj a lábain. Hogy az úristennek nem potyog le a fáról?! Cukin csavarodik csigába a farka..... és eleve, annyira, de…..
escargot 2012.12.11 14:37:42
@vészmadár (pica pica): Határeset. Tegnap egy beszélgetésben a (szárny)mechanizáció kifejezés merült fel.
plants and beasts poecilia sphenops 2012.07.22 15:48:00
UPDATE was foganatosíted... Közismert, hogy akinek akváriuma van, az buzi. Vállalva azonban az olvasók tömegeinek felhörrenésével járó presztízsvesztést, ideje előjönnöm a klozetről, vagy hogy is van az az angolszász mondás, és bevallanom, élénk érdeklődést tapasztalok…..
Zaturek Manfréd korlátlan idealizmusával, naiv emberszeretetével és idült jóindulatával tekintek Bayer Zsoltra.  Kedvelem írásainak szellemes szófordulatait, tisztelem széleskörű, bár meglehetősen egyoldalúnak tűnő műveltségét, kalapot emelek harcos elkötelezettsége előtt,…..
escargot 2012.08.26 12:46:57
@Quadrille Lobster: Jó kérdés. Elsőre azt mondanám talán, hogy egyetlen komoly döntést hoz életében, miszerint a továbbiakban nem szeretne döntéseket hozni.
Fél és 2,5 éves kora között zászlós menetben voltunk Adéllal, szinte semmi gond sem volt vele. Vagyis azóta, mióta a táplálkozási szokásain nem idegesítem magam. Aztán egyik napról a másikra, különös alattomossággal, előre megfontolt szándékkal ért utol minket minden…..
A diétás tanácsadás (és általában a self-help műfaj) arról szól, hogy valamit valakinél jobban tudok. Vagy legalábbis az olvasó azt hiszi. Elhiszi amit röfögök, mert hiszen különben nem lenne kinyomtatva... Így a mindent jobban tudás alapkövetelmény. Ugyanakkor fontos észrevenni, hogy a diéta,…..
escargot 2012.08.21 21:21:43
@gombosg: Most miért, megkapóan őszinte: hárommillió olvasó, többszázezer fogyás - az kb. 10 százalékos sikerarány, és ez még hihető is.
Szemed a szigorúan méretre nyírt pázsit tetején trónoló labdán. Ütő a jobb füled mellett. Fejedben a “Hogyan legyek Tiger Woods?” tananyag gyorstalpaló változata. Elhatározol, lendítesz és azt látod, hogy tökéletes - legalábbis szerinted tökéletes - ívben száll a labda,…..
Többször is értekeztünk a blog hasábjain arról, hogy az arabok már az olaj utáni életre készülnek. Az fekete aranyból származó dollárokat okosan és ügyesen fektetik be, ezt még akkor is bizton lehet állítani, ha néha belefutnak egy-egy rossz döntésbe. (Reméljük, senki sem…..
escargot 2012.07.23 22:05:09
@rhynn: Ha jól emlékszem, van is valami állami sportakadémiájuk, reklámozzák is sokat.
Megérkezett a Dolce & Gabbana 2012-es őszi/téli kollekcióját népszerűsítő kampány, melyet Mariano Vivanco fotózott. A Dolce & Gabbana mindig is híres volt életszagú, "olaszos" kampányairól, de ez a mostani minden eddiginél jobban sikerült. A barokkos elemeket is…..
plants and beasts columba palumbus 2012.06.27 09:21:00
Az úgy van, hogy galamb van sok. Galamb márkájú galamb. Galambus galambicus galambi, vulgaris.Namármost marketing professzorom azt mondta, hogy a marketinges nirvánában egy olyan brand bevezetése által lehet bebocsátást nyerni, amely brand beépül a köztudatba, és átveszi az adott…..
Kőszonettnyilvánítás   Figyelem! /Úpozornenie!   Jelen posztot nem Juhász Árpád írta, se meg nem az egri föcitanszék munkaközössége, hanem egy lelkendező amatőr. Az a fajta, aki elegáns és könnyed geológuskalapács helyett ökölkővel üti a vésőként használt csonka,…..
escargot 2012.06.19 12:21:54
@noirp: na de kérem, milyen avítt ásványpedagógiai felfogás ez?! oszt' majd csodálkozunk jól, ha a kis kalcit megreked a fejlődésben, ne adj' isten anarchistává válik és valamely polgár fejére talál omlani... :)
escargot 2012.06.19 13:35:52
@Professor Pizka: á, amióta beszántották a pozíciót, már csak fizetett PR-os. természetben fizetnek.
Infoporn Szippantós : Orvos, 1 : 1 2012.05.31 17:29:00
Maradva a munkaerőpiacnál, mindig érdekes együtt látni, ki mennyit keres. És, ha ugyanannyit keres a szennyvizes és a kukás, mint az orvos, érezzük, hogy nincsen minden rendben. Felhívnám a figyelmet a jobb alsó sarokban egy fun factnél talán fontosabb tényre, hogy Ausztria…..
Onlinemarketing blog Future world 2012.04.04 22:45:00
Hétvégén voltam egy nem budapesti családi bulin, ahol korban és egyéb tulajdonságban is elég vegyes társaság gyűlt össze. Volt időm kicsit szétnézni, és figyelni, ki mit csinál. Egy dolog volt, amire felfigyeltem: senkinél nem volt kütyü, a telefonok jellemzően "buta"…..
escargot 2012.04.05 09:56:40
@mig8: Sok embert meg épp a munkaeszközként kapott okostelefon/tablet térít meg az online net- és apphasználatnak, szóval elég sokféle mintázat létezik. De egyelőre biztosan nem a többség az, aki az érintőképernyőjén keresztül nézi a világot, ebben az alapvetésben Konrádnak mindenképpen igaza van.
Pár éve nagyon pörögtem azon, hogy legyen egy magyar kereső megoldás. Egész egyszerűen egészségesebbnek tartom az olyan piacot, ahol szolgáltatások versenyeznek egymással, és nem egy monopol helyzetű cég mondja meg, mi van. Aztán kaptam egy iszonyat nagy pofont azzal, hogy beszoptam…..
Tibikém! Az előzőek is jók voltak az én tollamból, de ez?! Pulitzer-díj bazze, Pulitzer-díj! Ezt hozd le aranyapám! :))) balage_81 A haver, aki nem akar hazamenni Általánosban: Nekem van C64-em, neki még nincs. Csodálja. Nagy szó, van a karatés játék meg a flipper.…..
escargot 2012.03.28 22:06:56
@Dr. debil. noirp: Prehistorik, hogyne, simán! (Meg a Prince of Persia zöld Herculesen.) Viszont maga milyen szép fokozatot szerzett. :)
Megérkezett a Zara Man áprilisi kollekcióját bemutató lookbook, melyben a topmodell, Clément Chabernaud viseli az újonnan a boltokba kerülő darabokat.Az áprilisi frissítés leginkább az elegáns és visszafogott darabokra és összeállításokra koncentrál, színek tekintetében is…..
Aki igazán tud motorozni, az bármivel, bárhol tud. Stéphane Peterhanselt talán nem kell bemutatni, hisz hatszor motorral és négyszer autóval nyerte meg a Dakar ralit. A francia yamahások kérésére most az utcai csodafegyvert, a Yamaha YZF-R1-et hajtotta meg. A helyszín meglepő módon…..
escargot 2012.03.26 13:38:03
@1kutya: Rá is írták szépen, hogy Not for highway use :)
Bob első beküldése elvisz bennünket az amerikai foci félrefordító körökben oly népszerű világába.A hirado.hu hírcikkében olvasható: "George Clooney pedig felkötött kézzel jelent meg nemrégiben Baltimore-ban egy futballmeccsen. Fotó is készült arról, ahogy jobb keze…..