Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adg

1 bejegyzést írt és 12182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét...
adg 2020.07.20 13:14:27
@Törpvadász: meselj meg legy szives ausztraliarol, tok jokat irsz, nyilvan tapasztalatbol, az latszik.
Magyarországról Finnországba utazni ezekben a hetekben nem a legegyszerűbb, bár érdekes módon Viktor tapasztalata szerint a helyzetet nem a finnek, hanem kiutazásnál a magyar hatóságok bonyolítják túl. Ferihegy még a "békeidőkben"..
adg 2020.07.10 06:02:29
@Hórukk: “ A magyar hatóságoknak nem feladata külföldi jogszabályok betartása-betartatásaMagyarországon. Ez eleve egy jogi nonszensz.”

Ebben a hulyesegben mennyire vagy biztos?
Pl az tudtad, hogy mielott felszallsz a gepre, megnezik, rendben van-e a vizumod? Mar persze ha a fogado orszagba kell vizum. A mienket is megneztek. Becsben! Becsben. Nem Magyarorszagon.
Sot, mikor lanyom egyedul volt otthon, nem akartak felengedni a gepre, mert nem volt vizuma. Mi koze hozza egy hatarornek, hatosagnak? Van jegye, majd amikor megerkezik visszakuldik szepen, ha nincs vizuma. Igaz? Aztan szerencsere rajott, hogy nem jo utlevelet adott at, igy azonnal fel is engedték utana.
Szerintem pont jo, hogy igy mukodik, egy csomo kellemetlensegtol megkimelik ezzel a gondatlan vagy figyelmetlen embereket.

Az meg, hogy ebbol egy poszt tud lenni, egeszen szanalmas.
Mi lesz a kovetkezo? Valakinek raleptek a labara Pesten, es hat még ilyet?
adg 2020.07.10 07:30:57
@FutureFry: szerintem is. Kettovel fentebb irta a srac, hogy a hatosag szivatja az enbereket.
Mindig érdeklődve figyeltem, hogy a külföldön eltöltött évek (inkább évtizedek) alatt miként változik az egyes emberek kiejtése. Akad olyan ismerősöm, akinek az elején erős magyaros akcentusát valamennyire sikerült levetkőznie, cserébe most már a magyar kiejtésén érezni egyre inkább a másik nyelv…..
adg 2020.06.20 01:26:01
@FutureFry: ez jopofa teszt. Ugyes. Roppant ugyes.

Our top three guesses for your English dialect:?

1. New Zealandish
2. Singaporean
3. Australian

Our top three guesses for your native (first) language:?

1. English
2. Hungarian
3. Turkish
Addigi legnagyobb vállalkozásával tört be a rajzfilm a televízióba. Olyan sorozattal, amely arról szólt, hogy a pesti embernek semmi sem sikerül. A csoda sem segít rajta. A rádióban Szabóék képviselték a mintát, a tévében pedig Mézgáék az ellenmintát. Ez volt az első tévésorozat, amely nélkülözte a…..
adg 2020.05.23 01:58:44
@gigabursch: korrekt osszefoglalas. Tetszik.
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, van, aki ingázik, akad, aki kiköltözött közülük. Nekik (és a külföldi munkavállalást még csak tervezőknek) sem mindegy, mi vár rájuk, amikor nyugdíjba mennek, így különösen érdekes lehet Tamás írása, amely az osztrák nyugdíjrendszert mutatja be...
adg 2020.05.13 01:22:52
@Herr Géza: mar sokszor kerdeztem tole, de sose valaszolt, hogy mi van azzal a nyugdijassal, akinek mondjuk van 3 gyereke, mert ilyen azert lehet, es egy kulfoldon, ketto otthon adozik. Ettol is elvenne a nyugdijat?
Meg ha a nyugdijasnak egy gyereke van otthon, akkor annak jar a nyugdij, a fenti 3 gyerekesnek meg nem?
Es ha a nyugdijasnak nincs gyereke? Na azzal mi a fasz van? :)
Ez a faszi mondjuk ugy, hogy nem dolgozta meg ki az elmeletet rendesen. Igaz, @nemecsekerno_007: ?
Mz-per-x Üdvözlünk a blog.hu-n! 2018.01.27 13:24:30
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
adg 2019.09.28 14:08:57
@Quercus erdész: beleadtam mindent, es idotallo poszt lett. Mar majd’ ket eves!
adg 2019.09.28 16:39:01
@Quercus erdész: nem erositem meg. Elotte is kommenteltel ott. Te nem riasztasz el sehonnan. Engem legalabbis. Akikkel joban voltam, azokat lehet, hogy jobban. Idonkent lezarulnak korszakok, megun az enber ezt azt, ellaposodott kicsit, elmentek paran, mittudomen. Hara is alig jarok, mint lathatod. Munka, csalad, kolykok nonek, meg meg is untam kicsit. Sokkal kevesebbet logok blogokon, mint azelott. Neha benezek, de alig irok, ma is csak trollkodni mentem, ertelmes beszedet nem ott kezdemenyez az enber.
Hogy a sakti mit gondol, az amugy mit szamit? Ugy se gondol az semmit, ugy olvassa a velemenyet valahol.
adg 2020.05.02 03:20:17
@Quercus Maximus: sanyinak nem kell valasz, eleve tudja, mi van. En csak kerdeseket tettem fel neki, hogy en is tudjam. Aztan elismerte, hogy hulye valaszokat ad. Hat ez van. De Moncsi baratnoddel azert jol megbeszeltunk valamit, csak sajnos eltunt valasz nelkul a vegen. De hat o el ott, o tudja jobban, nincs mit tenni.
A kérdés az elmúlt hetekben egyre hangosabban szól, hiszen a határok lezárása és a lakhely-elhagyási szigorítások mellett is több nyugat-európai ország megtalálta a módját annak, hogy Kelet-Európából idénymunkásokat szállítson zöldséget és gyümölcsöt betakarítani...
adg 2020.04.30 11:45:29
@Benikuty: az engem is erdekelne, hogy mire volt ez jo? El tudnad magyarazni?
adg 2020.05.02 03:15:55
@somlobodog: ugyse nyersz. Eselyed sincs. :)
A címben foglalt megállapítás kétségtelenül markáns kissé, de valahol meg lehet érteni annak megfogalmazóját, Zuzzert is, aki elég nehezen viseli azokat, akik nem veszik komolyan a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket. (Véleménye természetesen csupán egy a sok közül, amivel lehet vitatkozni.) A…..
adg 2020.04.29 01:11:56
@Bredpitt Monika: jajj, ezt kifelejtettem. Ez volt a kedvencem.

“ volt egy interju egy Ausztraliaban elo magyar ferfival, ha jol emlekszem szociologus, o azt mondta, hogy neki nagyon furcsa Ausztralia utan, hogy nalunk katonak allnak a kamerak elott, amikor a jarvannyal kapcsolatos bejelenteseket megteszik, nalatok (te tudod valojaban, hogy is van) ezzel szemben orvosok es jarvanyugyi szakertok beszelnek az emberekhez”

Es neked nem furcsa, hogy ez amugy szinten kamu? Gondolom, az operativ torzsrol van szo. Te lattal mar ott katonat?

Ime a tagjai:
Dr. Müller Cecília mb. országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője
Papp Károly rendőr altábornagy, a BM közbiztonsági főigazgatója, volt országos rendőrfőkapitány
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány
Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa
Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatója
Dr. Gondos Miklós főorvos, Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója

Az r rendor, a tu tuzolto. Egy darab katona sincs koztuk. Es a fentiek mind egy veszhelyzet eseten kiemelt fontossagu terulet vezetoje, vagy infektologus, foorvos, stb. Nyilvan mind primitiv bab, ugy ugral, ahogy futyulnek.

De semmi gond, hiszen az ellenzeki osszefogas manifesztuma a fovaros elen szinten letrehozott egy operativ torzset, ahol igazi szaktekintelyek uleseznek, valodi donteseket hozva. Nezzuk is a tagjait:
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti
Tagjai: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja, valamint a testület titkára, Számadó Tamás főjegyző.
Havasi Gabor, noha a keruleti polgarmestereknek kuldott leveleben Gergo Dr-kent hivatkozik ra, valojaban mentoapolo, es nem dr.
Szoval ez mind politikus, egyikuk mellekesen orvos (milyen?) meg egy mentoapolo. Utokepes banda. Itt egy kep roluk, amit bakker ok maguk osztottak meg, nem kandikamera!

budapest.hu/Lapok/2020/a-fovarosi-operativ-torzs-arra-keri-a-budapestieket-hogy-aki-teheti-maradjon-otthon.aspx

Erdemes megnezni a fejeket, a testbeszedet, az egeszet, ahogy van.

Szerintem eleg jol latszik, hogy nem nekem nincs fogalmam semmirol, hanem ti nezitek az erem egyik oldalat. Javasolnam, nezzetek utana a hirnek, amit eletek tesznek, neha meglepo dolgok derulnek ki. Tok mindegy, mit nyilatkozik valaki a vilag masik vegerol, attol nem lesz igaz az allitas.
adg 2020.04.29 01:21:38
@nemhüje: es ha feleennyit tesztelnenek, akkor kb duplaennyi lenne, ha meg csak a nagyon gyanus tunetek utan meghaltakat tesztelnek, akkor majnem szaz szazalek lenne, ha pedig hirtelen letesztelnek az osszes magyart valami varazslattal, akkor lehet, hogy 0.3 szazalek lenne, sot, ha a nagyanyamnak kereke lett volna, o lehetett volna a 19-es villamos.
A 10 szazalek nem jelent semmit onmagaban, pont az eltero tesztelesi szokasok miatt. Majd a vegen csinalnak atfogo teszteket, mint influenzajarvanyok utan, es kiderul a valodi, immar jobban osszehasonlithato szam. Addig meg ez egy nagy semmi. Van orszag, ahol ezt szamoljak bele, van ahol azt, okorseg az egesz, amig nem egyseges se a tesztelesi procedura, se az, hogy ki szamit koronavirus aldozatanak. (Ez az elteres persze kesobb is ott lesz)

Es mielott valaki megint felreerti, ezzel nem azt mondom, hogy feltetlen jo, hogy ennyit tesztelnek...
adg 2020.04.29 05:54:42
@nemhüje: ahogy nem celszeru kihagyni lenyeges informaciokat, mikor szamolgatunk.

Ha csak azokat teszteljuk, es meg azokbol is keveset, akiknek tuneteik vannak egy olyan fertozes eseten, ami kb 80%-nal tunetmentes, akkor ugye alacsony lesz az esetszam. Ha tomegesen tesztelsz, bekerul egy halom tunetmentes fertozott, no az esetszam.
A halottak mindket esetben ott vannak, vagyis ertelemszeruen, az elobbi esetben joval magasabb lesz az arány, mint a masodikban, mikor benne vagy a halom tunetmentes fertozott is, ugye?

Ezert praktikusabb a lakossagaranyos mutato, az kiejti a kulonbozo tesztelesi modszerekbol fakado hibakat.
De meg abban is benne van, hogy van, ahol mindenki covid halott, akibol ki tudjak mutatni a virust, meg van, ahol csak az, akinel egyertelmuen a virus a ludas, es nem volt amugy semmi epp eletveszelyes betegsege. Pl elorehaladott tudorakja, majelegtelensege, mittudomen.

A tesztelesnek inkabb a fertozesi gocok felfedezesenel lenne szerepe, vagy lett volna szerepe, de remelhetoen lassan visszall az elet a normalis mederbe,

Es hat igen, a jarvanynak van egy rakas masodlagos aldozata, oket meg persze nem szamoljak ide, majd a rak meg ongyilkossagi, meg mindenfele egyeb statisztikakban lesznek benne.
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
adg 2020.04.26 09:10:15
A családtól, barátoktól távol élni sosem könnyű, de a mostanihoz hasonló időkben talán minden eddiginél nehezebb. Hiszen az ember ilyenkor teljesen tehetetlennek érzi magát – na nem mintha akár Németországból könnyebb lenne most hazajutni, mint mondjuk Ausztráliából, ahol az ír Nicole él...
adg 2020.04.25 09:44:38
@dikusz.: akar most is. Marmint nyilvan nem a virusozas alatt.
A kozhiedelmektol eltekintve nem feltetlenul korulmenyes ausztraliaba koltozni, attol fugg, milyen vizumot valaszt az enber. Aztan persze a vizumtol fugg, hogy mihez kezdhet vele.
Nem tudom, nikol milyen vizummal jott, meg mihez kezdett magaval, es nem is erdekel nagyon, de pl egy tanulovizumot nagyon konnyu szerezni, es azzal felallasban dolgozhat is. Fiataloknak egyedul oke, ha szerencseje van, kesobb valthat normalis vizumra. Ha nincs, akkor rafaragott.
De alkalmas szakmaval a szponzoralt vizumok is egyszeruek voltak akkoriban, ha volt, aki alkalmazza. Az volt a nehezebb resze, mert a vilag vegerol munkat talalni nehezkes. De pl ismerek olyat, aki tavaly jott igy.
adg 2020.04.25 09:59:18
@nyuszigonosz: igen, egy suburb a varosban, Cullen Bay
adg 2020.04.25 15:18:53
@dikusz.: ha rogton olyan vizumot akarsz, amivel biztosan maradhatsz, alkalmas letelepedesre, akkor valogatnak kemenyen.
Ha fiatal vagy, es mersz kicsit kockaztatni, akkor van egyszerubb modja.

@nyuszigonosz: az eleg klassz, egy eleg jo negyed. Amugy a varos nagy resze ilyen dzsungel, helyenkent ki se latszanak szinte a hazak a novenyzetbol.
A nyugati társadalmak (ide sorolva a magyart is) egyik egyre égetőbb problémája az elöregedés. Egyre több az idős ember, miközben egyre kevesebb a fiatal munkavállaló. Ráadásul a korral együtt járó betegségek kiszolgáltatottá is teszik az embert, ezt az elmúlt hetekben brutális erővel vágta az…..
adg 2020.04.24 12:46:26
Terveket, karriereket, felépített vállalkozásokat tett és tesz tönkre a járvány és az azzal járó bezárkózás. Következzen három történet arról, külföldi magyarok hogyan próbálják meg túlélni ezt az időszakot...
Bali szigete sokak vágya, aztán persze mint mindenhol, ott is akadnak bőven pozitívumok és negatívumok is. Ezeket szedte össze a szigeten napra pontosan két évet élő Krónikás. Neked mi az a tíz dolog, ami tetszik (vagy ami nem) azon a helyen, ahol élsz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
adg 2020.04.19 11:18:49
@dikusz.: elment elobb megnezni jo alaposan, hogy ne irjon olyan badarsagokat, mint a posztolo. :)
Nem szeretnék sem lelombozni, sem a tovább olvasástól eltántorítani senkit (sőt), de az azért elég nyilvánvaló, hogy mióta szabad a munkaerőáramlás az Európai Unión belül, azóta a fenti kérdésre pontos választ senki sem tud adni. Viszont nem is biztos, hogy kell, merthogy a tendenciák talán még…..
Zajos, iszákos, az utcán magukon könnyítő, tömegszálláson nyomorgó emberek vagy nélkülözhetetlen munkaerők a határátkelők? Esetleg mindkettők, hiszen ebben az esetben sem lehet általánosítani? Ezeket a kérdéseket állítja szembe Vera írása...
adg 2020.04.17 15:07:17
@nyuszigonosz: igy van, a spargas reszt ki lehetett volna hagyni, arrol mar mindent is tudunk.
adg 2020.04.18 03:16:21
@blackhairlady: mar megint hozod az aggressziv stilusodat?? :)
adg 2020.04.18 03:21:17
@Golf2: kimaradtal egy korbol. Mar kuldott, valoszinuleg laba is kelt.
Határátkelő A jólét csapdája 2020.04.14 06:30:00
Noha az Egyesült Államokban mai napig él az a mítosz, hogy nincsenek osztályok és mindenki a saját képességeinek, tehetségének és munkájának megfelelően boldogul, azért ez meglehetősen messze áll a valóságtól. Legalábbis ez derül ki Steve posztjából, ami voltaképpen egy Egyesült Államokba költözött…..
adg 2020.04.15 10:30:04
@Golf2: csak most jottel ra??
adg 2020.04.15 10:55:46
@SzZoole: ja, ez titok volt? Bocs
adg 2020.04.15 12:08:17
@Arthamyr: aj, ne nyigjal mar, miota londonban laksz, olyan mas lettel.
Határátkelő Amerikában ragadva 2020.04.11 06:30:00
Kevés kínosabb dolog van annál, amikor külföldiként az ember nem csak a munkáját veszíti el az Egyesült Államokban, hanem a vele járó munkavállalói vízumot is. Ráadásul jelen helyzetben az országot elhagyni is szinte reménytelen vállalkozás...
Az összeesküvés-elméletek általában is népszerűek az arra fogékonyak körében, válság idején ez aztán fokozottan igaz, hiszen sokan szeretnének magyarázatot találni arra, miért történik velük az, ami történik. Nyilván a mostani járvány kapcsán is özönlenek a konteók, ezekből is szemezgettünk a Los…..
Alighanem sokan vagyunk úgy (én biztosan), mint a mai poszt Los Angelesben élő szerzője (egyben törzsolvasó és -szerző), Zsuzsi, jelesül, hogy gyakran eszünkbe jut, most már jó lenne, ha lassan véget érne ez a furcsa, nyomasztó álom és folytatódhatna a régi életünk. Nos, ez egyelőre nem lesz…..
adg 2020.04.07 04:16:00
@Zsuzsi65: rolunk azt irtak a minap, hogy a kormany felszolitotta az Ausztraliaban tartozkodo 2.15 millio kulfoldi turistat es migrancsot, hogy mindenki huzzon haza a francba azonnal.

Ebbol annyi volt az igaz, hogy ennyi kulfoldi van az orszagban. Turistak, ideiglenes es allando letelepedetten, akik nem allampolgarok.

Sokan jol be is tojtak a helyi magyarok kozul.

A valosagban meg azokat kertek, hogy probaljanak hazajutni, akik turistak, vagy nem jogosultak semmilyen ellatasra es elveszitettek beveteluket is, tartalekuk meg nincs.
Az indexnel ez nem szamit, jelentektelen kulonbseg. :)
A dél-koreai fővárosról sok minden eszébe jut az embernek, például a modernség, a high-tech vagy a jövő. Gábornak is ez (meg még egy-két keresetlen gondolat, feltételezem) jutott az eszébe, amikor Szöul kellős közepén egy udvari pottyantósban a tél kellős közepén volt kénytelen megoldani a…..
adg 2020.03.31 11:33:47
@lucullus: nincs itt gond, en nem banom, ha nem a turistakepek vannak a posztban, es az sem zavar, ha nem tetszett. :)
Vannak, akik nem birjak elviselni, ha valakinek nem jon be az, ami nekik. Ilyen van.
adg 2020.04.01 01:42:57
@vándor madár: “ Az egész médiában az áll, hogy panaszok esetén a háziorvosnál kell jelentkezni.”
Telefonon.
Legalabbis en meg csak ilyet hallottam. Olyat, hogy szemelyesen, meg sose.

“ Kérjük, hogy ne személyesen menjen a háziorvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja fel háziorvosát!
A háziorvos telefonon fogja kikérdezni Önt.”
Ez pl a magyar .gov oldalrol.

Mondjuk teljesen nyilvanvalo, hogy sokan akkor is elmennek, mert ugy szoktak meg, meg mittudomen.
Talan nem a HO a legjobb szakma ilyenkor.
adg 2020.04.01 23:23:01
@élhetetlen: igy van, mekkora egy majom mar, nem tetszett neki, hogy egy nagyonnagyonmodern vilagvarosnak gondolt helyen, a tel kozepen minusz tiz fokban, egy etteremben udvari budiba kell mennie fosni, pedig 30 eve meg pesten is elofordult olyan berhaz, ahol kerti pottyantos volt.

De hat ne ragadjunk le itt, mi az, hogy eltevedt a repteren? Hat oruljon neki, hogy volt repter, az otvenes evekben Okoritofulposon egy busz volt naponta! Aztan hol volt ott barmi is kiirva koreaiul?

Mondjuk az offtopik kommentekert beragni tenyleg vicces.
Miközben lassan megszokjuk az utcákon, üzletekben a maszkos, kesztyűs emberek látványát, addig sokan még mindig mintha nem vennék komolyan a védekezést járvány idején. Miért véd meg és főleg: kit és mitől véd meg a maszk? A Los Angeles-London-Budapest-tengely podcastjában egyebek mellett összecsap…..
adg 2020.03.31 11:53:04
@Matyika Ápolója: csak pontositsunk azert egy picit. A legsotetebb otvenes evek egy szivarvanyponis sellofing ehhez a mostani diktaturahoz, a sajtoszabadsag a sztalini rendszer szintjen, stb. Ov azert talata ki a virust, hogy vegre tejhatalma legyen, mert 10 ev ketharmaddal nem jutott eszebe, hogy meglepje. De most kiepul a terror.
En is csak azert mertem ezt leirni, mert kulfoldon vagyok, otthon a vegere se ernek a kommentemnek, mielott csongetnek.
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
adg 2020.03.30 10:13:44
@gintonic.azigazi: de. Teljesen mindegy. Ez boven jo.
Kifordult az életünk a megszokott kereteiből az elmúlt hetekben, sokan kényszerültek megtapasztalni az otthoni munkavégzést, annak minden előnyével és csapdájával egyetemben. Vajon miként birkóznak meg mindezzel külföldön élő magyarok, mik a tapasztalatok?..
adg 2020.03.26 10:43:07
@Pink Petsch: “ kiakasztottatok adg-val, amikor kommenteken keresztül tárgyaltátok, hogy miért is idióta az, aki a tömeges tesztelés mellett áll ki”
Hat en nagyon sajnalom, hogy kiakasztottalak, gondolom kardio is, de ez azert inkabb annak koszonheto, hogy nem ertetted meg, pontosabban egy pillanatig sem akartad megerteni, amit mondtunk.
Sot, most meg konkretan hazudsz, ugyanis szerintem egyikunk sem mondta, hogy idiota lenne az, aki tomeges tesztelest akar. Az sem igaz, hogy rohogcseltunk ezen.
Siman elmondtuk, hogy miert nem biztos, hogy jo otlet. Valoszinuleg a WHO is idiotakbol all, mert ok is csak azoknak javasoljak a tesztet, legalabbis, mikor utoljara neztem, akik mutatnak barmilyen jellemzo tunetet. Az orrfolyas az nem az, bar te nyilvan ezt is jobban tudod, szoval akkor mostantol az is tunet.
Es ennek, marmint hogy nem tesztelnek tomegesen, eleg logikus oka van, csak az teged nem erdekel, mert van egy velemenyed, es mindenki mas idiota, aki mast gondol.
Kepzeld, az egyetlen, aki akkor idiotazott, az te voltal. Hm. Az angolokat sikerult leidiotaznod, ugy egyszerre mindet, mert nem ugy dontottek a brexitnel, ahogy te helyesnek latod.

Na de ez mekkora mar, most figyelj!

Ezt te irtad itt fentebb: “ Te meg takarodj valahova máshová az okádék propagandáddal!”
Aztan meg is magyaraztad.

Ezt meg neked irta Kardio par napja, tudod, amikor rohogcseltunk:
“ nincs kedved az epeömlésedet egy másik blogra tartogatni ?”

Emlekszel, mit valaszoltal ra?
Ezt: “ Nincs (...) ha nem tetszem neked, ha kényelmetlen a nézőpontom, akkor lehet szűrni, nem sértődöm meg. De az indulataimat, az érzéseimet, mindig ki fogom írni/mondani. Akkor is, ha nem tetszik neked. Nekem meg a te álláspontod ambivalens, de én még sosem tanácsoltalak el erről a blogról. Talán mert az én gondolkodásom liberális, te meg a fogalommal sem vagy tisztában”

Nem erzed kicsit furcsanak e harom idezetet egymas utan?
A te gondolkodasod liberalis? Lofaszt. Kb olyan szdsz liberalis. Tudod, minden velemenyt toleralunk, ami tokeletesen megegyezik a mienkkel. A tobbit betapossuk a foldbe.

Szerintem nagy szerencse, hogy nem lettel ujsagiro. A kozonseges, vulgaris, mocskos stilusod nem palastolja a vegtelen ostobasagodat es a bekepzelt onteltsegedet, hogy te aztan mindenkinel is jobban tudsz mindent, legyen az egeszsegugy, virus, azbeszteltavolitas, barmi. Abszolut barmi. Az nem letezik, hogy ne te tudd jobban.

Na, te jossz. Kiontheted az epedet. Elgondolkozni ugyse fogsz semmin, hisz eleve jobban tudod.

Csak gondoltam elmondom a velemenyemet, ha mar hivatkoztal ram.
Drasztikus intézkedéseket kényszerült meghozni a brit kormány és Kalifornia kormányzója is. Előbbi a vendéglátóhelyek bezárását rendelte el, utóbbi pedig egyenesen azt, hogy az emberek csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el az otthonukat. Hogyan élte meg a döntést a Los Angelesben élő Tamás és a…..
adg 2020.03.21 13:13:41
@Hari Seldon 2: nem, egyaltalan nem problema. Csak allit a poszt valamit, majd fel bekezdessel arrebb az ellenkezojet.

@gabors: nem kovetem, hogy ott hogy van. Csak a ket ellentetes allitason akadtam meg. Orarol orara valtozik kb minden.
adg 2020.03.22 12:52:51
@kardio1: tudtommal ez a WHO allaspontja is a tomeges tesztekrol, nem ajanljak. Helyette, ha mar vannak tunetek, akkor elobb kizarni a hasonlo tuneteket produkalo egyszerubb betegsegeket, aztan teszteni csak erre. Mert a tomeges teszt egyreszt eroforrasokat von el, masreszt a negativ teszt elovigyazatlanna teszi az embereket, es kozben lehetnek fertozottek is.
Nem magyarorszag nyugdijascsokkento agyszulemenye ez, tobb orszag sem csinal tomeges teszteket.
adg 2020.03.22 13:00:12
@kardio1: nem hiszem, hogy olyan baromi nepszeru lennek egy ideje. :)
Valahogy majd csak feldolgozom.