Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teisfiambluetooth

1 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta nem jelentkeztem itt a blogon, persze ez nem jelenti azt, hogy ne követtem volna a divatvilág fejleményeit. A legutóbb teljesen véletlenül Farkas Franciskával, a Viktória - A zürichi expressz című svájci filmdráma főszereplőjével olvastam egy interjút. Ennek kapcsán ért a felismerés: láttatok…..
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
Geekblog Iron Sky 2012.05.25 07:30:00
Nácik a Holdon! Nácik a Holdon! Amikor 2018-ban az Egyesült Államok meg nem nevezett (de Sarah Palin-re nem véletlenül hasonlító) elnöke úgy dönt, hogy kampányígéretéhez híven (Black to the Moon, értik, ugye?) egy űrhajót indít a Holdra. Az újraválasztás mellett azonban az…..
teisfiambluetooth 2012.05.26 12:00:23
@Spajzi:

dettó :)
addict Alienek a metróban 2012.05.23 10:45:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a június 7-én mozikba kerülő új Alien-előzményfilmet, a Prometheust. Ridley Scott legújabb üdvöskéje remélhetőleg választ ad majd azokra a kérdésekre, amelyek már évek óta foglalkoztatják a megszállott rajongókat (és…..
Május 9-én különösebb visszhang nélkül közleményt adott az MTVA a labdarúgó EB és az olimpia közvetítésével kapcsolatban: "A Labdarúgó EB 2012 és a 30. Nyári Olimpiai Játékok London 2012 olyan kiemelt sportesemények, melyek bármely, Magyarország területén történő…..
A Spartacus jelenleg látható második évada nem az utolsó lesz a Starz történelmi (muhaha) sorozata számára, a készítők már aktívan keresik a harmadik évad szereplőit. Kettőt meg is találtak, két ikonikus történelmi alakot: Julius Cézár és Marcus Crassus is szerepelni fog a…..
A briteknél továbbra is van Big Brother, sőt, annak celeb kiadása is fényesen megél. A legújabb etapra a Channel5 leigazolta Hugh Hefner Playboy-tulajdonos pizsamakabát-fetisiszta nyugdíjas két csaját, Kristina és Karissa Shannont. A Bors persze úgy tudja, a két csaj egymillió…..
teisfiambluetooth 2011.12.29 10:25:47
Amikor a harmadik stúdióvendég, az Érdektelen Holland Dobos a kezébe vett egy PVC-ből készült csőnek kinéző tárgyat és azt mondta: "Ez valójában egy PVC cső!", mire D. Tóth Kriszta azt válaszolta: "Hú, jaj!", Taki bácsivá váltam a Szomszédokból és azt…..
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
teisfiambluetooth 2011.10.03 23:37:51
@hackbard.celine:

ööö ezt miért is nekem címezted?
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
teisfiambluetooth 2011.10.03 16:03:56
@Elpattant egy húr:

Akkor nem sírtál, amikor államilag támogatott forint hitelt lehetett kapni lakásvásárlásra? Akkor talán nem a "zemberek" fizették ki részben, hogy Józsinak, Klárinak saját tulajdona legyen?

Sok szociális, közgazdasági fogyatékos nem érti meg, hogy ha az állam csak ülne a seggén és nem tenne semmit és pár 100K ember utcára kerülne, a lakásuk pedig a bankhoz, aki ugyanúgy nem tudná eladni és ugyanúgy elbukná az EGÉSZ kihelyezett összeget az végeredményben sokkal nagyobb terhet róna a "zemberekre".

Imádom amikor az x bank yz közgazdásza nyilatkozik, hogy vége a világnak. Soha egy sem mondta el mi lenne a tervük arra az esetre, ha kapnának hirtelen 100000 üres, használt, elárverezett ingatlant és ugyanennyi hajléktalan adóst. Akkor hova a faszba mennének sírva a pénzük után?
 Ki milyen érveket tudna felhozni a kutyagumi felszedésének hasznosságára a városban? Tisztább járda, kulturáltabb környezet, vidámabb emberek az utcán....? Belgrád város önkormányzata szokatlan látószögből ugyan, de talált még egy (négy) pozitív dolgot a négylábúak…..
teisfiambluetooth 2011.09.23 20:12:04
@záporeső:

Most, hogy mondod.
Eddig az első képen sem vettem észre a kutyát... ;)
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
teisfiambluetooth 2011.08.19 20:13:42
A témát képező utcaseprő bér túl sok, mégpedig azért mert sok a jelentkező. Ha nem csinálunk belőle szociális kérdést, akkor addig lehet csökkenteni egy betöltendő állás munkabérét, amíg azért az összegért lesz megfelelő jelentkező. Vélhetően arra a 10 helyre jóval kisebb összegért is lenne annyi jelentkező, akiből ki lehetne válogatni a szükséges létszámot. A másik probléma ezzel a bérrel, hogy mint a példa is mutatja 10% diplomás is jelentkezik, mert ez az összeg már nekik is "csábító" (mondjuk ez meglep). Ez duplán káros. Egyfelől többnyire adóból , vagyis a mi pénzünkből súlyos milliókért képeztünk ki egy diplomást aki a végén elmegy egy szakmába ahová nincs szükség a diplomájára, a képzése tehát kidobott pénz. Másfelől pedig elszipkázza a munkalehetőséget azok elől, akik nem rendelkeznek olyan képességekkel, hogy diplomát szerezzenek, de utcát seperni azért tudnak és nekik is kell élniük valamiből, ha nem segélyből.

A másik oldal, hogy ennyi a diplomás bár, meg annyi, azzal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy kicsit téveszmében vannak sokan. Azok a diplomások, akik valóban azon a szinten űzik a hivatásukat amit egy diplomának jelenteni kellene, azok nem 130 bruttóért dolgoznak. (orvos kivétel, de többségnek ott a paraszolvencia) A többiek akik diplomásként aprópénzért tudnak csak munkát vállalni, azok tulajdonképpen csak látszat diplomások. Az ő felsőfokú tanulmányi idejük nem volt más, mint egy bújtatott munkanélküliség, kurva drága munkanélküli segéllyel.

Ez van gyerekek, ha egy jó asztalos 10x annyit keres, mint a 86000-ik felesleges médiakommunikációs "szakember", akkor az talán azért van mert asztalosra szükség lenne többre is, ilyen büfészakos senkire viszont maximum a gáton, cölöpnek. Tetszettek volna hiányszakmát tanulni, ugye.
teisfiambluetooth 2011.08.19 20:53:44
@Transylvanianmixedgrill:

Erről beszélek. Sokallom a szemetes fizetést, mert mint a példa is mutatja nagy a túljelentkezés. Addig kellene csökkenteni amíg mondjuk csak 30-an jelentkeznek a 10 helyre.

A te szakmádban látod tökéletesen be van lőve a fizetés. Pontosan annyit keresel, amennyit a piacon érsz, hiszen mint mondtad máshol is ennyit keresnél, és ha kilépsz, vagy kitesznek, akkor vélhetően lesz a helyedre jelentkező elég, aki ugyanennyiért is elvállalja.
Ennyi.
teisfiambluetooth 2011.08.19 20:56:49
@Transylvanianmixedgrill:

Nagy kár, hogy ezt nem tudtad, mikor ezt a szakmát választottad.
Azért ne keseredj el, lehet, hogy ez még változni fog és idővel ebben az országban is megbecsülik a szakmádat, vagy ha nem, még mindig elmehetsz az un. "jobb helyekre".
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista…..
Szenzációs ez a Fidesz, csak így tovább :) Ősszel bezár a Zöld Pardon és a Rió a Petőfi-híd budai hídfőjénél, a helyén egy nagy Országzászlót állítanak, a terület pedig az alkotmány hatályba lépésének emlékhelye lesz. Beszarás-behugyozás.Koronaúsztatás? Ugyan…..
teisfiambluetooth 2011.05.14 12:44:42
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
A Zóna Taxi érdekeltségi körébe került rádió kívánságműsorában ezentúl taxit is lehet kérni mindenkinek, aki szereti. A tulajdonosváltással sok minden változik a radiocafé 98.6 házatáján. Maga a rádió neve valószínűleg megmarad, esetleg Radiotaxicafé-ra módosul, de az…..
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
Amikor 2009-ben először tűzött ajándék kokárdát a Kaiser szalámi gyártója a termék csomagolásán feszítő Ferenc József mellére, még azt gondolhattuk, hogy csupán tévedésről van szó. Hogy talán olyasvalaki eszelte ki ezt a marketing osztályon, aki annak idején egy…..
teisfiambluetooth 2011.03.14 17:12:11
@Látnokzsálya:

Rád is ugyanaz igaz, mint a szalámira.

1) Történelemből tök hülye vagy, és nem fogod fel, hogy maximum a génállományunk lenne a nyugat része, az ország, nemzet, kultúra és a nyelv valószínűleg nem, vagy csak mint valami érdekesség egy skanzenben.

2) Szimplán csak provokálsz.
Subba Trükk 2011.02.21 14:58:00
A szerkesztőségben tegnap óta pörög egy az asztalon! <nem> Párnát is lehet rá rakni, és közben fogni kell a rádiót? Alább pedig a Subba történelmében legjobb kommentek, érdemes! ..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
teisfiambluetooth 2011.02.19 18:36:08
@fokabacsi:

öööö... te most hozzám beszélsz? és ha igen MIRŐL?

nincs is több kérdésem
teisfiambluetooth 2011.02.19 18:45:40
@kela-bá:

Az a mi nagy szerencsénk, öreg, hogy Ausztráliában nem szerelt neont, mert akkor most nyilván úgy érezné ennyi ledolgozott év után egy ingyen repjegy oda szintén jár...
Bokámat lefosom, komolyan.

De mondok magának egy hihetetlent:
Képzelje az én szüleim, akik szintén nyugdíjasok és kettőjüknek sincs annyi nyugdíja, mint nekem fizetésem, (pedig az én anyagi helyzetemet is jellemzi, hogy sem házam, sem autóm, sem LCD TV-m, és még nyaralni sem voltam 8 éve) nem azzal vannak elfoglalva, hogy jár -e nekik ingyen utazás, avagy sem, sokkal inkább azzal, hogy nekem és az unokáiknak milyen életük lesz/lehet, ha nincsenek munkahelyek, nem születnek gyerekek, nem lehet megtakarítani, mert mindent elvisznek az adók stb.

Úgyhogy kenheti a hajára az ingyen utazását ha a gyerekei munkanélküliek az unokái pedig meg sem születnek, mert akkor hamarosan vonat sem lesz amin ingyen utazhat. Persze lehet, hogy a szép neonfények elvették már a tisztán látását és nehezen fedezi fel az efféle "rejtett" makroökönómiai összefüggéseket.
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..